2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar 2 günde yine alıp başınızı gitmişsiniz. Yahu kaldığım yerden takip etmeye çalışsam yetişemem. O yüzden bir özet geçseniz. Yeni bebislerimiz var mı.
Var ise sağlıklı mutlu ömürler ama onlar kimler :)
Benim bugün güzel sancıların başladı. Birde ben bugün bisiklete bindim bir soru olurmu öyle çok fazla degil ama 2 pedal cevirdim şu anda iyiyim o an biraz korktum birşey olmazsa hemen yarın bineyim çok ozlemisim kocaman göbek bile engel olamaz bana nede olsa doğum yaptıktan sonra biraz zor.

Ne diyecegimi sasrdim cokta uzuldum hatta cok kizdim .
Hormonlar sende bebek sende sanciyi sen cekeceksin.lohusaya sen gireceksin.sanki onlar girecekmis gibi davranmislar .
En basinda onlara soylemeyecektiniz dinlememis esin seni .
Senin zsten stresin olacak agrilarin ilgilenmen gereken bi bebegin olacak bunlarlami ugrasacaksin birde .ben kayinvalidenin hastaneye gelmesine karsiyim .esimede dedim .hayir gelse yardimci olsa yada karismasa rahat biraksa tamamda yok rahatsiz ediyor benimkide .
Ilk dogumumda saftim esimde oyleydi .simdi akillandik valla dogum olduktan sonra cagiracak hatta rahatsiz olursam soylicem gidecek bukadar yani .herzaman senin ne istedigin onemli.ne karar verdigin .

Ayaklarımı adaya saldığımda sisiyo böyle olan varmı
Var canim benn. Ayagimin birini gecen film izlerken asagida unutmusum.biri sisko biri zayif ksldi sinirim cok guldum
Bende ayni dusunceler icindeyim.hatta esime dedim cikar cikmaz dilim donmezmis agri kesici vurdur bna diye
Esra erolun mukemmelliyetci kisilik kitabini oku canim bi ara .
Bsna pskolog tavsiye etmisti cok faydasini gordum.

Evet aynen bebek saglikli olsun da sen iyi ol da hayirlisi neyse o canim. İyi ki ters ve sezeryana giriyosun yoksa yuksek tansiyonla normale yonelecektin, sonuclar seni uzebilirdi.

Hadi hayirlisi canim :)

Cok guzel olmus canim gayet basarili bence

Yok canim

Ya ben karistrdim k .bkma sezeryanmiydi senin .
Masallah bebisede canim

masallah canim darisi bixim basimiza

Sagolasin normal

Canım bende çok korkuyordum ama bi kaç tanıdık hamilelikte şeker yaşamışlar hemde insulin ile zir düşüyormuş ona ragman senin kadar dikkat etmiyorduk dediler. Bebisler sağlıklı. Birde ben kalıcı olur şeker diye çok korkuyorum onların 250 lerde olup inatciymis ama şu anda şeker hastaliklari yok. Ne kadar dil dökselerde farketmez sen de olmadı bende de olmayacak değil ya diyip kestirip attım. Korkum hep var ama bu korku bebeği daha çok etkiliyor diye fazla germiyorum kendimi. Au zamana kadar bir kere 187 yi gordum onda da kfc den yemistim. Uzun sure düşmedi. Acıktım açlık sekerim bile 150 idi hamilelik bitse bile yemem artık metabolizmanın içine ediyor o fast food zincirleri.
Bu arada yarın dr gittiğinde sunuda sorar mısın benim bildiğim uzun süreli yuksek şeker bebeği etkiliyor. Bu doğrumu doğru ise bu uzun süre ne kadar yarim saat mı 10 dk mı 1 saat mı kimseden bu konuda tam bilgi alamadım sen alabilecek misin bakalım.

Tamam canım benim sorcam mutlaka.. hayırlısıyla alalım bebeklerimizi kucağımıza vallahi başka şey istemiyorum artık.. hamileliğimin 9. Ayında 45 dk tempolu yürüyüş, 12 kat merdiven çıkıyorum ve düşmüyo! Akşam yediğim patlıcan yemeği, yoğurt, tam buğday ekmeği 1/5 dilim ve 1 saat sonra şekerim 169 çık nasıl korkmasın bu aarohi...

Emmeye doymayan bir oglan cocugu annesinin drami...

