- 17 Şubat 2016
- 1.510
- 2.264
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.161
Zaten hamile kıyafetlerinin geneli öyle.. gurbetçiler gibi geziyorsun ortalıktaBen de terlik falan almadım ama oysho dan normal terlik alcam galiba.. bu arada ben gecelikleri yıkamak için açtım bi deniyim dedim allahımm gecelikler bildiğin ayak bileklerime kadar asla giyemem! Şimdi bi de terzi bulalım bu iğrenç gecelikler için hiç dert bitmiyo yaa
Ben de o ödemden falan korkuyorum işte olmaması lazım fotograflardaki halime şaşırdım...Nice güzel yaşları olsun inşallah yavrunun
Ayrıca bileklerine bak incecik ödem falan yok. Okadar da olur zaten. Yüzün ekstra şiştiysr kesin yorgunluktandır. Ben bigün kalkıyorum yüzüm fıs küçücük. Ogün temizlik vs yaptıysam dışarı çıktıysam bir bakıyorum yüzüm kocaman olmuş. Anlık değişiyor.
Kızımda hep kocamandı belki son haftalar şişerim iyice
Canım yüksek ya da alçak...bebek yastıkta yatmaz...yastıksız yatar...mümkünse 2 yaşını doldurana kadar...daha onun kemikleri başı boynu yumuşacık yastıkla ne işi olur hele de böylesiKizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Geçmiş olsun canım kucağına alacağın günler de gelecek inşallah...hepinizin sağlığı için olması gerekiyordu...sütün de gekir merak etme sağmaya çalış...alabilecek hal geldiklerinde sütünu verirler şifa olur...sen bol bol dinlen çıkacakları güne hazırlanMerhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Bende ayni fikirdeyim. Ama cevremdeki bir allahin kuluna dahi anlatamadigim icin ve beni asla bebeginle basbasa birakmayacaklari icin mecbur kaliyorum. Hepsi ikiser ucer cocuk buyutmus cevremdekilerin. Benim ilk cocugum olacak allah izin verirse. Hepsinde ayni dusunce, bu isler arastirmaa degil tecrubeyle kazanilir, sen tecrubesizsin biz tecrubeliyiz. Bazen esim ve kardesimi de alip dunyanin oteki ucuna herkesten uzaga yerlesmek istiyorum.Canım yüksek ya da alçak...bebek yastıkta yatmaz...yastıksız yatar...mümkünse 2 yaşını doldurana kadar...daha onun kemikleri başı boynu yumuşacık yastıkla ne işi olur hele de böylesi
Bebekler yastık kullanmaz canım, yatağının kenarına koy süs olsun annesi:))Kizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Oyyy canlarım benim minik kahramanlar yakında inşallah kendileri nefes alicaklae canım sutunde gelir kendini kasma üzme sıcak tampon falan yap gelir Allah'ın izniyleMerhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Geldi canım, görseldeki gibi aynı,biraz iletişim kopukluğumuz oldu bayanla ama hallettik neyse ki :)) nilda bebegin kapı süsü de vardı Melek kanatlı, onu da çok beğenmiştim, yine gruptan bir arkadaşındı. Lohusa terlik ve taç da yaptırdım, onlar da gayet güzel olmuş.. bitince at tabi sen de bakalım cicilere :))
Canım 1 yaşına kadar yastık kullanma sonrası için uygun benceKizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Amin kuzum Rabbim hicbir annenin kucağını bos bırakmasın
Bnce pazartesi git hem bi nst ye gir. Zaten on gün içinde gidersen muayene ücreti vermiyosun . Ben her hafta gidiyorum mesela salı günü muayene +nst ücreti verdim bu hafta da muayene olcam ama sadece nst ücreti vercemAynen olur ben de 50-75-60 çıktı sancılar onlar düzenli ve artan olunca doğum başlıyormuş. Ben ne zaman gitsem bir daha doktor bana gün vermesi direk doğuma gelirsin modundaydi adamikinci haftami gitsem en son pazartesi gittim.
Bnm bildiğim kadarıyla ilk doğumlarda bebek kanala girmiş olsada bi kaç hafta durabiliyor . İkinci üçüncü de kısa sürede oluyor . Ben salı gittiğimde kabalda mı diye sordum doktorum hayır dediMerhaba herkesee
Bu aralar randevulari olanlar var mi doktor neler soyledi?
