- 28 Mart 2013
- 1.488
- 812
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.961
Doğumdan bir kaç gün önce enerji gelir demişlrdi gebe okulunda. Bende 3 saate yakın yürüdümSanırım kızım kanala girmeyi başardıbugün karnım daha aşağıda ve elimle yokladığımda midemin altındaki boşluk artmış gibi hissediyorum . Kızımın hareketleri de düne göre azaldı ve ayakları karnımın sağındayken şimdi karnımın ortasında.
Bu akşam oğlumla evin içinde yürüdük bolbol. Yavrum hep beni oturduğum yerden kaldırıp araba yarışı yapıyormuşuz gibi evin içinde koşturalım istiyor ama bende hal olmadığından yapamıyordum. Bu akşam bi enerji geldi, koşmasam da yürüyebildim, onun da gönlü oldubu da kanala inmesinde yararlı oldu galiba. Hadi hayırlısı
Günümüz aynı senleDoğumdan bir kaç gün önce enerji gelir demişlrdi gebe okulunda. Bende 3 saate yakın yürüdüm
Ağrı sancı vs hicbisey yok. Amiiiin. Bende heyecanla bekliyorumGünümüz aynı senlebikaç güne doğurabilirim desene
Heyecanlandım.. ayy inşallah hayırlı vakitte gelsin kuzularımız. Sende durum nasıl?
Bende de Nstde hiç sancı çıkmıyor. Gün içinde sertleşip kasılıyor karnım ama düzenli bişey yok henüz.Ağrı sancı vs hicbisey yok. Amiiiin. Bende heyecanla bekliyorum
Aynen bende de hiç sancı çıkmadı. Kasilmamda yok. Sadece genital bolgemde kemik ağrısı oluyor yatakta dönerken. Ama doğsun istiyorum artıkBende de Nstde hiç sancı çıkmıyor. Gün içinde sertleşip kasılıyor karnım ama düzenli bişey yok henüz.
Inşallah kuzum donelim eski halimize yaLastMadOnEarth @ESMERSIRINE kızlar ben de horluyormuşum 1-2 aydır.. Eşim ses kaydımı çekmese hayatta inanmazdım. Çıkardığım sese inanamadım!! katlanılacak gibi değil! Burnum devamlı tıkalı zaten sebepsiz..
Muhtemelen doğum sonrası eski halimize döneriz
Canım denemez olur muyum denedim ama hiçbir faydası olmadıKızlar burunda ödem topluyor ve etleri şisiyor ondan horlamamz nefes alamamak breat right deneyn derim
Valla atlattımmı bilmiyorum hergü kötüye gösdiyoDikişlere birşey olucani sanmam yani senin canın çok acımıstr ama o kadar da kolay açılmaz ah cektigin acıyı cok iyi anliyorum dogumdan ilk ayaga kalktigmda dünyam basıma yıkılmstı acıdan sanki ki 2kez dogum sancım tutup nstde 90 .99u gorup bi kere ah demedm agrıya cok dayanikliymdr ama sezeryan beni btirdi cok sukur atlattn canım gözun aydn darısı bizlere
Korse dikid acısını da engelliyormuş ya biraz oyle okumuştum belki ondan çıkarınca acimistirCuma ve cumartesi kanamam çok azdı sonra annem yanlışlıkla korseyi hızlı açtı ve dikişlerim çok acıdı şimdi kabamam çok sizce normalmi dikişlere içten bişeyöi oldu
Masallahhh:) tam kuş Allah saglik versin guzel gunler gostersin ne guzel yaArkadaşlar selam 42 günlük küvez macerasından sonra nihayet evimizdeyiz oğlumla. Burda bana destek olan moral veren tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum sizler yakınlarından daha yakın oldunuz hepinizden Allah razı olsun 1060 gr doğan oğlum 1975 de evimize geldi resmini teyzelerine gönderiyorum :)
Kuzum geçti ama farklı türde ağrılar başlıyor mesela dün resmen ağrı kalçama vuruyırdu içten bişey itekliyor gibi walla doğum çarşamba ama bekleyebilirmi benim oğlum bilemiyorumNeyse salıya az kaldı ben de salı günü rahatlayacağım sanırım. Sende de sancı çıkmıştı sonra azaldı ağrıların dinlendin mi. Ben de aklıma seni getirip rahatlamaya çalışıyorum geçmişti seninki diye
Bende senin gibi düşünüyorum cnm sizin kaç cm çıkıyor. İnsanlara göre aman birşey olmaz normal doğur ne var. Hatta kayinvalidem kendini tutamayıp evde 5 kilo doğuran var dedi ben de sen doğur 5 kiloyu dedimişte ben de onun için güvenmek istemiyorum neticelere.. Dedim ya; ölçümü yaparken azıcık dışarıdan alsa ya da içeriden alsa böyle farklı sonuçlar elde ederler. Keza senin örneğinde de bunu görüyoruz; bebeğin kafasının gün geçtikçe küçülmesi mantıklı değil. demek ki yanlış ölçtü bir muayenede..
