- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.641
Aynı ben dün bir yandan kusuyorum bir yandan hemşire kontrol ediyorum nasıl gülüyorum açılma var deyince başlamış artık deyinceBen de dün salak salak gülüyordum hastanede. Eşim sancın var yumuşama varmış kanama da var niye gülüyorsun diyor ama ben mutlu oldum anlamsız :))))
O ekstra oluyo sanırım canım.ben de merak ediyorum aslında hiç sormadım da hastaneye.ben Doğum paketi yaptırmıştım 1 gece yatış diyordu orda.
Evet valla haklısın gece hele resmen demir kütlesi karnimda hele o kramplar, sağdan sola bile dönememek panda gibi ayyy bir hafta daha zor hele ay olsa.Kıyamam canım yaa, artık gerçekten son günler zor geçiyor dün ben ilk defa ağladım artık çıksın diye Allah affetsin ama. Zor oluyor gerçekten. Hep diyorum 10 ay 11 ay olsa kimse bir daha doğurmazmış.
çatı muaynesi zor oluyor mu doktor banada yapacağını söyledi.kaçıncı haftada yapıldı size?
Ben de merak ediyorum bunu.Arkadaşlar göğüs pompası alan var mı?hastanede gerekli olur mu?
Evet valla haklısın gece hele resmen demir kütlesi karnimda hele o kramplar, sağdan sola bile dönememek panda gibi ayyy bir hafta daha zor hele ay olsa.
doğum yapan güzel annelerin hepsini tebrik ederimMaşallah yenidoğan minnaklara!
ya benimki çok hareketli; karnım bir sağda, bir solda.. Bu hareketlilikle kanala girmez gibi geliyor.. geçen hafta yediğim progestan iğneden sonra hareketleri azaldı , sorun mu var diye korkmuştum; şimdi de çok hareketli diye gerilmeye başladım :) ah bu hormonlar!
Canım ben de bilmiyorum ama su veya nişan gelmediği sürece sezaryen için 39+0 dan önce ameliyat tarihi vermiyorlar diye okudum. Yarın doktor randevum var, kafa çapıyla yahut doğumla ilgili bir yorumu olursa bilgi vereceğim.
Bu arada normal doğum yapan 3 arkadaşım ile görüştüm; doğum sonrası bebeklerinin kafa çapı 33-35 cm arasıymış. Yani 10,5 ve 11 cm çap ile normal doğum yapmışlar. Benim doktorum bana 9,5 cm yi görürsek sezaryen olursun dedi, ve çatı muayenesi hiç yapmadı.. Açıkcası ben sezaryenden çok korkuyorum. Çoğu kişi normal doğumu cesaret işi diye yorumluyor ama bana göre tam tersi
Umarım bebişimiz ve bizler için en iyisi olurBebişlerimizi alalım bizler de hayırlısıyla kucağımıza
Ayy bırak sen şu hemşireleri ya ne doymayacak emme refleksi var onlarda doysun doymasın emmek ister emecek sütü çogaltacak bu iyi bişey bi yandan...yara oldu benim de ilk başta tam düzgün tutturamadığimız için oluyormuş sütunden sür açik birak göğüslerini emmediği zaman...Agrım var, annem yaşlı eşim işbilmez, burda hemşireler sana bakar dedi.. gaz çıkardım ana tuvalete de çıkmam gerekiyormuşevden başka yerde yapamam ki ben.. göğüs uçlarım çok acıyor senin de öyle miydi? Bi de oğlan tombul ya doymuyor diyorlar
Evet canım sankoda yapıcam şimdi gecelik ücret+doğum sezaryen 1500 tl demişlerdi ilk sorduğumda. Normal dogum 1900dü. Bakalım artik doğumdan sonra nasıl bi hesap çıkaracaklar inşallah şok olmayızÖyle olması lazım eğer sankoda yapacaksan gece ücreti pahalı konuşsaydın bir
Canim keske cikmasaydi esin .Millet çok gerginim ya eşimin acil şehir dışına çıkması gerekti olduğumuz şehirde akraba falan kimse Yok kızımla tek kaldık pazartesi dönecek su fazlalığından dolayı karnım hep gergin hep sertleşme var bana dua edin ya acil birşey olmasın
Hadi hayirlisi canim .bebekler tek tek geliyor insgeçmeyen hafif sancımdan dola'yi gece 2de hastaneye gittik. sancı düşüktü ama sürekli yükseliyordu. 2 cm açıklık var. bugün yarın gelir dedi doktor. eve git sıklaşınca gel dedi. şimdi uyandım. fena değilim
Masallah canim .Kizlar meme uclarim yara lansino falan fayda etmiyo. Kendi sutumu de surdum. Gumus kalkan almadim. Ped var, plastik kalkan var ama kullanilmiyo. Memeler disarda gezmek istiyosun. Zaten surekli emziriyosun. Alt tarafta da dikislerim hala aciyor. Depend kulotlardan mutlaka alin cok gidiyo.
