- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #39.981
Can'ım ben 2-3 hafta kadar önce yaptırdım. Baya acıdı tabi kiKizlar ben haftaya agdaya gitmeyi dusunuyorum yalniz benim vahinanin ustu ucgen bolge o kdr hassaski dokununca morarik agrisi gibi agriyo. Damarlar portlemis uzerinde sanki kist kadar sismis damarlar. Agdada cart curt cekiyolar. Agda yaptıranlar sizin aci maci yokmuydu kolay mi oldu. Dudak bolgesi zaten kendinden gecmis 5 katina cikmis tuhaf bisey olmus :)
Hepsinin ayrı tecrübesi var Oyüzden öyle diyorlar... Ben mesela 1 normal 1 epidural normal 1 sezeryanım var hepsi çok farklı gerçekten ama normal olup hiç dikişin yoksa gerçekten normal doğum çok çok çok farklı çocuk çıktığı an 18 şikayet kız modunda oluyo insan sezeryan da malum 1 hafta enaz kambur geziyor insan ama dediğin çok doğru kuzucuğun yanındaysa hepsi geçiyor bütün acı unutuluyor ...Y
Canım insanlar yaşadıklarına göre yorum yapıyorlar benim mesela ilki sezeryandı çok rahattı allah bin kere razı oldun drumdan bir arkadaşımın üçüncü çocuğu sezeryanla oldu ilk ikisi normal ikisinide yaşamış biri olarak sezeryan rahatlıkmış normal doğum travmaydı diyor başka bir arkadaşım yine üçüncüyü sezeryanla yaptı ilk ikisi normal sezeryan kepazelik diyor çok zor toparlandı yalnız ben şunada inanıyorum doğum şekli konusunda asla kendini şartlandırmayacaksın son bahsettiğim arkadaş hep normale endeksledi kendini dr sezeryana gün verdiğinde kabullenemedi oğlunun 40ı çıkcak hala sorguluyor bence o psikolojide iyileşmeyi zorlaştırıyor biraz sonuç odaklı olmak lazım yavrunu kucağına alınca nasıl doğurduğunun bir önemi kalmıyor bana göre.
Benim kociş çok konuşursa dön bakam diyorum sarılıyorum arkadan 2 tepik yiyo bu kızın benden alıp veremediği ne diyoBiz keyfimizden koca göbekle dolaşıyoruz zaten bazen eşlerin dilinin ayarı kaçıp pat küt atıyorlar işte boşver
Ne güzel yazmışsın canım ya gerçekten öyle. Çatısı müsait arkadaşım 4.300 doğurdu sadece bir dikişi var. Başka bir arkadaş 3.200 doğurdu çok dikişim var diyordu. Sezeryan kepazelik diyen birsürü insan var zaten.Y
Canım insanlar yaşadıklarına göre yorum yapıyorlar benim mesela ilki sezeryandı çok rahattı allah bin kere razı oldun drumdan bir arkadaşımın üçüncü çocuğu sezeryanla oldu ilk ikisi normal ikisinide yaşamış biri olarak sezeryan rahatlıkmış normal doğum travmaydı diyor başka bir arkadaşım yine üçüncüyü sezeryanla yaptı ilk ikisi normal sezeryan kepazelik diyor çok zor toparlandı yalnız ben şunada inanıyorum doğum şekli konusunda asla kendini şartlandırmayacaksın son bahsettiğim arkadaş hep normale endeksledi kendini dr sezeryana gün verdiğinde kabullenemedi oğlunun 40ı çıkcak hala sorguluyor bence o psikolojide iyileşmeyi zorlaştırıyor biraz sonuç odaklı olmak lazım yavrunu kucağına alınca nasıl doğurduğunun bir önemi kalmıyor bana göre.
