- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 133
- 34
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.221
Ben iyiyim canm evde kendimi toprlamaya calisiyorum.hergun sut gotur getir yolda geciyo tum gunum.hastane cok uzak araba hoplaya ziplaya gittigim icin dikislerim zor iyilesiyo sirt agrim gecmek bilmiyo..ama gidip meleklerimo gorunce hepsi bi anda geciyo.gule oynaya gidiyorum icerden salya sümük cikiyorumHayırlı cumalar arkadaşlarkardelen384 haber alan var mı yazdı mı esmerhatun66 siz nasılsınız isim hafızam çok zayıf ve ismini etiket yapamadığım diğer erken doğum yapan anneler inşallah herşey yolundadır Allah kuzulara şifa versin
Çok para harcayamam ben de canm.. Eşim al, onu da iyisinden al, aman al,.. Falan die bezmiş bir kabullenmeyle al diyor ne hediyelik eşya almak istersenSaretasarimevi diye bir adres.aslinda daha guzelleri var ama tanesi 5tl falan.ben 60tane yapcam 300 e geliyor.vermek istemiyorum o kadar para.
Gecmis olsun kuzum rabbim yavruna uzun omurler nasip etsin insallah.bebisin nasil ?valla ddigin gibi bi sezeryan gercektn cok zormus hic bole dusunmemistim.1 hafta oldu hala kamburum cika cika yuruyorum.rabbim sifa versin hepimize..Iyi dilekleriniz ve dualariniz icin Allah razi olsun. Sezaryen sonrasi cok fenaymis. Biraz toparlarsam her sey daha guzel olacak
Canım benim Allah güç kuvvet versin gerçekten zordur tahmin edebiliyorum ama bu günleri gulerek hatırlar evlatlarına anlatırsın inşallahBen iyiyim canm evde kendimi toprlamaya calisiyorum.hergun sut gotur getir yolda geciyo tum gunum.hastane cok uzak araba hoplaya ziplaya gittigim icin dikislerim zor iyilesiyo sirt agrim gecmek bilmiyo..ama gidip meleklerimo gorunce hepsi bi anda geciyo.gule oynaya gidiyorum icerden salya sümük cikiyorumbebeklerimiz suan icin iyi tek kesede olan melegimin biraz riski var solunum cihazindan cikaramiyolar.biraz daha kalmasi gerekiyo ikizlerimiz iyi.ara ara burnundan cikarilip kendileri nesef almaya calisiyolar.kalplerinde delik cikmis.tek olan melegimin kapanmis.ama ikizleriminki duruyomus ofa 1 aya kadar kapanir ddi.onun disinda bizde yetismeye calisiyoruz iste hepsi ayri ayri ozen istiyo dikkatle yaklasiliyo herseyleri tek tek siteril ve en pahalisi.biraz maddi acidan zorlandik.rabbim yardim ediyo cok sukur onlar iyi olsunda tek baska bisey istemiyorum.evlat cok farkli biseymis onu anladim hamilelikten cok cok farkli bi duygu
Allah razi olsun canm saol.anlatcam tabi hic anlatmazmiyim :)Canım benim Allah güç kuvvet versin gerçekten zordur tahmin edebiliyorum ama bu günleri gulerek hatırlar evlatlarına anlatırsın inşallah
Canim soyle anlatayim benim uyumama oglum izin vermiyor .uyanik kslmak icin buralarda takiliyorum.azicik izin verse kut diye uyicam gelip yatagi salliyor icerdekide ona tekme salliyor buarada bn telefonla burada takiliyorum meselaGünaydın kızlar. Nasılsınız? Okumaktan yazmaya fırsat bulamıyorum vallahi. 2 saat uyusam bakmasam 200 mesaj birikmiş oluyor. Nasıl oluyor bu kadarnasıl fırsat buluyorsunuz yA. Üstelik çoğunuz çocuklu
Ben de tüm gün yatıyorum ama yetişemiyorum yine de.
İki gündür ayağım şiş. Dışarı çıkmaya korkuyorum. İlk gün fil ayağı oldu resmen. 1 haftadır da sabahları ellerim kütük gibi uyanıyorum. Önceden iyiydim yA. Az çok işimi yemeğimi yapıyordum. Şimdi duş almak bile ölüm. Kahvaltı hazırlamaya bile üşeniyorum. Bu saat oldu hiçbirşey yemedim daha. Yataktan çıkamadım
Kendini iyi hisseden arkadaşlara imrendim valla
Canim son aylar sisiyoruz iyice normal o his bize kendimizi kotu hissettiriyor.fotografta hicte oyle degilsin15 sayfa okuya okuya geldim...dün oğlumun doğumgünü vardı pert olmuşum resmen...2ye kadar falan koşturdum ettim sonra hazirlandım gittim 5e kadar kaldık çok mutlu oldular eğlendiler...bir dilim börek bir dilim pasta yedim ve limonata içtim ne yazık ki...şekerimi de ölçmedim bile...eve yürüyerek geldik sadece akşam da yürüyemedim vicdan azabından ölüyorum...İstanbul dan kızkardeşim geldi 1 hafta kalacak bizimle...sabah da 10a kadar uyumuşum uyandığımda kahvaltıyı hazırlamıştı çok mutlu oldum...doğumgünü fotoğraflarında kendimi çok iri şiş ve korkunç gördüm herkes iyisin hoşsun diyor kilomda da aşırılık yok ama neyim var bilemedim izne ayrılmak iyi gelmedi galiba ödem midir nedir kızlar neyim var acaba yaa...
