- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #37.881
Ne bileyim yenidoğan yoğun bakımda çalıştığım dönemde birkaç normal Doğum sonucu travma yaşayan bebişlerimiz olmuştu, böyle manasız bir anksiyetesi var ben de normal Doğumun. Bana cazip gelmiyor yani,bebek açısından riskli bir sürü durumla karşı karşıya kalabiliyorsun falan. Tabi bunların olması risk yüzdeleri çok çok düşük bınu düşünerek normal Doğum yapmamak paranoyakça ama bizim işinde laneti bu :) sezaryene e ideal aralık 38+3 ile 38+5 olur genelde doktorlar maksimum 38+5te bu işi sonlandırmak isterler Nisan 20gibi senin içinde güzel bir sezaryen tarihi olur ama sen yine de normal doğumu bekle tabi ki de,bu sürecin doğal sonlanma şekli normal yolla olan spontan doğumdurCanım çatın müsaitse neden normal dogum yapmak istemiyorsun, ben üzülüyorum sezeryan olursam diye :)) sezeryan ise 38 de doğuralım mı.Ayy çok heyecanlandım haftaya Doğum mu yapıcam yani çatım darsa
Super oldu bu bilgi ne oldugunu bilelimde katlaniriz artik napalim canim.sanada cok gecmis olsun tatlim.semabsrn HayatGayem Kızlar bende sizin gibi ağrı çekiyorum hemde inanılmaz bir kalça ve bacak ağrısı odadan mutfağa zor gidiyorum topallayarak hemde. İşe sürünerek gidiyordum resmen. Doktora sordum ben yapacak birşey yok sedi siyatik ağrı bu bebek beldeki sinirlere baskı yaptığı için ağrı yapar dedi doğurunca geçer anca dedi. Ağrı kesicide aldım ve hergün magnezyum içiyorum yinede ağrıyor. Ayaktaykende yatarkende her pozisyonda ağrıyor. Azcık dayanın az zamanımız kaldı. Ben hep az kaldı diye diye kendimi telkin ediyorum ağrıdan ağladığım oldu ama bebişler için yapacak birşey yok çekiyoruz.
Ben bugün sordum zamanına kadar bekler ani bir durum olmazsa dedi. Beklerler bencr ikinci bebişler. Yukardaymış yani daha kanala falan girmesi vs onlar anlıyordur illaki canım :)23-24-25 nisana kadar dayanırız herhalde dimii:)
Bence de daha çok döner bu bıdıklar :)Belli olmuyor canm bende benmki dönemez diyordum dönmüşLastMadOnEarth arkadasinkide döndü .
Rahatlamana çok sevindim Valla kafa rahat olunca hamiellik de güzel geçiyor dimi :)))Canım 2 gün önce ben de öyleydim arada geliyor bana da enerji. Hatta gorumcem de enerji li olduğun günden sonraki gün doğum olabilir dedi korkuttu beni ama gayet normaliz şu an çok şükür, bisey olmaz inşallah ya arada enerji insanın moralini düzeltiyor
Canım resmen hamileliğin başından beri ben öyleyim. Normalde hiç korkan biri değilimdir ama şimdi zil calsa altima yapacakmış gibi oluyorum
Aynen canım benim doktor da hiç sezaryenden bahsetmedi, normal istiyorsun dimi dedi evet dedim o zaman 11 mayisa kadar beklicez dedi çatı muayenesi için de daha erken yaparız bi ara 38 gibi dedi. En çok da o rahatlattı valla beni
Döner döner canım merak etme benimki geçen hafta döndü 2 defa, şimdi doğum pozisyonunda. İnternetten hareketleri arastir. Köpek pozisyonunda dur ara ara. Bir de koltuktan aşağı sark sanki yerden bisey alıyormuş gibi. Sık sık yap. Kan beynine sıçrasa da işe yarıyor
Bugün gitmişsin ya canım doktorlar direk ona bakıyorlar zaten. Ben acile gittiğimde soramadığım halde söylemişti damarlarda yavaşlama var çok mu yoruluyorsun diye. Öyle bişey görse söylerdi zaten. Üşütme durumu değilse sıkmış da olabilir bebişi.Ay canım kötü birşey olmasında bebisi besleyen damarlarla ilgili birşey olmasında. Ama dediğin gibi bebişimin hareketleri azda olsa mevcut. Tayt vardı altimda biraz önce bol belimden düşen bir eşofman giydim acaba tayt beni rahatsız etmedi ama kasigimi rahatsız mı etti diye. Bakalım en kısa zamanda geçer umarım bu ağrı canımı sıkıp modumu düşürüyor.
