- 3 Mart 2017
- 2.810
- 3.142
- 133
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #43.421
bana Şam öyle geliyor :)Güzel haberlerini bekliyoruz canım. Ya ne kadar güzel bi duygu ya rabbim. .Biz sona kalan anneler doğurana kadar herkes doğurup topige bakmaz olur gibime geliyor:))
Canım kanama az bişeyse sadece cildin tahriş olmuştur e çatı muayenesi alttan ultrason diye kurcalar ederken daha çok acıdı tabi...son zamanlarımız artık boşuna sıkma canını yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik...devlet hastanesiyse acil gittiğin onların ultrasonu daha az gösteriyor buna eminim ölçümler zaten şaşıyor bu haftalarda...sen geçmiş ölçümleri baz alarak mesela bebek haftada 120gr alıyorsa ona göre hesapla hatta üstüne 30ar daha ekleKızlar size yetişeyim diyorum ama yine de 35 sayfam var.
Bugün kocisimle yaramazlık yaptık benim sona doğru canım çok yandı ağladım istemsiz. Sonra wc de azcik kan geldi idrarla karışık. Acile gitmeye karar verdik. Ve alttan ultrason karından ultrason çatı muayenesi iki nst. Kanaman olursa gel dediler. Bebeğin 15 gün geri dedi bende bütün moral gitti. 35 haftaligim 33 hafta çıkıyor. Doğum korkusu sardı bir anda çok erken diye. Canım çok sıkkın. Rahmin ici mı desem vagina ici mı desem çok batma var oturamıyorum canım birde bu yüzden sıkkın.
Böyle bi batma yaşayan varmı dr söyledim herşey normal gözüküyor belki ilişkiden dolayıdır dedi. Bide 6 aydan sonra ilişki önermiyoruz dedi.
Offf bu bebiş neden kilo almıyor 1 haftaydı 10 gün oldu şimdi 15 gün son haftalarda değil kilo alımı dursun şeker yüzünden ileri olurdu bebek nerde. Bugün hiç şeker ölçmedim hiç ölçesim de yok bundan sonra. Moral kalmadı sadece acil ultrasonu farklı olcmustur diye kendimi telkin ediyorum 24 unde randevum var bakalım o ne diyecek ama ben o zamana kadar kendi kendimi yicem
Çok şükür Rabbime canım bunda sonra yavrularınla sağlıklı mutlu huzurlu ömürlerin olsun inşHanimlar gelelim bizim hikeye 18.04.2018 sabahi tum hazirliklarimizla hastane geldik.
Normalde sezeryanlari 39 haftada ameliyat ediyolar. benimse gun 38+1 ama bebek anormal cikiyo basi buyuk kalp felan
Doktor 5 gun daha eve yollayabilirim seni dedi ama bu arada nst ultrasyon felan yapildi. Ama onlarin makinesi detay gostermiyormus perinatoloji gibi degilmis sorunlari anlayamiyolar.
Neyse benim ufak sancilarim vardi bana serum taktilar. Hafiflerse eve dediler ama doktor kendinede soruyo ben sana niye yatis dedim diyo. Allahdan bilgisayarada yazmislar yoksa ben yalanci cikacaktim.
Ikinci nstde sancilarim azaldi artik bende dedim kesin eve gidiyorum.
Ama ailemde fena bu doktorlardan olumsuzluklardan sıkılmislar bikmislar artik.
Sonra doktor 2ci nst sonuc gosterdim.bebegim sorunlu diye seni daniscam dedi bekletti. Ve danismadan sonra yatisimi verdi. Sabah 7 bucukda geldim hastanede 12de net sonuc aldim.
Sonra ameliyat hazirliklari basladi bu arada ben ameliyattan onceki gece 10dan sonra su yemek isi biraktim ameliyat icin cok beklemim diye. Midem aclikdan yanayi tabi. Sonra ben giyindim imzalanan evraklar felan derken doktor ameliyat icin hazirmisin dedi. Bende hazirm kesin beni dedim. Cok cesaretli gittim. Ameliyata. Doktor kendime olan bu guven sakinlimden ilk seni alcam dedi. son kez esimi gorme firsatim vardi ama istemedim.
o gucu toplamisken aglamim dedim.
Sonra direk ameliyathane derken bi bayan gordum.
ameliyattan cikmis agliyor inliyor kendinde degil kizimdaki agrilar geldi aklima. Ve dedim meryem sen beynine niye kurşun sıktın.
belden asagi uyusturma yok bu hastane mecbur genel anestezi. Sonra dedim ordaki doktorlara genel anestezide dilim donmuyor ne olur bana agri kesici verin felan. Sonra ameliyathanede zaten hemen uyutuldum. Orada pek birsey goremedim bile. 12 girdim ameliyathaneden 1 yakin ciktim. Ama uyutulmadan once kizim ve esim oglum gorememekden uyananamakdan bianda korkma basladim dua ettim.
