- 9 Ekim 2010
- 205
- 249
- 303
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.801
Kizlar gunler yaklastikca herkesin doktoru sezeryana yonlendiriyor :/ kafa capi, kilosu, yerlesip yerlesmemesi, vs... burda okudukca ben de tedirgin olmaya başladım. Mesela benim bebegim de daha kanala girmedi ve benimkinin de kafasi 9,55 cm. Ama doktorum hic sezeryanin lafini acmadi :/ kuzenim vardi haftasi ben den bir hafta geride. Doktoru pazartesiye gun vermis sezeryan icin. Bebek kanala yerlesmedi diye. Doktorlar mi fazla kolaya kaciyor kizlar? Annelerin cogu ilk gebelik bebeklerini riske atmak istememeleri cok normal ki ben de asla riske atmak istemiyorum. Ama sanki doktorlar gercekten kolaya kaciyor gibi :/ ne biliyim 37. Haftada bebek kanala yerlesmedi diye sezeryan karari vermek cok saglikli gelmiyor bana. Veya bu ölçümler ne kadar dogru. Hani 3-5 doktor, 3-5 farkli cihazla ölçülürüz ve hepsine iri cikar bebek o zaman tamam. Ama bu kadar cabuk karar vermese bu doktorlar yaresmen hicbir doktora guvenemiyorum
Garipler valla. Bence anneye ozellikle dogumun yaklastigi su son gunlerde olumsuz konusmayacaklar. İnsanin basina ne geliyorsa stresten geliyor. Benim tansiyonumun yuksekligi icin doktor ilk kez olumsuz konustugundan beri yuzumden sivilce eksik olmadi. Ki hamilelikte yuzum asiri duzelmisti. Hala ufacik bir basim agrisa tansiyonum yukseldi diye stres yapiyorum. Daha kotu hissedersem kendimi acile gidiyorum. En basiti basima ufacik bir agri girse kendimi mutsuz hissediyorum. Konusmasinlar ya kötü kötü. Mutlu mutlu hamilelik geçirelim ne var sanki.Benim de hiç sezeryandan bahsetmedi .kafa çapı 9.79 çıktı 38+0 da . Olumsuz konuştu ve ben de dünden beri çok tedirgin oldum
Can'ım benimkinde yazıyor. Bpd yazan yer sanırım. Yani ben ona baktım.Kafa capi buyuk cikan arkadaslar ultrasonda yaziyor mu bu ,ben bilmiyorum doktorum da hic bisey soylemedi bide iki yere gidiyirum guya
Kafa capi buyuk cikan arkadaslar ultrasonda yaziyor mu bu ,ben bilmiyorum doktorum da hic bisey soylemedi bide iki yere gidiyirum guya
Kiz ben de oyle. Burda kafa capi muhabbetleri donunce baktim ultrason kagidina. Doktor her şeyi normal gorunce annenin aklina gelmiyor ki. Ne diyorum bak 9,55 cm. E benimkinde buyuk ihtimalle 10 un uzerinde dogar. Bu olcume guveniyorum cunku son kontrolumde ayrintiliya girdim. Normal doktor bakmadi olcumlere. Bi 15-20 dk inceledi yani.minikoglan
Kızlar şimdi siz diyince baktım bugüne dek hiç bakmamıştım.
Benim de Çarşamba günkü kontrolde 9.1 çıkmış bpd ölçüsü.
36+4 düm. Benim doktorumda hiç sıkıntı olur falan demedi. Aksine hep normal Doğum gibi konuşuyor. Haftaya seni bol boş yürütücem Doğum için diyor. Sonuçta 10 a yaklaşmış bizim de.
Aynen canım benim zaten göbek çatladı onda sorun yokHee yok benim dediğim orası değil. Göbeğin alt kısmı Can'ım. Göremediğimiz yer. Senin dediğin yer tüyleri aldırdığıöız yer sanırım.
Benim yükselmiş görünüyor kuzum. 9 nisanda 8.6 iken 18 nisanda 9.1 olmuş. Ama dediğim gibi doktorum çok rahat. Zaten gittiğim hastaneyi de normal Doğum oranı yüksek diye seçtim ben. O konuda rahatım. Gereksiz yapmazlar sezaryen. Öyle gibi geliyor.
Benim doktorum çatı muayenesi yapmadı.hiç lafını da etmedi.bebek de iri gidiyor ama kesin sezaryen olursun gibi bir şey de hiç demedi.akışına bıraktık bekliyoruz.Canım bence de biraz abartıldı...her önüne gelene ciğer gelistirici iğne vurmalar daha 36.haftadan çatı muayenesi yapıp doğuramazsın hadi sezaryene diyenler...38 dolmadan çatıya falan bakılmaz zaten dönüp kanala girdiyse o kafa ordan geçer demek oluyor bu; çünku o arada çatı açılmaya başlıyor rahim ağzı yumusuyor zaten...mesela kimi kadın rahim ağzının açiklığından spiral taktıramıyor bu yapısal bir durumdur...belki kadının çatısı 11cm çaplı baş geçecek kadar müsait belki açilacak genisleyecek...çok acele ediliyor...tam anneyi de bebeği de riske atmasınlar ama 38 bi dolsun 38+ lardan sonra buna bakın karar verin yani 38 bitmeden söyleyen doktorları kesinlikle iyi niyetli bulmuyorum
Ben zaten buyuk aldim ve denedim hemenBüyük al bence canım yani bol duracak gibi değil bence lastikli olduğu için uyumlu gibi
Yok canım dogum yapmadım agdadan önce olmuştu yirtik.Zaten karnım da aşağı doğru iyice buyumustu bebe sığmıyor heralde ya inanki, agdadan sonra da iyice acimaya başladı dokunamiyorum bile
Kuzum orta boy olmaz bence sen bilirsin ama benim popom küçük kilom da 78 ama tam olacak şu an. Orta boy olmazdı yirtardim gibi geliyor ya da aşırı sıkardı
Benim 9.79 çıktı dün . Normal olamıcak demekki benimde
Yani hepimizinki aşağı yukarı aynı demek ki Can'ım.Kiz ben de oyle. Burda kafa capi muhabbetleri donunce baktim ultrason kagidina. Doktor her şeyi normal gorunce annenin aklina gelmiyor ki. Ne diyorum bak 9,55 cm. E benimkinde buyuk ihtimalle 10 un uzerinde dogar. Bu olcume guveniyorum cunku son kontrolumde ayrintiliya girdim. Normal doktor bakmadi olcumlere. Bi 15-20 dk inceledi yani.
