- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #45.601
Ne diyecegimi sasrdim cokta uzuldum hatta cok kizdim .Kızlar çok kötüyüm.. Arkadaş çevreme bile paylaşmadığım şeyleri burada anlattım içimi rahatlattım... Bunu da kimseyle paylaşmam siz empati kurabiliyorsunuz rahatlatıyorsunuz beni.. İyiki var burası iyiki varsınız.. Doktor rv vardı bugün.. Kordon dolanmış bebeğin boynuna.. Nts de arada kalp atışı düşüyor falan.. Doktor riske atmayalım dedi ama illa ben etkileyecek sizi normal için bekleyelim derseniz bekleyelim dedi.. Beklesek de normalden sezeryana çevirecek anladık eşimle. Perşembe alalım dedik riske atamam 5 yıl sonra geldi meleğim.. Hastane çıkışı eşim illa annamlare hemen haber verelim dedi.. Dedim dur ben bi sindireyim, korkuyorum, bebek kanalda normal doğacak gibi ama sezeryana karar verdik.. Bide en yakın arkadaşım berbat bir sezeryan atlattı yeni.. 20 gün çok ağrı sızı çekti ona şahit oldum.. Korkuyorum, kayın validemin tek derdi tüm sülaleye haber verip hastaneye toplamak.. Kuzenleri falanda geliriz hastaneye haber verin diyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor sezeryanla ilgili.. Herkes bebeğe yapılacak şeylerden bahsediyor aaaaa biz yaptık die Eşime dedim yok sezeryan günü haber verelim ben ameliyattan çıkınca.. Zaten 10dk lık uzaklıktalar. Öncesinde gelip beni germesinler.. Şu 9 ay bir sürü istemediğim şeyi dinleyip gerildim zaten.. Rahat gireyim dedim. Eşim başladı bağırmaya annesi de o taraftan ısrar ediyormuş biz bilmezmişiz bebek bakımını.. Doğumda mutlaka o da olacakmış.. Tüm teyzeleri kuzenleri haber bekliyormuş çağırmasak ayıp olurmuş. Onlar çağırdı mı dedim.. Görümcem ilk 3 ay hamileliğini bile saklamaya çalışmıştı bizden.. Kendine dokundurmazdı bebekte leke çıkarmış.. Dedim herkesin türlü türlü huyu var biz altı üstü ameliyat sonrası haber vericez die yuhlancaz mı.. Aradı annesini söyledi sezeryan gününü akrabalarına haber verme hemen dedi sonra söyleriz doluşmasın kimse hastaneye doğum öncesi gerilir ortam hem Gül korkuyor stresli kimseyle ilgilenmez dedi. Abooo saydırdı kv .. Eşim hiç konuşamadı bidaha.. Konuşamadıkça lafa giremedikçe gerildi kavga etti bunlar.. Kv bi diyo ben kimseye haber verelim demedim bi dio vermezsek ayıp olur.. Eşim de dedi sen ne dediğinin farkında değilsin anne kapa teli
Var canim benn. Ayagimin birini gecen film izlerken asagida unutmusum.biri sisko biri zayif ksldi sinirim cok guldumAyaklarımı adaya saldığımda sisiyo böyle olan varmı
Bende ayni dusunceler icindeyim.hatta esime dedim cikar cikmaz dilim donmezmis agri kesici vurdur bna diyeKızlar 2 gün kaldı ve korkuya kapılıyorum sanırım. Genel anestezi istemiyorum bebisimi gormek icin ve bir de agrim olur konuşamazsam gibi saçma bir düşüncem var. Uyanıkken kesilmek de tuhaf ki ben videosunu da izledim sezeryanin siz yapmayın. Üstüne Eşim horul horul uyudu bile
Esra erolun mukemmelliyetci kisilik kitabini oku canim bi ara .Kızlar benim de 2 güne misafirlerin geri kalanı geliyor. Battaniye nevresim banyo havlusu lif falan cikardim şimdi hazırladım. Öyle huysuzluk ki bendeki de. Lazım olabilecek her şeyi hazirlamadan doguma gitmezsem doguramam heralde. Orayı mı kurcaladilar neyi bulamadilar diye diye kendimi yerim. Kontrol manyağı mıyım neyim. Stresten karnım taş gibi oldu hareket etmedi bi sure bebek. Şimdi çok şükür normale döndü. Bir de doğumdan sonra cikarilanlari yikamak yerleştirmek varneyse annemlere aticam onları. Doguruyoz mu kız mı everiyoz düğün evi miyiz belli değil ha
Annem de benim doğumuma normal diye girmiş ve son anda tansiyonu fırladığından acil sezaryene almışlar, sanırım genetik. Neyse olumlu yönden bakıyorum, hiç olmazsa günü saati belli, belirsizlik yok :) artık operasyon sonrası ağrı sızı da çekilecek mecbur. Napalım.
