- 28 Aralık 2015
- 528
- 611
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.441
Öyle yediğin zaman yürüsen düşer o...benimki bir ara çok dirençliydi kolay kolay düşmüyordu...sonra galiba ben o direnci kırdım kolayca düşmeye başladı...bi de diyeti ne kadar çok bozarsan metabolizma ayarlarını da bozmuş oluyorsun ne yazık ki...egzersizle yürüyüsle falan bi şekilde dengelenecek...kaç oluyordu mesela yüksekken senin...ya ben bebeği fazla etkilediğini sanmıyorum çünku bizim hala 1 hafta 10 gün önde çıkıyordu artık o da genetik heralde dedi doktor çünkü olmam gereken kilodan 2 kilo daha azdım tartıda eşim de dedi sürekli yürüyor kendine acımıyor falan kadın dedi ki e daha ne yapacaksın bu önde oluşu şekerden değil muhtemelenCanım geçen ay diyetime tamamen uymuştum normale dönmüştü kilosu ama bu ay o kadar dikkat edemedim. Haftada 300 gr almış. Bu gidişle doğacağı kilo hesaba göre 4200 4500 arası dedi normal doğum çok yıpratıcı olur dedi. Ben de o kadar olursa normali denemeye korkarım açıkcası.
Kilosu 2 hafta önde gözüküyor canım. Benimkinin sebebi kesin şeker ama bu ay diyete çok uyamadım ama geçen ay diyete uyduğumda kilo normale dönmüştü.
İnşallah canım sağlıkla bi doğsalar.
Canım bu ay diyete ben çok uymamıştım. Hafta sonları serbest yemiştim. Çünkü doktor çok kasma demişti. Ama anladım ki şekerin devamlı düşük seyretmesi gerekiyormuş. Öyle iki gün düşük 1 gün yüksek bi işe yaramıyormuş bunu anlamış olduk. Bu günden sonra doğuma kadar çok dikkatli olucam. Bi sağlıkla doğurayım sonra yerim inşallah. Ama inan moralim yerlerde nasıl doğurcam diye ağladım bütün gün. O kadar pilatese gidiyorum. Normal doğum istiyorum diye doğum eğitimine gittim.boşuna değildir inşallah. Normal doğsun istiyorum. Kısmet olur inşallah.
Aynı benim gibisin, ben de normal Doğumda beklenmeyen yırtık olurda dikiş çok olur diye korkuyorum, o yırtık ve dikiştense sezeryan daha iyi diyorum.. ama normal doğumu da çok istiyorum.. aylardır yürüyüş yapıyorum.. abimin eşine öyle oldu bebek birden fırlatmış kendini, makatına kadar yırtıldı diktiler, çok zor iyileşti.. Neye göre söylüyorlar acaba birisi 10 cm diğeri 11 cm diyor? Başka doktora gidince bana da haber verir misin canım?Aaaa öyleni dedi benim dr 10 cm geçerse sezaryan yapıcam dedi başka doktora gidicem haftaya çatı muayenesi olmadım ama doğumdan daha çok korkuyorum benim biraz fobim varhem normal doğum istiyorum hemde aşırı tırsağım
Gelmez gelmez sıkı daha iyi olur, yoksa bol bol rahat olmaz kuzumBen de 92 kiloyum. Buyuk alacam ben de. İnsallah dar gelmez derdim o
Evet haber veririm bu dr çok iyiymiş güveniyorum.canım zorda olsa yırtık da olsa emin kl normal doğum en sağlıklısı çocuk çıkarken alabileceği tüm yararlı bakteriler vajinal doğumda var hayırlısı olsun tabiAynı benim gibisin, ben de normal Doğumda beklenmeyen yırtık olurda dikiş çok olur diye korkuyorum, o yırtık ve dikiştense sezeryan daha iyi diyorum.. ama normal doğumu da çok istiyorum.. aylardır yürüyüş yapıyorum.. abimin eşine öyle oldu bebek birden fırlatmış kendini, makatına kadar yırtıldı diktiler, çok zor iyileşti.. Neye göre söylüyorlar acaba birisi 10 cm diğeri 11 cm diyor? Başka doktora gidince bana da haber verir misin canım?