Sonra mutis agrilar tabiki ameliyattan cikinca. bebegim sordum ama net bilgi veremediler bebek doktoru ile gorusursn dediler.
yogunbakim odasi alindim sedyeden yataga kendim gectim. Tabiki orada bi kum torbasi koydular bna alttan gene muhane. Alttan muhane acitmadi hic ama kum torbasi ahirligi ve soguklugu cok canimi yakti. kendimi hep toplama calistim bebegim emzirmek icin yanima getirdiler basina film cekilmis iyi demisler ama kalbini hala bilmiyorum.
Sonra ben kendimi topladikca doktorlarda beni sevdi. Aksam 8kadar durcam yogun bakimda 5de ciktim. Ilk yuruyusumu tek basima yaptim tuvaletimide sadece ikinci giyinisimi kendim yaptim. Biz aile bebegi merakdan ziyaret saati doldurdular burayi benim icin yorucu ve sıkıntıli bi gundu cunku bi gece once kizim alerjiden oksurmekden uyuyamiyo 4 saat yari uykulu hastane geldim ac ve susuz bide suana kadar sadece 15 dakka uyuyup uyandim 2 uckez o kadar isin guzel tarafi ameliyat gidrken bebegimi goremicemi dusunuuordum cok sukur iyi ve yanimda. bu arada doktorlar yogun bakimda konustuk kordonsentez iyiki yaptirmamisim doktorlar o testler bile 100de 100 sonuc vermez karnin kapali kutu dedi. Yanilma sonuc cok yuksek yani bu sabah vizitte bebegimle ilgili detay almaya calisam bebegim 3400 kilo dogdu emmede sıķınti cekiyoruz memeyi bi turlu alamiyor onkadar bendende
Canım zaten sıkı takip altındasın boşuna endişe evham yapma öyle bir durum olsa doktorun seni riske atmazdı...ben de hic erkenden doğsun istemiyorum anne karnında geçen 1 gün bile çok önemli yavrular için...iyice gelişsin ciğerleri sindirim sistemi...doğdukları gibi kapıp eve gelelim inşallahDün doktora dedim çok acıyo açılacak diye korkuyorum dedim öyle kolay değil açılması dedi binde bir dedi rahat ol dedi... Doktorum çok rahat mı davranıyor bende anlamıyorum dün gece sinirden ağladım... Sonra kendime kızdım sezeryan olsın artık diyorum sonra ne acelen var bekle diyorum korku beni benden alacak
Hadi inşallah canım...kalk yürü bol bol kesin faydası olurOnce 2 kere3 bucuk saatte bir simdi 2 bucuk saatte bir gelen sancilarim var. Ya tesaduf yada duzenli gelmeye basladi. Anlamadim. Artik dogurayim lutfen Allahim.
Tam 13 gündür hastayım ben öldüm öldüm dirildim süründürdü resmen hiç bukadar uzun sürmezdi direnç 0 anlaşılan .. Şimdi de kulaklarım duymuyor tıkanmış uğultu beni sinir ediyor İnş çabucak kızın da sende toparlarsın sıcak bişeyler rahatlatır iç canımGünaydın...2 gündür Boğaz ağrım vardı dün öksürüğe çevirdi çok kötüyüm Karnım sezaryen dikişlerim ağrıyor artık kızımda benimle hasta gece uyuyamamaktan mı nedir elim ayağım şişmiş çok fena durumdayım arkadaşlar bana dua edin yatıp dinlenme gibi bir şansım Yok biran önce toparlanmam lazım
İnşallah canım İnşallah ... Rabbim o günleri göstersin hepimize insan iyi okuyo iyi hissediyor kötüyü okuyo kötü hissediyor zaten bu son günlerde hastalık falanderken iyice duygusal oldum ... Buda beni yoruyor adeta zaman hiç geçmiyor sanki karar verdim bugun örtü falan oyalıyayım dedim zaman geçer belkimCanım zaten sıkı takip altındasın boşuna endişe evham yapma öyle bir durum olsa doktorun seni riske atmazdı...ben de hic erkenden doğsun istemiyorum anne karnında geçen 1 gün bile çok önemli yavrular için...iyice gelişsin ciğerleri sindirim sistemi...doğdukları gibi kapıp eve gelelim inşallah
Yedirdiniz tabi yaAy geçen tostu sana mı yedirmiştik biz
İnşallah kuzucum bu annelik delilik işi inan. Uyusun diye gözünün içine bakıp uyuduğu an saniye özlüyorum.Ay kıyamam yaaaaz kaldı sabret. Bi dizine birini ötekine birini alır hoplatırsın artık
Evet başlarda anne kucak diye çok ısrar etti şimdi taşıyamam ki deyince diretmiyor ama çok üzülüyr farkediyorum. Farkında hatta yeter sıkıldım doğsun artık diyor yavrucak. Karnım çok erken çıktı o da çıkınca kavradı. Herkesin bir kardeşe ihtiyacımolduğundan bahsettik. Özelliklr sevdiği kuzenlerinden örnek gösterdik onun bunun kardeşi var biz de sana kardeş yaptık yalnız kalma diye. O örneklerden sonra istemeye başladı zaten.Ah ahh.. aynı durumdayız. Benim oğlan kucağımdan inmezdi hamileliğime kadar. Sonra neden kucağıma alamadığımı anlatmak epey zor olmuştu. Ana oğul başbaşa günlerimiz de yakında biticek. En büyük korkum kardeşiyle ilgilenirken farkında olmadan onu ihmal etmek. Allah yardımcımız olsun bize bol enerji versin ki ikisi de yetebilelim.
