- Konu Sahibi kardelen384
-
- #37.161
Sizin gectiginiz asamalari gorunce bana da cok ilginc gorunuyor. Bazi seyler farkli isliyor. Mesela ikili test sonra dortlu test, seker testi neredeyse zorunlu. Tartisilmiyor doktorla.Detayli ultrason periontologla yapiliyor, tam bir saat surmustu. Her gittigimde idrarda protein ve tansiyonum bakiliyor. Simdilik testler duzgundu. Bu hafta strep B testi yapilacak. Doktorum testlere itiraz kabul etmiyor pek.Ya gercekten meraktan soruyorum hakkaten cinsiyet degisirse nolucak :). Kesin gorduler mi? Suphelimiydi yoksa . Bir de burda kilolu bebekse normal dogum yapmıyorlar. Bebegin kilosu dogum icin bi kriter orda neye gore karar veriliyo ultrasona almadan. Bide mesela gelisimi erken durabiliyo bebeklerin plasenta yaslanmasi fln oluyo oyle bi durumda hemen alip kuvozde bakiyolar bebege orda ultrason olmadan bubgibi durumlari nasi anliyolar. Cok ilginc degil mi
Kutumda büyük hissediyorumKizlar bu arada ben hizla kilo almaya devam ediyorum. 20inci haftadan Ultrasona alinmadigim icin bebegin boyutlarini filan bilmiyorum, ama genel olarak kutumdam buyuk cikacakmis gibi hissediyorum. Komik bir acil maceram oldu onu paylasayim :) Umarim sizde gulersiniz.
Gecen hafta once bebegim haraket etmiyor diye gece nobetci doktoru aradim, basindan savdi beni. Sonra gece yarisi sancilarla uyuyup uyuyup uyandim, ertesi gun doktorumun ofisini aradim, cagirdilar. Isten acil randevum var diye ayrildim. Esim de isinden ayrilmis, hastanede bulustuk. yine beni ayni nobetci doktora yonlendirdiler, NST takti. NST de bir bebek kalp atisi dinleyici ve bir de sanci olcen bir alet taktilar.
Benim saskin bebek NSTnin sanci olcen aletinin baskisindan yatis seklimden filan rahatsiz oldu sanirim, kipirdamiyor dedigim bebek, 10 dakika da 50-60 defa tekme atti sanci olcere. Kalp atislari da cok yuksek sesle hoparlorden yankilaniyor, bu tekmeler sirasinda kalp atisi 130lardan hizlanip 160lara geliyordu tekme atacagi sirada.
Doktor : bebegin tekme atmiyor demistin dun, (niye beni aradin aksam aksam demeye getiriyor)
Kalp atislari: bip _ bip _ bip - bip - bip - bip bipbipbipniippppbip BUMP ( tekme),
Ben: dun hareket etmiyordu, korktum
Kalp atislari: bip _ bip _ bip - bip - bip - bip bipbipbipniippppbip BUMP ( tekme),
Doktor: bence gayet hareketli bebek
Ben: Galiba bu bagladiginiz aletin yerini sevmedi ... ( esim arkada guluyor)
Sanci aleti de sifir sanci gosterdi, grafik olcumde ibrenin kipirdadigi yer sadece bebegin aleti tekmeledigi yerlerdeydi.
Sonra acilma var mi diye alttan bakti,orda da bir sey bulamadilar. cati muayenesi bu mu oluyor? Rahatsiz ediciydi ama hemen iki dakika da bitti. Ilk iliski gibi degil. Eger cati muayenesi buysa cabucak olup bitiyor, o yuzden hic sikinti yapilacak bir sey degildi.
Neyseki hersey yolundaydi. Burda bu yanlis alarmlarla klinige acile filan gidip tipis tipis geri donme islemine "utanc yuruyusu" ( Walk of shame) diyorlar. (Ayni kavrami gece klubu kiyafetiyle muhtemelen geceyi baslasiyla gecirmis, pazar gunu oglen eve donme olayina da diyorlar ). Neyse ben bebegim icin boyle bir utanc yuruyusu yaptim..
Kızlar yanlış anlaşıldı sanırımİmzami atarım,bende dondurmami yalarım..