Çok şükür canım orda olsun da napalım çekicez nazlarını. Dediğin gibi bir doğsunlar ısırıcaz o minik ellerini niye vurmadın diye :)Sağol canım valla bugun gerçekten hareket az hep uyuyor diyorum ama şükür burdayım diyo içimi rahatlatıyor ama ciddi azalma söz konusu pazartesi İnş bi gelse
Super oldu bu bilgi ne oldugunu bilelimde katlaniriz artik napalim canim.sanada cok gecmis olsun tatlim.
Çocuk zarar görmesinde cnm ondan korkuyorum gerisini kendi kendime geçirmeye çalışayım diye düşünmüştüm.Canım antibiyotigi mutlaka bitir, eger bitirmezsen boşuna içmiş olursun öncekileri. Mesela ilacın üstünde 500mg yazıyor ya o aslında o paketin içindeki etken maddenin mg mı. Yani doktor senin hastalığına göre veriyor, bitir ki işe yarasin.
Eğer bi tehlike yoksa bence geç değil ya, zaten ayın 6si. 15ine 1 hafta var
Hayırlı olsun canım...inşallah en kısa zamanda toparlayacak canım bebişler..sende onlar çıkana kadar enerjini gücünü topla..malum kavga edcekler daha o meme benim yok bu meme benimGecmis mesajlari okuyamadim kizlar. Spinal+ sedasyon oldum. Bebekler 2 kiloya yakin. 3 doz ciger gelistirici vurulmama ragmen cigerleri hic gelismemis. Solunum destegine baglilar. Benim agrilarim cok fena. Duanizi eksik etmeyin
Böyle acele acele yemeyi hiç sevmem mesela..tadını çıkara çıkara...dediğin gibi vaktim darsa aceleye geleekseCanım bende @Aarohi gibi başak burcuyum ve bende damak tadım için giderim tanımam. Zevk almadan yemek yemekten se yememeyi tercih ederim. Allah tan eşimde boyle düşkündür damak tadına da rahatım. Eee boğa da toprak grubu bence bu grubun özelliği. Ama eşim aslan burcu belki yukseleni ile toprak grubudur.
Tekrar git canım ohalde bası var de korkuyorum yatırın de hastane senin işin en güvenli yerdi canım farkındaydık evde olmuyo işte yayılıyor hele çocuk varsa Rabbim yardım etsin dikkat et kendine nolur çok az kaldı inşallahKizlar ben eve geldim. pek iyi olmadi kurallar pek uyamiyorum. tam yatcam surekli kaynanam geliyor. aile apartmani annesi ile kaliyo. Bide hic birsey yapmamam lazim ama kadindan sebeb mecbur kaliyorum bazi seylere. Zaten kizimda var eve geldim. Benden sonra daha guzel batmis kizimda hasta olmus cok kotu oksuruyor. Merdiven cikmak yasak banyo oturarak felan ama olmuyor tabi haftaya birsey olmasa perinatoloji gel dedi ama 2 hafta hic yer yok soyledim doktora o zaman kadin dogumdan gel birsey olursa hemen seni bana yollarlar dedi ama yer yok obezite gebeler diye zor buldum yer. persembeye ona gidicem ama bebek asa basiyo agrimda oluyor. Sizlerde kendinize dikkat edin ben korkuyorum. Plasenta ayrilirsa dakikalar icinde bebek olebilirmis. Allaha emanet hayirlisi ile bi dogursam ama hastane son dakkaya kadar herkez bekletiyo dusunun kadininn kesesinde su yok bebek biraz daha gun alsin diye bekletiyolar hepimiz hayirli guzel haberler alalim birbirimizdeen insallah
Normal de daha aktiftir benim kızda noldu bilmem yavaşladı sürtmeler yavaşladı daha doğrusu beni arada sürünce oh diyorum normalde hep gezerdi bu.. Bişeyler yiyince uzanıp bekliyorum bende pazartesi randevum bakalımAzalmalari nasil hissediyorsun arkadasim benim bebek basindan beri tembel ama bazen beni cok korkutuyor sirtina poposuna bazen basina denk geliyorum durtuyorum durutuyorum hareket hic etmiyor tatli yiyorum sola yatiyorum dinleniyorum belki yorulmusumdur felan ama bi kac saat boyle geciyo sonra basliyo harekete ama az iyi canli diyorum. Sen nasil takip ediyorsun habu usamun gunu gunune tutmuyor anlayamiyorum.
