- 3 Mart 2017
- 2.810
- 3.142
- 133
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #39.941
Bence agda yaptir canim 20 gun sonra azda cikmis olsa bi daha yaptirirsin doguma tertemiz gidersin bende 37+0 da yaptirdim 2 gun sonra cati muayenem oldu doguma kadar cikmaz umarim cikarsa da halledicem artik tekrardan ya agda bandiyla yada kuaforle ama asla jilet vurma yazik gunahGünaydın kızçeler, kontrolü olanlar hayırlı haberlerle gelin inşallah.
Önümüzdeki hafta yani 36+6 da kontrolüm var ve sanırım çatı muayenesi yapacak içime doğduagdayi 36+5te yaptiriyim gitsin mı? Ağda yaptirmazsam kıllı gitmemek için jilet yapcam o da hemen cikmazsa ağda yalan olacak benim. Doğumdan sonra jiletle ugrasicam mahvolcam sonra
Bunlarda benimkinin bazıları Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın İnş giydirmek nasip etsin canım benimBunlarda bizim kv'nin marifetleri :)
Hamilelikte hep jilet kullandım canım ondan önce de bi süre kullandım lazere başlayacaktim çünkü bi anda hamile olduğumu öğrenince kaldı, kıllar çok sertleşti yaa.simdi haftaya aldircam ama sonra doguma kadar çıkmaz inşallah çıkarsa da yapcak bisey yok. Bu ağda beni çok gerdi düşün düşünBence agda yaptir canim 20 gun sonra azda cikmis olsa bi daha yaptirirsin doguma tertemiz gidersin bende 37+0 da yaptirdim 2 gun sonra cati muayenem oldu doguma kadar cikmaz umarim cikarsa da halledicem artik tekrardan ya agda bandiyla yada kuaforle ama asla jilet vurma yazik gunah
Bende yalanci sancilardan yorgun dustum artik. Yalancisi boyleyse gercegine nasil dayanicam diyorum simdilerde. Bu zamana kadar asla sezeryan dusunmeyen ben dun aksamdan beri sezeryan secenegini dusunur oldum. Normal doguran arkadaslarim asla normal yapma diyo. Sezeryan yapan bazi arkadaslarim asla sezeryan yapma diyo. Iyi gecenlerde sezeryan yap diyo. Napicami sasirdim. Bana bi akil verin saliya kadar doktora kararimi bildirmem gerekiyorBugün yine hiç uyuyanadım belim ağrıyor sırtım ağrıyorsağa sola dönmekten yoruldum .
Guzel uzadiysa ve yogunsa agda guzel temizler canim. Uzun surede pambik gibi kalir gerilme sen. Evet aciyo yalan degil ama 2 dk sonra geciyo doguma tertemiz gir dogumdan sonra ay gecelik giycem jilet getirin derdin olmasin bosver.Hamilelikte hep jilet kullandım canım ondan önce de bi süre kullandım lazere başlayacaktim çünkü bi anda hamile olduğumu öğrenince kaldı, kıllar çok sertleşti yaa.simdi haftaya aldircam ama sonra doguma kadar çıkmaz inşallah çıkarsa da yapcak bisey yok. Bu ağda beni çok gerdi düşün düşün
Canım bütün şartların uygunsa normal yap, normali bu adı üstünde bak. Doğum anını düşünme doğumdan sonrasını düşün. Ben hiç doğum anını düşünmüyorum sonrası çok daha cazipBende yalanci sancilardan yorgun dustum artik. Yalancisi boyleyse gercegine nasil dayanicam diyorum simdilerde. Bu zamana kadar asla sezeryan dusunmeyen ben dun aksamdan beri sezeryan secenegini dusunur oldum. Normal doguran arkadaslarim asla normal yapma diyo. Sezeryan yapan bazi arkadaslarim asla sezeryan yapma diyo. Iyi gecenlerde sezeryan yap diyo. Napicami sasirdim. Bana bi akil verin saliya kadar doktora kararimi bildirmem gerekiyor
Yok canım ben hiç acısını düşünmüyorum acısa da katlanirim benim için hiç sorun değil o ama işte çıkar diye korkuyorum tekrar, napalim çıkarsa çıkacak. Jiletin ilk halinden daha iyi olur çıkmış hali bileGuzel uzadiysa ve yogunsa agda guzel temizler canim. Uzun surede pambik gibi kalir gerilme sen. Evet aciyo yalan degil ama 2 dk sonra geciyo doguma tertemiz gir dogumdan sonra ay gecelik giycem jilet getirin derdin olmasin bosver.
