- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.241
Ben iyiyim canm evde kendimi toprlamaya calisiyorum.hergun sut gotur getir yolda geciyo tum gunum.hastane cok uzak araba hoplaya ziplaya gittigim icin dikislerim zor iyilesiyo sirt agrim gecmek bilmiyo..ama gidip meleklerimo gorunce hepsi bi anda geciyo.gule oynaya gidiyorum icerden salya sümük cikiyorumbebeklerimiz suan icin iyi tek kesede olan melegimin biraz riski var solunum cihazindan cikaramiyolar.biraz daha kalmasi gerekiyo ikizlerimiz iyi.ara ara burnundan cikarilip kendileri nesef almaya calisiyolar.kalplerinde delik cikmis.tek olan melegimin kapanmis.ama ikizleriminki duruyomus ofa 1 aya kadar kapanir ddi.onun disinda bizde yetismeye calisiyoruz iste hepsi ayri ayri ozen istiyo dikkatle yaklasiliyo herseyleri tek tek siteril ve en pahalisi.biraz maddi acidan zorlandik.rabbim yardim ediyo cok sukur onlar iyi olsunda tek baska bisey istemiyorum.evlat cok farkli biseymis onu anladim hamilelikten cok cok farkli bi duygu
Özeldeki doktorum nst'ye sokmuyor cnm. Rahat adam aman gelirse alırız modunda. Devletteki doktorum ilgili titiz ve normal doğum destekçisi o yüzden devlette yapacağım inş. Kendi hastasının doğumuna gelen bir doktor, ebeler de eğitimde verdiler tanıştık en azından odalar tek kişilik, yeni doğan yoğun bakım ünitesi gayet iyiymiş. Artık netim yani devlette yapacağım inş.
Canim sagol insallah hersey yolunda gider :) Dun regl agrisi gibi agri oldu bir yarim saat filan. Ama sanci mi sanci nasil birsey nereden hissetmem lazim hic bilmiyorum.Canım gözün aydın doğum kanalına girmiş ne güzel o kanalı esnetecek bebek. Bu esnemeler yalancı doğum sancılarıyla yapacak. Sancini hissememen olmadığı anlamına gelmez. Yavaş yavaş o kanalda ilerlemek için bebiş hareketler yapıyordur aksi taktirde aniden çıkış olsa her tarafı yırtar geçer.
Göbeğinin dusmesini evet oturunca artık bacaklarına değer birde diğeri ise göğüs arasından göbek üzerine elini koy 5 parmağının hepsinin rahat bir şekilde sığması gerekir.
Canım iki hafta önde sanırım değil mi. Haftada kaç gr alıyor diye hesapla. Herhalde 3700 4000 arası doğar çok değil ki normal bence. Mormal doğum için korkma büyük bebek kendini daha iyi iter. Şekerden değil yani ben de hiç şeker olmadı kızım dq öyleydiSimdi kontrolden geldim 34+6 haftadayiz ve 2940 gr olmus minik kusum. Minik kus diye sevilecek kiloyu coktan asmis. Bu seker beni mahvetti bu cocuk kac kilo dogacak ya
Birkac hafta sonra dogum olabilir mi demek simdi bu?Bnm bildiğim kadarıyla ilk doğumlarda bebek kanala girmiş olsada bi kaç hafta durabiliyor . İkinci üçüncü de kısa sürede oluyor . Ben salı gittiğimde kabalda mı diye sordum doktorum hayır dedi
Ne güzel canım maşallah ilk doğumdu değil mi. Kanala girebilmesi çok güzel sağlıkla kucağına al inşallahCanim sagol insallah hersey yolunda gider :) Dun regl agrisi gibi agri oldu bir yarim saat filan. Ama sanci mi sanci nasil birsey nereden hissetmem lazim hic bilmiyorum.
Gogus ile gobek arasi 5 parmak demissin otururken mi ayakta mi olcmeliyim onu?
Kesinlikle, işini iyi yapan güvenilir bir yardımcı bulmak zor bu zamanda, bulmuşken kaçırmak da istemiyoruz, eşim çocuğum biraz ikinci planda kalıyor o günlerdeBizde her cuma durum aynı.. sabah 8 de gelir kadıncağızz akşam 6-7 ye kadar paralanıyo ütüme kadar yapıyo sağolsun o yüzden cuma günleri eşimden daha kıymetli benim için :) kahvaltı da hazırlarım ağzına da beslerim canım o benim :))
Mayanin sute cok iyi geldigini ben de duymustum. Hatta kucuk bir parca hap gibi alip icmek lazimmis sut zor geliyorsa. Onun disinda boza falan da cok etkiliymis.kardelen384 canım üzülme en yakın zamanda kucağına atıcaksın inşallah.
Süt icin maya falan demiştim hatırlarsanız mayayı yiyemezsen.mayali poğaça falan ye
Yeni bir formül daha buldum instagramda paylaşayım hem mayadan daha lezzetli duruyor.
