2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben iyiyim canm evde kendimi toprlamaya calisiyorum.hergun sut gotur getir yolda geciyo tum gunum.hastane cok uzak araba hoplaya ziplaya gittigim icin dikislerim zor iyilesiyo sirt agrim gecmek bilmiyo..ama gidip meleklerimo gorunce hepsi bi anda geciyo.gule oynaya gidiyorum icerden salya sümük cikiyorum bebeklerimiz suan icin iyi tek kesede olan melegimin biraz riski var solunum cihazindan cikaramiyolar.biraz daha kalmasi gerekiyo ikizlerimiz iyi.ara ara burnundan cikarilip kendileri nesef almaya calisiyolar.kalplerinde delik cikmis.tek olan melegimin kapanmis.ama ikizleriminki duruyomus ofa 1 aya kadar kapanir ddi.onun disinda bizde yetismeye calisiyoruz iste hepsi ayri ayri ozen istiyo dikkatle yaklasiliyo herseyleri tek tek siteril ve en pahalisi.biraz maddi acidan zorlandik.rabbim yardim ediyo cok sukur onlar iyi olsunda tek baska bisey istemiyorum.evlat cok farkli biseymis onu anladim hamilelikten cok cok farkli bi duygu

Saretasarimevi diye bir adres.aslinda daha guzelleri var ama tanesi 5tl falan.ben 60tane yapcam 300 e geliyor.vermek istemiyorum o kadar para.
Çok para harcayamam ben de canm.. Eşim al, onu da iyisinden al, aman al,.. Falan die bezmiş bir kabullenmeyle al diyor ne hediyelik eşya almak istersen ama yok ya uygunca halletmeye çalışıcam.

Iyi dilekleriniz ve dualariniz icin Allah razi olsun. Sezaryen sonrasi cok fenaymis. Biraz toparlarsam her sey daha guzel olacak
Gecmis olsun kuzum rabbim yavruna uzun omurler nasip etsin insallah.bebisin nasil ?valla ddigin gibi bi sezeryan gercektn cok zormus hic bole dusunmemistim.1 hafta oldu hala kamburum cika cika yuruyorum.rabbim sifa versin hepimize..

Canım benim Allah güç kuvvet versin gerçekten zordur tahmin edebiliyorum ama bu günleri gulerek hatırlar evlatlarına anlatırsın inşallah

Canim soyle anlatayim benim uyumama oglum izin vermiyor .uyanik kslmak icin buralarda takiliyorum.azicik izin verse kut diye uyicam gelip yatagi salliyor icerdekide ona tekme salliyor buarada bn telefonla burada takiliyorum mesela
Canim son aylar sisiyoruz iyice normal o his bize kendimizi kotu hissettiriyor.fotografta hicte oyle degilsin
Eylülün renkli dünyası canım, evet fiyatlar uygun. Benim kapı süsü heryerden 135 in üstüydü 90 a yaptı
Saol canim bi bakiyim tekrar

Canım gözün aydın doğum kanalına girmiş ne güzel o kanalı esnetecek bebek. Bu esnemeler yalancı doğum sancılarıyla yapacak. Sancini hissememen olmadığı anlamına gelmez. Yavaş yavaş o kanalda ilerlemek için bebiş hareketler yapıyordur aksi taktirde aniden çıkış olsa her tarafı yırtar geçer.
Göbeğinin dusmesini evet oturunca artık bacaklarına değer birde diğeri ise göğüs arasından göbek üzerine elini koy 5 parmağının hepsinin rahat bir şekilde sığması gerekir.

Evet canim .
Vc ye sik cikarsin asagi dogruda baski hissedersin diye biliyorum.

Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Canim guclu olmaya calis.strestende gelmjyordur sutun .senin enerjin onlari ayakta tutucak unutma.
Cokta guclu saglikli bebekler olcaklar insallah

Doğum sancısı ve ondan önceki yalancı sancılarla ilgili gebelik okulunda bize anlatılanları size aktarmak isterim
Yalancı sanci bebeğin rahmi doğuma alıştırmasıdır. Bir düzeni yoktur. Bebek yavaş yavaş zorlamalara başlar ki rahmi ve kanalı genisletip esnetip rahat bir doğum gerceklestirebilsin

Doğum sancısı ise düzenli gelir önceleri geliş süresi uzun iken sanci süresi kısadır. Sonra yavaş yavaş sancinin geliş süresi kısalırken sancini süresi artar. Ve sanci devamlı olmaz gelir gider gelir gider bu sancılar arasinda beyin sancıyı ve senin dayanma gücünü bildiği icin endorfin hormonu salgilamaya baslar endorfin hormonu ağrı kesici hormonudur. O yüzden yalanci sancida beyin dışarıdan gelen şunu sancıyı tanımadığı icin endorfin hormonu salgılanmaz ve sen sürekli ağrı çektiğini hissedersin.
Sanci süreleriyle ilgili ornek vermek gerekir ise 1 saat bir 5 saniyelik sanci çekerken doğuma yaklaştıkça 10 dk bir 20 saniyelik sanci sanci cekmeye baslarsin.
Sanci süreleri 5 dakikada 1 geliyorsa artik hastanenin yolunu tutmak lazimdir. Ama hala doguma vardir dogum icin 2-3 dk 1 sanci ve sancinin süresi 90 saniye falan olması gerekir. Diye anlattılar gebelik okulunda.
Umarım işinize yarar kizlar

