- 5 Eylül 2015
- 223
- 222
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.701
Bana da önce ki kontrolümde söyledi kendi dikkat et dememesine rağmen yine de dikkat ettim yediklerime ama maalesef bende işe yaramamışCan'ım benim de bir ara fazlaydı. Doktorum makarna pilav ve tatlıdan mümkün olduğunca uzak dur dedi. Azalttım ben de. Sonraki kontrolde normale dönmüştü.
Ben sadece normal doğumu zorlaştırıyor diye biliyorum. Su fazla olunca bebek kanala girmekte zorlanırmış. Sen de yediklerine dikkat et bence.
Aminn canimm. İnsallah biran önce tombis tombis olur kuzucuk.Kuzum solunum cihazından ayrıldı benim kücük kurbagam ama hala kuvezde.Suan rabbim izin verirse büyümeyi bekliyoruz. Tabi bu evrede enfeksiyon kapmamalı ve herhangi bir komplikasyon olmamalı. Yinede doktorlar tam net konusmuyor. Zaman lazım sabır lazım canım. Allah kimseye yasatmasın...
Muhakkak vardır bir nedeni böbrek çok önemli gebelikte Allah korusun. Arkadaşım 33 haftasında böbrek yetmezliği yaşadı ve sezeryan oldu. Yoktur birşey ama gebelikte çok dikkat edilmeli cnm.Dun kontrolum vardi. İdrar tahlili verdim temiz cikti. Olsaydi orda cikmaz miydi:/ ben bu agriyi normal zamanlarimda yumurtlama doneminde yasardim. Yani kendimi bildim bileli yumurtlama doneminde bibrek agrisi cekerim. Yabanci oldugum bir agri degil ama bebek olunca insani tedirgin ediyor.
Başka bir doktora görün arkadaşım nedenini öğrenmek lazım varsa bir durum hemen müdahale edilir. Öyle iki hafta nasıl duracaksın ben duramam şahsen. Bana gelişimi fazla ilerde dedi diye ben başka doktora daha gittim bekleme sende.Hic gelisme yok 10 gunce gittigmde 1 hafta geride yani 31 haftalik dedi bugn tekrar gttigmde yine 31 haftalik bebek kucuk kalms dedi 2 hafta snra tekrar cagrdi kilosunu takip edelim dedi ama bn cok endiseleniorm
Rennie cigneme tableti kullananlar vardi burda. Ama surubuna karsi bir sey diyemem. Prospektüsüne bak canim varsa. Ben de gece 4 gibi uyandim mide yanmamdan. İctim valla şurup anca oyle rahat ettim.Kızlar ben cayır cayır yanıyorum. Bu mide yanmaısna bi çözümü olan var mı. Süt yoğurt denedim ama anlık geçiyo sonra devam. Evde rennie şurup var onu kullanabiliyo muyuz? Hiç içmek istemesemde çarem yok. Çok fena haldeyim.
canım ayak ve ayak bileklerinde ödem olmasınormal bir durummuş. eğer ellerin ve yüzünde de aynı zamanda şişlik başlarsa-tansiyonun artarsa o zaman gebelik zehirlenmesi ihtimali olabilirmiş. bütün gün oturuyorum bende işyerinde, ondan oldugunu düşünüyorum benim ödemimin. evegidince 2-3 yastık koyup ayaklarımı uzatınca geçiyor, öncesinde de soğuk suyla ovalıyorum.Kızlar benim ayaklarım şişiyordu ama bu sabah ilk defa ayak bileklerim de şişmeye başladı. baya baya şiş yani. biraz korktum bazı ödemler tehlikeli diye sık sık tansiyonumu ölçüyorum. bol su da içemedim bu ara. siz nasıl başediyorsunuz ödemlerle? kasıklarımda da ağrı başladı yürürken zorlanıyorum. ruh halim de bir acaip vara yoğa ağlıyorum. iyice saçmalıyorum anlayacağınızbirkaç gündür bi de tam göğüslerimin altıyla bir sızı oluyor. mideden mi başka bişey mi anlayamadım, yarın doktor kontrolüm var soracağım bakalım. hayırlısıyla zaman geçse de bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alabilsek
canim madem kizinin adi rana .. oglunada behlul ismi yakışamazmi .. behlul i rana hz ..Kızlar oğlumun halen bir ismi yok
Kapı süsü magnet yaptırmak istiyorum ama ismine karar veremedik ki
Bana yardım edin
Beğenemiyorum isim
Kızımın ismi Rana.çok içime sinerek koydum.yine kızım olsaydı rengin koyacaktım ama olmadı
Bana da annem karnın aşağıda sanki, 15 gün sonra doğuracak gibisin dedikızlar bir sorum olacak, yaklaşık 5 gündür yürüdüğümde karnım aşırı sertleşiyor ve yürüyüş yapamıyorumböyle aşağı doğru çekiliyor sanki karnım. dünde annem ve arkadasım karnın aşağı düşmüş dediler. hiç dikkatimi çekmemişti, cidden de öyle olmuş. bu ne demek oluyor? fikri olan var mı? kontrolüm ptesi günü ama yine de merak ettim.