Eki Görüntüle 2134045
Saol canim bi bakiyim tekrarEylülün renkli dünyası canım, evet fiyatlar uygun. Benim kapı süsü heryerden 135 in üstüydü 90 a yaptı
Internetten baktom dogum kanalina girmekle ilgili doguma az kaldigini gosterir dedi ama daha sancim vs hic yok. Karnin inmesinden bahsetmis bir de int sitesi. Karnin indigini nasil anlariz. Bem bir fark goremiyorum sanki. Ama su oldu birkac gundir oturunca karnim bacaklarima degiyor artik bu inmis mi demek oluyor sizce?
Evet canim .Merhaba herkesee
Bu aralar randevulari olanlar var mi doktor neler soyledi?
Benim dun vardi. 35+3'teydik. Doktor bebek dogum kanalina girmis dedi! Ama rahim agzi kapaliymis. 10 gun filan daha olmaz dogum dedi. Haftaya cuma yine gidecegim. Artik haftada 1 gidecegiz. Nst'ye de haftaya girecegim.
Internetten baktom dogum kanalina girmekle ilgili doguma az kaldigini gosterir dedi ama daha sancim vs hic yok. Karnin inmesinden bahsetmis bir de int sitesi. Karnin indigini nasil anlariz. Bem bir fark goremiyorum sanki. Ama su oldu birkac gundir oturunca karnim bacaklarima degiyor artik bu inmis mi demek oluyor sizce?
Canim guclu olmaya calis.strestende gelmjyordur sutun .senin enerjin onlari ayakta tutucak unutma.Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Cok yuksek olmus canim .Kizlar sizce de bu yastik bebegin yatmasi icin asiri kalin degil mi? Gorumcem yapti yünden. Daha benim zorumla bu kadar yapti daha kalin yapacakti kendine kalsa. Ben yenidogmus bebegin kafasini buna nasil koyum?
Geri cikaramam ki icinden. Dikildi :/ simdi ben tekrar dikemem.Doğar doğmaz değilde 3,4 aydan sonra kullanabilirsin ya da içinden pamuklarını çıkartıp geri dikersin boynu çok yukarda kalmasın. Özellikle bebekte kusma, reflü veya geniz akıntısı hırlama gibi şeyler oluyorsa bir de biberonla beslerken bence yastık kullanılmalı, kafasının biraz yukarda olması bunları engelliyor ama çok yüksekse biraz içini boşaltabilirsin.
Ben simdiden cevap veriyorum da dinleyen yok ki. Herkes sen ne bilirsin daha once kac cocuk buyuttun edasında. Sanki kendi buyuttukleri cocuk dunyanin en mukemmel insani oluyor. Birakin iste her anne kendi bebesini buyutsun.Aman bakma sen onlara aç interneti bir sürü doktor anlatıyor yeni doğan bakımı öğren ona göre millete cevap veririz.
Yun valla. Ben severim yun yastigi yorgani o problem degil de. Cok kalin basti on kere dedim yeter diye. Daha benim zorlamalarimla bu halde. Yoksa daha kalin olacakti. Gorumcemin her seyi iyi hos ama hic beni dinlemiyor kendi bildigini okuyor. Ben kullanacam iste onu kadin birak benim istedigim gibi olsun ben de arkandan konusmayim. Sinir olmayim.Can'ım doktorun söylemedi mi ne zaman gitmen gerektiğini? Bizimki şu tarihte gel diyor mesela. Bence sen daha sık gitmelisin. İkinci haftayı bekleme.
Oyyy yerim ben o ayakları. İyi olacak annesi merak etme. Sütün de gelir sen stres yapma.
Can'ım yastık önerilmiyor. Hele ki böylesine kadar kalın öyle. Yün yastık basılmaz üstelik. Valla yünde benim bile başım ağrıyor.
Lohusa terliklerinden çok daha güzel bence Can'ım.
