- 16 Mart 2015
- 203
- 277
- 53
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.201
amiiin darısı hepimize inş.hayırlısıyla kavuaşalım bizlerdedoğum yapan arkadaşlar tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı inşallahdarısı başımıza
ben de dün dr gittim, kızım minyon olacakmış dr öyle dedi kilosu haftasıyla uyumluymuş ama bana az geldi 2.120 g mış
2700-2800 doğar dedi babası da bende minyon diiliz beslenmeme de dikkat ediyorum ama 2.700 doğar demesine üzüldümben 3500 doğar diye ümit ediyordum , tabi sağlıklı olması en önemlisi
canım o ölçümler çok şaşıyor bana da doktorum geçen hafta 3250 dedi bu hafta 3200 dedi. bacak boyu da kısalmış görünüyor artık nasıl oluyorsa. kendini üzme madem kilolu sezaryen senin için de bebek için de daha doğru olur. ama neden bu kadar erken almak istiyor doktor bebeği, kilodan başka bir problem var mıKızlar doktordan çıktım. Bebek 1 haftada 1 kilo almış. Kafa çapı da büyük. 3700ü geçmiş kilosu. Nstye girdim sanci sifir. Doktorla açık açık konuştum, dikisin çok fazla olur dedi. Sezaryen günü aldık eşimle ortak kararimiz, bu perşembe doğum var ve ben çok korkuyorum çok heyecanlıyım agladim agladim agladim şoktayım
evet tatlm canım çok yandı heralde kıymetlı biraz benm canAmin canım canın mı acıdı muayenede. Doktor yapabilirsin diyorsa yapabilirsin bence.
Ozaman çatın dardır canım hiç zorlamanın manası yok. Haklısın çatı dar olunca çok acıyordur. İlişki de acır zaten darsa :) ne zamana aldınız gün belli mi peki :)evet tatlm canım çok yandı heralde kıymetlı biraz benm candoktorda oyle olunca doğal olarak riske atmayalım dedı zaten bende vazgectım korkusu yettı dayananları tebrık ederım vallahi kolay degılmiş anlamş olum
Hepimiz aynı durumdayız canım.akşam kabus gördüm.uyuyakalmışım bütün gece hiç emzirmemişim bebişi.ağlamasına uyanıyodum.iyice psikolojimiz bozulduAy bunları bi tek düşünen sen değilsin canım . Aynaya bakınca benden anne mi olur diyorum bi gülesim geliyor sonra korkmaya başlıyorum herşey tamemen değişcek diyehem ona kavuşmayı çok istiyorum hemde hazır mıyım yapabilirmiyim diye kafamda kırk tilki dolanıyor
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt bebişini :)Kızlar biz kavuştuk yavrumla çok şükür, darısı sizin başınıza, hepiniz için dua ettim ameliyat sırasında, Rabbim yavrularımızı bize bizi yavrularımıza bağışlasın inşallah
darlıkta söz konusuymuş canım o yuzden zorlamaya gerek yok dedık normal olsa dahi zorlanırsın kesiğin çok olabılır dedı doktoruma güveniyorum sezeryan için mayıs başında randevum var ozaman gün seçeceğiz yazarken bıle heyecan bastı allahım yardım etsın hepimizeOzaman çatın dardır canım hiç zorlamanın manası yok. Haklısın çatı dar olunca çok acıyordur. İlişki de acır zaten darsa :) ne zamana aldınız gün belli mi peki :)
Banada öyle geliyor. Herkes bebeklerinin sorunlariyla ilgilenmeye başlar biz daha yeni doğurmus oluruz.O kıskanmalardan biri de benim hele şu sat 1 mayıs olup ha Doğurdu ha doğuracaklar (inşallah hepsi en güzel şekilde kucaklarına alırlar bebeklerini) bize kadar kimse kalmayacak galiba :)
Aynen öyle valla canım bu psikoloji çok kötü inşallah üstesinden gelicez bizde . Bazen ben daha çocuğum diyorum içimdenHepimiz aynı durumdayız canım.akşam kabus gördüm.uyuyakalmışım bütün gece hiç emzirmemişim bebişi.ağlamasına uyanıyodum.iyice psikolojimiz bozulduben de çok korkuyorum becerebilecek miyim diye.hem diyorum bir an önce gelse keşke,hem de diyorum yalnız son günlerin tadını çıkar.bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.ayy ne zor karışık hisler.