Senin kızın tam olarak farkında mı kardeşinin geleceğinin ? Nasıl anlattınız ve doğunca ikisini tanıştırırken nasıl bir yol izliceksin?
Maşallah canım benim bunu da aştın Allaha şükür. Kafası temiz demekki kalbi de öyle çıksın inşallah.Hanimlar gelelim bizim hikeye 18.04.2018 sabahi tum hazirliklarimizla hastane geldik.
Normalde sezeryanlari 39 haftada ameliyat ediyolar. benimse gun 38+1 ama bebek anormal cikiyo basi buyuk kalp felan
Doktor 5 gun daha eve yollayabilirim seni dedi ama bu arada nst ultrasyon felan yapildi. Ama onlarin makinesi detay gostermiyormus perinatoloji gibi degilmis sorunlari anlayamiyolar.
Neyse benim ufak sancilarim vardi bana serum taktilar. Hafiflerse eve dediler ama doktor kendinede soruyo ben sana niye yatis dedim diyo. Allahdan bilgisayarada yazmislar yoksa ben yalanci cikacaktim.
Ikinci nstde sancilarim azaldi artik bende dedim kesin eve gidiyorum.
Ama ailemde fena bu doktorlardan olumsuzluklardan sıkılmislar bikmislar artik.
Sonra doktor 2ci nst sonuc gosterdim.bebegim sorunlu diye seni daniscam dedi bekletti. Ve danismadan sonra yatisimi verdi. Sabah 7 bucukda geldim hastanede 12de net sonuc aldim.
Sonra ameliyat hazirliklari basladi bu arada ben ameliyattan onceki gece 10dan sonra su yemek isi biraktim ameliyat icin cok beklemim diye. Midem aclikdan yanayi tabi. Sonra ben giyindim imzalanan evraklar felan derken doktor ameliyat icin hazirmisin dedi. Bende hazirm kesin beni dedim. Cok cesaretli gittim. Ameliyata. Doktor kendime olan bu guven sakinlimden ilk seni alcam dedi. son kez esimi gorme firsatim vardi ama istemedim.
o gucu toplamisken aglamim dedim.
Sonra direk ameliyathane derken bi bayan gordum.
ameliyattan cikmis agliyor inliyor kendinde degil kizimdaki agrilar geldi aklima. Ve dedim meryem sen beynine niye kurşun sıktın.
belden asagi uyusturma yok bu hastane mecbur genel anestezi. Sonra dedim ordaki doktorlara genel anestezide dilim donmuyor ne olur bana agri kesici verin felan. Sonra ameliyathanede zaten hemen uyutuldum. Orada pek birsey goremedim bile. 12 girdim ameliyathaneden 1 yakin ciktim. Ama uyutulmadan once kizim ve esim oglum gorememekden uyananamakdan bianda korkma basladim dua ettim.
Sonra mutis agrilar tabiki ameliyattan cikinca. bebegim sordum ama net bilgi veremediler bebek doktoru ile gorusursn dediler.
yogunbakim odasi alindim sedyeden yataga kendim gectim. Tabiki orada bi kum torbasi koydular bna alttan gene muhane. Alttan muhane acitmadi hic ama kum torbasi ahirligi ve soguklugu cok canimi yakti. kendimi hep toplama calistim bebegim emzirmek icin yanima getirdiler basina film cekilmis iyi demisler ama kalbini hala bilmiyorum.
