- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.181
Aman bakma sen onlara aç interneti bir sürü doktor anlatıyor yeni doğan bakımı öğren ona göre millete cevap veririz.Bende ayni fikirdeyim. Ama cevremdeki bir allahin kuluna dahi anlatamadigim icin ve beni asla bebeginle basbasa birakmayacaklari icin mecbur kaliyorum. Hepsi ikiser ucer cocuk buyutmus cevremdekilerin. Benim ilk cocugum olacak allah izin verirse. Hepsinde ayni dusunce, bu isler arastirmaa degil tecrubeyle kazanilir, sen tecrubesizsin biz tecrubeliyiz. Bazen esim ve kardesimi de alip dunyanin oteki ucuna herkesten uzaga yerlesmek istiyorum.
Gayet güzel soket çorap koydum ben 3 tane olmazsa olmaz üşürüz.Bu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
Olur canm neden olmasin cok da sık duruyoBu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
Ya Şafi Ya Allah, üzülme duaya devam et arkadaşım. Kaç haftalık doğdular önceki mesajları takip edemedim. Ama sağlık durumları iyiyse prematüre doğan o kadar bebek var ki benim kardeşim de kuzenim de 7 aylık doğmuş, bakımlarının zor olması dışında bir de anne sütü almama durumu dışında bir sorun duymadım. 9 aylık doğup da anne sütü alamayan birçok bebek var. Benim ilk oğlum 40 haftada doğduğu halde kordon dolandığı için nefes alamadı ve 10 gün küvezde kaldı, hani ne olacağı da belli olmuyor, gününü doldursa da başka sıkıntılar olabiliyor yani olacağı varsa oluyor, Allah sağlıkla hastaneden alıp evine dönmeyi nasip etsin biran önce.Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
15 sayfa okuya okuya geldim...dün oğlumun doğumgünü vardı pert olmuşum resmen...2ye kadar falan koşturdum ettim sonra hazirlandım gittim 5e kadar kaldık çok mutlu oldular eğlendiler...bir dilim börek bir dilim pasta yedim ve limonata içtim ne yazık ki...şekerimi de ölçmedim bile...eve yürüyerek geldik sadece akşam da yürüyemedim vicdan azabından ölüyorum...İstanbul dan kızkardeşim geldi 1 hafta kalacak bizimle...sabah da 10a kadar uyumuşum uyandığımda kahvaltıyı hazırlamıştı çok mutlu oldum...doğumgünü fotoğraflarında kendimi çok iri şiş ve korkunç gördüm herkes iyisin hoşsun diyor kilomda da aşırılık yok ama neyim var bilemedim izne ayrılmak iyi gelmedi galiba ödem midir nedir kızlar neyim var acaba yaa...
Eki Görüntüle 2134045
Can'ım doktorun söylemedi mi ne zaman gitmen gerektiğini? Bizimki şu tarihte gel diyor mesela. Bence sen daha sık gitmelisin. İkinci haftayı bekleme.Aynen olur ben de 50-75-60 çıktı sancılar onlar düzenli ve artan olunca doğum başlıyormuş. Ben ne zaman gitsem bir daha doktor bana gün vermesi direk doğuma gelirsin modundaydi adamikinci haftami gitsem en son pazartesi gittim.
Oyyy yerim ben o ayakları. İyi olacak annesi merak etme. Sütün de gelir sen stres yapma.Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Can'ım yastık önerilmiyor. Hele ki böylesiKizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Lohusa terliklerinden çok daha güzel bence Can'ım.Bu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
Canım yenidoğan bebek yastık kullanmaz. Aldığımız yastıklar şimdilik nevresim takımının içini doldursun diye var. Reflü için özel yastıklar satılıyor. Onlarda belden başlayarak omurgayı destekler. Aksi halde sadece başına yastık kullanırsan omurgasında yamukluga sebep olur. Ama yatıracagın yer çok sertse yastıgı dik halde belinden itibaren kullanıp üzerine yatırabilirsin.Kizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Değil belertmek o gözler yuvalarından çıkarıp elime verse umrumda değil.. sonuçta doğuracak olan benim başka kimse değil.. ben sadece doğuma bebeğe ve kendime odaklanmak istiyorum.. kimsenin geçmiş doğum hikayelerini, onu öyle yap bunu böyle yap demesini çekemem valla..
Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Ama sende Yok ki şuan. Son haftalar da herkeste olur ya normal. Ki sen yorulmuşsun dinlenince geçiyor sıkma canını 10 kilo müthiş keşke ben de öyle az alsaydımBen de o ödemden falan korkuyorum işte olmaması lazım fotograflardaki halime şaşırdım...
Merhaba böyle hissettiğin zaman diğer arkadaşları düşün bak servise çıkan bebeğimiz bile var. Zamana ihtiyaç var biraz. Çok zordur eminim biz seni tamamiyle anlayamayız ama geçecektir bu da inanMerhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Yenidoğan bebek yastık kullanmamalı. Düz zeminde yatırılmalıKizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Çok güzelmiş bu terlikler, ben geçen doğumda evdeki terliklerden koymuştum, ama orda terliği giyip giymediğimi bile hatırlamıyorum, hastaneden terlik veriyorlar mıydı unuttum.Bu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
İlki de normalmiş ben olsam son dk kadar beklerim sancıyla bile dönen bebekler var inan sezaryen o kadar zor ki yada benim ki öyle geçti bilmiyorumArkadaşlar biz bugün bağcılardaki Medipol Mega'ya gittik, acaba orda doğum yapmış veya yapacak olan var mı, memnun musunuz? Ben hala doğuracağım yeri seçemedim ama fiyatı da çok pahalı gelmeyince, burayı uygun gördüm, doktorumuz Özlem hanım da iyi güleryüzlü sakin bir doktordu. Tabi doğum konusunu konuşmadım henüz, 6 hafta falan var az kaldı sayılır. Bir de makat gelişi duruyor ama dönebilir bekleriz sonuna kadar dedi ilk doğumum normal diye belirtmiştim. Demek ki normal doğum yanlısı diye düşündüm. 33+1 deyiz bu tarihten sonra dönen var mı acaba? Sezeryana hiç hazırlamadım aslında kendimi.
Hastaneyi bilmiyorum canım ama dönmesi mümkün benim 36. Haftada 3 tür dönüyor inan. Şuan yine yukarda kafasına göre takılıyor.Arkadaşlar biz bugün bağcılardaki Medipol Mega'ya gittik, acaba orda doğum yapmış veya yapacak olan var mı, memnun musunuz? Ben hala doğuracağım yeri seçemedim ama fiyatı da çok pahalı gelmeyince, burayı uygun gördüm, doktorumuz Özlem hanım da iyi güleryüzlü sakin bir doktordu. Tabi doğum konusunu konuşmadım henüz, 6 hafta falan var az kaldı sayılır. Bir de makat gelişi duruyor ama dönebilir bekleriz sonuna kadar dedi ilk doğumum normal diye belirtmiştim. Demek ki normal doğum yanlısı diye düşündüm. 33+1 deyiz bu tarihten sonra dönen var mı acaba? Sezeryana hiç hazırlamadım aslında kendimi.
Daha çok yoruldun dimiKızlar bugün ilk defa evime temizlikçi alıcam die dün gece evi topladım, sabah da erkenden kalkıp az temizlik yaptım sonuçta kadınlara ayıp olmasın ne pis demesinler die, kahvaltı ve öğle yemeği hazırladım onlara, eşim de evde beni izliyor ters ters bakışlarla, dayanamadı anlamıyorum seni dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?