Hasta ziyaretine gidip ikram beklemek de tuhaf yanı.. sonuçta doğumda kolay bişey değil..herkes yorgun perişan oluyor..gelen bişey getirmesede bı zahmet ikramda beklemesin.. diyorum ama hazır biseyler vercez mecbur..mahalle baskısı..
@Sedossedos92 tan haberim var suan icin bir tek. Seda her gun daha iyiye gidiyor hizla kilo veriyor :)) bol bol sut sagiyor enerji toplamaya calisiyor. Kizimiz ela ise gunden gune buyuk bir hizla gelisiyor. Suan emme refleksi bekleniyor taburcu olabilmesi icin. Allahin izniyle bir kac gune kadar onada kavusacak guclu kizimiz. Dilerim rabbim erken dogan sifa bekleyen butun an e ve bebeklerine sifa verir. ♡Günaydın kizceler,kardelen384 bizi haberdar et canım valla senle uyudum senle uyandım sanki ben dogurcakmisim gibi @Sedossedos92 ve Haydarinna sizler de aklimdasiniz, bebisler nasıl?
weryew daha gelişme yok galiba sende canım, sağlıklı haberlerini bekliyoruz inşallah
Ne güzel haberler verdin kuzum@Sedossedos92 tan haberim var suan icin bir tek. Seda her gun daha iyiye gidiyor hizla kilo veriyor :)) bol bol sut sagiyor enerji toplamaya calisiyor. Kizimiz ela ise gunden gune buyuk bir hizla gelisiyor. Suan emme refleksi bekleniyor taburcu olabilmesi icin. Allahin izniyle bir kac gune kadar onada kavusacak guclu kizimiz. Dilerim rabbim erken dogan sifa bekleyen butun an e ve bebeklerine sifa verir. ♡
Benim açlık o kadar çıkıyoAslında yediklerimizden cok stres daha etkili bence.. bilerel geriyolar resmen bizi. 90 tokluk ne demek ya! Kafayı yemiş sanırım!!
Amiin gulum ya suan icin benimde hayallerimden biri o :)))) bir de 40 imin cikip mevlutumu atlattigim stresimin kalmadigi gune isinlanmak istiyorum resmen :))Ne güzel haberler verdin kuzummaşallah maşallah cuk cuk emcek annesini minik kedimiz, az kaldı. Ohhh zayıflamaya başladı demek Allah'ım bize de nasip et hayırlısıyla zayifladigimiz günleri görmeyi
Burun kanamam benimde hala devam ediyor hatta çoğaldı tansiyon normal ama her gebelikte olduğu için normal buluyorum kendimi için.. İnş öyledir ... Vasat nedemek çok anlamadım canım ama sen takılma onlara seni doğum yapmadan bırakmaz onlar bence hiç inatlaşma veya imza ister hiç bir sorumluluk almıyorum tedaviyi reddediyorum diye bütün tedbiri kendi adlarına alıp öyle çıkarırlar ve acil bişey olsa bu defa ilgilenmezler bence sakin ol bekle çok uzun süreceğini sanmam kusa sürede ikinizde İnş ordan sağ salim çıkarsınız canım aklımız ve duamız seninleArkadaslar hepiniz yazamadim kusura bakmayin sadece hep hazirlikli olun ve kendinizi cok yormayin. Yarin edimle kat doktoru ile Allah nasip ederse konuscaz ogle iznine gelebilirse bu arada burun kanamalar devam 3 mendil oldu sizdede hala devammi sancilarim az sadece nst ve tansiyon takibi yapiyolar asa kantin bile inmek yasak perinatoloji servisdeyim. Doktor yandaki hastaya burasi en vasat hastalarin yeri dedi insallah bunlarda gececek
Valla Allah bilir tabi ki kapalı kutu bu ama doktor defalarca kuz dedi buna rağmen erkek olurmu olur valla ... Sonuç nolur aldığım yeni doğan gelinliğini oğlan giyer hiççç umrumda değilllYa gercekten meraktan soruyorum hakkaten cinsiyet degisirse nolucak :). Kesin gorduler mi? Suphelimiydi yoksa . Bir de burda kilolu bebekse normal dogum yapmıyorlar. Bebegin kilosu dogum icin bi kriter orda neye gore karar veriliyo ultrasona almadan. Bide mesela gelisimi erken durabiliyo bebeklerin plasenta yaslanmasi fln oluyo oyle bi durumda hemen alip kuvozde bakiyolar bebege orda ultrason olmadan bubgibi durumlari nasi anliyolar. Cok ilginc degil mi
Yoo sürmedi eminim yok ilk ilişkiyle kiyaslanamaz öyle bir acı değil. Belki kayganlastirici sürse ben rahat olsam acimazdi ama kadın iki kelime bile etmedi rahatlatmak için daldı suratsız.Ben kiyamam ya benimki disarda yemeyi hic sevmez
Kayganlastirici surerkerse daha kolay olur tabibinsaah benimkide acimaz.
