- 3 Mart 2017
- 2.810
- 3.142
- 133
- 34
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #37.621
Gulum benim bebis 1 aydir dogum pozisyonunsa belkide daha fazla. Ama gecen gun dondu hickirigindan anladim. Kasigimda atan hickirik yukarda mideme yakin yerde atiyordu. Sonra tekrar dondu cok sukur yine asagida atiyoe. Hatta simdi hareketleride artik asagida hissediyorum. Sanirim sona yaklastik :) doguma kadar kim bilir kac kere donerler dert etme kendine kuzum.Ayy resmen kalktım yataktan salona geçip çocuğun poziyonunu anlamaya çalışıyorum .yan mı döndü ne yaptı anlam veremedim yakarnımdan da gavur gucur su sesi geliyor o hareket ettikçe mümkün mü ki böyle bişey
İnşallah canım uyumuşum ve bebişte uyuyor şuan nasıl bi poZisyonda bilmiyorum .Gulum benim bebis 1 aydir dogum pozisyonunsa belkide daha fazla. Ama gecen gun dondu hickirigindan anladim. Kasigimda atan hickirik yukarda mideme yakin yerde atiyordu. Sonra tekrar dondu cok sukur yine asagida atiyoe. Hatta simdi hareketleride artik asagida hissediyorum. Sanirim sona yaklastik :) doguma kadar kim bilir kac kere donerler dert etme kendine kuzum.
Ben de 1.de doğuramadım kanala girmiyordu bebek ve sezaryen oldum tercih edilecekse tabi ki normal doğum ama işte bazen ona kalmıyor...bi de düşün senin bebek orda bakımdaydı bu arada sen iyileştin karnından eğilip kalkamıyorsun ilk günler bebeği sana getirip vermesi gerekiyor birilerinin...zor yani...Allah kolaylık versin sana da atlattınız epey bi kısmını çok şükürKuzum benim 30+0 da iş yerinde suyum geldi ama az birsey. Hemen doktora gittim. Magnezyum ve ciğer geliştirici verdiler. 10 gün yattım evde hastanede yatırmadı strese girip kasılmam olmasın diye. 10 gün icinde de 2 3 günde bi suyuma bakıldı. En son yani 22 martta tekrar gittim kontrole suyum bitmek üzereydi doppler cektirtti. Hemen doplerden sonra acil sezeryana alındım. Evet spinal sezeryandı. İğnesi acı vermiyor normal iğne acısı gibi. İlk ayaklarında yanma oluyor 1 dakika icerisinde bacakların betonlanmıs gibi geliyor. Ameliyat baslıyor. Cocuk max 5 dk sonra cıkıyor. Benim kızım aglamadı cünkü ciğeri gelişmediği icin acil oksijenle yogun bakıma götürüldü. Dikim işlemi 20 dk kadar sürüyor. Sonra seni sedye ile odana götürüyorlar, bilincin hep acık. Odaya cıktıktan 3 saat sonra ayaklarım cözüldü, 6 saat sonra yürümeye basladım. İlk gittiğim yer yogunbakımdı, kızımı gördüm. Bir sürü makinaya bağlıydı kendi nefes alamıyordu. Eşime herseye hazır olun bebek iyi değil demişler.. kandil günü dogdu kızım 16. Güne girdik. Şimdi solunum sıkıntımız kalmadı Rabbime sükür bana bagısladı kızımı, artık emme refleksini bekliyoruz. Daha kucaklayamadım ama olsun, o iyi olsun varsın beklerim ben.. bu arada en cok lazım olan hasta depend kilottu harika birsey şiddetle tavsiye ederim cünkü cok kanamanız oluyor. Ve mümkünse normal dogum tercih edin sezeryan gercekten cok zormus...
Bende kaldim oylece ki uzun sureli cozum istiyorum tuy dokucu yada jilet ne kadar odare edicek ama yani bunu yapan kuaforun bilmesi gerekiyomus kasilma oldugundan erken dogumu tetikliyomus oyle dediler dikkat edin diyeCanım neden tetiklesin, hemşireler de bi alem.. tüy dökücü zararlı, jilet tehlikeli çoğu arkadaş kan sulandırıcı kullanıyor, kaldı ki ben kullanmadığım halde bi yerim kanasa zor duruyor kanaması.. iyice göbeğimiz büyüdü göremiyoruz ki.. ayna bile kullansak çok zor, Doğumdan sonrası içinde şu dönem ağda en mantıklısı.. umarım ağdacı bulabilirim çok gerildim gerçekten
Kızım 38 haftada 4 kiloya yakın doğdu kafa ölçümü 41 haftalıktı aile genetiğinde biraz varmış Dr hiçbir sorun görmediğini için normal gebeliktir dedi tek soruntired dediği gibi sezaryen de bile normal doğum gibi zor doğan bir bebek oldu şuan 5 yaşında bu konuyla ilgili hiçbir sıkıntımız yok çok şükür
Benim bebegiminde kafası 2 hafta ilerde. Hastane de 1 ay önce falan farklı dr usg ölçümüne baktı ve kafasını sordum. Benim kendi oğlumun kafası 4 hafta ilerideydi ve gayet sağlıklı dedi dr. O zaman içim rahatladı. Burda kafası ilerde olan çok bebiş var biri de benim bebiş :) Bir de dr son 2 ayda çoğu bebekte kafa önde çıkıyor demişti .
