- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.781
Ne güzelmiş canım maşallah 3cm açılana kadar ben öldüm öldüm dirildim...zaten 2 mayıs mış muhtemel doğum tarihin 3cm açılmayla doğum baslamış sayılıyor o şekilde dolaşman doğru mu bilmiyorum fırt diye doğurmayasın...benim doktorum 3cm de doğum başladı diye çok paniklemişti...sen bilirsin ama doğum başlamış zaten neden bekliyorsunKızlar sizin fikrinize ihtiyacım var
Bugün kontrole gittim. Sancım çıkmadı. Bebek hareketleri iyi. Muayenede 3 cm açıklık çıktı. Dr yarına yatışını yapıyorum, çok az suni sancı ve epidural ile 1 saate doğurursun dedi. İlk doğumumda da suni istemedim bunda da istemediğimi kendi sancımı bekliycemi söyledim. O zaman pazartesiye kadar beklerim pazartesi yatışını yaparım dedi. 40 haftam çarşamba doluyor ve daha vaktim var die acele etmenin manası yok ki. Dr nie acele ediyor anlamadım.
Sizce doğru karar mı verdim?
Suni sancı ile doğum yapan anneler önerir misiniz?
Yoğurtlu naneli tanesiz çorba yapılıp götürulebilir...Canan Karatay yaptırmayın şeker yüklemesi diyor ama ona göre zaten herkes bizim şu anda yaptığımız gibi beslenmeli...sıfır şeker sıfır karbonhidrat...düşünsene meyve de yemeyin patates de diyor...tam bizim diyet...bunu yaşam şekli haline getirenin zaten başka şey yapmasına gerek yok
Ahh başarabilsem yine gitcek hesabım diye ellemedim :)Yaz altına bari adını kimse tanımaz seni böyle :))
İYİ ozaman sıkıntı yok canım hreketlere devam sanırım :)Kahverengi canım pembemsi. Sordum doktoruma normal dedi hareketlerinde azalma yada sancın başlarsa gel dedi.
Çünkü hiç sancım yok canım. Annem beni suni sancıyla doğurmuş, çok acı çekmiş ve ben baygın doğmuşum. Korkuyorum bebeğim strese girer sancı verince kötü bişey olur die. Herşey doğal akışında ilerlesin isterim. 3 cm açılma ne zaman oldu hiç bilmiyorum. Bişey hissetmedim. 2. doğumlar kolay olur derler, ondan mı acaba.? İlk doğumunda 6 saat sancıyla 3 cm açılmıştım çok acı çekmiştim.Ne güzelmiş canım maşallah 3cm açılana kadar ben öldüm öldüm dirildim...zaten 2 mayıs mış muhtemel doğum tarihin 3cm açılmayla doğum baslamış sayılıyor o şekilde dolaşman doğru mu bilmiyorum fırt diye doğurmayasın...benim doktorum 3cm de doğum başladı diye çok paniklemişti...sen bilirsin ama doğum başlamış zaten neden bekliyorsun
Kilodan mı şiştin yoksa ödem mi fazla. Ben de çok kilo aldımGebelik şekeri çıktıDüşürdüm şükür ama çok fazla şiştim ya balon gibiyim haftaya 37+2 oluyyprjm sanırım bakalım artık ya
Benim de oldu o gözlerden ve bende 75 bedenle emzirdim :) aynı yorumlar vardı şuanda da minik göğüsler inşallah emer yine kuzularBen kullanmadım canım ilk defa duydum. Oglum da emzirmeden önce azıcık süt akıtıp sürerdim emzirme bitince de aynı işlemi tekrarlardım. Benim yara olmadi ama göz göz oldu göğüslerim nazar değdi. Bakınca göz gibi yaralar vardı. Çünkü benim göğüslerim büyümedi 75 bedendim nasil sut geliyor nasil doyuyor hic buyumemis falan dediler. Oda bayağı sonra oldu o zamanda garmestan krem ve zeytinyagi falan sürdüm geçti.
