- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.821
Öyle bi ihtimalde var tabi . Ama ben direk sezeryan istersem de içimde kalır acaba suni alsam normal doğum olurmuydu diye . O yüzden takıcağıma suniyi deneyeyim diyorum . Bende epidural almayı düşünüyorum eğer açılmam olursa tabi önce doktoruma sorcam o ne düşünüyor epidural için bilmiyorumAmin canım.
Ha bi de suni verip sezeryana dönme durumu var korktuğum sahi sen söyleyince hatırladım. Bunu yaşayan arkadaşlarım oldu benim de. Bu daha da beter korkutuyor beni. Bazı drlar da bilerek böyle bi yol izliyor ki sezeryana alabilsin die. Her bünye de suni sancı etki etmiyormuş. Açılma durunca bebek strese girmesin diyip hooo sezeryana... zaten doktorlara hiç güvenemiyorum. Benim niyetim 5 dk aralıklı sancım olunca hastaneye gidip doğurmaktı. Öyle olur inşallah
İYİ ozaman sıkıntı yok canım hreketlere devam sanırım :)
Hadi artık birimiz doğuralımCanım doktoruma sordum bebek hareketlerinde azalma olursa o zaman gel dedi. Birde hissetmemen imkansız dedi bana sordum da. Bekliyorum bakalım hissedeyim diye. Arada kasıklarıma sızı giriyor ama sızı böyle ağrı değil. Birde sancıda bebek hareketleri azalırmış benim sıpa hiç durmuyor valla.
Valla canım ben 2 normal yaptım hiç nişan yaşamadım ... Ama duyduğum kadarıyla sürekli gelen bişey değil gibi bi doktora sor istersen canım
Canim ben kaybimda 24 saat suni sanci cektim .suni sancidan korkma korkulacak bisey degil bence abartiyirlar ki ben kan vermekten korkan biriydm o ana kadar. Bebegimin kalbi durmustu doktor rahme zarar vermeden doguracaksin suni sanciyla dedi o aciyla bu ani yasamak istemiyorm kesin alin sezeryanla dedim. Doktor seni dusunmek zorundaym rahmini diger gebelikler icin korumaliyiz mecbur doguracaksin dedi. Yatisim oldu vajinama bildigin hap koydular 3 saat arayla 've ayni anda agizdan da bir tane ayni haptan icirdiler hemsireler. Rahim birden kasilmasin yavas yavas acilsin diye serumla vermemisler suni sanciyi. Adet sancisi gibi ufak agrilarim oldu gece, ertesi gun oglen yarim saat siddetli sanci cektm bebegin kafasi dayanmis artk cikmak uzereyken normal o kadari da. Zile bastm ebeyi cagirdm dogumhaneye giderken koridorda kafasi cikti kizimin bacaklarima degiyordu sonra ilacin etkisiyle vucudunu disari atti bebek. Ki olu bebek dogurmak cok zor bebek kendini ittirip kayamiyor . Normal dogimda sen nefes alip ikindikca bebege yardim ediyosun o da geliyor. Su normal dogumda bagiran zirlayanlara da sinir oluyorm ciglik atacagina doktorun ebenin dedigini yapsa kolayca gelecek bebek bagirdikca bebegi oksijensiz birakiyolar hem saglikli olduktan sonra tum acilara deger olup bitiyo sonucta
Hadi artık birimiz doğuralımbiri açsın şu yolu
Evet evet bunların gelceği yokAy elele tutuşup gidelim doğurtun bizi diyelimDaha napalım doğurmak için acaba ya ters taklamı atalım :)
Başladı anneligin tatlı telaslari :) kuzum ayak topuklariyla oyna birazcık sikabilirsin uyanır öyle bide çenesini dürt :)
Canım sutunu çay kaşığına sağmaya çalış ve agzina ver 2-3 cay kasigi bile versen kendisine gelir. Kan sekeri dusmus olabilir. Gebelik okulunda ebe boyle demisti 2 saati geçirmeyin kan şekeri düşer bebek uyanmaz cunku hali olmaz o zaman sutunu sağ agzina cay kasigi ile ver. Altini actiginda da uyanirmis bebis.