benimki de aynı valla, tank oyunu var. arkadaşlarıyla canlı oynuyor, bütün gece uyumasa gıkı çıkmıyor.Kızlar hızlıca göz attım kocalardan yakınma vardı.. Benimki de son zamanlarda gecenin bir yarısına kadar bilgisayarda savaş oyunu oynuyor hem de sesli.. Sesi kıs die günlerce tartıştık kulaklık sevmese de kulaklık ile çözdük. Sonra odaya gelince lap die lambayı açıyordu beni uyandırıyordu onu da defalarca söylemeyle çözdük.. Şimdilerde de gece uyurken elini yüzüme yada kafama koyuyor ve bilgisayar faresini tıklar gibi sağlamca yüzümü yada kafamı tutup tıklıyor uykusundagözümü falan çıkarmadan bunu da çözücez İnşallah . Bide yatağa geldiğinde karnımda kıpırtı gördüyse karnımla oynuyor kah kah gülüyor herşekilde ondan önce yatınca uyanıyorum die onu bekler uyumaz oldum. Doğum yaklaşınca stres olmuş oyun ile düşünmekten uzaklaşıyormuş..uykusu kaçıyormuş stresten geç yatması ondanmış. Ona karşı anlayışlı olmalıymışım herkese karşı zaten hep ben anlayışlı olmalıyım kavga da edemiyorum kimseyle sinirim içimde patlıyor hormonlarım var benim her yerim şiş şiş
Migrosta var canım oraya bak
Kaç kilosun bebisim ya cidden küçük mu
Hamile olan biz alttan alan biz anlayış göstermesi gereken biz offKızlar hızlıca göz attım kocalardan yakınma vardı.. Benimki de son zamanlarda gecenin bir yarısına kadar bilgisayarda savaş oyunu oynuyor hem de sesli.. Sesi kıs die günlerce tartıştık kulaklık sevmese de kulaklık ile çözdük. Sonra odaya gelince lap die lambayı açıyordu beni uyandırıyordu onu da defalarca söylemeyle çözdük.. Şimdilerde de gece uyurken elini yüzüme yada kafama koyuyor ve bilgisayar faresini tıklar gibi sağlamca yüzümü yada kafamı tutup tıklıyor uykusundagözümü falan çıkarmadan bunu da çözücez İnşallah . Bide yatağa geldiğinde karnımda kıpırtı gördüyse karnımla oynuyor kah kah gülüyor herşekilde ondan önce yatınca uyanıyorum die onu bekler uyumaz oldum. Doğum yaklaşınca stres olmuş oyun ile düşünmekten uzaklaşıyormuş..uykusu kaçıyormuş stresten geç yatması ondanmış. Ona karşı anlayışlı olmalıymışım herkese karşı zaten hep ben anlayışlı olmalıyım kavga da edemiyorum kimseyle sinirim içimde patlıyor hormonlarım var benim her yerim şiş şiş
Benimki de arkadaşlarıyla konuşarak oynuyor çoğu zaman, adamlar resmen evin içinde gibibenimki de aynı valla, tank oyunu var. arkadaşlarıyla canlı oynuyor, bütün gece uyumasa gıkı çıkmıyor.
Ay yerimm duru lar mayis annelerinde var baya isimleri gibi yasasinlar insallah ♡ bir arkadas daha var oda duru koyacak ismini ♡Gule gule kullanin canim bu arada benim de kizimin adi duru olacak allah izin verirse bi tane adasi cikti desene teyzesii
Ahaha aynı benim kocam bıktım oyundan. Hele o ışık yanıyor ya delleniyorum üstüne bir de gelip çocuğu uyandırıyor o da vurup duruyor. Bir de erkenden uyuması oluyo mesela bugün çöpe gitti.. as ermesi hiç bitmedi adam hamileliğimi yaşadı valla bana kalmadı birşey. Allah yardim etsin hepimize.Kızlar hızlıca göz attım kocalardan yakınma vardı.. Benimki de son zamanlarda gecenin bir yarısına kadar bilgisayarda savaş oyunu oynuyor hem de sesli.. Sesi kıs die günlerce tartıştık kulaklık sevmese de kulaklık ile çözdük. Sonra odaya gelince lap die lambayı açıyordu beni uyandırıyordu onu da defalarca söylemeyle çözdük.. Şimdilerde de gece uyurken elini yüzüme yada kafama koyuyor ve bilgisayar faresini tıklar gibi sağlamca yüzümü yada kafamı tutup tıklıyor uykusundagözümü falan çıkarmadan bunu da çözücez İnşallah . Bide yatağa geldiğinde karnımda kıpırtı gördüyse karnımla oynuyor kah kah gülüyor herşekilde ondan önce yatınca uyanıyorum die onu bekler uyumaz oldum. Doğum yaklaşınca stres olmuş oyun ile düşünmekten uzaklaşıyormuş..uykusu kaçıyormuş stresten geç yatması ondanmış. Ona karşı anlayışlı olmalıymışım herkese karşı zaten hep ben anlayışlı olmalıyım kavga da edemiyorum kimseyle sinirim içimde patlıyor hormonlarım var benim her yerim şiş şiş
Ben daha aşermedim o kaçtır gecenin bir yarısı canım şunu çekti deyip yiyor yanaklar somun ekmek olma yolunda... Belim ayağım ağrıyor diyorum onun da ağrıyor ne hikmetse.. Anası kardeşi canımı sıkıyor sen anlayışlı ol sakin ol onlar bebek gelicek die heyecanlı ne Diceklerini ne yapacaklarını bilmiyorlar bebeği çok sahipleniyorlar ne güzel işte 2. 3. Anne gibi falan diyor.. Akşamları zaten 3 yastıkla otobüs koltuğunda yolculuk eder gibi uyuyorum onu da bölüp duruyor sonra stresliyim bana anlayışlı ol diyorHamile olan biz alttan alan biz anlayış göstermesi gereken biz offsanki kocalar hamile ya birde stresliler onlar dogum yapıcak emzirecekler ya hic yoktan baba oluyorlar ne rahat oh
Ahaha aynı benim kocam bıktım oyundan. Hele o ışık yanıyor ya delleniyorum üstüne bir de gelip çocuğu uyandırıyor o da vurup duruyor. Bir de erkenden uyuması oluyo mesela bugün çöpe gitti.. as ermesi hiç bitmedi adam hamileliğimi yaşadı valla bana kalmadı birşey. Allah yardim etsin hepimize.