Daha vaktin var canım niye hemen karar vermen gerekiyormuş...vücudun musait değil miydi normal doğuma kaçırdım mı orasını...bekle ve bi dene derim...sonradan niye denemedim belki de çok kolay olacaktı diye düşünerek pişman da olabilirsin...çatı muayenesinde ben çok ağlamıştım doktor çok zor o kafa bu çatıdan geçmez vakum falan ister dediğinde...bak 2.yi doğurucam şimdi başka şansım yok zaten mecbur sezaryen...sonrasını düşün...her zaman ameliyat sonrası bakanın olacak mı kaç çocuk düşünüyorsun hepsi önemliBende yalanci sancilardan yorgun dustum artik. Yalancisi boyleyse gercegine nasil dayanicam diyorum simdilerde. Bu zamana kadar asla sezeryan dusunmeyen ben dun aksamdan beri sezeryan secenegini dusunur oldum. Normal doguran arkadaslarim asla normal yapma diyo. Sezeryan yapan bazi arkadaslarim asla sezeryan yapma diyo. Iyi gecenlerde sezeryan yap diyo. Napicami sasirdim. Bana bi akil verin saliya kadar doktora kararimi bildirmem gerekiyor
hayırlı haberlerle gel canım Allaha emanetGunaydin hanimlar bu gun benimde kontrolum var bu sabah dayanilmaz agrilarla uyamdim eski sezeryanim patladi sanki cok mutis agriydi yavas yavas hazirlaniyorum 11de kontrolum. Hepiniz iyisinizdir insallah bu gun beni biraz korkutuyor.
Acikcasi doktorumda cok muallakta birakti beni. 3 kilo olmus dedi. Dogana kadar en fazla 3600 olsa catin 3600 e uygunmu diye bakalim dedi bakti. Sonra bana 3400 olur en fazla bebek bence normal dogumu deneyebilirsin diyo. Hani bana demiyoki ruya catin musait yaparsin yada musait degil yapamazsin. Bilmiyorum kafam cok karisti hele bu sabahki sanci gozumu dondurdu resmen uyustum bi anlikCanım bütün şartların uygunsa normal yap, normali bu adı üstünde bak. Doğum anını düşünme doğumdan sonrasını düşün. Ben hiç doğum anını düşünmüyorum sonrası çok daha cazip
Mecbur kalınırsa tabiki sezaryen ama her şey iyiyken normalden vazgeçme
Haklisin canim. Cati muayenem cok guzel gecti zerre cnim yanmadi. Doktorum deneyebilirsin dedi. Kziim 3 kiloydu sali gunu en fazla kac olur dogana kadar bilmiyorum doktora gore 3400 3600 olur en fazla. 37+5 teyiz bugun. Ameliyathaneden gun alacakmis ondan sali gunu bildir diyo kendimi baya streste hissediyorum. Acikcasi kac cocugum olur bilmiyorum ama eskiden beri 3 cocuk hayalim var tabi maddiyat ve bakabilme kapasitem ne olur bilemiyorum ama en az 2 istiyorum. Kafam cok ama cok karisik gulum bilmiyorum ne dusunecegimi ne yapacagimi.Daha vaktin var canım niye hemen karar vermen gerekiyormuş...vücudun musait değil miydi normal doğuma kaçırdım mı orasını...bekle ve bi dene derim...sonradan niye denemedim belki de çok kolay olacaktı diye düşünerek pişman da olabilirsin...çatı muayenesinde ben çok ağlamıştım doktor çok zor o kafa bu çatıdan geçmez vakum falan ister dediğinde...bak 2.yi doğurucam şimdi başka şansım yok zaten mecbur sezaryen...sonrasını düşün...her zaman ameliyat sonrası bakanın olacak mı kaç çocuk düşünüyorsun hepsi önemli
Canım bence de 3400 falan rahat doğar...benim doktorum 33 yıllik doktordu güvendim sezaryen oldum hep yapabilir miydim diye de kaldı aklimda...ama çocuk kanala girmiyordu...benim boyum 1.56 çocuk 4 kiloydu ve kestikleri yerden kafası zor çıktı karnıma bastıra bastıra 3 kişi anca çıkardılar kafası da gerçekten büyüktü sonradan doktora hak verdim bebeği riske atmadı...ve kimse etkilenmesin diye ben anlatmadım ama zaten benim çatı muayenem çok zor geçti eşim de hep dar olduğunu söyler biz tahmin ediyorduk yaniAcikcasi doktorumda cok muallakta birakti beni. 3 kilo olmus dedi. Dogana kadar en fazla 3600 olsa catin 3600 e uygunmu diye bakalim dedi bakti. Sonra bana 3400 olur en fazla bebek bence normal dogumu deneyebilirsin diyo. Hani bana demiyoki ruya catin musait yaparsin yada musait degil yapamazsin. Bilmiyorum kafam cok karisti hele bu sabahki sanci gozumu dondurdu resmen uyustum bi anlik
