2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yaaaa her seferinde yarım saat emzirme :) gün biter tabi. Sık sık emziriliyor bi de. Aman sütümüz olsun Bebiş emsin de varsın hazırlamayalım

Aynen ben de öyleyim kıyamıyorum ona. Dediğin gibi isimli çikolata düşünüyorum çok abartılı biseyler yapmicam. Onlara abi sıfatını yüklemek bile yanlışken insanlar sürekli abi olacaksin diyor. Ben ve eşim dikkat ediyoruz, kardeşin olacak diyoruz. Bakalım inşallah güzel günler bekliyordur hepimizi

Evet canım zamanı geçmeden at. Gitgide kötüye dönüyor portakallar. Ben çok seviyorum dondurulmuş limonla portakal limonatasını.

Nasıl içliler ya kuzucuklar kıyamam onlara . Şuan uyuyor gidip öpesim geldi

Canım benim kusmam olmadı hiç. Ama çok sağlıklı da beslenmiyodum. Hamilelik öncesine benzer bi beslenme düzeniyle devam ettim sayılır. Kişiden kişiye farklı etkisi oluyo bence. Bizde böyle bi etki oluştu. Birde benim annemde şeker hastası genetik yatkınlık da var tabi. Sinir küpü oldum inan her şeye kızar sinirlenir oldum. Hayırlısıyla bi doğursak

Arkadaslar hepiniz yazamadim kusura bakmayin sadece hep hazirlikli olun ve kendinizi cok yormayin. Yarin edimle kat doktoru ile Allah nasip ederse konuscaz ogle iznine gelebilirse bu arada burun kanamalar devam 3 mendil oldu sizdede hala devammi sancilarim az sadece nst ve tansiyon takibi yapiyolar asa kantin bile inmek yasak perinatoloji servisdeyim. Doktor yandaki hastaya burasi en vasat hastalarin yeri dedi insallah bunlarda gececek

Sutum gelmeyecek gelmedi diye panik yapan anneler, umarim en kisa zamanda sutunuz gelir. Denemeye devam edin, ve yine umarim hepimizin bol bol sutu olur ve bebeklerimizi kolaylikla emziririz. Kesinlikle emzirme taraftariyim ama sunu soylemeden gecemeyecegim.

On yillar once mama firmalarinin sponsor ettigi formul mama kullanimindan neyseki vazgectik ve artik anne sutune donduk. Bence bu cok guzel bir sey. Ama sutu gelmedigi icin, yada cesitli sebeplerle emziremeyen annelere toplum tarafindan cok fazla baski uygulaniyormus. Is yerinde buna benzer anonim bir forumumuz var, Amerikali bir anne ikiz bebeklerini emziremedigi icin gordugu baski, ve sucluluk hissiyle nasil intaharin esigine suruklendigini anlatti.

Amerika gibi akrabalik iliskilerinin daha uzak / soguk oldugu bir yerde arkadas, akraba cevre baskisiyla anneler emziremiyor diye baski goruyorsa bu Turkiye de yasayip da bebegini emziremeyen anneler icin daha da zordur.

Bu konuda kadinlar ve anneler olarak birbirimize destek olalim, emzirmek her ne kadar en cok tercih edecegimiz yontem olsa da bebegini formulle ya da cesitli mamalarla beslemek zorunda kalan annelere destek olalim. Bazi seyleri degistirmek bizim elimizde.

Bence doktorun burasi vasat hastalarin yeri derken aslinda burasi en siki sekilde takip etmek istedigimiz hastalarin yeri demek istemistir. Ama yorgunlukla vesaireyle kendini ifade etmeyi becerememis olabilir.

Madem dinlen dediler, kantine filan gitmeye calisma, hemsirelere bakicilara filan tatli dilli konus, her seyi ayagina getirsinler :) 37inci haftadasin sanirim, bir iki haftaya artik senden guzel haberler bekliyoruz.

Kizlar bu arada ben hizla kilo almaya devam ediyorum. 20inci haftadan Ultrasona alinmadigim icin bebegin boyutlarini filan bilmiyorum, ama genel olarak kutumdam buyuk cikacakmis gibi hissediyorum. Komik bir acil maceram oldu onu paylasayim :) Umarim sizde gulersiniz.

Gecen hafta once bebegim haraket etmiyor diye gece nobetci doktoru aradim, basindan savdi beni. Sonra gece yarisi sancilarla uyuyup uyuyup uyandim, ertesi gun doktorumun ofisini aradim, cagirdilar. Isten acil randevum var diye ayrildim. Esim de isinden ayrilmis, hastanede bulustuk. yine beni ayni nobetci doktora yonlendirdiler, NST takti. NST de bir bebek kalp atisi dinleyici ve bir de sanci olcen bir alet taktilar.