Ben 3 farklı doktordan aynı değerleri aldığım için; normal doğum için ısrarcı olmayı bırakıp, sezaryen ihtimaline alıştırmaya çalışıyorum kendimi..
@Zynp0606 her birimizin hakkında hayırlısı olsun. keyfimiz bozulmasın hiç!
Doktor ooc kolay olan normal doğum çünkü o girmiyor son ana kadar ebeler var en son on cm acılık ile çatala çıkınca gelip cikariyor oda ozelde devlette sikinti yoksa onu da yapmaz cnm. Ama ilk gebelik riskli çünkü bünyen hazır değil ayrıca ben onuncu gebelik olsa riske atmam. Bana 4 doktorda riskli ama sen bilirsin dedi ben ona göre gün talep ettim. Hatta ozel doktorum sen normal yaparsın inaniyorum ama dikisiin çok.olur ve bebek doğmadan hasar olur mu bilemezsin dedi. Kolay doğum yok zaten bizim için.Kizlar gunler yaklastikca herkesin doktoru sezeryana yonlendiriyor :/ kafa capi, kilosu, yerlesip yerlesmemesi, vs... burda okudukca ben de tedirgin olmaya başladım. Mesela benim bebegim de daha kanala girmedi ve benimkinin de kafasi 9,55 cm. Ama doktorum hic sezeryanin lafini acmadi :/ kuzenim vardi haftasi ben den bir hafta geride. Doktoru pazartesiye gun vermis sezeryan icin. Bebek kanala yerlesmedi diye. Doktorlar mi fazla kolaya kaciyor kizlar? Annelerin cogu ilk gebelik bebeklerini riske atmak istememeleri cok normal ki ben de asla riske atmak istemiyorum. Ama sanki doktorlar gercekten kolaya kaciyor gibi :/ ne biliyim 37. Haftada bebek kanala yerlesmedi diye sezeryan karari vermek cok saglikli gelmiyor bana. Veya bu ölçümler ne kadar dogru. Hani 3-5 doktor, 3-5 farkli cihazla ölçülürüz ve hepsine iri cikar bebek o zaman tamam. Ama bu kadar cabuk karar vermese bu doktorlar yaresmen hicbir doktora guvenemiyorum
Bence olur çünkü bebişin kafa 2.5 kuculur doğumda ama omuz karın kaç cm oda önemli. Bizim kafa çapı 12 cm kuculse de risk var ki daha da artiyor hafta artınca.Benim 9.79 çıktı dün . Normal olamıcak demekki benimde
Aynen akşamları olan geçmiyor hiçbir şekilde. Artık Allah kerim bakalım bizi ne bekliyorDoktorum da öyle diyor ayaktayken sancın oldu yatınca geçiyorsa yatarken sancın oldu yürüyünce geçiyorsa araları sıklaşmıyorsa o; doğum sancısı değildir diyor
Aynen sen söyle bir bakıversinler dürtsünler senin kuzuyı :) bugün de geçerse yarına yanındasın doktorunBen de pazartesi gidicem doktora çok uzun zaman var gibi geliyor.. Doktor bakmasa zorla göstercem bak bakim açılmış mı die.. Hakkımızda en hayırlı doğum hangisi ise o olsun canm inşallah
Evet canım haklısın. İlk gün kırmızı geldi sonra hep kahverengı. Şuanlık bir artma yok hatta gündüzleri dinlenince çok iyiym ama akşamları halim perişan.Canim kahverengi kan beklemis durmus kan oluyor muayenedendir diye dusunuyorum nisan o tikac gorevi goren mukoz yapinin kanli olarak atilmasiyla gelen sey pembe ya da kirmizi kan olarak gelir diye geciyor literaturde ki nisan olsa zaten sancilarin artar siklasir saniyorm
Kasılma yok ama dimi kuzum. Bekler bekler Allahın izniyle bugün pazar yarın akşam dönüyor doktorlar. Direk çarşamba doğuma gideceksin dimi ay çok heyecanlıKuzum geçti ama farklı türde ağrılar başlıyor mesela dün resmen ağrı kalçama vuruyırdu içten bişey itekliyor gibi walla doğum çarşamba ama bekleyebilirmi benim oğlum bilemiyorum
Çok haklısın kolay doğum yok. Kocaman bir canlı geliyor dünyaya. Normal olsa öncesi uzun süreç. Sezeryan olsa sonrası. Oyüzden bebiş için en hayırlısı olsun.Doktor ooc kolay olan normal doğum çünkü o girmiyor son ana kadar ebeler var en son on cm acılık ile çatala çıkınca gelip cikariyor oda ozelde devlette sikinti yoksa onu da yapmaz cnm. Ama ilk gebelik riskli çünkü bünyen hazır değil ayrıca ben onuncu gebelik olsa riske atmam. Bana 4 doktorda riskli ama sen bilirsin dedi ben ona göre gün talep ettim. Hatta ozel doktorum sen normal yaparsın inaniyorum ama dikisiin çok.olur ve bebek doğmadan hasar olur mu bilemezsin dedi. Kolay doğum yok zaten bizim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?