Herseyde vardir bir hayır canım sıkma canini. Hem ne kadar kalırsa daha iyi. Senin 2. Sezeryan olacaktı değil mi. Belki o zamana kadar sancin başlar bebiş gelmek ister belli mi olur
Canım yutkunma sesinden anlardı annem sütün var korkma derdi. Senin de öyledir. Bir de bebek aç kalınca ağlardı. Benimki öyleydi yani. Uyumazdı falan. Sarılıktan da korkma rengi sararır göz içleri falan anlarsın zaten.Kızlar ya bebis emiyor ama sutum gelitor.mu bilmiyorum çok korkuyorum sarılık olur.mu diye. Uyurken de emzik emiyor bana bi fikir verin
Annenin acı çekmesi ve senin baygın doğman suni sancıdan mıymış acaba yoksa çok uzun sürmesinden ya da bir türlü açılma vs olmamasından mıymış onu da bilmek lazım...yani 20 saat sancı çektiyse tabi anne de bebek de yorgun düşer...suni sancı açılmayı hızlandırmak için veriliyorsa ondan olmaz heralde...hiç bilemiyorum ki canım ben ilerleyemedim sezaryen oldum ama 3 cm açılmayla çıldırıyordum istersen yürüyüş ya da egzersizle kendin hızlandır...Çünkü hiç sancım yok canım. Annem beni suni sancıyla doğurmuş, çok acı çekmiş ve ben baygın doğmuşum. Korkuyorum bebeğim strese girer sancı verince kötü bişey olur die. Herşey doğal akışında ilerlesin isterim. 3 cm açılma ne zaman oldu hiç bilmiyorum. Bişey hissetmedim. 2. doğumlar kolay olur derler, ondan mı acaba.? İlk doğumunda 6 saat sancıyla 3 cm açılmıştım çok acı çekmiştim.
Bugün nstde 10lara ancak çıktı sancı yok yani...
Ya keşke bnde de üç cm açılma olsa sonum bnm de suni sancı gibi gözüküyır . Benm suyum azalfığı için çarşambayı geçirmicek doktor tabi cmtsi muayenem var suyuma bakcak tekrardan ona göre blki de sezeryan olcak riske atmicak . Bnce üç cm açılmışsın zaten dört beş cm de epidural vururlar hiç bişey hissetmiceksin nerdeyse bebeğin kilosu kaç eğer üçü gectiyse bnce yatışını yaptır gitsin sonuçta durdukça bebek de kilo alıyor . Belki biraz zayıf doğarsa kesi falan da atılmasına gerek kalmaz.Kızlar sizin fikrinize ihtiyacım var
Bugün kontrole gittim. Sancım çıkmadı. Bebek hareketleri iyi. Muayenede 3 cm açıklık çıktı. Dr yarına yatışını yapıyorum, çok az suni sancı ve epidural ile 1 saate doğurursun dedi. İlk doğumumda da suni istemedim bunda da istemediğimi kendi sancımı bekliycemi söyledim. O zaman pazartesiye kadar beklerim pazartesi yatışını yaparım dedi. 40 haftam çarşamba doluyor ve daha vaktim var die acele etmenin manası yok ki. Dr nie acele ediyor anlamadım.
Sizce doğru karar mı verdim?
Suni sancı ile doğum yapan anneler önerir misiniz?
Ben olsam alırdım sanırım canım 3 cm iyi bir açılma. Yumuşama var mıymış. Suni sancı verip suyunu patlatırlarsa , zaten ikinci doğumun zor olmaz ki. Birinciyi normal doğuranilmişsin bu daha da kolay olurÇünkü hiç sancım yok canım. Annem beni suni sancıyla doğurmuş, çok acı çekmiş ve ben baygın doğmuşum. Korkuyorum bebeğim strese girer sancı verince kötü bişey olur die. Herşey doğal akışında ilerlesin isterim. 3 cm açılma ne zaman oldu hiç bilmiyorum. Bişey hissetmedim. 2. doğumlar kolay olur derler, ondan mı acaba.? İlk doğumunda 6 saat sancıyla 3 cm açılmıştım çok acı çekmiştim.