Kadin resmen hastaneyi birbirine katti cigliklariyla ya. Sinir oldum :/ kayganlastirici surduler mi yaparken? Onu soracaktim ilk cinsel iliski ile kiyaslarsan acisini hangisi daha cok aciyor.
Benimde burnum surekli kaniyodu doktorum tansiyonumunda normal seyrettigini gorunce bazi testlee istedi benden yaptirdim temiz cikti. Bi baktirmanda fayda var canim doktoruna sor istersen. 1 2 tup kan almalaei yetiyo test icin. Testte kanama zamani pihtilasma zamani durma zamani bisilere bakiyolar kagitta yaziyodu. Onemliymis o doktorum oyle demisti.Burun kanamam benimde hala devam ediyor hatta çoğaldı tansiyon normal ama her gebelikte olduğu için normal buluyorum kendimi için.. İnş öyledir ... Vasat nedemek çok anlamadım canım ama sen takılma onlara seni doğum yapmadan bırakmaz onlar bence hiç inatlaşma veya imza ister hiç bir sorumluluk almıyorum tedaviyi reddediyorum diye bütün tedbiri kendi adlarına alıp öyle çıkarırlar ve acil bişey olsa bu defa ilgilenmezler bence sakin ol bekle çok uzun süreceğini sanmam kusa sürede ikinizde İnş ordan sağ salim çıkarsınız canım aklımız ve duamız seninle
Bir açıdan iyi bir açıdan kötü cnm...biz burda bişey mi oldu acile gidiyoruz mesela ölçümleri farklı çıkan arkadaşlar oldu . Ondan sonra kafaya tak dur...görmeyince de merak ediyor insan...albümü ben yazmıştım öyle albüm dediysem kocaman bişey değil 3 yada 4 resim var..doğduktan sonraki fotoları için almıştım albümün başına iliştirdim öyle....cinsiyet konusu herkesin göbeğime yaptığı yorumlar kafamı karıştırıyor..ama çok ayrıntılı inceliyor doktorum..yanılmaz inş diye umut ediyorumAslinda evet ben yine biraz daha disleneyim. Artik bir sey uydurmam lazim ultrasona girmek icin cok merak ediyorum 4 kilo dan cok mu olacak, cinsiyeti dogru mu belirlediler. Bazi anneler 3 boyutlu resimlerden artik album yapmis, yuzunu gormeyi birak, ben ya yanlis baktilarsa diye bebegime pembe kiyafet alanlara kiziyorum.
Simdi burada gunduz ama gece 3-5 arasi ben de uyuyamiyorum kizlar...
bebeğin iyi olduğunu öğğrendiysen gerisi boş, onlar utansınKizlar bu arada ben hizla kilo almaya devam ediyorum. 20inci haftadan Ultrasona alinmadigim icin bebegin boyutlarini filan bilmiyorum, ama genel olarak kutumdam buyuk cikacakmis gibi hissediyorum. Komik bir acil maceram oldu onu paylasayim :) Umarim sizde gulersiniz.
Gecen hafta once bebegim haraket etmiyor diye gece nobetci doktoru aradim, basindan savdi beni. Sonra gece yarisi sancilarla uyuyup uyuyup uyandim, ertesi gun doktorumun ofisini aradim, cagirdilar. Isten acil randevum var diye ayrildim. Esim de isinden ayrilmis, hastanede bulustuk. yine beni ayni nobetci doktora yonlendirdiler, NST takti. NST de bir bebek kalp atisi dinleyici ve bir de sanci olcen bir alet taktilar.
