2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
sen artık kalk bir doktora git cnm Allah korusun başka birşey ise, ne kaybedersin bir baksınlar bekleme. nişan bir kez gelir biter diye biliyorum ben.

Canım sordum yine doktoruma az önce, normal dedi hareketlerinde azalma yada sancın başlarsa gel dedi. Netten baktım ben kısım kısımda gelebiliyormuş tamamen gelince sancı başlarmış. Bakalım bugün sancım başlayacakmı. Eğer birdaha gelirse giderim bu sefer.

Olmaz inşallah canım hava alınca iyileşiyor. Bir de bebeğin memeyi iyi tutması da önemli

Daha erken senin ama ya. Sende şeker mi vardı

Gebelik şekeri çıktı Düşürdüm şükür ama çok fazla şiştim ya balon gibiyim haftaya 37+2 oluyyprjm sanırım bakalım artık ya

Kizlar bugun kontrolden sonra kan ve idrar tahlili de vermistim Doktor ogleden sonra aradi idrarda protein cikmis yarin sabah tekrar cagirdi idrar biriktirme yapacakmis
Durum böyle

Kizlar ben bu mesajdan sonra 24 saat idrar biriktirme yaptım sabah hastaneye verdik az once sonuclar cikmis dokrorla telefonda konustuk idrarda protein miktari yine fazla haftalik takip edecegiz artik idrar tahlilini dedi
Ama onemli olan tansiyon mutlaka duzenli ölç 14\9 uzerine cikarsa hastaneye gel dedi

Yani idrarda protein tek basina onemli degil dedi Aslinda doktorumdan cok memnunum ama esimin israriyla devlet hastanedinde bir doktordan yarin icin randevu aldim bakalim o neler diyecek

Tabi gözüm kulağım bebegin hareketlerinde

Yoğurtlu naneli tanesiz çorba yapılıp götürulebilir...Canan Karatay yaptırmayın şeker yüklemesi diyor ama ona göre zaten herkes bizim şu anda yaptığımız gibi beslenmeli...sıfır şeker sıfır karbonhidrat...düşünsene meyve de yemeyin patates de diyor...tam bizim diyet...bunu yaşam şekli haline getirenin zaten başka şey yapmasına gerek yok

canıım tansiyonun normalde kaçtı ve ölçüyor musun son zamanlarda kaç çıkıyordu? tansiyonuna çok dikkat et, bir de yüzde elde ayakta şişlikler oluyormuş onları da önemsemek lazım, çok geçmiş olsun

Gebelik şekeri çıktı Düşürdüm şükür ama çok fazla şiştim ya balon gibiyim haftaya 37+2 oluyyprjm sanırım bakalım artık ya
Niye şişiyorsun canım yüruyüş falan yasak mıydı? Önceleri biz de zorlandık şeker yuzünden ama hem fazla kilo almadık hem de sağlıklı beslenmiş olduk inşallah bebeklerimiz de sağliklı doğar her şeye değer bunun için

canım tansiyonunu mutlaka her gün düzenli ölçmeni tavsiye ederim. şişlikler tansiyon kaynaklı olabiliyor. şeker şişlik yapmıyor

Ya acaba soğan kötü tat vermez mi bebeğe. Sonra meme reddi olabilir gibi geldi bana

Ben kullanmadım canım ilk defa duydum. Oglum da emzirmeden önce azıcık süt akıtıp sürerdim emzirme bitince de aynı işlemi tekrarlardım. Benim yara olmadi ama göz göz oldu göğüslerim nazar değdi. Bakınca göz gibi yaralar vardı. Çünkü benim göğüslerim büyümedi 75 bedendim nasil sut geliyor nasil doyuyor hic buyumemis falan dediler. Oda bayağı sonra oldu o zamanda garmestan krem ve zeytinyagi falan sürdüm geçti.

Ve Dr 2 mayısa gün verdi o kadar canım sıkkın ki hayırlısı ne diyelim

Herseyde vardir bir hayır canım sıkma canini. Hem ne kadar kalırsa daha iyi. Senin 2. Sezeryan olacaktı değil mi. Belki o zamana kadar sancin başlar bebiş gelmek ister belli mi olur

Kızlar tek tek alintilayamadim, bebis 4126 gr 57cm doğdu. Hafiften anestezi geçiyor benim tutuşmaya başladım sutum gelir insalah ne olur dua edin
Haayyy masallahhhhh tosuncuk yaaaa. Yerim ben onu. 3 aylık bebek doğurdun kız. 57 cm de ilk kez duyuyorum :) anneanne ve dedeye çekmiş çok belli foto paylaşmak istersen bekleriz

Kızlar bu nişan dediğim şey benden yine gelmeye devam ediyor. Bu kadar çok olurmu acaba ya daha önce doğum yapanlar bilenler normal mi bu

Canım oğlumda gün içinde az az gelmişti. Şimdi sende nasıldır bilemem. Bi doktora gözük istersen. Hem acı eşiğinde yüksekmiş. Belki sancıların başladı sen yaratmıyorsun. Dayı kızım hastanede nst bağlı iken doğumu gerçekleşmiş. Hissetmemiş sancısını çok fazla

Gerçekten bende bilmiyorum ki. Ama ben şehriye çorbası yapıyorum. Yiyorum. Tavuk veya et suyuna gayet güzel olabilir.

Ne çektiniz su isim işinden ayol :))

Kızlar sizin fikrinize ihtiyacım var
Bugün kontrole gittim. Sancım çıkmadı. Bebek hareketleri iyi. Muayenede 3 cm açıklık çıktı. Dr yarına yatışını yapıyorum, çok az suni sancı ve epidural ile 1 saate doğurursun dedi. İlk doğumumda da suni istemedim bunda da istemediğimi kendi sancımı bekliycemi söyledim. O zaman pazartesiye kadar beklerim pazartesi yatışını yaparım dedi. 40 haftam çarşamba doluyor ve daha vaktim var die acele etmenin manası yok ki. Dr nie acele ediyor anlamadım.
Sizce doğru karar mı verdim?
Suni sancı ile doğum yapan anneler önerir misiniz?

Bütün ev ayakta kızlar...halıları yıkamaya verdim koltuklar da pazartesi yıkanacak...temizlikçi hanımefendi gelmedi beli ağrıyormuş başkasına bakıyorum haftaya çarşamba falan inşallah...cuma da son ağdamı yaptırır 8 mayısa hazır olurum diyorum...dün gece park yatağı kurduk annem sildi bazı parçalarını yıkadık kuruyor...oğlanın kışlıklarını kaldırmamıştım biraz onlarla uğraşıyorum yazlıkları da pek küçük göründü gözüme ne zaman alışveriş yapılacak...odası feci her yer oyuncak orayı da düzenlemem lazım...ayy hiç halim kalmadı hala çantam tam hazır değil ve bez almadım

Kızlar ya bebis emiyor ama sutum gelitor.mu bilmiyorum çok korkuyorum sarılık olur.mu diye. Uyurken de emzik emiyor bana bi fikir verin

Canım korkma aklina getirme öyle şeyler. Ben 3 gün nasıl emzirdigimi bilmiyorum ağrıdan acıdan ama şükür birşey olmadı. Benim oğlumda emzik kullanırdı. Çok rahat etmiştim. Allah ın izniyle hiç birşey olmaz sütünde geliyordur. Bebekler doğduğunda zeytin çekirdeği kadar olurmuş midesi o yüzden ağız sütü çok yoğun kıvamlı ve çok vitaminli olurmuş o küçücük mideyi doldurur mutlaka sütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…