Canım bu cümleden anladığım kadarıyla dogurdun. Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin. Mutlu ömürler versin yavrusuna.
Belki seni emzik niyetine de kullanıyor olabilir. Kuzenimin oğlu öyleydi ve kızcağız hiç bırakamıyordu kucağından. Ama merak etme sonradan düzeliyor.

Benimde oyle ama hafta olarak gerideyim ben neden boyle oluyorki kafama takildi resmen
Aynen canim hayirlisi en onemlisi saglikli olmalari
Canim cekti tarif istiyorumkiiii ben
Evet aynen bebek saglikli olsun da sen iyi ol da hayirlisi neyse o canim. İyi ki ters ve sezeryana giriyosun yoksa yuksek tansiyonla normale yonelecektin, sonuclar seni uzebilirdi.

Sagolasin normal
Benimde ilkim normaldi hic oyle degildim.zor yurumek falan demissin .aah kiymetini bilmemisim demekki o zsmanlarin

Canım yaa bilmem mi bi aralar benim de öyleydi ne yapacağımı şaşırmıştım. Ama stres çok etkiliyor yüksek çıkacak korkusuyla yüksek çıkıyordu. Şimdi saldım dediğim gibi. Bende bu akşam kaçırdım korkarak olctum 118 cikinca gobek atacaktim kızarmış tavuk gogus 2 bardak ayran iki lokma lavaş ve sarı buğday ekmeği sonra peynir tatlısı ve maraş kesme dondurma göbek atmakta haklıyım değil mi.
Bu arada sen caydacira ya uğradın mı kocisime alsana dedim de hiç vakti olmadı garibimin durmadan iş buyuruyorum

Kizlar burada fotograf gorunce mutlu oluyorum .heyecan yapiyorum.
Bugun cok is yaptim ama yinede bitmedi isler....bitmeyen is yapmislar .
valizimi hazirladim ama eksikler var .
olsun bunada sukur .
hastanede dagitilacak bebek cikolatasida hazir icine 2 badem sekeri koyup bagladik.
Oglumun kisliklarida kaldirdim.
Buzluga pismis et hazir borek (tabiki evde yapamadim )hazir patates hazir simit attim.
Acil durum icin bunlar .
Bu yogunlukta dogurmam ins.sancidan geberiyorum desem yeridir.

Maşallahh sana ben onları yesem 1500 olur herhalde :) çaydaçıraya uğramak bi yana suan önünden geçemem malesef önce şekerimi dengelemem lazım

Masallah heryerde anlatma nazar değer. Ben iki mutfak dolabı bir fırın ici sildim akşam pazar alışverişine gittim pertim

Ayy tesekkur ederim.
Enginari sordum .hicbilmiyorum yapmasini .
Nette portakal sulu yazsam cikarmi hic denemedim .

Canım portakal suyuyla pırasalı kerevizi yapıyorum. Enginarı bol zeytinyagli limon suyuyla yapıyorum bir kere limonum yoktu portakal sıktım ama tadını hatırlamıyorum çok uzun zaman oldu.
Garniturunun hazır olarak aldığını dusunerekten ben benim tarifimi vereyim.
Soğanları zeytinyağında kaçırıyorum garnitürleri de için atıp yarım limon suyu biraz su tuz ve az şeker ile kavuruyorum.
Başka bir tencereye enginarlari yıkadıktan sonra limon ile ovup tencereye diziyorum. Üzerine garnitürleri koyuyorum. Bir bardak kadar su zeytinyagi ve kalan diğer yarım limonu da sikip kapağını kapatıyorum kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pisiriyorum. Oglum garnitür çok seviyor bazen enginarı yemiyor o yüzden bende garniturun içine 2 tane enginarı da ufak ufak kesip koyuyorum. Oğulcuğum da enginarini bırakıp garniturunu yediğini düşünüyor ama yanılıyor.

Emzirme sutyeni, atlet ,dis fircasi,macunu, kucuk havlu,corap,karton bardak, nescafe, koydm kendime ben yazdiklarina ek olarak

Sutyen falan takmiyosunuz valla kizlar belki cikarken :) gerci gogus kalkani ilk gunden kullanirsaniz (iyi olur, gogsunuz yara olmaz) sutyen sart. corap mutlaka koyun ayaklar usuyor.

Bacaklarinizi kapatmamalisiniz artik bebegin kafasi ezilir. Ben binmezdim herhalde. Ama pilates topuna bacaklarinizi acip oturup ziplayin bebek iner, dogum hizlanir, kolaylasir. Ya da bu hareketi topsuz yapin.

Evet her dogum farkli ya benimki zordu baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…