- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #35.721
Heryerden bir değil demekki canım tuhaf gerçekten neyse Allah düşürmesin ellerine :)Kızlar ben de hiç öyle birşey görmedim sastim kaldım zaten evlenince geldim buraya aldırdım saglikocagini, hiç görmedim inanın daha. Doktorun sistemine hemşire giriyor muhtemelen çünkü barkodu falan güzelce çıkarıyor benden anca kan idrar alıyor yarın çıkacak diyor. Ben hiç gitmiyorum ama sonuç için falan. Gitsem heralde benim doktor değil diğerine mi yonlendirecek ne yapacak. Çünkü benim doktoru hiç görmedim yerinde. Şimdi yine gittim kan falan verdim damarı yine bulamadilar enjektörle çektiler bilmem ne. Rezillik yani. Sırf prosedür yine gidiyorum. Bi vitamin vermişti ilk zamanlar hiç kullanmadan attim. Kimse işini yapmıyor kisacasi
Bende mama koymamistim. Doğru karar vermişim demek ki. Saat 14 te gidecem.Evet canım ben gidiyorum. Bildiğim şeylerde oluyor ilk doğumdan kalan bilmediğim de. Bence hiç kaçırma git. Mesela emzirme konusu konuşulurken hastane çantanıza mama koymayın çünkü bilinç altınız çantada mama olduğunu biliyor ve biz emzirin dediğimizde o yorgunluktan ve acıdan dolayı sutum gelmiyor diyorsunuz. Çantaya güveniyorsunuz çünkü bilinç altınız biliyor ac kalmayacak. Halbuki bebekler doğduğunda zeytin çekirdeği kadar bir mideleri vardır ve ilk süt çok yoğun kıvamlı içinde antikorları bulunduran kolostrum yada agiz sütü adı verilen bebek için çok önemli bir süttür. Bu sütten 2 çay kaşığı bile içse o mide doyacak aslında ama bazı anneler mama var sütüm gelmiyor diyip kestirip atıyor. Halbuki bebek gogusunuze yaklaşıp elini koyduğu anda vücudunuz hemen üretecektir sütü. Bazen tutması zor olabilir o yüzden gelmiyor gibi gözükebilir ama bebek içinde gogusunuz icinde yeni bir durum bunun için onlara zaman verin doğru pozisyonda içmeye başlayacaktır ve bebek kendi ağız yapısına göre gogusunuzu sekillendirecektir. Evet bazen büyük tramvalarda süt gelmeyebiliyor nadir olarak. Eğer çok gerekli olursa heryerde eczane var alırsınız ama çantanıza koymamızı tavsiye etmiyoruz demişti.
Benim oğlumda aklıma gelmemişti mama koymam çantaya biberon almıştım ama birde sutum gelmiyor emizereyecegim diye gunlerce agladigim halde. Doğumum kolay geçti ama doğumdan sonra ağrılarım çöktü yerimde duramıyordum ve ameliyata girdim. Başka hastaneye sevk falan edildik. Yanı çok yıpratıcı bir süreç geçirdim ama yinede ben emzirdim. O ağrı ve acıların arasında ben volta atarken kuzenim gogusume tutmaya çalışıyordu oğlumu. Abla 2 dk dur birazcık emsin lütfen diyordu boyle boyle emdi. Aklıma mama gelmedi eşim almış ama bebeğe vermemişler. Sonra iade etmiştik.
Canım ben ilk kızımda da şimdi de tüy dökücü kullandım hiç bi zararı olmadı çok şükür jilete bende hiç cesaret edemem yapmadım hiç keserim diye((((( son dk onu planlamıştım şimdi canım çok sıkıldı o panikle jilet yapabilirmiyim bilmiyorum sağolun kızlar ilginiz için
Güzelmiş canım nerden buluruz internette varmı d&m de falan
Biara oldum ama canim sinuzit tikiyor beni cok sonra anliyorum ondan oldugunu.Günaydın kızlar nasılsınız ?