Bugün nstde 10lara ancak çıktı sancı yok yani...
Kuzum devamlı ağlıyordu en son 2yi geçerken emzirdim ama şu an uyuyor uyandiralim emziriyim dedim uyanmadi valla çok uğraştık uyuyor uyusun bari dedim şimdi bi sorun olur mu ya acaba çok mu uyumus çok mu zaman geçmiş?Canım yutkunma sesinden anlardı annem sütün var korkma derdi. Senin de öyledir. Bir de bebek aç kalınca ağlardı. Benimki öyleydi yani. Uyumazdı falan. Sarılıktan da korkma rengi sararır göz içleri falan anlarsın zaten.
Kızlar ya bebis emiyor ama sutum gelitor.mu bilmiyorum çok korkuyorum sarılık olur.mu diye. Uyurken de emzik emiyor bana bi fikir verin
Kizlar ben bu mesajdan sonra 24 saat idrar biriktirme yaptım sabah hastaneye verdik az once sonuclar cikmis dokrorla telefonda konustuk idrarda protein miktari yine fazla haftalik takip edecegiz artik idrar tahlilini dedi
Ama onemli olan tansiyon mutlaka duzenli ölç 14\9 uzerine cikarsa hastaneye gel dedi
Yani idrarda protein tek basina onemli degil dedi Aslinda doktorumdan cok memnunum ama esimin israriyla devlet hastanedinde bir doktordan yarin icin randevu aldim bakalim o neler diyecek
Tabi gözüm kulağım bebegin hareketlerinde
Başladı anneligin tatlı telaslari :) kuzum ayak topuklariyla oyna birazcık sikabilirsin uyanır öyle bide çenesini dürt :)Kuzum devamlı ağlıyordu en son 2yi geçerken emzirdim ama şu an uyuyor uyandiralim emziriyim dedim uyanmadi valla çok uğraştık uyuyor uyusun bari dedim şimdi bi sorun olur mu ya acaba çok mu uyumus çok mu zaman geçmiş?
Benim de oldu o gözlerden ve bende 75 bedenle emzirdim :) aynı yorumlar vardı şuanda da minik göğüsler inşallah emer yine kuzular
Annemi hastaneye götürene kadar kendi sancısı durmuş. O yüzden suni vermişler. Açılması olmuş ama ben biraz yan dönük duruyormuşum bi türlü kanala inememişim... kardeşimi kendi sancısıyla 1 saatte doğurmuş.Annenin acı çekmesi ve senin baygın doğman suni sancıdan mıymış acaba yoksa çok uzun sürmesinden ya da bir türlü açılma vs olmamasından mıymış onu da bilmek lazım...yani 20 saat sancı çektiyse tabi anne de bebek de yorgun düşer...suni sancı açılmayı hızlandırmak için veriliyorsa ondan olmaz heralde...hiç bilemiyorum ki canım ben ilerleyemedim sezaryen oldum ama 3 cm açılmayla çıldırıyordum istersen yürüyüş ya da egzersizle kendin hızlandır...
Kuzum devamlı ağlıyordu en son 2yi geçerken emzirdim ama şu an uyuyor uyandiralim emziriyim dedim uyanmadi valla çok uğraştık uyuyor uyusun bari dedim şimdi bi sorun olur mu ya acaba çok mu uyumus çok mu zaman geçmiş?
Göğüse soğan sürme meselesinide daha oğlumda duydum ama yapmamıstım bi kc kişiden daha duydum burda biride dedi birine sürdüm catlamadı öbürüne sürdüm catladı diye bide şöyle bi yazı buldum @sofiarya canım sen ne dersin bu yazıyla ilgili
Sarılık olmasın istiyorsan saat başı emzir kuzum gündüzleri. Göğsünü sıktığında damla süt bile geliyorsa sütün vardırKuzum devamlı ağlıyordu en son 2yi geçerken emzirdim ama şu an uyuyor uyandiralim emziriyim dedim uyanmadi valla çok uğraştık uyuyor uyusun bari dedim şimdi bi sorun olur mu ya acaba çok mu uyumus çok mu zaman geçmiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?