İyi hadi onunla geçmiş olsun çok şükür iyi geldiniz bu haftalara kadar canım ama Nst şart mıymış yani ultrasonda göremezler mi bu haftada bebek hareketlerinin normal olduğunu falan...bence de sorun yok yani gerileme artmamış...gayet iyisiniz maşallah maşallahKızlar gece eve geldim şükür hareket etmezse gidecekmişim hemen ... Bundanda yırttık kiloyu sormuşsunuz adam diyoki ultrason kilosu doğru çıkmaz hele acildeki makinalar daha farklı ölüyormuş perintolog daha iyi ölçermiş Oyüzden kilo için bişey demedi ama boyu 33+2 dedi karnı 3 hafta geri kasası 1.5 heralde kilo için pazartesi daha doğru b ilgi alırım inşallah .. Sürtünmeyi hissetmiyor nts gerçekten farkettim aslında oynuyo çocuk bi yaşıma daha girdim valla tatli yedim tost yedim su çok içtim İdrar sıkıştırınca vurdu zilli bi kaç kez şükür ... Ama gece 50 kere uykumda doğurdum misss kokulu bebekler
Kaç çıktı sancın canım çok geçmiş olsun serumla durulur. İlk hamilelikte benim dr başıma gelmişti. Serumla geçmişti
Canım.insallah serum.iyi gelir sancı çıkmaz
Sancılar 65 e kadar çıktı kizlar dünden beri serum ilaç veriliyo ciğer geliştirici iğne vuruldum şimdilik sanci yok ama yatisim yapıldı ilaç verilmeye devam edilicek kilosu 3100 gr dedilerCanım korkma olur mu? İnsallah sağlıkla bebegine kavuşursun dualarım seninle
muthiş fikirrrrCanım biz banyoya bi vida taktık, küveti de deldik kenarından iki tane, ipi taktık astık onu duvarakaç hafta ortalarda gezdi öyle insan gibi, son çare bunu buldum, kovasını da içine koyduk hatta
bizde kucuguz canım kac kilo bebeğin 1980 gr ben şişiyorum ödemden yalnız değilsinYemezmiyim canım yaaa off yiyorum ama neden gidiyo ki bu kilo aklım almıyor gerçekten bebek etkilenmese umrumda değil ama zaten küçük büyümüyor
benım korkum doğumdan sonra kontrole gidiliyor ya jiletle alırsak uzucak ve o zamn alamıcaz. Ağda hiç yaptrmamış biri olarak korkuyorum. Cok güzel lazere gidiyodum ama jilet bi kere değince eski haline geri dönüyorBende kaldim oylece ki uzun sureli cozum istiyorum tuy dokucu yada jilet ne kadar odare edicek ama yani bunu yapan kuaforun bilmesi gerekiyomus kasilma oldugundan erken dogumu tetikliyomus oyle dediler dikkat edin diye
canım hiç korkma masallah kilosuda iyi dogum yapsanda bişe olmaz allahın izni ileSancılar 65 e kadar çıktı kizlar dünden beri serum ilaç veriliyo ciğer geliştirici iğne vuruldum şimdilik sanci yok ama yatisim yapıldı ilaç verilmeye devam edilicek kilosu 3100 gr dediler
Amin canım benim ilki sezeryandi bu ikinci bebiş o yüzden sezeryan olucakNeden sezeryan cnm normal olamıyor mu. Allah yardımcın olsun inşallah sağ salim kavuşun mis kokulu bebişinle.
İyi canım maşallah 36 doldu mu zaten prematüre bile sayılmaz erken dogmuş olmuyor doğsa bile...Allah hakkımızd hayırlisını versin sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesinAmin canım benim ilki sezeryandi bu ikinci bebiş o yüzden sezeryan olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?