- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.521
Kızlar toplanında bana bi el atın kafam çok karıştı .Benişim geçen hafta da bu hafta da 3300 gr gözüktü . Bugün çatı muayenesi yaptı . Maalesef hiç yumuşama yokmuş . Muayene ederken boyumu da sordu boyum 153 bu arada çatım müsaitmiş ama yumuşama yok işte . Nst de sancı yerlerde resmen . Bu ara suyum yine biraz azalmış senin gününü geçirtmicem dedi . Sen sezeryan mı istiyodun normal mi dye sordu . Olursa normali isterim dedim . Sezeryan desem de kabul ederdi galiba . Muayene bitince dedim siz ne düşünüyosunuz normal olur mu doğum diye . O da bebek çok iri değil çatında müsait eğer sancın açılman olursa neden olmasın dedi. Cumatesi tekrar çağırdı suyumdan kaynaklı hem nst hemde muayene etcek . 1 mayısta yokmuş ama eğer o zamana kadar gelmezse 1 mayısta beni yönlendircekmiş bi fitil gibi bişey varmış rahmi yumuşatıyomuş onu veririz salı günü de suni sancıyla doğumu başlatırız istersen dedi . Ne yapcam ben ya suni sancıdan korkuyorum ya o kadar sancı çekip açılma olmazsa . Uff ama sezeryandan da korkuyorum ne olurdu kendi sancım olsa . cumartesi kesin belli olur galiba ne yapsam ki sezeryan desem ona da tamam der ufff ne yapcam ben
Canım şu anda oranlar ne durumda bilmem ama bence de normali dene. Hem daha 6 gün 6 var. Benim oğlumda doğduğu geceye kadar ne sanci hissettim adam gibi nede doktorum sancin yok yada yumuşamam yok falan dedi. Bu stres daha kötü etkiler acilmani falan. Akışına bırak.
Hatta senin için oğlumun dosyasına baktım nst değerleri için son hafta gitmemişim ondan öncesinde de sancilarim çok yüksek değilmiş 40larda falan Ama kızımda ise bugün 100 u gördüm.
Eski ultrasonlari karistiriken oğlumun şu sıfatını gördüm korkmadım desem yalan olur :)
Sezeryan diyen olmadı daha :) ne güzel foto yakalamışlar oğlunda . Benim hiç fotoğrafı yok yüzünü gösteren . Dediğin gibi ne olcağı belli olmaz belki bi anda sancı yada su falan gelir . Bekliyorum bakalım . Önce normali denemeye karar verdim . Tabi suyumda bi sıkıntı çıkmazsaCanım şu anda oranlar ne durumda bilmem ama bence de normali dene. Hem daha 6 gün 6 var. Benim oğlumda doğduğu geceye kadar ne sanci hissettim adam gibi nede doktorum sancin yok yada yumuşamam yok falan dedi. Bu stres daha kötü etkiler acilmani falan. Akışına bırak.
Hatta senin için oğlumun dosyasına baktım nst değerleri için son hafta gitmemişim ondan öncesinde de sancilarim çok yüksek değilmiş 40larda falan Ama kızımda ise bugün 100 u gördüm.
Eski ultrasonlari karistiriken oğlumun şu sıfatını gördüm korkmadım desem yalan olur :)
Şimdi içtim su süt magnezyum inşallah fayda eder hala geçmedi amaGeçmiş olsun canım bu ara hepimizi yokladı bu sancılar yabol bol sıvı al biranda. En etkili çözümü o. Birden kafaya dik canım litrelik suyu. Magnezyum ilacın varsa omda rahatlatıyor. Yoksa maden suyunda magnezyum var içebilirsin. İnşallah geçer 38 e kadar dayanır
Şuan hastaneye gidecek bile halim Yok yarın kontrolüm inşallah o zamana kadar bir sıkıntı olmazCanım benimde erkenden sancılarım başlamıştı. Yani gerçek doğum sancisimiydi bilmiyorum ama çok rahatsız ediyordu. Doktor hem bebeği daha fazla tutabilmek icin hemde beni rahatlatmak için progestan verdi. 1 haftadır kullanıyorum ve inanilmaz rahatım. Kasilmamda sancimda yok oldu resmen. 3 gün sonra birakicam inşallah yeniden başlamaz. Doktorun belki sanada verir ama vermezsede bi hatırlat istersen. Doğum içinde daha erken çünkü.