Sonra ben kendimi topladikca doktorlarda beni sevdi. Aksam 8kadar durcam yogun bakimda 5de ciktim. Ilk yuruyusumu tek basima yaptim tuvaletimide sadece ikinci giyinisimi kendim yaptim. Biz aile bebegi merakdan ziyaret saati doldurdular burayi benim icin yorucu ve sıkıntıli bi gundu cunku bi gece once kizim alerjiden oksurmekden uyuyamiyo 4 saat yari uykulu hastane geldim ac ve susuz bide suana kadar sadece 15 dakka uyuyup uyandim 2 uckez o kadar isin guzel tarafi ameliyat gidrken bebegimi goremicemi dusunuuordum cok sukur iyi ve yanimda. bu arada doktorlar yogun bakimda konustuk kordonsentez iyiki yaptirmamisim doktorlar o testler bile 100de 100 sonuc vermez karnin kapali kutu dedi. Yanilma sonuc cok yuksek yani bu sabah vizitte bebegimle ilgili detay almaya calisam bebegim 3400 kilo dogdu emmede sıķınti cekiyoruz memeyi bi turlu alamiyor onkadar bendende
Allah sana da şifa versin Boğaz ğrısını idare ediyordum ama bu öksürük beni mahvettiTam 13 gündür hastayım ben öldüm öldüm dirildim süründürdü resmen hiç bukadar uzun sürmezdi direnç 0 anlaşılan .. Şimdi de kulaklarım duymuyor tıkanmış uğultu beni sinir ediyor İnş çabucak kızın da sende toparlarsın sıcak bişeyler rahatlatır iç canım
Nts sonucun da ne diyecek bakalım hiç üzülme canım sağlıkla olsunda hakkında en hayırlısı olan şekilde olsunGünaydın kızlar, biz başka doktora geldik fikir almaya. 3900 olmuş kilomuz doktor ilk doğum için riskli olabilir normal doğum yine de günü beklenir dedi. Nst sonucuna göre konusalim doktorunun söylediği de doğru dedi. Ofd(hc) kafa çapı mi oluyorEvBoregi eğer öyleyse 118.7 diyor yani senin 11 dediğin mi. Bu doktor kendi doktorunuz az ölçtü demekki farkediyor yine. Bu da karın çevresi 40 haftalık o zorlayabilir dedi
canım benimki de şekerden dolayı 10 gün ilerde görünüyor, karnı iki hafta ilerde hatta ben de ona kafayı taktım. ileri olsa dert geri olsa dert. en iyisi işleri akışına bırakmak. sen de stres yapmamaya çalışKızlar size yetişeyim diyorum ama yine de 35 sayfam var.
Bugün kocisimle yaramazlık yaptık benim sona doğru canım çok yandı ağladım istemsiz. Sonra wc de azcik kan geldi idrarla karışık. Acile gitmeye karar verdik. Ve alttan ultrason karından ultrason çatı muayenesi iki nst. Kanaman olursa gel dediler. Bebeğin 15 gün geri dedi bende bütün moral gitti. 35 haftaligim 33 hafta çıkıyor. Doğum korkusu sardı bir anda çok erken diye. Canım çok sıkkın. Rahmin ici mı desem vagina ici mı desem çok batma var oturamıyorum canım birde bu yüzden sıkkın.
Böyle bi batma yaşayan varmı dr söyledim herşey normal gözüküyor belki ilişkiden dolayıdır dedi. Bide 6 aydan sonra ilişki önermiyoruz dedi.
Offf bu bebiş neden kilo almıyor 1 haftaydı 10 gün oldu şimdi 15 gün son haftalarda değil kilo alımı dursun şeker yüzünden ileri olurdu bebek nerde. Bugün hiç şeker ölçmedim hiç ölçesim de yok bundan sonra. Moral kalmadı sadece acil ultrasonu farklı olcmustur diye kendimi telkin ediyorum 24 unde randevum var bakalım o ne diyecek ama ben o zamana kadar kendi kendimi yicem
Sağlıkla kucağına al inşallah yavrunu canmKizlar yetisemiyorum yazilanlara. Toplu cevap veriyim. Suyum geleli 7 saat oldu 2-3 cm acilma var. Ebe eliyle acilmaya destek veriyor acilmas bakarken. Nst ye bakiyor. Sancim yok. Pilates topunda hoplamaya devam. Sivi diyet yemek yedim corba komposto yogurt puding. Simdi gene aciktim tatli istiyo canim. Bebis tekmeliyo. Her aksam oldugu gibi bugun de karnimda sertlesmeler oldu. Su akmaya devam ediyor. Sabaha anca dogururum sanki. Bizi izlemeye devam edin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?