Gunaydin canim vala iciyorum havuc suyu artar insllah5. Ayda benimde gusuyum azdi canim doktor bol su ic istirahat et dedi ben havuc suyu siktirip ictim surekli canm sonra duzeldi cok sukur denedin mi havuc suyunu
Ya doktorların biraz rahatlatıcı olması gerekiyor ben çok sinirleniyorum böyle doktorlara. Sırf bu yüzde 33.haftadan sonra bile doktor değiştirdim. Cok şükür doktorumu buldum. Geçen bana tekrar sordu normal yapcaz dimi diye inşallah öyle istiyorum dedim tamamdır dedi. Çatı muayenesini sordum acelesi yok bi sonraki muayenede ya da 38de falan yaparız önemli değil o dedi. O rahatlığı beni çok mutlu etti mesela. Azcık rahatlatsa catin müsait dese ne olur sanki dimi? Insanlar 4 kiloyu doğuruyor 5 kiloyu doğuruyor. Ne diye korkutuyorsun ki dimiAcikcasi doktorumda cok muallakta birakti beni. 3 kilo olmus dedi. Dogana kadar en fazla 3600 olsa catin 3600 e uygunmu diye bakalim dedi bakti. Sonra bana 3400 olur en fazla bebek bence normal dogumu deneyebilirsin diyo. Hani bana demiyoki ruya catin musait yaparsin yada musait degil yapamazsin. Bilmiyorum kafam cok karisti hele bu sabahki sanci gozumu dondurdu resmen uyustum bi anlik
Yani bana asla doguramazsin catin dar falan demedi ama iyide demedi sadece deneyebilirsin dedi. Epidural dedim sicak yaklasmadi dogum suresi uzar bastirmak zorunda kaliriz ikinamazsin dedi. Ne bileyim ya normal deneyeyim dayanamadigim yerde epidural taktirayim diyorum bilmiyorum kuzum.Canım bence de 3400 falan rahat doğar...benim doktorum 33 yıllik doktordu güvendim sezaryen oldum hep yapabilir miydim diye de kaldı aklimda...ama çocuk kanala girmiyordu...benim boyum 1.56 çocuk 4 kiloydu ve kestikleri yerden kafası zor çıktı karnıma bastıra bastıra 3 kişi anca çıkardılar kafası da gerçekten büyüktü sonradan doktora hak verdim bebeği riske atmadı...ve kimse etkilenmesin diye ben anlatmadım ama zaten benim çatı muayenem çok zor geçti eşim de hep dar olduğunu söyler biz tahmin ediyorduk yani
Iste tamda dusunduklerimi anlatmissin canim. Bana biri guzellikle yaparsin edersin soyle boyle dediginde ben inanilmaz cesaretleniyorum. Ama en ufak tedirgin konusan yada ucu acik konusan olunca tum cesaretim kiriliyo korkuyorum. Zaten panik atak var. Bir de doktorsun azcik gazla yani olmezsin. Yaparsin ruya catin guzel kolay olur vs bisiler de yani. Deneyebilirsin ne sensin deneyebilirsin.Ya doktorların biraz rahatlatıcı olması gerekiyor ben çok sinirleniyorum böyle doktorlara. Sırf bu yüzde 33.haftadan sonra bile doktor değiştirdim. Cok şükür doktorumu buldum. Geçen bana tekrar sordu normal yapcaz dimi diye inşallah öyle istiyorum dedim tamamdır dedi. Çatı muayenesini sordum acelesi yok bi sonraki muayenede ya da 38de falan yaparız önemli değil o dedi. O rahatlığı beni çok mutlu etti mesela. Azcık rahatlatsa catin müsait dese ne olur sanki dimi? Insanlar 4 kiloyu doğuruyor 5 kiloyu doğuruyor. Ne diye korkutuyorsun ki dimi
Hem bebegin 3 kilo olmasi normal artik cunku 38desin ve kaldı en fazla 2 hafta kuzum, ama tabi çok stres yapacaksan sezaryen ol kendini de germenin manasi yok önemli olan sen sağlıklı mutlu ol bebis sağlıklı olsun