Hangi marka almıştın ben ilkinde aşmamıştım gerek olmaz diye düşündüm ama lazım birşey mi?
Maşallah canım ne güzel göbek gitti mi ?
@bekleyen16 yok artık sezaryene girmeden millet niye toplanıyor onu anlamadım zaten sonrasında da ağrın oluyor üstünü hemen giyinemiyorsun ameliyat önlüğü üstünde çıplak oluyorsun gibi oluyorsun eşin bunları biliyor mu? Bir ayaklan üstünü giyin gelen gelsin
Hadi hayirlisi canim :)
Cok guzel olmus canim gayet basarili bence
Yok canim
Ya ben karistrdim k .bkma sezeryanmiydi senin .
Masallah bebisede canim
masallah canim darisi bixim basimiza
Ben bana ne oldu anlamıyorum birden bütün sistemim bozuldu.. ben yarın gidicem ya doktora sorarım düşüklükte sıkıntı mı diye.. doğru bilgi alalım.. inşallah zarar vermiyorumdur bebeğe yaa inanılmaz vicdan yapıyorum
Tamam canım benim sorcam mutlaka.. hayırlısıyla alalım bebeklerimizi kucağımıza vallahi başka şey istemiyorum artık.. hamileliğimin 9. Ayında 45 dk tempolu yürüyüş, 12 kat merdiven çıkıyorum ve düşmüyo! Akşam yediğim patlıcan yemeği, yoğurt, tam buğday ekmeği 1/5 dilim ve 1 saat sonra şekerim 169 çık nasıl korkmasın bu aarohi...Canım bende çok korkuyordum ama bi kaç tanıdık hamilelikte şeker yaşamışlar hemde insulin ile zir düşüyormuş ona ragman senin kadar dikkat etmiyorduk dediler. Bebisler sağlıklı. Birde ben kalıcı olur şeker diye çok korkuyorum onların 250 lerde olup inatciymis ama şu anda şeker hastaliklari yok. Ne kadar dil dökselerde farketmez sen de olmadı bende de olmayacak değil ya diyip kestirip attım. Korkum hep var ama bu korku bebeği daha çok etkiliyor diye fazla germiyorum kendimi. Au zamana kadar bir kere 187 yi gordum onda da kfc den yemistim. Uzun sure düşmedi. Acıktım açlık sekerim bile 150 idi hamilelik bitse bile yemem artık metabolizmanın içine ediyor o fast food zincirleri.
Bu arada yarın dr gittiğinde sunuda sorar mısın benim bildiğim uzun süreli yuksek şeker bebeği etkiliyor. Bu doğrumu doğru ise bu uzun süre ne kadar yarim saat mı 10 dk mı 1 saat mı kimseden bu konuda tam bilgi alamadım sen alabilecek misin bakalım.
Emmeye doymayan bir oglan cocugu annesinin drami...
Benimde oyle ama hafta olarak gerideyim ben neden boyle oluyorki kafama takildi resmenOkuya okuya bitiremeden113 mesajım var okunacak :)
2 gündür sanki ayakları midemde sıpanın. Az önce de yukarı doğru hareket ediyor ittiriyor o sırada da rahmimden bişey çıkacak gibi oluyor.
Sanırım kanala girmeye uğraşıyor.
Öyle mi olur ki. Çoğu zaman tek yerden hareket hissederdim. Şimdi üstten varsa hareket altta da bişeyler oluyor
Aynen canim hayirlisi en onemlisi saglikli olmalariKızlar bugün kontrolüm (37+3 )vardi bebek nerdeyse hiç kilo almamış 3600 du en son dedik herhalde bir öncekinde fazla ölçtü 7 gün önce gitmiştik en son onun dışında normaldi nts ye bağladılar ne actim ne tok hareketi az dediler ya uyuyor ya da açsınız dediler
Yemek yedim geldim tekrardan nts ye girdim sonuç çok değişmedi hareketleri istenen düzeyden azmis neyse cuma günü sezeryan olacaktım en geç perşembe olacak şekilde ayarlandı
Yarın sabahtan tekrar gidecegim hareketleri aynıysa gozetim altın da kalabilirmişim allahtan hayırlısı
Sağlıkla kavusalim bebislere
Inanın çok korktum allah kimseye yaşatmasin
Şu an hareketlerini çok iyi hissediyorum icim rahat şükür herseyimde hazır bundan sonrası rabbime kalmis
Bazı şeylerde çok ısrarcı olmamak lazım onu anladım sağlıkla gelsinler yeter herşeye raziyim yeter ki o iyi olsun
Canim cekti tarif istiyorumkiiii ben@Aarohi @tired kızlar ben hep enginar yiyorum hemde garnitür patates havuç bezelyeli hatta bugün 15 tane aldım ara ogune çok guzel gidiyor diye. Kerevizi pırasalı yapıyorum portakal suyu ile. Şekerimi çıkardığını hiç farketmedim. Benim son günlerde sabahları 147 leri falan görüyorum ama sabah da çok ac oluyorum ve deli gibi yiyor diyetten çıkıyorum. Bizim uzun süreli 200 lerde gezmiyor o yüzden zarar olmaz diye düşünüyorum. Bu arada cumartesi günü açlık sekerim 49 59 arasıydı bugün biraz düzeldi. Yükseklik sorun ama dusuk olmasida bir sorun mu acaba. Bilginiz var mi
Benimde ilkim normaldi hic oyle degildim.zor yurumek falan demissin .aah kiymetini bilmemisim demekki o zsmanlarinEvet aynen bebek saglikli olsun da sen iyi ol da hayirlisi neyse o canim. İyi ki ters ve sezeryana giriyosun yoksa yuksek tansiyonla normale yonelecektin, sonuclar seni uzebilirdi.