Bir yerini tutamayıncaBizimki gece uykunun içinde elimi tutuyor rüya mı gerçek mi anlamadım...dedim ki napıyosun sen uykuda elimi mi tutuyorsun dedim napayım başka yerini tutamayınca elini tutuyorum diyorsarılmadan uyuyamaz normalde illa kolunu bacağını üstüme atacak ama imkanı yok nefes alamıyorum kolunu falan atsa ölecek gibi oluyorum...sabredecekler artık yapacak bişey yok
En güzeli valla heleki kaş yıl uğraşmışsınız ne badireler atlatmışsınız haklısınız. Hele eşler bu konuda bence çok düşünceli. Ya istemeyenlere hak vermek gerek kuzum napalım korkuyorlardır. Benim de ilk bebişte ay ne stres yapmış ağlamıştım adam beni sevmiyor diye 40 ı gecesi dibimde bitmişti adamcağız. Ne günahını almışım. Canım ağrıyacak diye ödüm kopuyordu sezeryan olmasına rağmen. Hiç gözümün yaşına bakmadı valla. Boşuna hamileliğimi zindan etmişim adamın içi almıyormuş napsınBen de istemiyorum Can'ım.Normal doğumu kolaylaştırdığını da hiç konuşmadık galiba eşimle. O yüzden en başta hep düşük tehlikesi olduğundan korkuyor o da. Olmaz diye düşünüyor sanırım benim de Zaten kolum bile kalkmıyor. Ses etmiyorum o yüzden hiç
Yaaa nazara çok inanıyorum. Perşembe girdiğim bi ortamda ay ne güzel hiç şişin Yok. Çok kilo almamışsın. Bi karnın var sanki diye diye şişirdiler beni o günBalon oldu ayaklarım o gün. Üstelik orda başladı şişmeye
Ya bu insanlar ne kadar anlayışsızBenim cevremdekilerde hep bana gelmek isityor birr kerede sen gel diyen yok.evin hali harap suan bebegin odasi geldi kokusu cikana kadar havalandiriyoruz esya koyulmazmis.herseyleri garbimin salonda duruyor.gelene gelin anasini satiyim dedim napiyim artik ya.toplasanda toplu durmiyor bu halde zaten.