Saat tutmadım arada gidiyor nefes alıyorum tam sertleştiği zaman ne dönmek ne ayağa kalmak mümkün olmuyor en son olduğunda saate baktım düzenli mi anlamak içinCok gecmis olsun ne guzel gecmis gitmis bebise odaklan artik canim
Peki gebelik zehirlenmesi nasil anlasildi biraz anlatir misin
Canim kasilmalar duzenli mi yoksa bi gelip bi gidiyor mu
Insanlara sinir oluyorum artik ya
Onu da deneyerek gorecegiz muhtemelen taze sogan bakliyat sut bazi bebekleri cok rahatsiz ediyormus.Sonrada bebeğe gaz oluyor diye birşey yiyemiyorsun yani bana öyle olmuştu su gaz yapar mi bu gaz yapar mi falan diye istediğini yiyemiyorsun ben meyve çok severim ama gaz yapar diye yememiatim çok etkisi olduğunu düşünmüyorum ama diyolar yapıyormuş gaz
Sorma valla iki hamur isi yiyince moral bozuyoruz. Millette sekerle ne alakasi var bunun ye diyo agizlarina cakasim geliyo. Seker olarak akillarina tek gelen sey kesme seker galiba. Bi tek o yasak saniyolar heralde@adasuyu Canım doktora sordum ancak açıklayıcı bir cevap alamadım. Doğum sonrası dahiliye ye gideceksiniz o sizi takip edecek diyete devam dedi.
Ben.bu sabah ölçemedim açlık tokluk hastanede olduğum için ve saldım çayıra mevlam kayıra yaptım. Yedim yürüdüm yedim yürüdüm. Ölçmedim de cehalet mutluluktur. Ne yedin dersen poğaça ve rulolar yanında 3 sasal şu. Işte gariban mutluluğu.
Cumartesi tekrar muayene etcek suyu da sıkıntı olmazsa suniyi denemek istiyorum . Ne kadar annem de olsa hmn kuzıma odaklanıp tek başıma bakmak istiyorum . O yüzden hemen ayaklanmak bana daha mantıklı geliyor . Sezeryanda kolay değil bncede sonuçta ameliyat . İnşallah açılmam olur o zamana kadar daha kolay atlatırım zaten bu atcakları fitiden sonra eğer yumuşama olmazsa suni de vermiyolar galiba . Bakalım kısmet hayırlısı neyse o olsunC Chivas Regal Canım bi dene derim...hep içinde kalır...bir de şimdi annen yanında belki bakabilir ama yine bebek istesen yine muhtaç olacaksın her zaman yanımızda biri olabilecek mi...annem gelene kadar ben çok fena oldum naparım ne ederim gelemezse diye...anneannem 90 yaşlarında ve hastaneye kaldırmışlar ateşi falan varmış inşallah sağ salim çıkar hastaneden yoksa düşünmek bile istemiyorum inan yüreğim ağzımda...sancı da çektim ben epey ama olmadı işte...bence suni sancıdan bile korkma en fazla kaç saat çekeceksin ki ama sezaryende acılı olarak 1 haftayı kesin gözden çıkar...yani mecbur kalınca boyun eğiyoruz ama aslında bu bir seçenek değil...
Cunku isleri gucleri yok, kendileri mutlu degiller ve insanlara bu mutsuz ederim diye pervasizca konusuyorlar, aldiklari cesaret ise cahilliklerinden geliyor kesinlikle. Hayatta kesinlikle hayir demeyi ogrenmek lazim bunlara karsi. Bir de bu ara hayir kelimesinden benim daha cok hosuma giden ve tuttugum sozcuk " SANA NE"İNsanlar neden baskalarinin hayatina bu denli karisma hakki goruyor kendilerinde ya. Az once bir yakinimla konustum. Cok yakinim bu arada . İste sezeryan olacaksa bir an once ol beklemesin daha fazla baska doktorlara gorun falan. Bir kere daha günüm dolmadi. İkincisi sezeryan olacaksam bile neden biran önce? Acelesi ney. Gercekten cok sinirim bozuluyor ya. Basima agrilar girdi çatlayacak resmen kafam. Zaten yeterince stresliyim. Bu hamilelik bana ders oldu. ALlah nasip eder se tekrar hamile kalirsam herkese en az iki hafta gec soyleyecem muhtemel dogum tarihini. Hatta bir ay bile gec soyleyebilirimZ gerci o zaman da erken dogum yapti denir ama en azindan dogum stresini yalniz atlatmis olurum. Vallahi bunaldim ya.