Sagolasin normal
Tamam canım benim sorcam mutlaka.. hayırlısıyla alalım bebeklerimizi kucağımıza vallahi başka şey istemiyorum artık.. hamileliğimin 9. Ayında 45 dk tempolu yürüyüş, 12 kat merdiven çıkıyorum ve düşmüyo! Akşam yediğim patlıcan yemeği, yoğurt, tam buğday ekmeği 1/5 dilim ve 1 saat sonra şekerim 169 çık nasıl korkmasın bu aarohi...
Canim cekti tarif istiyorumkiiii ben
Maşallahh sana ben onları yesem 1500 olur herhalde :) çaydaçıraya uğramak bi yana suan önünden geçemem malesefCanım yaa bilmem mi bi aralar benim de öyleydi ne yapacağımı şaşırmıştım. Ama stres çok etkiliyor yüksek çıkacak korkusuyla yüksek çıkıyordu. Şimdi saldım dediğim gibi. Bende bu akşam kaçırdım korkarak olctum 118 cikinca gobek atacaktim kızarmış tavuk gogus 2 bardak ayran iki lokma lavaş ve sarı buğday ekmeği sonra peynir tatlısı ve maraş kesme dondurma göbek atmakta haklıyım değil mi.
Bu arada sen caydacira ya uğradın mı kocisime alsana dedim de hiç vakti olmadı garibimin durmadan iş buyuruyorum
Ayy tesekkur ederim.Hangisinin tarifini istiyorsun bebişim hemen vereyim. Yapamam dersen yarın yapacam akşama misafir edeyim
Kizlar burada fotograf gorunce mutlu oluyorum .heyecan yapiyorum.
Bugun cok is yaptim ama yinede bitmedi isler....bitmeyen is yapmislar .
Eki Görüntüle 2139817 valizimi hazirladim ama eksikler var .
olsun bunada sukur .
Eki Görüntüle 2139818 hastanede dagitilacak bebek cikolatasida hazir icine 2 badem sekeri koyup bagladik.
Oglumun kisliklarida kaldirdim.
Buzluga pismis et hazir borek (tabiki evde yapamadim )hazir patates hazir simit attim.
Acil durum icin bunlar .
Bu yogunlukta dogurmam ins.sancidan geberiyorum desem yeridir.
Yok cezasini oduyorum suan yatakta bukadar isin .Masallahheryerde anlatma nazar değer. Ben iki mutfak dolabı bir fırın ici sildim akşam pazar alışverişine gittim pertim
Ayy tesekkur ederim.
Enginari sordum .hicbilmiyorum yapmasini .
Nette portakal sulu yazsam cikarmi hic denemedim .
Emzirme sutyeni, atlet ,dis fircasi,macunu, kucuk havlu,corap,karton bardak, nescafe, koydm kendime ben yazdiklarina ek olarak
Yok cezasini oduyorum suan yatakta bukadar isin .
Bi agri kesici icsem harika olurduda izin vermiyor dr neden bilmiyorum
Kızlar 2 günde yine alıp başınızı gitmişsiniz. Yahu kaldığım yerden takip etmeye çalışsam yetişemem. O yüzden bir özet geçseniz. Yeni bebislerimiz var mı.
Var ise sağlıklı mutlu ömürler ama onlar kimler :)
Benim bugün güzel sancıların başladı. Birde ben bugün bisiklete bindim bir soru olurmu öyle çok fazla degil ama 2 pedal cevirdim şu anda iyiyim o an biraz korktum birşey olmazsa hemen yarın bineyim çok ozlemisim kocaman göbek bile engel olamaz bananede olsa doğum yaptıktan sonra biraz zor.
Benimde oyle ama hafta olarak gerideyim ben neden boyle oluyorki kafama takildi resmen
Aynen canim hayirlisi en onemlisi saglikli olmalari
Canim cekti tarif istiyorumkiiii ben
Benimde ilkim normaldi hic oyle degildim.zor yurumek falan demissin .aah kiymetini bilmemisim demekki o zsmanlarin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?