Kızlar doktordan çıktım. Bebek 1 haftada 1 kilo almış. Kafa çapı da büyük. 3700ü geçmiş kilosu. Nstye girdim sanci sifir. Doktorla açık açık konuştum, dikisin çok fazla olur dedi. Sezaryen günü aldık eşimle ortak kararimiz, bu perşembe doğum var ve ben çok korkuyorum çok heyecanlıyım agladim agladim agladim şoktayım
Bebişler gelince otomatik olarak biz de büyürüz diye umut ediyorum canımAynen öyle valla canım bu psikoloji çok kötü inşallah üstesinden gelicez bizde . Bazen ben daha çocuğum diyorum içimden
Gözünaydın canım cok sevindim nasılsınızKızlar biz kavuştuk yavrumla çok şükür, darısı sizin başınıza, hepiniz için dua ettim ameliyat sırasında, Rabbim yavrularımızı bize bizi yavrularımıza bağışlasın inşallah
canım bendensin bize gerideyiz cok üzülüyorum dr bekletiyor kilo alsın diye niye bölekiBenim geriliği farklı yerlerde 2 hafta 2 5 hafta değişiyor ama bu hafta kilo almış şükür 2200 diyebilirim dedi doktor
Cnm 36+1 de kontrolde 3700 dedi ama ultrasondan birz daha azdir die tahmin ediyorum dedi. 36+5 te 3510gr doğdu.@Haydarinna M Mustu 34 @sofiarya @Assos @Telasli_Anne @EvBoregi Doğum yapan arkadaşlardan bir yorum istiyorum...bebekleriniz ölçülen ağırlıkla aynı mı doğdu? Farklıysa ne kadar fark var? Mesela doktor 3500 gr doğar dedi 3250gr doğdu şeklinde birer cümle alabilir miyiz...
Aynen canım ben de hiç kilo almamışım işin garibi, dana kızım beni sömürmüşMaşallah da nasıl 1 hafta da 1 kilo alır bebek anlamıyorum anam direk yemiş senin kuzu sanki hayırlısı olsun sağlıklı sıhhatli olsunda gelsin kuzucuk
rCanım arkadaşlarım hepinize kocaman kocaman selamlar tekrardan, yazdıklarınızı okumaya çalıştım ama epey birikmiş bakmayalı memelerim beni mahvetti bu birkaç günde çok sıkıntı yaşadım çok çaresiz kaldım gözüm hiçbirşey görmedi. Size de yazayım da başına gelen olursa fikir olsun. Malum ilk 2 gün sütüm gelmedi,sezaryen sonrası. Ama benim meme ameliyatı olmuşlugumda vardı anlatmıştım ben acaba ondan da olabilir mi diye de düşündüm hiç gelmeme ihtimaline hazırlamıştım zaten kendimi, kızıma mama başladım sarılık olmasın diye zaten kilosu da az olunca aç bırakmaya riske edemezdim hiç sütüm gelmeyedebilirdi. Neyse biz mamaya başladık ama bizim minnoş prematüre olunca fizyolojik sarılıkta kaçınılmaz oldu. Hastaneden çıkacağım gün öyle pompayla deneme yaparken sütüm geldi accık aha dedim geliyor sütler hemen arkadaştan pompa falan ayarladım kız da emiyordu güzel öyle de bir şansım vardı Buarada. Sonra eve geldik ben büyük hevesle dolan memelerimi sağmak için aldım pompayı elime ama süt gelmiyorOf allahım sonra kabus başladı memelerim oldu taş gibi ama gelen süt 10cc maksimum. Kız oldu sarılık mecbur mama veriyorum bi yandan bakıyorum netten sürekli ama yok yanii kanallarım tıkalı süt akmıyor fakat üretim tam gaz devam ediyor,ölüm ölüm o meme ağrısı gittik hastaneye sıcak kompres dediler yaptık hadi sağın dediler YÖK yine gelmiyor taş çatlasın 20cc gönderdiler eve sıcak torba koy duş al sürekli sağ diyorlar ama yok yanii yok öyle ki ilaç alıp sütü kestirecek duruma geldim. Sonraaa burda Kadınlar kulübünde bir yazı gördüm arkadaşın biri yazmış aynı dertten muzdarip lesitin diye bir gıda takviyesinden bahsetmiş solgar ın. Yaa yemin ederim bunu okur mu bilmem ama. Allah binlerce kere razı olsun. Hemen aldırdım lesitini dün başladım 2 kapsül aldık hatta saat 4falandı sonra akşam 11 gibi 1 kapsül daha aldım veeeeee mucize oldu resmen yaaa bu kadar çabuk etki eden başka birşey daha var mıdır bilmem sütlerim akmaya kızım emmeye başladı bütün gece emiştik işler yolına girdi memeler indi. Bu da böyle bir deneyim oldu bana. Sonuç olarak memeleriniz tıkanır sütünüz dolu olmasına rağmen akmazsa hemen lesitin alın. Kimseye hiçbir zararı Yok buarafa onu da bizim hekim arkadaşlardan onaylattım ilaç değil zaten besin takviyesi. Lesitin dediğimiz şey bir doğal lipid soya dan falan elde ediliyormuş. Yağlı olan sütü inceltiyor rahat akmasını sağlıyor işleyişi de bu :) ohh neyse geldi geçti... hepinizi öpüyorum taze annelerin soruları olursa da beklerim sevgiler
Canim uzulme sasirmis olabilirsin tabiki anliyorum ama cogunluk sezeryanla dogum yapiyor zaten turlu sebeplerden .onemli olan saglikla yavruna kavusman , hayirlisiyla kuzunu kucaklayacagin ani dusun sadece.Kızlar doktordan çıktım. Bebek 1 haftada 1 kilo almış. Kafa çapı da büyük. 3700ü geçmiş kilosu. Nstye girdim sanci sifir. Doktorla açık açık konuştum, dikisin çok fazla olur dedi. Sezaryen günü aldık eşimle ortak kararimiz, bu perşembe doğum var ve ben çok korkuyorum çok heyecanlıyım agladim agladim agladim şoktayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?