Canim ben kaybimda 24 saat suni sanci cektim .suni sancidan korkma korkulacak bisey degil bence abartiyirlar ki ben kan vermekten korkan biriydm o ana kadar. Bebegimin kalbi durmustu doktor rahme zarar vermeden doguracaksin suni sanciyla dedi o aciyla bu ani yasamak istemiyorm kesin alin sezeryanla dedim. Doktor seni dusunmek zorundaym rahmini diger gebelikler icin korumaliyiz mecbur doguracaksin dedi. Yatisim oldu vajinama bildigin hap koydular 3 saat arayla 've ayni anda agizdan da bir tane ayni haptan icirdiler hemsireler. Rahim birden kasilmasin yavas yavas acilsin diye serumla vermemisler suni sanciyi. Adet sancisi gibi ufak agrilarim oldu gece, ertesi gun oglen yarim saat siddetli sanci cektm bebegin kafasi dayanmis artk cikmak uzereyken normal o kadari da. Zile bastm ebeyi cagirdm dogumhaneye giderken koridorda kafasi cikti kizimin bacaklarima degiyordu sonra ilacin etkisiyle vucudunu disari atti bebek. Ki olu bebek dogurmak cok zor bebek kendini ittirip kayamiyor . Normal dogimda sen nefes alip ikindikca bebege yardim ediyosun o da geliyor. Su normal dogumda bagiran zirlayanlara da sinir oluyorm ciglik atacagina doktorun ebenin dedigini yapsa kolayca gelecek bebek bagirdikca bebegi oksijensiz birakiyolar hem saglikli olduktan sonra tum acilara deger olup bitiyo sonucta
Merhaba banada doktor erken doğum riski sebebiyle bugün Protestan verdi vajinadan. Henüz kullanmadım vajinadan alınca baş dönmesi yapıyor muCanım benimde erkenden sancılarım başlamıştı. Yani gerçek doğum sancisimiydi bilmiyorum ama çok rahatsız ediyordu. Doktor hem bebeği daha fazla tutabilmek icin hemde beni rahatlatmak için progestan verdi. 1 haftadır kullanıyorum ve inanilmaz rahatım. Kasilmamda sancimda yok oldu resmen. 3 gün sonra birakicam inşallah yeniden başlamaz. Doktorun belki sanada verir ama vermezsede bi hatırlat istersen. Doğum içinde daha erken çünkü.
Kızlarr şimdi tuvalete girdim nişanım geldi sanırım. Kırmızıya çalan pembe ve sümüksü akıntı değil bu kesinlikle.
Bağıran insanlar bence çok rahat...eşim korkmasın diye ben dişlerimi sıkıyordum nefes alıp veriyordum epey yol gittiğimiz için garibim panikledi bana ya da bebeğe bişey olacak diye...Canım öncelikle Allah sabır versin çok zor bir tecrübe. Teyze kızı da ikinci çocuğunda ölü doğum yaptı 20 haftalıkken ilki sezeryanda sendeki gibi kapsül suni sanci verdiler. Gerçekten çok acı bir tecrübe.
Bende senin gibi haddinden fazla bagiranlara sınır oluyorum. Doğumdan sonra hematomdan dolayı tekrar dogumhaneye götürdüler orada doğum yapan bir kadın vardı doktor kadının sesini bastırmak için bağırdıkça bağırıyor kadın duymuyor bile. Birde sanci araları var. O zaman biraz sus değil mi yok susmuyordu.
Selam canim. Ben de boyunu bilmedigimiz ama bence dev bir bebekle ilk normal doguma alinacak gibi gorunuyorum. Bel agrisi icin kedi pozisyonlari yapmamiz oneriliyor. Bebek dogarken agzi yuzu annenin popo kismina bakmaliymis. Bebegin seklinin o oldugunu ogrendikten sonra comelme haraketlerden yaparak bebegi kanala sokmak gerekirmis. Kanala giren bebek bir daha donmezmis. Burda ters yone bakan Beni dogurmaya back labor deniyo. Bel agrisi ile geliyor bu bebekler.Sezeryan diyen olmadı daha :) ne güzel foto yakalamışlar oğlunda . Benim hiç fotoğrafı yok yüzünü gösteren . Dediğin gibi ne olcağı belli olmaz belki bi anda sancı yada su falan gelir . Bekliyorum bakalım . Önce normali denemeye karar verdim . Tabi suyumda bi sıkıntı çıkmazsa
Yok canım bende baş dönmesi yapmadi. Sikayetlerimin cogunu azaltti. 3 gün sonra kullanmayı birakicam. Kara kara düşünüyorum sancılarım başlarsa ne yaparim diye..Merhaba banada doktor erken doğum riski sebebiyle bugün Protestan verdi vajinadan. Henüz kullanmadım vajinadan alınca baş dönmesi yapıyor mu
Benim dr yani kadin dogumcu esin baklavalri hzrlasin dedi gulerek dogumda.sakami yapti acaba.baklavasinda değilim tabikide artık normale dönsek ya çok yoruldum. Midem mahvoldu ya.yesillikten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?