Bebek de boyle siyah yapiskanimsi kaka yapiyor temizlemek cok zor. Uni yenidogan 5 tane falan kullaniyorum silerken. Erkegin temizligi daha zor tabi oralar kalabalik:) temizlerken iki kez de isedi essek sipasi. Eldiven takmiyor atiyor. Tirnak gelisimi devam ettigi icin de aslinda takmamak lazimmis. Ama eller usuyo. Dogdugundan beri 4-5 kiyafet battaniye pisledik. Bence bol kiyafet battaniye alin ne yikamakla ne utuyle ugrasin. Hepsi penye olsun. Tek ayaktan citcitli tulum kesinlikle almayin. Bacaklarini geriyo bebek giydirmek cok zor. gazimiz pek yok.
Canim keske cikmasaydi esin .
Icini rahat tut.insallah birsey olmaz acil telefon vs hazirda olsun stres olmaman icin .
Hadi hayirlisi canim .bebekler tek tek geliyor ins
Masallah canim .
Meme ucuna uzuldum ya acisini cok iyi bilirim.
Sutunle silmeyi unutma emzirdikten sonra ve once
Ben de merak ediyorum bunu.
Gerekmiyor.Arkadaşlar göğüs pompası alan var mı?hastanede gerekli olur mu?
Cok gecmis olsun canim niye zehirledi acaba .Kızlar dün akşam yemeğinde mantar yemiştim akşam 10 gibi bir kusmaya başladım size anlatamam. Koştur koştur acile gittik bebeğe baktılar çok şükür bebeğimde birşey yoktu açılmama baktı hemşire 2 cm açılman var ağrın sızın yok mu dedi yok dedim normalde ağrı yapar ama dedi sen kendi doktoruna söylersin dedi. Ordan normal acile geçtik gıda zehirlenmesi yaşamışım serum falan sabaha kadar hastanedeydim. Bir daha mantar yemek mi Allah korusun hep yediğim şeydi ama bu sefer dokundu işte. Şimdi iyiyim çok şükür aklınızda bulunsun sizinde dikkat edin kızlar.
Banada doktor uzun olacak demisti.Aynen canım annem de bu çocuk nasıl sığacak bu kıyafetlere diyor o kadar da kıyafet alındı. Içime doğmuş gibi herkesi uyardım patikli almayın artik diye neyseki. Bizim ailede ben hariç herkes 2 metrenin üzerinde. Annem bile 180 yani düşün. Ama aklıma çocuğumun uzun olacağı gelmemişti anası 165 oluncahastane çıkışına da patiksiz bi kaç tane koyayım bari
Canim hemen kaydettim.saol bilgiler icinKızlar süt için hamileliğimin başından beri karşıma çıkan her şeyi not ediyorum telefona.
İşinize yarar uygularsiniz belki direkt kopyala yapıştır yapıyorum.
@EvBoregi bak canım sen de işine yarar inşallah.
SÜT ARTİRMAK IÇIN
Su
Arpa
Rezene
Kimyon
Fesleğen
Dereotu
Semizotu
Havuç
Kayısı
Dinlenme
Uyku
Gece emzirme
C harfi şeklinde tut memeyi(makinesiz sağma icin)
Ayran
Madensuyu
Tahin üstüne biriken yağ
*****1 yemek kaşığı rezene 1 yemek kaşığı ıhlamur 1 yemek kaşığı papatya 1 tatlı kaşığı tane kimyon 1 tatlı kaşığı anason+2 fincan kaynar su ile çay yap iç.
Süt kesilirse 1 çay kaşığı bira mayasi+1 tatlı kaşığı pekmez(deli gibi süt yapar)
Süt artırmak için gümüşhane kömesi
Süt artırmak ve kilo vermek için isirgan otu çayı
Kizlar meme uclarim yara lansino falan fayda etmiyo.
Ben almadım.hastanelerde elektrikli pompalar oluyor zaten.gerekli durumda veriyorlar.Ben de merak ediyorum bunu.
Hastaneye gore degisiyor canim .benim bu sonki hastanede 2.gunede az bi ucret istiyolar .sormadim nekadar diyeKızlar şimdi hastane için ödediğimiz ücret e oda da dahil dimi? Yani acaba sadece 1 geceligi mı dahil? Daha sonra atıyorum 3 gün kaldık 2 günlük ek ücret mı öderiz?
Devam ederse bakil canim hayirlisi olsun.Dün geceden beri öyle agrılarım var ki anlatamam. Alt tarafımda iğne batmaları, sırt ve belimde dayanılmaz agrılar ve rahimde kasılmalar.. geliyor mu acaba benim prensesim? Biraz daha sürerse hastaneye gidip baktıracam. Kızlar dua edin
Yapar canim .dikkat et.Oğlumu parka getirdim. Gölgeler çok serin, güneşte oturuyorum. Hamilelikte güneş ciltte leke yapar derler ya o geldi aklıma. Yapar mı ki
Benim oglumdada bu doktor du.ozaman hediye vermemistim ama simdi dusunuyorum.Kızlar doktorunuza hediye alacakmısınız. Ben ilk doğumda almamıştım gerekli görmemiştim ama doktorum çok ilgili güleryüzlü hep cevap veriyor sorularıma bir jest olur gibi düşündüm ben. Var mı aranızda alacak olan
Cok cici olmuslar canim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?