Bende 33+5im yani 34 mü oluyorum aslında bazı doktorlar 33 bazıları 34 diyo kafası karışıyor insanın şimdi bişey dicem güleceksiniz belki valla 16 sene önce hafta hesabı sormuyordu bu doktorlar ay hesabı vardı yaa hiç kaç haftalık diye soran olmadı oğlumdaKızlar bu arada doktorum bugün ultrasondayken ben sormadan "bebek artik doğarsa hiç birşey olmaz artik o sınırı gectik" dedi. Yani korkmayın artik içiniz rahat olsun. Ben yarın artik 35+0 olcam yani 36ya gircem. Demekki bu saatten sonra Allah'ın izniyle sağlıklı bebisler olcak
Valla Sema bende ustunde durmuyorum.her doktora gidiste varmi sikayet diyor yok sukur diyorum olmadigindanmi tabiki hayir ama ustunde durmuyorum hamileligin sanindandir diyorum.olacak boyle seyler diyorum.insallah buda normaldir belki cikar bizim gibi bacagi agriyan hamisler burda.
semabsrn yarın gecmezse görün istersen bı doktora ama normaldir bence yürüdüğümde benimde belimde oluyo basınca çiz ediyor sanki
Ben simdilik evdeyim. sartli taburcuyum yapmamam gereken seyler kagitta yazili ama kaynanamda geldi icin mecbur kaliyorum bazi seylere. hastane gibi dinlenmek mumkun degil. hastanede suana kadar 3 kere cokdan beslenmistim. Ama suan evde bi ogun yarim yamalak yedim. Ev cok sitresli kizimda hasta agrilarim var biraz haftaya persembe gitcem birsey olmazsa bakalim ne olacak.
Çocuk zarar görmesinde cnm ondan korkuyorum gerisini kendi kendime geçirmeye çalışayım diye düşünmüştüm.
Şu an 34ün icindesin canım, 2 gün sonra 34 dolup 35e gireceksinBende 33+5im yani 34 mü oluyorum aslında bazı doktorlar 33 bazıları 34 diyo kafası karışıyor insanın şimdi bişey dicem güleceksiniz belki valla 16 sene önce hafta hesabı sormuyordu bu doktorlar ay hesabı vardı yaa hiç kaç haftalık diye soran olmadı oğlumda
Oh mis gibi güle güle kirlet bebisim. Ben de dün verdim halıları az önce aradılar yarın evdeyseniz getircez diye, nasıl oluyor ya anlamadım 1 günde nasıl kuruduSabah halılarımı geldi yıkamadan..az öncede iki kanepemi yıkadı temizlik şirketi oturma odasındaki..haftaya da annemle ablam gelip evi temizleyecek..ohhh ondan sonra keyfime diyecek yokpek işim kalmıyor geriye
35 e girince nasıl 36 oluyo bi anlayamadım şu hesapları.. gerçi kaç aylık hamileyim onu bile bilmiyorum :)Kızlar bu arada doktorum bugün ultrasondayken ben sormadan "bebek artik doğarsa hiç birşey olmaz artik o sınırı gectik" dedi. Yani korkmayın artik içiniz rahat olsun. Ben yarın artik 35+0 olcam yani 36ya gircem. Demekki bu saatten sonra Allah'ın izniyle sağlıklı bebisler olcak
35+ olunca 35 dolmuş 36dan gün alıyor oluyorsun canım yani 35 hafta artı birkaç gün işte35 e girince nasıl 36 oluyo bi anlayamadım şu hesapları.. gerçi kaç aylık hamileyim onu bile bilmiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?