- 28 Mart 2013
- 1.488
- 812
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.801
Kilosu 3.480 çıktı bugün. Ya inan ki ben de bian önce kucağıma almak istiyorum. Şu son 2 hafta geçmek bilmedi. Korkumu yenebilsem suniyi kabul etcem ama yapamıyorum. Kendi sancımı başlatmanın bi yolunu bulsam...Ya keşke bnde de üç cm açılma olsa sonum bnm de suni sancı gibi gözüküyır . Benm suyum azalfığı için çarşambayı geçirmicek doktor tabi cmtsi muayenem var suyuma bakcak tekrardan ona göre blki de sezeryan olcak riske atmicak . Bnce üç cm açılmışsın zaten dört beş cm de epidural vururlar hiç bişey hissetmiceksin nerdeyse bebeğin kilosu kaç eğer üçü gectiyse bnce yatışını yaptır gitsin sonuçta durdukça bebek de kilo alıyor . Belki biraz zayıf doğarsa kesi falan da atılmasına gerek kalmaz.
Haha ay çok komiklerdi ya uyandıramıyorduk :) biz de altını açardık. Anam ne çığlık atardı. İlkinde korkmuştum da hemşireyi çağırmıştım hatta.Başladı anneligin tatlı telaslari :) kuzum ayak topuklariyla oyna birazcık sikabilirsin uyanır öyle bide çenesini dürt :)
Gecen hafta yumuşama var yakında açılır demişti dr. Bugün de 3 cm açılmışım haberim olmadan. Ama nie hiç sancım yok, sancısız nasıl açılma olabiliyor anlayamadım ben bu işi. İlk doğumumda 6 saatlik sancıdan sonra kıvranarak 3cm açılmıştım.Ben olsam alırdım sanırım canım 3 cm iyi bir açılma. Yumuşama var mıymış. Suni sancı verip suyunu patlatırlarsa , zaten ikinci doğumun zor olmaz ki. Birinciyi normal doğuranilmişsin bu daha da kolay olur
Ay Allah korusun ya inşallah canım. O süt gelecek bebek de emecek :) biz kızımla 3 gün uğraştık ama sonra çok güzel geldi sütlerim.Allah'ın izniyle emziririz canım. Ben hiç korkuya kapılmıyorum. Vücudum kendisini hazırlıyor zaten sancılarla sütümuzde gelecek bebeğimizde emecek sarılık olmayacak. Yara için de o kahverengi ucun hepsini ağzına doldurmaya çalışalım sadece meme ucunu alırsa yara olur yoksa hiç birşey olmaz. Bazı arkadaşların meme ucu düşücek gibiydi bebek de öyle alışmış hepsini ağzına almıyordu. O yüzden silikon uç kullanıyordu. Bizim öyle olmayacak pozitif düşünce en iyisi
Canım benim ilki sezeryan olduğu halde hemen yumuşama olmuş dıştan açılma başlamış. Senin bir de normal doğum. Çok daha rahattır doğum yolu. İkinci gebelik neticede. Yani bekle derim tabi kendi sancın daha iyi ama 3 cm olunca doğum başlamış oluyor. En azından hastanede nst ile takipte olurlar diye düşünüyorum. Doktoruna da güveniyorsan bencr dr u dinle derim.Gecen hafta yumuşama var yakında açılır demişti dr. Bugün de 3 cm açılmışım haberim olmadan. Ama nie hiç sancım yok, sancısız nasıl açılma olabiliyor anlayamadım ben bu işi. İlk doğumumda 6 saatlik sancıdan sonra kıvranarak 3cm açılmıştım.
Bende çenesini durterdim.ha bire çok şükür sarılık olmamıştı oğluş kıZımda olmaz.insallah şafak 4 benimde telaş baslacayak yakında :)Haha ay çok komiklerdi ya uyandıramıyorduk :) biz de altını açardık. Anam ne çığlık atardı. İlkinde korkmuştum da hemşireyi çağırmıştım hatta.
Bana doktor 1 saate dogurursun deseydi ben hemen kabul ederdimKızlar sizin fikrinize ihtiyacım var
Bugün kontrole gittim. Sancım çıkmadı. Bebek hareketleri iyi. Muayenede 3 cm açıklık çıktı. Dr yarına yatışını yapıyorum, çok az suni sancı ve epidural ile 1 saate doğurursun dedi. İlk doğumumda da suni istemedim bunda da istemediğimi kendi sancımı bekliycemi söyledim. O zaman pazartesiye kadar beklerim pazartesi yatışını yaparım dedi. 40 haftam çarşamba doluyor ve daha vaktim var die acele etmenin manası yok ki. Dr nie acele ediyor anlamadım.
Sizce doğru karar mı verdim?
Suni sancı ile doğum yapan anneler önerir misiniz?
Gecen hafta yumuşama var yakında açılır demişti dr. Bugün de 3 cm açılmışım haberim olmadan. Ama nie hiç sancım yok, sancısız nasıl açılma olabiliyor anlayamadım ben bu işi. İlk doğumumda 6 saatlik sancıdan sonra kıvranarak 3cm açılmıştım.
Sen öyle şafak deyince hemen hesapladım kafada. Bugünü saymazsam şafak 7Bende çenesini durterdim.ha bire çok şükür sarılık olmamıştı oğluş kıZımda olmaz.insallah şafak 4 benimde telaş baslacayak yakında :)
Bana doktor 1 saate dogurursun deseydi ben hemen kabul ederdimama tabiki senin kararin. Pazartesiye kadar beklemek daha mantikli ve bence pazartesiye kadar dogumun gercekleair zaten.