Benim saskin bebek NSTnin sanci olcen aletinin baskisindan yatis seklimden filan rahatsiz oldu sanirim, kipirdamiyor dedigim bebek, 10 dakika da 50-60 defa tekme atti sanci olcere. Kalp atislari da cok yuksek sesle hoparlorden yankilaniyor, bu tekmeler sirasinda kalp atisi 130lardan hizlanip 160lara geliyordu tekme atacagi sirada.

Doktor : bebegin tekme atmiyor demistin dun, (niye beni aradin aksam aksam demeye getiriyor)
Kalp atislari: bip _ bip _ bip - bip - bip - bip bipbipbipniippppbip BUMP ( tekme),
Ben: dun hareket etmiyordu, korktum
Kalp atislari: bip _ bip _ bip - bip - bip - bip bipbipbipniippppbip BUMP ( tekme),
Doktor: bence gayet hareketli bebek
Ben: Galiba bu bagladiginiz aletin yerini sevmedi ... ( esim arkada guluyor)

Sanci aleti de sifir sanci gosterdi, grafik olcumde ibrenin kipirdadigi yer sadece bebegin aleti tekmeledigi yerlerdeydi.

Sonra acilma var mi diye alttan bakti,orda da bir sey bulamadilar. cati muayenesi bu mu oluyor? Rahatsiz ediciydi ama hemen iki dakika da bitti. Ilk iliski gibi degil. Eger cati muayenesi buysa cabucak olup bitiyor, o yuzden hic sikinti yapilacak bir sey degildi.

Neyseki hersey yolundaydi. Burda bu yanlis alarmlarla klinige acile filan gidip tipis tipis geri donme islemine "utanc yuruyusu" ( Walk of shame) diyorlar. (Ayni kavrami gece klubu kiyafetiyle muhtemelen geceyi baslasiyla gecirmis, pazar gunu oglen eve donme olayina da diyorlar ). Neyse ben bebegim icin boyle bir utanc yuruyusu yaptim..

Şahsen ben hazırlamıyorum :) bana getirsin gelen
İmzami atarım,bende dondurmami yalarım..

Hasta ziyaretine gidip ikram beklemek de tuhaf yanı.. sonuçta doğumda kolay bişey değil..herkes yorgun perişan oluyor..gelen bişey getirmesede bı zahmet ikramda beklemesin.. diyorum ama hazır biseyler vercez mecbur..mahalle baskısı..

Utanma kız dik yürü.. anasin sen...

Cok sasiriyorum saglik sistemine gercekten. Ne demek dun boyle demistin. Dun oyleydi cunku. Hesap mi vericem sana??. 20. Haftadan beri usg ile bakmamalarina da cok sasiiryorum. Bizim doktorlar sirf 5 10 dakka renkli izletiyolar. Video cekiyolat. Sonra olcumlere geciyolar. 2 hafta onceki kontrolumde hareketleri az dedim nstye bakalim dedi. Sonra bazi donemler azalir bi saat iki saat onlara takılmayın dedi. Yok 2 gundur az dedim tabi siz oyle hissettiyseniz dogrudur o zaman dedi. Bana cok saygisizca geldi tavri. Emzirme konusundada. Turk kadinlari bu konuda cok bilincli ya. Benim etrafimda cok kisi var pompa da aldim emzirmeyede zorladim 40 dakka mememde de tuttum napiyim sutum gelmedi yapcak biseyim yok diyip bu sureci kolayca atlatmis olan. Bide biz oyle emzirmeyle ilgili konusanlara aman cahil iste bis bos konusuyo gozuyle bakiyoruz sanirim. Sallamiyoruz. Pek psikolojik baski yaratamiyolar :)).

Aslinda evet ben yine biraz daha disleneyim. Artik bir sey uydurmam lazim ultrasona girmek icin cok merak ediyorum 4 kilo dan cok mu olacak, cinsiyeti dogru mu belirlediler. Bazi anneler 3 boyutlu resimlerden artik album yapmis, yuzunu gormeyi birak, ben ya yanlis baktilarsa diye bebegime pembe kiyafet alanlara kiziyorum.

Simdi burada gunduz ama gece 3-5 arasi ben de uyuyamiyorum kizlar...

Ya gercekten meraktan soruyorum hakkaten cinsiyet degisirse nolucak :). Kesin gorduler mi? Suphelimiydi yoksa . Bir de burda kilolu bebekse normal dogum yapmıyorlar. Bebegin kilosu dogum icin bi kriter orda neye gore karar veriliyo ultrasona almadan. Bide mesela gelisimi erken durabiliyo bebeklerin plasenta yaslanmasi fln oluyo oyle bi durumda hemen alip kuvozde bakiyolar bebege orda ultrason olmadan bubgibi durumlari nasi anliyolar. Cok ilginc degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…