3 tane ramazan hurması etli olursa daha iyi
3 tane gün kuruşu kayısı siyah olan kayisilardan
1 çay bardağı yarısı kuru üzüm
1 çay kaşığı ucu tarcin
1 litre suda güzelce pişirin sonra mikserde çekip güzelce için denilmiş.
Hepside faydalı yiyecekler dene bir istersen kardelen.
Sagol canim ilk dogum ama daha 2400 kilosu yaNe güzel canım maşallah ilk doğumdu değil mi. Kanala girebilmesi çok güzel sağlıkla kucağına al inşallah
Arkadaşlar biz bugün bağcılardaki Medipol Mega'ya gittik, acaba orda doğum yapmış veya yapacak olan var mı, memnun musunuz? Ben hala doğuracağım yeri seçemedim ama fiyatı da çok pahalı gelmeyince, burayı uygun gördüm, doktorumuz Özlem hanım da iyi güleryüzlü sakin bir doktordu. Tabi doğum konusunu konuşmadım henüz, 6 hafta falan var az kaldı sayılır. Bir de makat gelişi duruyor ama dönebilir bekleriz sonuna kadar dedi ilk doğumum normal diye belirtmiştim. Demek ki normal doğum yanlısı diye düşündüm. 33+1 deyiz bu tarihten sonra dönen var mı acaba? Sezeryana hiç hazırlamadım aslında kendimi.
Günlerimiz de yakınmış benimki de 25 mayıs görünüyor ama doktor 10 mayıstan sonra heran olabilir dedi. Belki orda tanışırız doğumlarımız aynı anda olursa :) Odaları falan gördünüz mü nasıl acaba? Normal mi olacak bu arada nasıl düşünüyorsunuz, ben ilkini ilgi hastanesinde yapmıştım güngörende oturuyorduk şimdi uzak kaldığı için burayı denemek istedim. Belki başka anneler de vardır Medipole giden.Ben de medipole mega gidiyorum canım. Nagihan hanıma, çok memnunum doğumu da orda yapmayı düşünüyorum ama tabi tecrübem yok ilk olduğu için
Bebeklerini gule gule büyüt Allah analı babalı büyütsün bugünlerde geçecek opüyorum bebekleri ve seniMerhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Tabi canim bu hazirliklarla bitmiyorki.bende fazla acilmak istemiyorum kendime gore cunku daha bebek gelince basliycak asil masraflar.hediye vs esim ustelemese onuda yapmamda adam anlamiyor.benim onceligim iyi bir cocuk doktoruna goturmek mesela.bir tane var muaynesi 400tl.ama doktorda doktor yani.o yuzden fazla acilmak istemiyorum heleki baskasina verilcek seyler icin.Ben kimseden bisey gormedim bugune dek ayrica.Çok para harcayamam ben de canm.. Eşim al, onu da iyisinden al, aman al,.. Falan die bezmiş bir kabullenmeyle al diyor ne hediyelik eşya almak istersenama yok ya uygunca halletmeye çalışıcam.
Merhaba herkesee
Bu aralar randevulari olanlar var mi doktor neler soyledi?
Benim dun vardi. 35+3'teydik. Doktor bebek dogum kanalina girmis dedi! Ama rahim agzi kapaliymis. 10 gun filan daha olmaz dogum dedi. Haftaya cuma yine gidecegim. Artik haftada 1 gidecegiz. Nst'ye de haftaya girecegim.
Internetten baktom dogum kanalina girmekle ilgili doguma az kaldigini gosterir dedi ama daha sancim vs hic yok. Karnin inmesinden bahsetmis bir de int sitesi. Karnin indigini nasil anlariz. Bem bir fark goremiyorum sanki. Ama su oldu birkac gundir oturunca karnim bacaklarima degiyor artik bu inmis mi demek oluyor sizce?
Merhaba kizlar, bugun ilk defa bebeklerimin ayaklarina dokundum. Kucucuk ellerinde bir sürü boru serumla besleniyorlar. Agizlarinda olan oksijen hortumu artik burunlarinda. Aglarken sesleri bile cikmiyor. Sütüm de gelmedi.
Canım hakkında hangi doğum hayirliysa öyle olsun inşallah ama az kalmış :)Kızlar selamlar herkese, kontrolden çıktık.. çatı muayenesi oldum, biraz canım yandı tabi ama çok da dayanılmaz değildi. Neyse çatım normal dogum için müsaitmiş ama bebegin kafası iri oldugu için 10 gün içinde doğmazsa normal dogamazmış.. rahimde açılma yokmuş, bebek Doğum kanalındaydı biraz daha inmiş, normal dogum için her an doğması muhtemel dedi ama normal dogum seyrindeyken sezeryana da dönebilir dedi. Nisan 19 a kadar kendiliğinden Doğum başlamazsa 19 ya da 20 Nisan da sezeryan dedi. Dedim ben artık taşıyamıyorum haftaya yapsak sezeryanı :)) yok bekleriz dedi.. ben de durumlar böyle işte, hakkımızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?