Bana da annem karnın aşağıda sanki, 15 gün sonra doğuracak gibisin dedi
Aslında onu ben de hisseder gibiyim. Oturunca falan göbeğim löb diye bacaklarıma düşüyor sanki. Normal oturuşta bile değiyor fazlasıyla. Benim çok var kontrole. Doğum yaklaşınca göbek iner aşağı derler ama bize de daha var bilemedim ki Can'ım
bence yürüme dinlen. ben ilk kızımda yürüye yürüye 36 haftanın başında doğurdum. yürümek son haftalarda tetikliyor. korkutmak için demiyorum ama artık dinlen 37den sonra yine başlarsın yürümeyekızlar bir sorum olacak, yaklaşık 5 gündür yürüdüğümde karnım aşırı sertleşiyor ve yürüyüş yapamıyorumböyle aşağı doğru çekiliyor sanki karnım. dünde annem ve arkadasım karnın aşağı düşmüş dediler. hiç dikkatimi çekmemişti, cidden de öyle olmuş. bu ne demek oluyor? fikri olan var mı? kontrolüm ptesi günü ama yine de merak ettim.
Aynen canim bir gidebilse bak onlara kaliyomuAy deme öyle keser alır falan içim kötü oluyor vallao ağrı boşa gitmeyecek inş Can'ım yaaa. Yeter ki sağlıklı olsunlar.
Senin doktorunun aklı havada kalmış yoğunluktan sanırım. :)) sevindim canım çıkabilecek olmana. Ya biz evdeyiz ona rağmen nasıl da zorlanıyoruz. Siz bu zamana iyi bile dayandınız. İzne çık da nefes al dinlen biraz.
Ahhh anne ahhhh deseydin :)) düşünemiyor demek ki yaaa. O kadar da uyardın üstelik.
Sen git ye tüm yemekleri:)
Bebeğin ilk olarak anneye verilmesi ile ilgili bi yazı okumuştum. Paylaşamamaktan ziyade ilk annenin kokusunu duyması çok daha iyiymiş. Anne ile bebeğin iletişimi açısından.
Ben korse almayı düşünüyorum Can'ım. Burda arkadaşlar söyledi. Medikal korseler varmış.
Kilo için bol fındık fıstık ceviz tahin pekmez muz kaşar :)
Oh oh süper bi habergözünaydın Can'ım.
Sağol kuzum. Her yere kullanılabilir. Hastane kapı süsünden şonra beşiğinin başına ve oda kapısına kullanırım ben de.
Ben o eski mizmiz halime geri dondum.mide bulantisi vsCanim su ... dogdu ... abi oldu yazan cok guzel :) isimleri hatirlayamadim simdi sayfalari gezerken.
Artik buyuduler. Benimki de artik eskisi gibi hareketli degil. Ozellikle gunduzleri.
Bir sey olmaz canim icin rahat olsun. Ben de2-3 sefer yarimsar kilo yapip tek basima yedim bir gunde :) bakla erkek cocuklar icin zararli olabiliyormus.
Cogunluk hazirladi galiba. Ama benimkide tam sayilmaz :) yarin yanalak iki tane hazirladim ya ikisi de eksik :)
Benim istahim kesildi. Ama nasil oluyosa daha cok yiyorumyani canim hicbir seybistemiyor ama kurt gibi ac olduğumdan dunyalari yiyorum.
Uyusturuyorlarsa ve anne onayi aliyorlarsa iyi. Ben uyusturmadan yaptiklarini falan da duymustum.
Sadece 3 e cevap verebilirim. Bende tatli cikolata tarzi sekerli seyler cok aldiriyorz benim bebis hep iki hafta onden gidiyordu. Son kontrolum ve dun ki kontrolum arasinda iki hafta vardi ve ben bu surec icerisinde fazla tatli yemedim. Abartmadim yani. Bir ara nerdeyse hergun yiyordum. Dun ki kontrolde bir hafta ileride cikti.