Ya bana kalsa bende kullanmam. Ama iste kimse yanliz birakmayacagi ve bana soz dusurmeyeekleri icin. Agustosta tasinacaz allah izin verirse. Gorumcem simdiden baski kurmaya basladi bizden uzaga tasinmayin ben bebege nasil bakacam o zaman diye. Sanki bebege bakmasini isteyen var.Canım yenidoğan bebek yastık kullanmaz. Aldığımız yastıklar şimdilik nevresim takımının içini doldursun diye var. Reflü için özel yastıklar satılıyor. Onlarda belden başlayarak omurgayı destekler. Aksi halde sadece başına yastık kullanırsan omurgasında yamukluga sebep olur. Ama yatıracagın yer çok sertse yastıgı dik halde belinden itibaren kullanıp üzerine yatırabilirsin.
Bence ben bu yastigi yataginin altina koyup yatagini reflu yatagina cevireyim.Cok yuksek olmus canim .
Kullanamazsin bunu uzun bi sure
Bizde her cuma durum aynı.. sabah 8 de gelir kadıncağızz akşam 6-7 ye kadar paralanıyo ütüme kadar yapıyo sağolsun o yüzden cuma günleri eşimden daha kıymetli benim için :) kahvaltı da hazırlarım ağzına da beslerim canım o benim :))Ben de karnım büyüyüp yapamayınca bir de 3buçuk yaşında bir bebeğim daha olduğu için çağırmaya başladım, kahvaltı hazırlıyorum kadına, normalde eşime hazırlamam sabah beni öyle görünce şok oluyorBir de kadın gelecek diye onu erkenden gönderiyorum, resmen kendini değersiz hissetti adam ama napayım. Çöpleri falan attırıyorum eşime, etrafı düzenliyorum ben de gelmeden ayıp olmasın diye.
Olur canim neden olmasin.Bu lohusa terliği konusunda bende sevmiyorum o çok süslü terlikleri onun yerine böyle birşey akşam olmaz mı ya zaten ayaklarım çok üşüyor
Ayy bende oyle hic begenmiyorum ama mecbur onlara kaldik isteAy kızlar esime temizlik yaptirdim ama içim içimi yedi sanki tam olmamış gibi anca kabasi gitmis gibi oldu, garibim uğraştı da perti çıktı ama işte ne kadar yapabilcek eli hiç yakışmıyor. Acizlik ne zor ya rabbim
Bir de pazara gittik yıllar sonrabittim bittim
Benimkide cok kiziyor buna ama ortaligi toplamasak zaten kac saati kadinin oraya gidiyor ikikatini alir gider valla vicdansizKızlar bugün ilk defa evime temizlikçi alıcam die dün gece evi topladım, sabah da erkenden kalkıp az temizlik yaptım sonuçta kadınlara ayıp olmasın ne pis demesinler die, kahvaltı ve öğle yemeği hazırladım onlara, eşim de evde beni izliyor ters ters bakışlarla, dayanamadı anlamıyorum seni dedi
Canim guzel seyler dusun .bebegin olmus parktasin seviyosun .bugunler gecmis zayiflamissin .kendini mutlu hissedecek seylerle ugrasKizlar bugunlerde bir tuhafim. Bazen cok mutlu ve enerjigim icim icime sığmıyor. Bazen de o kadar mutsuzum ki. Kendimi karanlık birbyere kapatip saatlerce aglamak hatta çığlık çığlığa bağırmak geliyor icimden. Kendimi oyle kötü hissediyorum. Su an da o kötü hissettigim zamandayim. Sabahtan beri mal gibi dolaniyorum evin icinde. Basim agriyor mutsuzum aglamak istiyorum. Aksam yemegi yapmam lazim yapacak gucum yok. Yatagin bir kosesine oturmus salak salak duruyorum. Belim agirdi ama yatmak bile istemiyorum.
Ay su alt atma konusunda esim cok hevesli bende yaparim dedi gecen kv yaninda.. ayy kadin bi dellendi gorme.
Yok erkegin isi degil o sakin gormiyim duymiyim cok gicik alrim vs vs bi cildirdim kendi kendime yok uygun dusmez falan diyo adamin cocugu yani neye uygun dusmez. Kvnin erkek yegeni bi kiz bi oglan altlarini aliyo karinlarini doyuruyo nasi arkasndan kosuyo bebelerin ona bile soyleniyo nasi erkek diye
Bu aralar beni hicbir sey mutlu etmiyor. Aklimda surekli kotu senaryolar varCanim guzel seyler dusun .bebegin olmus parktasin seviyosun .bugunler gecmis zayiflamissin .kendini mutlu hissedecek seylerle ugras
Aynen .bende oyle kullanmayi dusunuyorum.Bence ben bu yastigi yataginin altina koyup yatagini reflu yatagina cevireyim.
Amin canim .Uzuluyoruz bazi seylere ama hormonlarin etkisiyle cok fazla hissediyoruz .Bu aralar beni hicbir sey mutlu etmiyor. Aklimda surekli kotu senaryolar varsanirim bu ara fazlaca son haftalarda bebegini kaybeden kadin duydum sagdan soldan. Cok etkilendim. Aklimdan cikmiyor. Allahim kimseye yasatmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?