- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #35.661
İrlandalı mıBenim anam hemen başlar mevlütsüz olur mu bu kız iyice içimizde ki İrkanda’lı oldu bilmemne demeye... o yüzden yapsamda evde yapmam mecbur tutcaz bi yer...
Fil görmedn sen hayatında herhalde ne fili maşallah ya harika :) bayıldım valla sadece göbüş var giy de millet fit hamile anne görsün :)Ay oğluma bi de o dolandırıcı babasının adını koyacaktı ne direndim çok şükür iyi yapmışım...bugün oğlumla avm ye gittik kostüm baktık beğenmedi istemedi sınıf arkadaşlarına birer küçük hediye vercez ona da emin olamadık...plastik dinazor istiyor pahalıydı başka yerden alalım dedim yarın bakcaz yine...kendime doğumgününde elbise altına giymek için bi ayakkabı aldım çok güzel
Ama elbise beni çok büyuk gosterdi yaa...ogluma hamileyken almıştım bunu doğumgünunde giyeyim diyorum ama bu ne hal fil gibiyim
Ay çok komik irlandalı mı olduk şimdi biz :))) bana da dediler milleti eve toplama yer tutalım diye dinlemedim ilk bebişte. En güzeli valla evin de kirlenmez misBenim anam hemen başlar mevlütsüz olur mu bu kız iyice içimizde ki İrkanda’lı oldu bilmemne demeye... o yüzden yapsamda evde yapmam mecbur tutcaz bi yer...
Anneme göre ben öyleyim :) beğenmiyo beni.. her dediğine karşı çıkıyorum falan diye içimizdeki irlandalı diyo bana :)İrlandalı mı
Yapanin varsa bosver alma en igisi.Biliyor musum ben de o sebeple almıyorum. Önceden hep alırdım eski evimde. Her hafta gelen bir abla vardı. Evimi bile bırakıp giderdim. Ya da ben uyurdum o yaprdı. Ama bebeği olmuyordu. O ya da başkası diyemem ama artıl cesaret edemiyorum. Teyzeni çok iyi anlıyoruö oyüzden. Bu eve de bir kere alsam iyi olacak ama yazık annem alma biz olduğu kadar yaparız boşver diyor
Klozet bile temizleyemez ki annem canım çok yaşlı ama napalım birşekilde halledicemYapanin varsa bosver alma en igisi.
Valla içine. Nasıl simiyorsa öyle yap. Millet annen de dahil hep söyler eleştirir. Sen nasıl mutluysn onu yaşa. Baban da böyle düşünüyormuş demekkiPek adetlere geleneklere uyan bi insan değilim bildiğimi okurum. Annem de kime benzedi bu hiç bizim ailede yok böyle falan diye üzerime gelmek suretiyleee beni çıldırtıyo :) beni bi canım babam anlardı o da çok erken gitti
Geceleei daha cok seviyolar zaten nedense :)))Gece oldu ya başladı yine mide yanmam. Rahatsız edecek bişey de yemedim ama midem cayır cayır
Anneme kalsa oooo 5 ünite kanını çeker insanın :) babamla kafalarımız aynıydı ondan iyi anlaşıyoduk gerçi anacığımda iyidir ama biraz elalem ne der kafasında ondan anlaşamıyoruz benim için elalem yoktur mesela.. yıkılsalar umrumda olmaz. Ama anlatamıyorum işte :)Klozet bile temizleyemez ki annem canım çok yaşlı ama napalım birşekilde halledicem
Valla içine. Nasıl simiyorsa öyle yap. Millet annen de dahil hep söyler eleştirir. Sen nasıl mutluysn onu yaşa. Baban da böyle düşünüyormuş demekki
Ne çektik be.....kaynana,elti, kayın,görümce...yok bir daha dünyaya gelirsem sapsız üzüm alacağım ben
Ama elbise beni çok büyuk gosterdi yaa...ogluma hamileyken almıştım bunu doğumgünunde giyeyim diyorum ama bu ne hal fil gibiyim
O kadar diyet ve yüruyüşle bi deCanım ben beğendim çok hoş olmuşsun bence. Hamileyiz ve birazcık şiştik ne var bunda
Ay herkes ne benzer şeyler yaşamış aynı beni anlattin eşimle 7 sene konuştuk gezdik 6 ay memleketine anasına babasına ozleyip gittiğini bilmem onlar da aramazdi evlendik eşim başka şehirde memur ben ıst.da ev tuttum badanaci buldum boyattm eşyaları duzdum kimse yardım etmedi gelip bide mal gibi avrupa yakasından sabiha gokcene gidip ana babasını uçaktan karsiladm arabamla akrabalarına biraktm. Dugunumde kavga çıkardı eşimle tartıştı babası takıları istemiş esimde kredi cektk borcumuz var eşime sorayım bi demis. Kayinpeder o kim oluyor deyince eşimin tepesi atmış karım demis onla borcun altına girdik herşeyle uğraştı kız demis. Kayinpeder tüm akrabalarına tembih etmişti takı takilmadi o taraftan bize hiç esimde sinirlenmisti tuttu elimden çıktık takinin ortasında 5000 gibi komik bi takı olmuştu benim komşu akrabadan 15 tane falan da çeyrek. Onları da kartlara yatirmistk iki sene de kredi ödedik . Bide o komik mebla için gelin arabasına bi kadın akrabayi oturttular evimize gidiyoruz siz nereye kimse gelmicekti öyle konuştuk eşimle dedim. Sana ne dedi karı bana. Evimize geldi takiyi getirin dedi. Yatak odasına