Canim farkli guzel isim ariyosun ondan bulamadin sanirim benim gibi yigit ali ismide cok hos .Kızlar oğlumun halen bir ismi yok
Kapı süsü magnet yaptırmak istiyorum ama ismine karar veremedik ki
Bana yardım edin
Beğenemiyorum isim
Kızımın ismi Rana.çok içime sinerek koydum.yine kızım olsaydı rengin koyacaktım ama olmadı
Kisliklari koymuslar indirime ya .panco hep boyle yapiyor.Bu arada kızlarr şimdi panço’dan bir mesaj daha geldi tüm indirimlere ek %25 daha indirim varmış bilginizee... bu mesajlar bi tek beni mi batırsaydı? Tabi ki sizide çekicem indirim ayağına masrafa :))
8 yasinda benimkide kucuk degil.Ay canım ya hepimiz öyle sanıyoruz ama çocuğu olan herkes bi şekilde bişeyler yaşıyor.bak benim oğlan 10 yasinda.dun beni delirtti.oturdum hüngür hüngür ağladım. Sizinkiler gene küçük. Benimki koca dana hiç merhamet etmiyor vallaha.bizim problemim de dersler.ders çalışmak istemiyo.bak yarın fen sınavı var.o oyun peşinde. Yıllar geçiyo sorunlar değişiyor ama çocuk sahibi olmak hep bi imtihan. Allah tüm evlatları miza akıl fikir versin ne diyelim.Allah acılarını göstermesin de bi şekilde geçicek hepsi.
Merhaba hanımlar nasılsınız Doğuma az bir zaman kaldı bende 33haftalık hamişim çok stresliyim bu günlerde Doğumdan korkuyorum hastaneye gitmek istemiyorum bi sürü doktor hemşire muhattap oluyoruz iyi kötü muayeneler falan maskara oluyoruz ikinci Doğum olunca daha da kötü 1buçuk yaşında kızım var sabaha kadar uyanığız hep onun peşindeyim babamız çok yoğun çalışıyor 10-11gibi anca eve giriyor çok yoruluyorum hiç bi kere hamileyim deyip keyfini çıkartamadım bi kere tekmelerini oturup dinlemedim çok hassasım olmadık şeylere kızıyorum sonra çok üzülüyorum ağlıyorum bebeğim için bi kaç kıyafet daha yeni aldım beşiği bile Yok daha araları bu kadar az diye mi böyle çok doluyum havalarda serin hep evdeyiz çok bunaldım sizinle paylaşmak istedim
Normaldir cnm bebek agirlasiyorya baskı yapıyordur. KorkmaKizlar kasık ağrısı yasayan var mi aranizda? İnt baktigimda normal diyor son aylarda. Ama geceden beri nerdeyse durdurmuyor bicak gibi saplaniyor. İnternette normal oldugunu yazmasaydi acile gidecektim noluuo diyo. Sizce yine de gitmeli miyim. Bebek hareketlerini hissediyorum bu arada.
kızlar bir sorum olacak, yaklaşık 5 gündür yürüdüğümde karnım aşırı sertleşiyor ve yürüyüş yapamıyorumböyle aşağı doğru çekiliyor sanki karnım. dünde annem ve arkadasım karnın aşağı düşmüş dediler. hiç dikkatimi çekmemişti, cidden de öyle olmuş. bu ne demek oluyor? fikri olan var mı? kontrolüm ptesi günü ama yine de merak ettim.