Benim saskin bebek NSTnin sanci olcen aletinin baskisindan yatis seklimden filan rahatsiz oldu sanirim, kipirdamiyor dedigim bebek, 10 dakika da 50-60 defa tekme atti sanci olcere. Kalp atislari da cok yuksek sesle hoparlorden yankilaniyor, bu tekmeler sirasinda kalp atisi 130lardan hizlanip 160lara geliyordu tekme atacagi sirada.
Doktor : bebegin tekme atmiyor demistin dun, (niye beni aradin aksam aksam demeye getiriyor)
Ben: dun hareket etmiyordu, korktum
Doktor: bence gayet hareketli bebek
Ben: Galiba bu bagladiginiz aletin yerini sevmedi ... ( esim arkada guluyor)
Sanci aleti de sifir sanci gosterdi, grafik olcumde ibrenin kipirdadigi yer sadece bebegin aleti tekmeledigi yerlerdeydi.
Sonra acilma var mi diye alttan bakti,orda da bir sey bulamadilar. cati muayenesi bu mu oluyor? Rahatsiz ediciydi ama hemen iki dakika da bitti. Ilk iliski gibi degil. Eger cati muayenesi buysa cabucak olup bitiyor, o yuzden hic sikinti yapilacak bir sey degildi.
Neyseki hersey yolundaydi. Burda bu yanlis alarmlarla klinige acile filan gidip tipis tipis geri donme islemine "utanc yuruyusu" ( Walk of shame) diyorlar. (Ayni kavrami gece klubu kiyafetiyle muhtemelen geceyi baslasiyla gecirmis, pazar gunu oglen eve donme olayina da diyorlar ). Neyse ben bebegim icin boyle bir utanc yuruyusu yaptim..
Kızlar henüz ne benim ne de bebeğin hastane çantamızı hazırlamadımHatta kıyafetleri bile yıkamadım. Hergün yarın yapıcam diyorum. Bir ben miyim acaba kalan
Ben bugün itibariyle izne çıkmasamda evden çalışırım dedim . Kayınvalide 10 günlüğüne umreye gitti gelene kadar bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum , nevresimlerini kendimiz dikmiştik onları yıkayıp ütüledim.Kızlar henüz ne benim ne de bebeğin hastane çantamızı hazırlamadımHatta kıyafetleri bile yıkamadım. Hergün yarın yapıcam diyorum. Bir ben miyim acaba kalan
Bizim bebek eşyaları eşimin işyeri deposunda herhafta getiriyor sözde ,artık cuma getir dedimBen de daha başlamadım park yatağı da açıp kurmadık...nisan ın 15inden sonra diye düşünüyorum...acelesi yok 36-37li haftalarda olanlar yaptı da tabi...bize daha vakit var toz olur vs
Yahu benimde işlerim bitemedi burda doğurcam nerdeyse dedim az kaldı birsürü eksik varYalnız değilsinBen de henüz çalışıyorum ve ciddi anlamda hiç bir şeyim hazır değil. İş yerindeki arkadaşlarım bile bari çantanı hazırla arabana koy acil durumda biz götürürüz hastaneye diyorlar Dolabımız ve beşiğimiz de henüz gelmedi. Haftaya başlıcam inşallah kısmet olursa kıyafetleri yıkamaya
Ben de hazirlamadim...iş çok yoruyor haftasonları da hep başka işler çıktı. Artık evdeyim haftasonları herseyi halletcem insallah:)çünkü enerjiim diplere inmeye başladı. 12 kilo aldim ama bu aralar yüzüm çöktü herhalde işte bilgisayara bakmaktanYalnız değilsinBen de henüz çalışıyorum ve ciddi anlamda hiç bir şeyim hazır değil. İş yerindeki arkadaşlarım bile bari çantanı hazırla arabana koy acil durumda biz götürürüz hastaneye diyorlar Dolabımız ve beşiğimiz de henüz gelmedi. Haftaya başlıcam inşallah kısmet olursa kıyafetleri yıkamaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?