Can'ım suyun gelmesi durumunda banyomuzu yapıp çıkabiliriz dimi? Ben de bunu düşünüyorum her gün duşa giriyorum ne olur ne olmaz temiz gideyim diye. Ama yorucu oluyor saçımı kurutmak falan.Benim de. Öyle yine 2 gündür diyaframa baskı yapıyor kesin dediğin gibi. Zor nefes alıyorum sanki burnum tıkalı
Benim de suyum evde geldi canım. O an sakin kalabilirsen duşa gir çıkınca depend taktım ıslanmadan hastaneye gelebildim
Can'ım sen sağlıklı beslendin. Kuzun Zaten alacağını almıştır senden. Bir de kimden duysam Doğumda en az 400 gr fire olmuş. Çevremde doktorun söylediği kiloda doğan duymadım daha. Hatta dün arkadaşım söyledi. 3700 demişler 4 doğmuş.Bu arada kızlar telefondaki gebelik uygulamasında forumda takılırken bir arkadaşla yazıştım bikaç hafta önce benim hastanede benim doktoruma sezaryen olmuş...Doktor 3900gr demiş bebek 3290gr doğmuş yaa inanabiliyor musunuz farka bakın devlet hastanesi de değil ultrasonu aynı zamanda renkli 4 boyutlu gösteriyor...şeker var...e bebek önden gidiyor illa diyet yürüyüş diye bu kadın ne zamandır yedi bitirdi beni...ben napıcam böyle az büyüdüyse iyi beslenmediyeAl işte önden gidiyor önden gidiyor al sana
Yılın kayınvalidesi ödülünü hak ediyor desene :)
Resmini koysana Can'ım görelim biz de.
Ne kayınvalideler var beee maşallah
Walla benim kaynanada marifetli maşallah eşini 25li yaşlarda kaybetmiş,usta öğreticilik belgesi alıp kurs hocalığı yapmış yıllarca.1 kız 1 oğlan büyütmüş ,ilk oğlan olunca işi bıraktı bizim oğlana baktı.annemden iyidir, annem çok yanımda kalmaz işi bitince wınnnn kaçarBunlarda bizim kv'nin marifetleri :)
Bende muayene 130tl + 80 tl nst. Sen farkında değilsin ama hafif ağrılar sancı olabilir ona göre doktor sana istiharet veriyor yada çok olursa bazılarına iğne falan yapıyor erkense. Onun için aksatma ben geçen hafta gittim cuma yine gidicem muayene ücreti ödemiycem kontrol süresi çünkü ama nst ödeyeceğimKizlar merhaba,ben yeditepe univ hast nesine gidiyorum. Doktorum beni gecen hafta nst ye baslatti,bir sorun yoktu. Bu haftaki nst randevumda sancim oldugunu soylediler; apar topar igneler vuruldum. Yarin tekrar gelmem soylendi,tekrar nst ye girecekmişim. Bana bu nst olayi cok gereksiz geliyor. Bir de her seferinde 150tl oduyorum ki bu muazam yuksek bir ucret nst icin!! Sizlerin yahut yakinlarinizda duyduğunuz boyle bir hikaye var mi? Doktoruma guveniyorum ama nst nin bana ne gibi bir faydasi olacak anlamis degilim.. Cidden dogum sancim gelince anlayacagim ve doguracagim neticede, ne diye zirt pirt bakip igneler vurup bizi geriyorlar..
Canim benim oğlumda öyle oldu evde suyum geldi annem yanımdaydı anlamadım hadi kızım sen bi düş al dedi anne dedim çok su geliyo olsun al meğersem doğum başlamış dışardan yeni gelmistik temmuz ayıydı terli terli doğuma girmim demiş o an insan hiç birşey akıl edemiyor aldım dusu gittik hastaneye :)Can'ım suyun gelmesi durumunda banyomuzu yapıp çıkabiliriz dimi? Ben de bunu düşünüyorum her gün duşa giriyorum ne olur ne olmaz temiz gideyim diye. Ama yorucu oluyor saçımı kurutmak falan.