Aynen canim herkese ayni seyi diyorlar sankiİyi akşamlar arkadaşlar genel olarak yazdıklarınızı takip etmeye çalışsam da çok yazmaya fırsatım olmuyor benim de bugün kontrolüm vardı 31+4 günlüğüz 1750 gram dedi kilosu nasıl sizce? maalesef suyu yine yüksek çıktı bebek iride de değil su niye fazla olur ki doğum için ailemin yanına gitmeye karar vermiştim uzun yol tavsiye etmiyorum böyle durumlarda aniden su gelmesi falan olabiliyor dedi canım sıkıldı bu aralarda bu moda oldu sanki kimi görsem suyu fazlalaşmış diyor
Orkid kullanabiliyormusun bende sikinti oluyo nezaman kullansamKızlar orkidin gece petlerinin numaralısi çıkmış bugün öylesine gratise girdiğimde gördüm 4 numara aldım bi paket onu koyucam hastane cantama oglumdada normal gece petlerinin kullanmıştım tabi ilk pasta iki tane hasta bezi ayağa kalkınca da bidaha istemedim
Canim cok sisligim yok ama tuzlu yiyince oluyor .Kızlar benim ayaklarım şişiyordu ama bu sabah ilk defa ayak bileklerim de şişmeye başladı. baya baya şiş yani. biraz korktum bazı ödemler tehlikeli diye sık sık tansiyonumu ölçüyorum. bol su da içemedim bu ara. siz nasıl başediyorsunuz ödemlerle? kasıklarımda da ağrı başladı yürürken zorlanıyorum. ruh halim de bir acaip vara yoğa ağlıyorum. iyice saçmalıyorum anlayacağınızbirkaç gündür bi de tam göğüslerimin altıyla bir sızı oluyor. mideden mi başka bişey mi anlayamadım, yarın doktor kontrolüm var soracağım bakalım. hayırlısıyla zaman geçse de bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alabilsek
Evet canim ela gb guzel isimler cok moda bikac yil sonra siniflar hep ela derin falan dolacak sanirimKizlar erken dogan bebeklerimizden birinin adi elaydi. Şimdide kapi susunde gordum ela ismini bu sene herkes ela mi koyuyo. Abimin kizinin adida ela oldu :)
Canim harika olmus haxir gibi gule gule kullaninEki Görüntüle 2130427 Eki Görüntüle 2130429 kizlar bulut yastik yapiyorum demistim bitti aslinda ay yildiz falanda yapıcaktım ama malum bizim bebek hijyen icin 2 kat daha ozen istedigi icin odasinda fazla ivir zivir olmasin diye yapmadim simdilik bulut yeter
Olabilir canim doktora gidince yinede soyle mutlaka .Kizlar dun aksamdan beri böbreğim cok ağriyor yasuyu da yeterli iciyorum. Dun bebegin ters dondugunu duyunca cok streslend. Hala stresli hissediyorum ve mutsuzum. O etkilemis olabilir mi ya?
Bn hic birsey bulamadim canim uyumadan 4 saat once vs yemeyi kesiyorum .stresliyken daha fazla oluyor.aksamlari meyve vs de yemiyorumKızlar ben cayır cayır yanıyorum. Bu mide yanmaısna bi çözümü olan var mı. Süt yoğurt denedim ama anlık geçiyo sonra devam. Evde rennie şurup var onu kullanabiliyo muyuz? Hiç içmek istemesemde çarem yok. Çok fena haldeyim.
Benim var canim .ama belli etmiyor yinede dr a gidince danis .Kizlar kasık ağrısı yasayan var mi aranizda? İnt baktigimda normal diyor son aylarda. Ama geceden beri nerdeyse durdurmuyor bicak gibi saplaniyor. İnternette normal oldugunu yazmasaydi acile gidecektim noluuo diyo. Sizce yine de gitmeli miyim. Bebek hareketlerini hissediyorum bu arada.
Canim benimde oyle yuruyus vs yapma bnce dinlen .kızlar bir sorum olacak, yaklaşık 5 gündür yürüdüğümde karnım aşırı sertleşiyor ve yürüyüş yapamıyorumböyle aşağı doğru çekiliyor sanki karnım. dünde annem ve arkadasım karnın aşağı düşmüş dediler. hiç dikkatimi çekmemişti, cidden de öyle olmuş. bu ne demek oluyor? fikri olan var mı? kontrolüm ptesi günü ama yine de merak ettim.
yok canım neden korkutmak için diyesin, yürümeyi 2 haftadır bıraktım zaten. sucluluk duyuyordum yürümüyorum diye ama yürümeye heves ettiğimde 100-200metre sonra sertleşme baslıyor. o zaman yürümemem iyi bisey sanırım :)bence yürüme dinlen. ben ilk kızımda yürüye yürüye 36 haftanın başında doğurdum. yürümek son haftalarda tetikliyor. korkutmak için demiyorum ama artık dinlen 37den sonra yine başlarsın yürümeye
benimde öyle işte oturdugumda artık bacaklarıma değiyor göbeğim, arkdasımda 37. haftada doğum yapmıstı. erken gelebilir hazırlıklı ol deyince bi hoş oldum desem yeridir. dediğin gibi 34. haftadayız ama Allahtan hayırlısı artıkBana da annem karnın aşağıda sanki, 15 gün sonra doğuracak gibisin dedi
Aslında onu ben de hisseder gibiyim. Oturunca falan göbeğim löb diye bacaklarıma düşüyor sanki. Normal oturuşta bile değiyor fazlasıyla. Benim çok var kontrole. Doğum yaklaşınca göbek iner aşağı derler ama bize de daha var bilemedim ki Can'ım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?