Ben sancı da çektim canım dayanılmayacak gibi değil bence en şiddetli yerinde veriyorlar zaten epidurali sağ salim çıkiverdi mi hepsini unutursun...benim 5 dk ya bir sancı olmasına rağmen sadece 3cm açılma oldu kanala girmediği için arkası gelmedi zaten...bebek olması gereken boyutlara gelince son haftalarda kilo alımı da yavaşlıyor zaten ...istersen bi dene...asla yapamam sezaryen olurum diyen de haklıdır kimse bişey diyemez...ama insanın icinde kalıyor...bir de her doğumda gerçekten kendine bakacak birilerini aramak kolay değil anneme Allah sağlık uzun omür versin o gelmeden bana bişey olur acil erken doğum vs diye ben bir sürü korku yaşıyorum mesela boşu boşuna...Görümcem doğurdu 3 saat sonra çocuğu kucakladı geldi eve gümbür gümbür maşallahYani bana asla doguramazsin catin dar falan demedi ama iyide demedi sadece deneyebilirsin dedi. Epidural dedim sicak yaklasmadi dogum suresi uzar bastirmak zorunda kaliriz ikinamazsin dedi. Ne bileyim ya normal deneyeyim dayanamadigim yerde epidural taktirayim diyorum bilmiyorum kuzum.
Evet canım bir de düşünüyorum acaba risk almak istemiyorlar insanın canı yansın istemiyor olabilirler mı falan diye ama bak instagramda bi kaç kadın dogumcu takip ediyorum, hepsi de normal doğum destekçisi ve 5 kilo bebeleri doğurtuyor doktor sonra hastayla beraber ayakta dogumhaneden çıkarken poz verip foto paylasiyorlar. Sonra da neden o doktorun doğum ücreti 20bin. E olur tabi, adam işinde dehşet yani bunu burdan ben bile görebiliyorum. Arkadaş gibi hastalariyla, yureklendiriyor cesaret veriyor kaygılarını uzaklastiriyor. Ne kadar çok ozeniyorum onlara bilsen. Keşke böyle doktorlar çoğalsa. Genç doktorlar bunlari örnek alır inşallahIste tamda dusunduklerimi anlatmissin canim. Bana biri guzellikle yaparsin edersin soyle boyle dediginde ben inanilmaz cesaretleniyorum. Ama en ufak tedirgin konusan yada ucu acik konusan olunca tum cesaretim kiriliyo korkuyorum. Zaten panik atak var. Bir de doktorsun azcik gazla yani olmezsin. Yaparsin ruya catin guzel kolay olur vs bisiler de yani. Deneyebilirsin ne sensin deneyebilirsin.
Haklisin canim valla iyi geldi bu mesajlar. Benim annem.babam.yasli babam 66 yasinda annem 64 yasinda seker hastasi babam insulin saati var yemekleri saatli duzeni var annem birakamaz babami. He gidip gelme sansida yok aramiz baya var arabayla 25 dk. Kayinvalidem desen calisiyo en fazla 1 hafta izin alir gelir yanima. Ablam var o gelir kalirda ama cok uzun sure kalamaz onunda 2cocugu var buyuk olsalarda ihtiyaclari var. Anlayacagin tekim en fazla 10 15 gun yardimci bulabilirim yanima okadar. Doktorunda dedigi gibi denemekte fayda var sanirimBen sancı da çektim canım dayanılmayacak gibi değil bence en şiddetli yerinde veriyorlar zaten epidurali sağ salim çıkiverdi mi hepsini unutursun...benim 5 dk ya bir sancı olmasına rağmen sadece 3cm açılma oldu kanala girmediği için arkası gelmedi zaten...bebek olması gereken boyutlara gelince son haftalarda kilo alımı da yavaşlıyor zaten ...istersen bi dene...asla yapamam sezaryen olurum diyen de haklıdır kimse bişey diyemez...ama insanın icinde kalıyor...bir de her doğumda gerçekten kendine bakacak birilerini aramak kolay değil anneme Allah sağlık uzun omür versin o gelmeden bana bişey olur acil erken doğum vs diye ben bir sürü korku yaşıyorum mesela boşu boşuna...Görümcem doğurdu 3 saat sonra çocuğu kucakladı geldi eve gümbür gümbür maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?