Su geldikten şonra banyo yapıp çıkabilirsek süper olur
Kizlar akintim cok oluyordu. Camasir dayanmamaya basladi. Gunluk 3-4 sefer degisiyordum. Baktim boyle olmayacak gunluk ped alayim dedim. Keske hic baslamasaydim gunluk ped e zaten oldum olasi sevmem. Yaklasik iki haftadir gunluk kullaniyorum. Cok sık degistirmeme ragmen galiba mantar yapti. O kadar kasiniyorki inceden inceden
Kizlar ben haftaya agdaya gitmeyi dusunuyorum yalniz benim vahinanin ustu ucgen bolge o kdr hassaski dokununca morarik agrisi gibi agriyo. Damarlar portlemis uzerinde sanki kist kadar sismis damarlar. Agdada cart curt cekiyolar. Agda yaptıranlar sizin aci maci yokmuydu kolay mi oldu. Dudak bolgesi zaten kendinden gecmis 5 katina cikmis tuhaf bisey olmus :)
Çok şükür Can'ım bu hallere gelmiş :))Ahh canım 5 yıl neler çektirdi bi bilsen ahh ahh anlatsam yuh dersin bu hale getirenekadar öldüm öldüm dirildim ama şükür kazandım ben onun madfiyatında değilim düşünmesi çok mutlu ediyor
Ay ben de alırım herhalde yA. Zaten saçlarım normalde yağlı. Hemen kirleniyor. Sakin olup almak lazım sanırım. Hatta eşime söylemeden alır çıkarım :)) o panik olur kızar yoksaCanim benim oğlumda öyle oldu evde suyum geldi annem yanımdaydı anlamadım hadi kızım sen bi düş al dedi anne dedim çok su geliyo olsun al meğersem doğum başlamış dışardan yeni gelmistik temmuz ayıydı terli terli doğuma girmim demiş o an insan hiç birşey akıl edemiyor aldım dusu gittik hastaneye :)
Ne kadar pahalıymış nstKizlar merhaba,ben yeditepe univ hast nesine gidiyorum. Doktorum beni gecen hafta nst ye baslatti,bir sorun yoktu. Bu haftaki nst randevumda sancim oldugunu soylediler; apar topar igneler vuruldum. Yarin tekrar gelmem soylendi,tekrar nst ye girecekmişim. Bana bu nst olayi cok gereksiz geliyor. Bir de her seferinde 150tl oduyorum ki bu muazam yuksek bir ucret nst icin!! Sizlerin yahut yakinlarinizda duyduğunuz boyle bir hikaye var mi? Doktoruma guveniyorum ama nst nin bana ne gibi bir faydasi olacak anlamis degilim.. Cidden dogum sancim gelince anlayacagim ve doguracagim neticede, ne diye zirt pirt bakip igneler vurup bizi geriyorlar..
Benim kociş çok konuşursa dön bakam diyorum sarılıyorum arkadan 2 tepik yiyo bu kızın benden alıp veremediği ne diyo
Canım sürekli ama az az aktı benimki. Sancım da yoktu ya da ben hissetmedim ama aldım duşumu. Dependi giydim. Saçımı da kuruttum. Çok acıkmıştım kahvaltınyapalım dedim. Ama eşimle annem izin vermedi. Belki ameliyat olursun dediler. Kaç saat aç kaldım sonra ne kızdım onlaraCan'ım suyun gelmesi durumunda banyomuzu yapıp çıkabiliriz dimi? Ben de bunu düşünüyorum her gün duşa giriyorum ne olur ne olmaz temiz gideyim diye. Ama yorucu oluyor saçımı kurutmak falan.
Su geldikten şonra banyo yapıp çıkabilirsek süper olur
Ben o an genitalimi bile üstten temizledim belki çıkmıştır diye. Şimdi de onun rahatlığı var acil bişey olsa bile duş alacak kadar vaktin oluyorCanim benim oğlumda öyle oldu evde suyum geldi annem yanımdaydı anlamadım hadi kızım sen bi düş al dedi anne dedim çok su geliyo olsun al meğersem doğum başlamış dışardan yeni gelmistik temmuz ayıydı terli terli doğuma girmim demiş o an insan hiç birşey akıl edemiyor aldım dusu gittik hastaneye :)
Ben işteydi aradım çok panik olmuştu yoldada panikti herkes benden daha heyecanlıydı ben hiç ses çıkarmıyordum oğlumun alt açma bezinden koymuştum koltuğa o kadar su geliyordu bakalım bu sefer nasıl olacak :)Çok şükür Can'ım bu hallere gelmiş :))
Ayy çok cici bu arada kapı süsü. Bravo valla
Ay ben de alırım herhalde yA. Zaten saçlarım normalde yağlı. Hemen kirleniyor. Sakin olup almak lazım sanırım. Hatta eşime söylemeden alır çıkarım :)) o panik olur kızar yoksa
bende 15 gün geçmeden gidiyordum iki hafta erken doğunca bi kaç gün önce girmiş oldum iyiydi çok şükür şimdi de 15 günde bir gidiyorum bide oğlumu bırakacak kimse yok zor oluyoBen o an genitalimi bile üstten temizledim belki çıkmıştır diye. Şimdi de onun rahatlığı var acil bişey olsa bile duş alacak kadar vaktin oluyor
Benimse oyle. Sanki bir sey tıkamış gibi nefes borumu geceleri nefes alamiyorum.Reflü nasıl bişey ki ? Midemle alakalı değil sanki nefesim boğazıma dizilmiş gibi oluyor sadece
Cok pahali gercekten. Bi devlet hastanesi aciline git orda gir nst ye kagidini al kendi doktoruna gotur. İgneyi haftan erken diye vurmuslarsir.Kizlar merhaba,ben yeditepe univ hast nesine gidiyorum. Doktorum beni gecen hafta nst ye baslatti,bir sorun yoktu. Bu haftaki nst randevumda sancim oldugunu soylediler; apar topar igneler vuruldum. Yarin tekrar gelmem soylendi,tekrar nst ye girecekmişim. Bana bu nst olayi cok gereksiz geliyor. Bir de her seferinde 150tl oduyorum ki bu muazam yuksek bir ucret nst icin!! Sizlerin yahut yakinlarinizda duyduğunuz boyle bir hikaye var mi? Doktoruma guveniyorum ama nst nin bana ne gibi bir faydasi olacak anlamis degilim.. Cidden dogum sancim gelince anlayacagim ve doguracagim neticede, ne diye zirt pirt bakip igneler vurup bizi geriyorlar..