Geri cikaramam ki icinden. Dikildi :/ simdi ben tekrar dikemem.
Aman bakma sen onlara aç interneti bir sürü doktor anlatıyor yeni doğan bakımı öğren ona göre millete cevap veririz.
Ben simdiden cevap veriyorum da dinleyen yok ki. Herkes sen ne bilirsin daha once kac cocuk buyuttun edasında. Sanki kendi buyuttukleri cocuk dunyanin en mukemmel insani oluyor. Birakin iste her anne kendi bebesini buyutsun.
Yun valla. Ben severim yun yastigi yorgani o problem degil de. Cok kalin basti on kere dedim yeter diye. Daha benim zorlamalarimla bu halde. Yoksa daha kalin olacakti. Gorumcemin her seyi iyi hos ama hic beni dinlemiyor kendi bildigini okuyor. Ben kullanacam iste onu kadin birak benim istedigim gibi olsun ben de arkandan konusmayim. Sinir olmayim.
Ya bana kalsa bende kullanmam. Ama iste kimse yanliz birakmayacagi ve bana soz dusurmeyeekleri icin. Agustosta tasinacaz allah izin verirse. Gorumcem simdiden baski kurmaya basladi bizden uzaga tasinmayin ben bebege nasil bakacam o zaman diye. Sanki bebege bakmasini isteyen var.

Bizde her cuma durum aynı.. sabah 8 de gelir kadıncağızz akşam 6-7 ye kadar paralanıyo ütüme kadar yapıyo sağolsun o yüzden cuma günleri eşimden daha kıymetli benim için :) kahvaltı da hazırlarım ağzına da beslerim canım o benim :))

Kizlar bugunlerde bir tuhafim. Bazen cok mutlu ve enerjigim icim icime sığmıyor. Bazen de o kadar mutsuzum ki. Kendimi karanlık birbyere kapatip saatlerce aglamak hatta çığlık çığlığa bağırmak geliyor icimden. Kendimi oyle kötü hissediyorum. Su an da o kötü hissettigim zamandayim. Sabahtan beri mal gibi dolaniyorum evin icinde. Basim agriyor mutsuzum aglamak istiyorum. Aksam yemegi yapmam lazim yapacak gucum yok. Yatagin bir kosesine oturmus salak salak duruyorum. Belim agirdi ama yatmak bile istemiyorum.

Bu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
Olur canim neden olmasin.
Ayy bende oyle hic begenmiyorum ama mecbur onlara kaldik iste
Benimkide cok kiziyor buna ama ortaligi toplamasak zaten kac saati kadinin oraya gidiyor ikikatini alir gider valla vicdansiz

Canim guzel seyler dusun .bebegin olmus parktasin seviyosun .bugunler gecmis zayiflamissin .kendini mutlu hissedecek seylerle ugras

Yahuu ne demek uygun düşmez yaa. Benim eşim devamlı alıyor altını oğlumda eşimi istiyor zaten. Şimdi altını aldığı için daha az erkek mi oldu. Altını alır uyutur bir banyoya sokamıyorum onları benimle değil babasıyla banyoya girmesi lazım aslında ama 1 kere yaptılar beraber başka da yok.
Ben zaten anne ve babanın bu özel işleri yapması taraftariyim özellikle bebek kendini bilmeye başladıktan sonra yok teyzesi alsin yok halası alsın olmamalı. Bunun bir mahrem olduğu bebeğe hissettirilebilmesi için alt başka odada sadece anne veya babası yada ona bakan kişi tarafından alınmalı. Bilmiyorum belki yanlış bir düşünce ama doğrusu bu gibi geliyor. Heee ben yapabildim mı hepsini hayır. Evde annem de alıyor çünkü annemde bakıyor ama başka odaya gitme meselesini tam oturtturamadim. Neyse ki misafir olduğunda ayıp hadi odamıza gidelim diyorum da öyle çıkıyoruz.

Canim guzel seyler dusun .bebegin olmus parktasin seviyosun .bugunler gecmis zayiflamissin .kendini mutlu hissedecek seylerle ugras
Bu aralar beni hicbir sey mutlu etmiyor. Aklimda surekli kotu senaryolar var sanirim bu ara fazlaca son haftalarda bebegini kaybeden kadin duydum sagdan soldan. Cok etkilendim. Aklimdan cikmiyor. Allahim kimseye yasatmasin.

Bu aralar beni hicbir sey mutlu etmiyor. Aklimda surekli kotu senaryolar var sanirim bu ara fazlaca son haftalarda bebegini kaybeden kadin duydum sagdan soldan. Cok etkilendim. Aklimdan cikmiyor. Allahim kimseye yasatmasin.
Amin canim .Uzuluyoruz bazi seylere ama hormonlarin etkisiyle cok fazla hissediyoruz .
Daha sakinlemek lazim .birazda huzurlu olmak laxim bebege yansiyor.dogdugunda cok huzursuz aglayan bi bebek istemiyorsak mutsuzluktan uzak durmaliyiz bnce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…