2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım bence de biraz abartıldı...her önüne gelene ciğer gelistirici iğne vurmalar daha 36.haftadan çatı muayenesi yapıp doğuramazsın hadi sezaryene diyenler...38 dolmadan çatıya falan bakılmaz zaten dönüp kanala girdiyse o kafa ordan geçer demek oluyor bu; çünku o arada çatı açılmaya başlıyor rahim ağzı yumusuyor zaten...mesela kimi kadın rahim ağzının açiklığından spiral taktıramıyor bu yapısal bir durumdur...belki kadının çatısı 11cm çaplı baş geçecek kadar müsait belki açilacak genisleyecek...çok acele ediliyor...tam anneyi de bebeği de riske atmasınlar ama 38 bi dolsun 38+ lardan sonra buna bakın karar verin yani 38 bitmeden söyleyen doktorları kesinlikle iyi niyetli bulmuyorum

Valla ben bu işten bişey anlamadım bnm daha çatı kontrolü de yapmadı 39+1 de yapcak . Benimki doğum hakkında hiç konuşmuyor ağzını bıçak açmıyor valla öyle sezeryan isteyip anlaşabileceğim bi doktor değil.

Evet canım mor gibi çatlaklar tam vajinanin üst düz kısmında. Ağda da yaptırınca mahvolmus dokunamiyorum canım çok yanıyor

O zamn ben doktoruma güveneyim bari :) çatı muayenesini bile 39+1 de yapıcak . Haftaya belli olur bnm nasıl doğuracağım

Can'ım bana da söylemedi hiç. Ama kafasını ölçüp kafa ölçümüz iyi diyor sadece. Ama görüyorum ki 9 u geçince hep sıkıntı olur demişler.
Belki çok hızlı fark eden bişey değildir bu . Çnkü çok az yükselmiş mesela bnm ki çarşamba günü 9.29 bi önceki hafta salı da 9.24 çıkmış on olmadan yırtarız belki

İlk hamileliğim olduğu için sat olayını adet bitimi sanmıştım . Yanlış girdim buraya sonra düzeltemedim . Satım 28 temmuz . 38+1 im bugün .
Aaa anladım canım aramızda çok fark yokmuş bnde 38+4 üm . Doktorun sezeryan diye mi konuştu peki. Çnkü çok günün kalmamış seninde bu akşam bile doğar yani belli mi olur

Evet canım mor gibi çatlaklar tam vajinanin üst düz kısmında. Ağda da yaptırınca mahvolmus dokunamiyorum canım çok yanıyor
Hee yok benim dediğim orası değil. Göbeğin alt kısmı Can'ım. Göremediğimiz yer. Senin dediğin yer tüyleri aldırdığıöız yer sanırım.

Belki çok hızlı fark eden bişey değildir bu . Çnkü çok az yükselmiş mesela bnm ki çarşamba günü 9.29 bi önceki hafta salı da 9.24 çıkmış on olmadan yırtarız belki
Benim yükselmiş görünüyor kuzum. 9 nisanda 8.6 iken 18 nisanda 9.1 olmuş. Ama dediğim gibi doktorum çok rahat. Zaten gittiğim hastaneyi de normal Doğum oranı yüksek diye seçtim ben. O konuda rahatım. Gereksiz yapmazlar sezaryen. Öyle gibi geliyor.

Ay ben almicam bu gidişle iyice kafam karıştı
Al al illaki lazim olacak bu kadar insan yaniliyor olamaz

Ya iste demek ki doktorlarin bakis acilari cok farkli. Bir de bu olcumler %100 dogru sonuc vermiyor ki. O yuzden bu kadar cabuk sezeryan karari verebilen doktorlara kiziyorum. Anneyi de strese sokuyor. E anne de hakli olarak kabul ediyor. Doktorlarin biraz daha beklemesi lazim bence bu karari verebilmek icin. Yani en azindan farkli cihazlarla da birkac farkli doktor ölçüm yapmali ve oyle karar verilmeli. Bilmiyorum bana cok yanlis geliyor doktorlarin bu tutumu. Bebegin kafatasi esnek deniliyor dogum aninda anneye uyum sagladigi yaziliyor. Ve ben buna inaniyorum. Yani sezeryan karari verecekse de bi 39. -40. Haftayi beklesinler :/
Tabiki riske atmamali hicbir doktor anneyi ve bebegi. Ama birazcik da zaman tanınmalı. Bak ne diyorum kuzenimin 37. Haftada bebegi kanala yerlesmedigi icin sezeryan tarihi vermis. Yahu acelen ne. Ben 39 dayim daha benimki de yerlesmedi kanala. 37. Hafta bunun kararini verip Anneyi etkilemek icin cok erken bir tarih degil mi? Sezeryan olayi gercekten guzel bir sey ve iyiki var diyebiliyorum. Cunku anne ve bebegin hayati riskli ise hayat kurtariyor. Veya anne normal dogumdan korkuyor sezeryan istiyor. Bunun icin de guzel. Bence önemli olan annenin nasil mutlu olacagi. Ama normal dogum isteyen kadinlarida doktorlar boyle koseye sıkıstirir gibi tum olumsuzluklari sıralamiyorlar mi? Gercekten sinir oluyorum. Biraz zaman, biraz anneyle bebege sure tani. Bu arada insallah dogru hissediyorsundur ve normL dogum yaparim. Hani bazi kadinlarda normal dogum korkusu olur ya ben de de anestezi korkusu var. Anestezi almak asla istemiyorum. Allahim insallah yasatmaz hicbir zaman. Hepimiz saglikla alalim bebisleri kucagimiza.

Aslında senin de çok yükselmemiş ki neyse zaten sıkıntılı durumda söyler herhalde bizim doktorlar da

Allah hepimizi anlayisli doktorlarla karsilastirsin. Gercekten neden bu kadar sezeryan yanlisilar? Halbuki sezeryan bence normal dogumdN daha zor. Bir kere basli basina bir ameliyat. Keseceksin dikeceksin nasil daha kolaylarina gelebilir anlamiyorum. Normal dogumda yapacagi tek sey bebegi tutmK olacak. Anlamadi güç.

Aynen canım katılıyorum e çocuğun kilosu da çok yoksa neden olmasın normal . Bakalım halkımızda hayırlısı olsun . Hoş bizimkiler pek gelmeye niyetli değiller yerlerini çok sevdiler

Kafa capi buyuk cikan arkadaslar ultrasonda yaziyor mu bu ,ben bilmiyorum doktorum da hic bisey soylemedi bide iki yere gidiyirum guya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…