Aman boşver orayı yaaa. Çok dikkat çekmez Doğumdan sonra. Kırmızılık falan gidiyor Zaten.Aynen canım benim zaten göbek çatladı onda sorun yokama tüyleri aldığımız yer de dikine çatladı işte
Aynen bende onu demek istiyorum. Asiri aceleci davraniyor doktorlar. Bi bekleyin yani cok riskli bir gebelik gecirmiyorsa.Canım bence de biraz abartıldı...her önüne gelene ciğer gelistirici iğne vurmalar daha 36.haftadan çatı muayenesi yapıp doğuramazsın hadi sezaryene diyenler...38 dolmadan çatıya falan bakılmaz zaten dönüp kanala girdiyse o kafa ordan geçer demek oluyor bu; çünku o arada çatı açılmaya başlıyor rahim ağzı yumusuyor zaten...mesela kimi kadın rahim ağzının açiklığından spiral taktıramıyor bu yapısal bir durumdur...belki kadının çatısı 11cm çaplı baş geçecek kadar müsait belki açilacak genisleyecek...çok acele ediliyor...tam anneyi de bebeği de riske atmasınlar ama 38 bi dolsun 38+ lardan sonra buna bakın karar verin yani 38 bitmeden söyleyen doktorları kesinlikle iyi niyetli bulmuyorum
Hadi bakalım gelmek mi istiyor senin minnak artık devamı gelir inşallah tabi sende istiyosanŞu an çok ciddi sancı girdi. Ama ne sancısı anlayamıyorumhareket edemeyecek sekildeyim. Karnım taş gibi oldu sanırım sancı denilen şey bu. Karnımdan kaşıklarıma doğru.
Ha tabi orasi oyle gelmiyor kuzularAynen canım katılıyorum e çocuğun kilosu da çok yoksa neden olmasın normal . Bakalım halkımızda hayırlısı olsun . Hoş bizimkiler pek gelmeye niyetli değiller yerlerini çok sevdiler
Haklisin. Yani doktor oyle dedikten sonra sen ne diyebilirsin ki. Bana da dese bende elimi kolumu baglar bir iki stresli gun sonrasi sezeryanin iyi taraflarini dusunmeye baslardim.aynen cnm yaben de aynı sebeple normal doğum için ısrar edeceğim diyordum ama bugünkü muayenede doktor "istersen denersin tabi ama riskli" dedi.. Nasıl deneyeyim ben bu moralle Çok değil şundan 25-30 sene önce bizim doğumlarımızda annelerimiz kafa çapımızı mı biliyorlarmış sanki..
Ayy yok kuzum şuan değil şuan olmazHadi bakalım gelmek mi istiyor senin minnak artık devamı gelir inşallah tabi sende istiyosan
Aynen ya azcık sancı falan gelsin bariHa tabi orasi oyle gelmiyor kuzularboyle giderse biz de doguramamaktan sezeryana gorecez yani ben 41. Haftayi doldurmayi beklerim en fazla sonra derim sezeryan olacam diye. O tarihten sonrasi da biraz kumar oynamak gibi allahim zamaninda saglikla gelsinler artik yaa en azindan bir belirti bir umut versinler.
Ben 60 kiloyum bacağım falan da kalınlaşmadı ama yine de orta boyda rahat edemEdim dar gibi geldiKızlar dependi aldım. Popom büyük değildir hiç, bacaklarim da kalın değil şu an kilom da 78. Ama inanın iyi ki büyük boy almısım anca olacak açıp baktım. Haberiniz olsun yani. 60 kilo falan olmayanlar büyük boy alsin
İçimde bir sıkıntı var. Hayır ola..
9 ay akıp geçti hiçbişey anlamadım şu 2 haftadır günler geçmek bilmiyor..
Can'ım benimkinde yazıyor. Bpd yazan yer sanırım. Yani ben ona baktım.
Daha zor bir soru sorayim ozaman kizlar , 13 nisanda 9.41 cm imis kafa capi 19 nisanda 9.36 cm cikmis bu nasil sey ya kafasi mi kuculdu yani bir haftada.ultrasondaki bhp değeri dedikleri şeydi sanıyorum, ben ona bakmadım ama 3 ayrı doktora gittim. üçü de bebeğin kafası nedeniyle normalden önde gittiğini ve büyümeye devam ederse sezaryen olabileceğimi söylemişlerdi. Diğer değerleri standart, sadece kafa boyutu fazla çıkıyor
Hc yazmıyor bende bpd yazan kafa çapıCanim doktor benim konusmaz hic de kafa capi ultrasonda hc olandan anlasiliyor mu kafasinin buyuk oldugu . Hc 32 kusur cm yaziyor sizde kac acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?