koydum çantamı. Bana ne gelenek yaptılar da takı istiyorlar yok takı böyle bi gelinleri de yok dedim. Sabaha kadar agladik eşimle o ailesinden utandigindan ben dugunum mahvoldugundan balayına gitmicektik borcumuz var diye meğer kaynatam tüm akrabalariyla bana yemeğe gelecekmiş sormuyor ben yemek yapmayı biliyo muyum üniversitede hazır yedik hep. Apar topar balayia kactik onlar istanbul da on gün kaldı dönelim diye biz de balayını 4 günden uzattik da uzattk onlar gitmedikçe tlfonlari kapattık korkumuzdan. Ben ağla ağla bunlar niye böyle insanlar diye bel fıtığı oldum iki sene topalladm gitmedigim tedavi kalmadı on bin tl harcadım en son operasyon oldum gebelige kadar idare etti ne salakmisim ne agliyorsun uzuluyosun eşim baskı yapmadı hiç ,ben niye benimkiler böyle diye kafaya takiyodum cahillik ışte halbuki herkeste neler varmışKiz aynı şeylerden bahsediyorsun...balayında sabah öğlen akşam arıyorlardı deli gibi...universiteden tanısıyoruz biz eşimin 8 ay memleketine gitmedigini bilirim ben ayda 1 giderdim o bayramda bile gitmezdi...amaaan ne işum var derdi...mezuniyete benim aile full katıldı onunkilerden 1 tek kişi bile yoktu...bu kadar alakasızken beni görür görmez kardeş oldular valla dediğin gibi...kiymey vermek de yok yalandan özleme lafları falan...2 saatlik mesafedeydik eşya alırken ev yerlestirirken kimse gelmedi...bir doğumumdan sonra bebek görmeye geldiler gelmez olasıcalar onu da burnumdan getirdiler ayrılma noktasına geldik...Allah bildiği gibi yapsın
Gözümüzün yaşına kurban olsunlar...oğluma hamileyken bile biz eşimle babası yüzünden ne kavgalar ettik halbuki adam 5 çocukla karısıni terk edip gideli 15 yıl olmuş başka kadınla evlenmiş başka hayatı var ondan mı öğreneceksin sen kadir kıymet bilmeyi aile yuva olmayı a benim akılsızım...biz oralardayken iyiydi...bi geldik 1 sene oluyor işte...hepsi birbirine düştüler 3 kardeş orda...bir sürü kepazelik...kocam ciddiye almasa ben hiçbirini duymazdım bile...ama 1 sözle 1 telefonla bizimki zıvanadan çıkıyordu...oyuncak ettirdi bizi...şimdi iyi gibi ama yine de korkuyorum aklını çelerler mi diye...Allah şeytana uydurmasın düzenimizi bozdurmasınAy herkes ne benzer şeyler yaşamış aynı beni anlattin eşimle 7 sene konuştuk gezdik 6 ay memleketine anasına babasına ozleyip gittiğini bilmem onlar da aramazdi evlendik eşim başka şehirde memur ben ıst.da ev tuttum badanaci buldum boyattm eşyaları duzdum kimse yardım etmedi gelip bide mal gibi avrupa yakasından sabiha gokcene gidip ana babasını uçaktan karsiladm arabamla akrabalarına biraktm. Dugunumde kavga çıkardı eşimle tartıştı babası takıları istemiş esimde kredi cektk borcumuz var eşime sorayım bi demis. Kayinpeder o kim oluyor deyince eşimin tepesi atmış karım demis onla borcun altına girdik herşeyle uğraştı kız demis. Kayinpeder tüm akrabalarına tembih etmişti takı takilmadi o taraftan bize hiç esimde sinirlenmisti tuttu elimden çıktık takinin ortasında 5000 gibi komik bi takı olmuştu benim komşu akrabadan 15 tane falan da çeyrek. Onları da kartlara yatirmistk iki sene de kredi ödedik . Bide o komik mebla için gelin arabasına bi kadın akrabayi oturttular evimize gidiyoruz siz nereye kimse gelmicekti öyle konuştuk eşimle dedim. Sana ne dedi karı bana. Evimize geldi takiyi getirin dedi. Yatak odasına koydum çantamı. Bana ne gelenek yaptılar da takı istiyorlar yok takı böyle bi gelinleri de yok dedim. Sabaha kadar agladik eşimle o ailesinden utandigindan ben dugunum mahvoldugundan balayına gitmicektik borcumuz var diye meğer kaynatam tüm akrabalariyla bana yemeğe gelecekmiş sormuyor ben yemek yapmayı biliyo muyum üniversitede hazır yedik hep. Apar topar balayia kactik onlar istanbul da on gün kaldı dönelim diye biz de balayını 4 günden uzattik da uzattk onlar gitmedikçe tlfonlari kapattık korkumuzdan. Ben ağla ağla bunlar niye böyle insanlar diye bel fıtığı oldum iki sene topalladm gitmedigim tedavi kalmadı on bin tl harcadım en son operasyon oldum gebelige kadar idare etti ne salakmisim ne agliyorsun uzuluyosun eşim baskı yapmadı hiç ,ben niye benimkiler böyle diye kafaya takiyodum cahillik ışte halbuki herkeste neler varmış
O kadar diyet ve yüruyüşle bi de67 kiloyum...gerçi bu bile benim için mucize de; oğlumda 75-78 lerden sonra tartılmadım bile son ay...hamilelik dedin mi benim bünye sapıtıyor artık bundan emin oldum kesinlikle...