Devletteki doktorlarin tek iyi yani normal dogum yanlisi olmalari. Baska da iyi yanlari yok :) hangisinde icin rahat edecekse onunla devam ethayırlı sabahlar kızlar :) kaç gün oldu gelemedim, okumaya baslıycam hemen kim neler yasamıs diye. izne ayrıldım bu arada, ne rahatlıkmıs yaa evde olmak, hazırlıklarım bitmişti zaten çalılırken halletmiştim, temizlkle ugrastım dün, arındım resmen :) bende gelişmeler şöyle: hatırlarsanız doktorum suyumun azaldıgını 36. haftada alacagını, 37yi görürsek sanslı oldugumuzu söylemişti. bende epey bi endise yapmıstım haliyle, üzülmüştüm. neyse bu gittiğim doktor özeldi, en basından beri bu bayanla devam etmiştik. her hafta görmek istediğni söyledi, konttroller için yakın bir hastaneye de gidebilirsin demişti cünkü doktor bana 1,5 saat kadar uzaklıkta. bende bu hafta devlet hastanesine gittim. bu doktorda evet suyun az ama şu hafta alınmalı diye bi tarih vermek doğru olmaz dedi. sezaryen istediğimi söyledim kesinlikle yanasmadı, devlette de nasıl olacak normal ondan endise ediyorum. yasadıgım yer küçük ve güvenmiyorum açıkcası. diğer özeldeki doktora ön yargılı bakmıstım sırf sezaren içinmi erken doğum yaptrmak istiyor diye ama belki ön görüsü doğrudur,yani ancak dayanır belki suyum o haftaya kadar. şimdi ise devletmi yoksa özelmi olsun diye çok çok kararsızım. eşim en basından beri özele gittik onunla tamamlayalım aynı doktorla yani diyor. ne yapsam fikri olan var mı?
Ben de bu gece uyuyamayanlardNim :/Bugün yine hiç uyuyanadım belim ağrıyor sırtım ağrıyorsağa sola dönmekten yoruldum .
Gercekten ya keske tum doktorlR onlR gibi olsa.Evet canım bir de düşünüyorum acaba risk almak istemiyorlar insanın canı yansın istemiyor olabilirler mı falan diye ama bak instagramda bi kaç kadın dogumcu takip ediyorum, hepsi de normal doğum destekçisi ve 5 kilo bebeleri doğurtuyor doktor sonra hastayla beraber ayakta dogumhaneden çıkarken poz verip foto paylasiyorlar. Sonra da neden o doktorun doğum ücreti 20bin. E olur tabi, adam işinde dehşet yani bunu burdan ben bile görebiliyorum. Arkadaş gibi hastalariyla, yureklendiriyor cesaret veriyor kaygılarını uzaklastiriyor. Ne kadar çok ozeniyorum onlara bilsen. Keşke böyle doktorlar çoğalsa. Genç doktorlar bunlari örnek alır inşallah
Ne biliyim ya beni iki haftada mantar yapti :/Herkes aynı şeyi söylüyor ama ben hamileliğin başında başladım günlük ped kullanmaya çok şükür bir sıkıntı yaşatmadı banaZaten çalışıyorum gün içerisinde çamaşır değiştirmek çok zor. Bu da sanırım kişiye göre değişiyor
Ben geçen hafta sonu yaptırdım ama alışkın olduğum için acısı çok zor gelmiyor bana. Doğuma kadar bir kere daha yaptırmam gerekicek diye erken davrandım. En rahatı ağda gerçekten uzun süre uğraşmıyorsun bi daha en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?