Ben de aşırı nefes darlığı var nefes alamadıkça da heycanlanıp daha kötü oluyorum. Kalbim çok hızlı nabzım 125normal midir böyle olan var mı
O zaman götür yanında canım normal doğum olursa zaten odada bir sıkıntın olmuyor sanırım yani pijamanla geceliğinle çıkıyorsun fazlada tutmuyorlar zaten sezeryan olursa kanama kontrolünde sonda çıkarılırken falan eşin dışarıya çıkarır zaten yürüdükten sonra ondada çok sıkıntı olmaz
Ya ben jiletle alabiliyorum bnde keske ağda yapabilsem diyorum herkesin derdi başka :)Canım ben ilk kızımda da şimdi de tüy dökücü kullandım hiç bi zararı olmadı çok şükür jilete bende hiç cesaret edemem yapmadım hiç keserim diye
Ben hamilelikte önce makineyle alıyordum ama bebek olunca canım çok yanmaya başladı bende mecbur tüy dokucuye döndüm canımYa ben jiletle alabiliyorum bnde keske ağda yapabilsem diyorum herkesin derdi başka :)
Dün 5 gibi uyudum işte çok geç yoruldu sanırım hiç böyle bir gece geçirmemiştim oturdum sürekliBende oyleyim ya. Biraz dolas evin icinde sakinlessin. Benimkiler ne yatmami ne oturmami sevmiyor
Yaa öylemi inş benim de bişey olmaz hani tahminim 1 yada 2 kullanırım başka kullanmam zatenCanım ben ilk kızımda da şimdi de tüy dökücü kullandım hiç bi zararı olmadı çok şükür jilete bende hiç cesaret edemem yapmadım hiç keserim diye
Çok geçmiş olsun canım, babasıyla evde kalsalar? Ama babaya senin ihtiyacın olur.. birisiyle kendi evinde bırakman gerekecek, bence hastaneye götürme çünkü orda da türlü türlü mikroplar var. Bebek üşür diye odayı fazla ısıtırlar bu sefer oğlun terler.. en iyisi güvendiğin birisi ile evde kalması..Bende bilemedim .
Hic birakacagim yer yok onu birakmam hastalanmasi demek .
Ben eşime sıkı sıkı tembihledim anlattım bir sürü, yüzüme baktıııı baktııııı başka biri taksın dediKizlar bu kapi suslerini eskiden cicekcide n yaptiriyorduk.simdi cesit cok tmm biz aldik yada yaptik diyelim ama kim takacak onu hastane kapisina
Esim bebegin pesine duser unutur.
Allah yardımcın olsun canım bunları düşünmek de stres hep. En güzeli sanki seninle kalması ama inşallah ozaman hafifler her türlü sıkıntısıKizlar gunaydin dunden beri temizlik yapiyorum alerji yapacak nefesini tikayacak herseyi kaldiriyorum evden .ilac veriyorum kuzuya .tekrar olmasin diye moralinide iyi tutmaya calisiyorum.ama bitmis durumdayim.
Bebegin kiyafetlerinide utulemem lazim ama kiyafet odasinin kapisini acinca basliuo hapsurmaya Allahim guc ver sabir ver kafam bi dunya oldu
Ben simdi oglumu dogumdada biyere gonderemem hasta olur die.hastanede benimle mi kalir kuzum .
Ben iki hamileliğinde de başından beri kullandım canım zaten 5 dakka bisey tutuyorsunYaa öylemi inş benim de bişey olmaz hani tahminim 1 yada 2 kullanırım başka kullanmam zaten
Canım gözünaydın senin hediyeler bitmiş galiba instagramda gördüm:))Ben eşime sıkı sıkı tembihledim anlattım bir sürü, yüzüme baktıııı baktııııı başka biri taksın dedigörümceme söyledim sonra tamam ben hallederim dedi ama apar topar girmezsem doğuma ben kendim halledip giderim Ayy ben de bir uyuzum öyle her şeyi beğenmem falan boşuna yüzüm düşmesin bir de onlar için
Ben hala çay içiyorum bugün kolonya şişelerimi yapacağım ben de :) ama önce ev mutfak toplanacak. Benim kız sütten havuz yapmış sütünğ halısına dökmüş onu silmem gerek :)Daha yeni kahvaltı yaptım yaa dünya kadar işim var yemeğim yok bu saate kadar tek yaptığım şey kızıma kahvaltı yaptırıp kreşe bırakmak oldu keşke bir start tuşum olsa bassam başlasam harekete
Canım ben 10 lu seti verdim. Çorabı çıkardım içinden sadeceMerhaba kızlar nasılsınız ? Herkes iyidir insallah bebeklerinde keyfi yerindedir.
Kaç gündür temizlikle ugrasmaktan canım çıktı. Duvarlar,kapılar,camlar,halılar derken çok şükür mis gibi oldu evim. Eşimle annem cogu seyi halletti,sagolsunlar. Şimdi sıra geldi bebegimin temizligine.. Yavaş yavaş yikayip utulemeye baslasam iyi olacak. Cantayida hazirliycam ama kafama bir şey takildi. Bebeğin kıyafetleri için cokkk tatlı bi kese yaptirdim. Hepsini ona koyarim. Doğum sonrasında ebeye verilecek şeyleri battaniyeye sarıp vermeyi düşünüyorum. Hastane çıkış setinin tamamini koyup vermek olmaz heralde. Bebek dogunca ne giydirilir,ebeye ne vermek gerekir ? Çantayi hazirlayanlar siz nasil yaptiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?