Demek ki sapsız üzümde çare değil...Hamdolsun 16 yılı devirmek üzereyiz eşimden yana bir sıkıntım olmadı..zaten onun hatırına katlandım bir çok şeye..çoğu zaman duyurmadım bile onların yaptıklarını..Artık diyorum Valla herkesi bilsin..Canım benim ki sapsız üzüm ama kendisi bile bazen yetiyor. Cekicegin varsa oyle yada boyle cekiyorsun. 11 sene birliktelik ve evlilikte 3 seneyi devirdik ama bazı huylarını yeni öğrendim.
Canım ben tiny love aldm tamamen yattığı için ve titresimli diye çok begendim ınş kızım da sever ki benim beşik sallanmayandan bebeğim durmazsa bunda sallarim diye aldm 500 du indirimde 350 ye aldm. Ama bu resimdeki de gayet kullanışlı görünüyor tabi hiç kullanmadigim için hepsi yorumKızlar Allah aşkına ev tipi ana kucağı alan varsa söylesin ne aldığını :) kafayı yicem yakında, bi karar veremedim. Hem kaliteli hem ucuz bisey istiyorum çok kullanılmadığı için. Biliyorum çok şey istiyorum ama belki indirimde falan denk gelir diye sürekli erteliyorum netten bakıyorum . Aklıma yatan var bi tane idare eder gibi duruyor ama 1 tane bile yorum yok nette. Hiç mi kullanan yok bunu acabaEki Görüntüle 2131574
Ben veet tüy dokucu krem kullaniyorm gebeligin başından beri canım çok kiymetlidir ağda hiç yapamam o bölgeye acıya dayanamam zaten. Jilet de sulandirici kullaniyorm keserim diye korkudan denemedm ki jilet temiz olmaz gibi geliyor bana alt taraflar . Ve kremin hiç bir zararını görmedim ben memnunum içine surmuyosun sonuçta bikac dk duruyor. Ve vajinanın girişi bebeğe enfeksiyon geçmesin diye mukoz yapıda bir şeyle kapalı yazıyor tüm gebelik kitaplarında. Doğumda nişan gelmesi dedikleri şey o mukoz yapıdaki şeyin kanlı ya da pembemsi şekilde atilmasiymis. Bence bebeğe enfeksiyon bişey geçemez sen bilirsin tabiki deHani kullanmadım hiç bi yerimi kesersem diye korkuyorum hay Allah
Demek ki sapsız üzümde çare değil...Hamdolsun 16 yılı devirmek üzereyiz eşimden yana bir sıkıntım olmadı..zaten onun hatırına katlandım bir çok şeye..çoğu zaman duyurmadım bile onların yaptıklarını..Artık diyorum Valla herkesi bilsin..
Haklısın canım, bide yaşadıkça öğreniyor insan her şeyi kafaya takmamayi sanırım, ben hep uzaktm 22 saat yol mesafesindeler ama bana niye böyle insanlar denk geldi diye uzuluyodum saf gibi. Allahtan eşim bilir ne mal olduklarını da hep cahiller takma ben takmiyrm derdi. Evet önemli olan eşler. Allah hepimizin muhabbetini artırsın, bebislerle sağlıklı, huzur dolu yuvalar versin insBu gece rahatlama gecesi oldu ohhh pek de güzel oldu :)) en iyisi uzak olmak, eşinle aranınsıcak tutup aileden de azcık uzak oldun mu rahat ediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?