Benim dun vardi. 35+3'teydik. Doktor bebek dogum kanalina girmis dedi! Ama rahim agzi kapaliymis. 10 gun filan daha olmaz dogum dedi. Haftaya cuma yine gidecegim. Artik haftada 1 gidecegiz. Nst'ye de haftaya girecegim.
Internetten baktom dogum kanalina girmekle ilgili doguma az kaldigini gosterir dedi ama daha sancim vs hic yok. Karnin inmesinden bahsetmis bir de int sitesi. Karnin indigini nasil anlariz. Bem bir fark goremiyorum sanki. Ama su oldu birkac gundir oturunca karnim bacaklarima degiyor artik bu inmis mi demek oluyor sizce?
Ay su alt atma konusunda esim cok hevesli bende yaparim dedi gecen kv yaninda.. ayy kadin bi dellendi gorme.Karnında durmasını boşver, doğsunlar görücem ben onları.. bizim karnımızdayken hanimiş babasının kuzusu demeyi biliyorlar, çıkarsınlar gazını değiştirsinler altını da göreyim
Ayy kıçımı kaldırsam çıkıcam evden ama kanepeye bağlandım kaldım resmen yine
Tuğba teyzemizin de söylediği gibi bugun servise cıkıyoruz kızlar. Aniden gelen sabah bir telefonla mutluluktan uçtum. Allah mutluluktan uctugunz günler nasip etsn insallah size de. Ettiğiniz dualara tesekkür ederim hakkınızı helal edin. Cok sükür ben kuzumu kucakladım bugun. Darısı tüm evladını bekleyen annelere. Amiiiinnn..
Özeldeki doktorum nst'ye sokmuyor cnm. Rahat adam aman gelirse alırız modunda. Devletteki doktorum ilgili titiz ve normal doğum destekçisi o yüzden devlette yapacağım inş. Kendi hastasının doğumuna gelen bir doktor, ebeler de eğitimde verdiler tanıştık en azından odalar tek kişilik, yeni doğan yoğun bakım ünitesi gayet iyiymiş. Artık netim yani devlette yapacağım inş.Bnce pazartesi git hem bi nst ye gir. Zaten on gün içinde gidersen muayene ücreti vermiyosun . Ben her hafta gidiyorum mesela salı günü muayene +nst ücreti verdim bu hafta da muayene olcam ama sadece nst ücreti vercem
Doğar doğmaz değilde 3,4 aydan sonra kullanabilirsin ya da içinden pamuklarını çıkartıp geri dikersin boynu çok yukarda kalmasın. Özellikle bebekte kusma, reflü veya geniz akıntısı hırlama gibi şeyler oluyorsa bir de biberonla beslerken bence yastık kullanılmalı, kafasının biraz yukarda olması bunları engelliyor ama çok yüksekse biraz içini boşaltabilirsin.Kizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Gule gule kullanin canim bu arada benim de kizimin adi duru olacak allah izin verirse bi tane adasi cikti desene teyzesiiTeyzoslar bunlarda bizim hazirliklarimiz. Tuylu melek kanadi ortasinda duru liva yazan kapi susumuz olacak poset icinde tam gorunmuyo suan ama. Terligim tacim kizimin sac bandi ayakkabisi. Hastane icin evdeki evlilik ani defterimi susledim bebegime hastane ani defteri yaptim yaninda birde tuylu kalemi var. Konseptimiz melek kanadi tuy bol bol kullandim :) lohusa bardaklarinida esimle beraber yaptik. Pileksi icinde duru liva yazan asagi tul sarkandan 3 tane var. Biri benim yatak ucuma koncak biri kuvezin ucuna koncak biride masanin onune koncak. Jelatini cikarmadigim icin pis gibi duruyo isim ama jelatinden. Benim yatagim icin cibinlik yapildi bebegin kuvezi icin cibinlik ve etek yapildi ekstra olarak. Birde orda hediye olarak gelen taki yastigimiz var. Heyecanliyim kullanmak nasip olur umarim. Begendinizmi teyzoslar? Bu arada renkler somon ve ekru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?