Ay bari bu Doğumda gelmeseler. Senin yazdıklarını okudukça nefesim kesiliyor. Benim eşim de o kadar müsait ki aslında. Allahtan görümce kayın vs gibi sorunlar Yok. Çoğu kez anlayışlılar. Ona rağmen ne kavgalar yaşadık bizde. Ama sırf eşimden kaynaklı yani.Canım birinci hamileligimde edepsiz görümcemler 1 kere bile arayıp sormadılar 2 saat mesafedeydik sürekli giderdik hic canın bişey ister mi yapalım edelim yok...doğumdan 1 hafta 10 gün sonra falan bebek görmeye geleceklermiş eşime konusmuşlar ulan beni niye aramıyorlar sen mi agırlıycan milleti...2 görümcem 2 kocaları 2 çocuk geldiler ki yatılı 7 nisan 2012 annem başimızda bana mı baksın bebeğe mi misafir mi ağırlasın...ertesi gün eşimi de alıp hayvanat bahçesine gittiler...ne beddular ettim arkalarından...bi de arkamızdan türlü laflar eşimi doldurmalar...onlar yolda gelirken aramamışım yola inmemişim yok annem yan bakmış da neler neler...sırf kıskançlık...kayınvalidem akıllı değil deli değil tuhaf gariban bi kadın ana baba ayrı...benim başımda annemi babamı görmeye bile katlanamadılar...niye gidip orda yapmamışım doğumu...Allah muhtaç etmesin ellerine düşürmesin...o lanet ablası yüzünden hem düğünde hem dogumda birbirimizi yedik aylarca yıllarca o travmaları atlatamadık...Ha bi de doğuma gelmelerini istememişim...başıma kaktı durdu bunları...evimiz Kilis teydi doğum Antep te olacak kendileri Hatay da...ne işleri var doğumda...annemle sen yeter dedim zaten sezaryen olacak bizimle mi uğraşacaksın onları yedirip içirmeyle gezdirmeyle mi...bu kadar hainlik bu kadar anlayışsızlık olamaz...Allah ıslah etsin edepsizi...yüzlerini görmek istemiyorum artıi bıktım
O asansörü hiç sorma zatenValla alin benden de o kadar ... Cok cirkin hissediyorum agliyorum. Halbuki herkes hic kilo almadin diyo ama sanki yuzum kocaman oldu. Aynalara kustum bakmiyorum asansore binince depresyona giriyorum kocaman aynadan kacamiyorum cunku
O kısmı ne sen sor ne ben soylim. Kaç sok markete girdiyse mı sadece buyuk boy vardı ben orta boy istiyordum 83 kiloyum canım ama bu da olur herhalde sen kaç kilosun
Kızlar şokta büyük boy vardı sadece büyük aldım ben de. Denemedim ama olur gibi yA. Çünkü Zaten büzüşük bişey. Kenarları esnek. Lastikli gibi. Öyle aşırı büyük değil. 80 kiloyum bu arada. Kalçam da genişBen de şu an 77 yim canım ama doguma kadar geçerim 80i. Orta boy olur mu ki o zaman. Büyük boy mu alsam diye kararsız kaldım ama o da bol gelirse hiç bi işe yaramaz
Ayyy bugunlerde herkesin kocaisnda bir dellenme soz konusu sanirim benimkide sapitti. Bu ara herseye karisir oldu laf yaapr oldu. Bugunde kalkmis hamile cekimini sacma buldugunu soyluyo. Ya sacma buluyosanda sende kalsin neden h3vesimi kiriyosunki. Alcan islqk odunu agzina agzina vurcan.Ben daha aşermedim o kaçtır gecenin bir yarısı canım şunu çekti deyip yiyor yanaklar somun ekmek olma yolunda... Belim ayağım ağrıyor diyorum onun da ağrıyor ne hikmetse.. Anası kardeşi canımı sıkıyor sen anlayışlı ol sakin ol onlar bebek gelicek die heyecanlı ne Diceklerini ne yapacaklarını bilmiyorlar bebeği çok sahipleniyorlar ne güzel işte 2. 3. Anne gibi falan diyor.. Akşamları zaten 3 yastıkla otobüs koltuğunda yolculuk eder gibi uyuyorum onu da bölüp duruyor sonra stresliyim bana anlayışlı ol diyoraaayyy üstüne bide otobüste falan yer vermedikleri oluyor bana ayakta gidip geliyorum bazen durduk yere bazen ben hamileyim die bağırasım geliyor dünya bana anlayış göstersin
Bence o sana cok buyuk arkadasta buyuk almisti orta boyla degistiedi 70 kusurle dogum yapti gulum. Pakedin arkasinda kilo araligi yada beden araligi yaziyo bi bak istersenKızlar ben 66 kiloyum ama büyük boy aldım ya rahat olsun dedim valla bilemedim karnım baya büyük sezeryanda hemen gitmiyo da göbek buda acık hali
Ay aynen ya bu erkekler neden böyle yaBen daha aşermedim o kaçtır gecenin bir yarısı canım şunu çekti deyip yiyor yanaklar somun ekmek olma yolunda... Belim ayağım ağrıyor diyorum onun da ağrıyor ne hikmetse.. Anası kardeşi canımı sıkıyor sen anlayışlı ol sakin ol onlar bebek gelicek die heyecanlı ne Diceklerini ne yapacaklarını bilmiyorlar bebeği çok sahipleniyorlar ne güzel işte 2. 3. Anne gibi falan diyor.. Akşamları zaten 3 yastıkla otobüs koltuğunda yolculuk eder gibi uyuyorum onu da bölüp duruyor sonra stresliyim bana anlayışlı ol diyoraaayyy üstüne bide otobüste falan yer vermedikleri oluyor bana ayakta gidip geliyorum bazen durduk yere bazen ben hamileyim die bağırasım geliyor dünya bana anlayış göstersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?