Bende uğraşıyorum sancım gelsin diye daha yeni sıcak duştan çıktım . Dünkü çatı muayenesinden snra biraz sancım gelmeye basladı sanki . Eğer sancım gelmezse bnde mecbur suniyi yicem . Bu arada bnm annem de günlerce suni sancı çekmiş bizde ama en fazla üç cm açılması olmuş bi de kendi sancısıyla gitmesine rağmen . Sonuç hepimiz sezeryanız . Buna rağmen ben denicem suniyi dediğim gibi üç cm açılmış zaten eh ikinci doğum bi de epidural de alcakmışsın mis gibi . Ben olsam en fazla pztsiyi beklerim . Çocuk orda durdukça daha kilo alıyor ki ultrasonda gözükenden daha fazla da doğabilir . Tabi inşallah ikimizde de bunlara gerek kalmaz pat diye sancımız suyumuz gelir mis gibi doğururuz :)Kilosu 3.480 çıktı bugün. Ya inan ki ben de bian önce kucağıma almak istiyorum. Şu son 2 hafta geçmek bilmedi. Korkumu yenebilsem suniyi kabul etcem ama yapamıyorum. Kendi sancımı başlatmanın bi yolunu bulsam...
Benim dr da öyle dedi. Bu kez ilkindeki gibi acılı sancı beklememeliymişim. Hafif sancı hissedince hemen gel hastaneye yoksa evde doğurursun dedi. Açılmam var die gözetim altında olmam en iyisiymiş aslında. Evde oğlumla başbaşayım. Yanımda kimse yok. Ani bişey olsa eşim işten 10 dkda gelebilir. Ama ben sancıyı farketmeden bebek iyice inerse ve riskli bi durum oluşursa... Kafam karıştı iyice. Ne yapsam en hayırlısıdır bilemiyorum.Canım 2. Dogumlar daha rahat olurmuş. Ben suyum geldikten 3 saat sonra doğum yaptım oğlumda. Hangi dr veya ebe ile konuşsam o zaman bu doğumun daha hızlı olur diyorlar. Bende hastaneye yetişememeden ürküyorum biraz :)
Hem kandil hem kendi doğum günüm hemde kızımı koklayacagim gün inşallah oğlumda hergun sayıyoruz asıl heyecan onda zaten sabırsızlıkla bekliyo kardeşini bellimi olur belki seninki de gelir pazartesi :)Sen öyle şafak deyince hemen hesapladım kafada. Bugünü saymazsam şafak 7haftaya cuma bunsaatte kucağımda olacak inan hala inanamıyorum. Bir bebeğim daha geliyor. Senin de 30 nisan kandil günü ve eşimin doğum günü. İçimden bir his ben de pzt doğuracağım diyor biliyor musun:)
Valla canım ben 2 normal yaptım hiç nişan yaşamadım ... Ama duyduğum kadarıyla sürekli gelen bişey değil gibi bi doktora sor istersen canımKızlar bu nişan dediğim şey benden yine gelmeye devam ediyor. Bu kadar çok olurmu acaba ya daha önce doğum yapanlar bilenler normal mi bu
Amin canım.Bende uğraşıyorum sancım gelsin diye daha yeni sıcak duştan çıktım . Dünkü çatı muayenesinden snra biraz sancım gelmeye basladı sanki . Eğer sancım gelmezse bnde mecbur suniyi yicem . Bu arada bnm annem de günlerce suni sancı çekmiş bizde ama en fazla üç cm açılması olmuş bi de kendi sancısıyla gitmesine rağmen . Sonuç hepimiz sezeryanız . Buna rağmen ben denicem suniyi dediğim gibi üç cm açılmış zaten eh ikinci doğum bi de epidural de alcakmışsın mis gibi . Ben olsam en fazla pztsiyi beklerim . Çocuk orda durdukça daha kilo alıyor ki ultrasonda gözükenden daha fazla da doğabilir . Tabi inşallah ikimizde de bunlara gerek kalmaz pat diye sancımız suyumuz gelir mis gibi doğururuz :)
Benim dr da öyle dedi. Bu kez ilkindeki gibi acılı sancı beklememeliymişim. Hafif sancı hissedince hemen gel hastaneye yoksa evde doğurursun dedi. Açılmam var die gözetim altında olmam en iyisiymiş aslında. Evde oğlumla başbaşayım. Yanımda kimse yok. Ani bişey olsa eşim işten 10 dkda gelebilir. Ama ben sancıyı farketmeden bebek iyice inerse ve riskli bi durum oluşursa... Kafam karıştı iyice. Ne yapsam en hayırlısıdır bilemiyorum.
canıım tansiyonun normalde kaçtı ve ölçüyor musun son zamanlarda kaç çıkıyordu? tansiyonuna çok dikkat et, bir de yüzde elde ayakta şişlikler oluyormuş onları da önemsemek lazım, çok geçmiş olsun
Kuzum dr doğru söylemiş.basimdan geçtiği için biliyorum.tansiyonunu yükseltebilecek herşeyden uzak dur.duzenli ölçüm yap.ve gerilme stres olma.en önemlileri bunlar.bide aniden gelişen ödem olursa elinde ayağında hemen doktoruna haber ver.az kaldı zaten.su an bile doğsa çok sıkıntı olmaz.
Canım oğlumda gün içinde az az gelmişti. Şimdi sende nasıldır bilemem. Bi doktora gözük istersen. Hem acı eşiğinde yüksekmiş. Belki sancıların başladı sen yaratmıyorsun. Dayı kızım hastanede nst bağlı iken doğumu gerçekleşmiş. Hissetmemiş sancısını çok fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?