Kızlar şimdi emzirdim yarım saat kadar iki gogsumden de, ama elinin üstünden kan almislar canını çok yakmislar acidikca çok agladi. Yarım saate yakın emdi ama sutum mememi siktigimda en fazla 1 damla geliyor anlamadım bu işi aglicam ya inşallah doyuyordur mama da aldırdım ama vermedim daha ne yapayım bilmiyorumSarılık olmasın istiyorsan saat başı emzir kuzum gündüzleri. Göğsünü sıktığında damla süt bile geliyorsa sütün vardır
Canım gözün aydın seninde..doymadığını anlarsan mama verirsin azcık bişey olmaz...kaka yaptı mı annesiKızlar şimdi emzirdim yarım saat kadar iki gogsumden de, ama elinin üstünden kan almislar canını çok yakmislar acidikca çok agladi. Yarım saate yakın emdi ama sutum mememi siktigimda en fazla 1 damla geliyor anlamadım bu işi aglicam ya inşallah doyuyordur mama da aldırdım ama vermedim daha ne yapayım bilmiyorum
Oyy kavuştun sen ne güzel ilkin mama vermeye çekinme canım .. sadece su basit biberonla verme çabucak çekip ictiginden çenesi tembellesir seni emmek istemez zorlanır filan, emmeyi bırakmasın . Gözün aydın darısı bana ben Çarşamba alınacagim canım Mayıs annesi olacağım mecburi :)Kızlar şimdi emzirdim yarım saat kadar iki gogsumden de, ama elinin üstünden kan almislar canını çok yakmislar acidikca çok agladi. Yarım saate yakın emdi ama sutum mememi siktigimda en fazla 1 damla geliyor anlamadım bu işi aglicam ya inşallah doyuyordur mama da aldırdım ama vermedim daha ne yapayım bilmiyorum
Oyy ben onun minnak ellerini yerimEki Görüntüle 2140698 Kızlar güzel dilekleriniz dualarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim... çoğunuzun bildiği gibi cuma gününe sezeryan planlanmıştı kızımın makat geliş oluşundan dolayı..miniğim ben tarih filan dinlemem dedi..sanırım oda hissetti anne ve babasının onu senelerce beklediğini ve bu hasrete son vermenin vakti geldi diyerek..salı yı çarşambaya bağlayan gece 2 civarında evde suyumun gelmesiyle başladı..ardından apar topar hastaneye geliş..hastane ekibi 8.30 mesai alıyordu ve bütün ameliyathaneler dolu..sağolsunlar hepsi sabah erkenden kalkıp bütün ameliyat ekibini toplayıp 7.30 gibi ameliyata aldılar..7.50 de kızımın seslerini duymak nasip oldu..En ćok sevindiğim şey kendi tarihini kendi belirledi ...Normal doğumun tüm sürecini yaşadım su_ sancı -panik..kendini çoktan hazırlamıştı ..Bakmaya doyamiýorum.Cennetten gelen bir melek gibi sanki ..Rabbime şükürler olsun ...Sizleride hayırlısıyla kavuşturmayı nasip etsin. Hepinizi görmesemde., tanımasamda. Çok seviyorum..
Benim ilk doğumda da bebek şekeri dismus acıkmış hep uyudu annemlerde bırak uyusun dedi sonuç kötü oldu canım şimdi karar senin annesin iç gudulerini dinleKuzum devamlı ağlıyordu en son 2yi geçerken emzirdim ama şu an uyuyor uyandiralim emziriyim dedim uyanmadi valla çok uğraştık uyuyor uyusun bari dedim şimdi bi sorun olur mu ya acaba çok mu uyumus çok mu zaman geçmiş?
Canım şimdi telaşın çok başkadır hiç de tecrübem yok bu konuda ama daha iki gün önce sen paylaştın burda bebişlerin midesini ne kadar sütle doyduğunu onu düşün rahatlamaya çalış zaten doymazsa bncede hiç durmaz ağlar hastanede de mama vardır . Eğer doymadığını düşünüyosan bi hemşirelere sor istersenKızlar şimdi emzirdim yarım saat kadar iki gogsumden de, ama elinin üstünden kan almislar canını çok yakmislar acidikca çok agladi. Yarım saate yakın emdi ama sutum mememi siktigimda en fazla 1 damla geliyor anlamadım bu işi aglicam ya inşallah doyuyordur mama da aldırdım ama vermedim daha ne yapayım bilmiyorum
Genel anestezi mı oldun canım sonrasinda ağrın oldu muKızlar tek tek alintilayamadim, bebis 4126 gr 57cm doğdu. Hafiften anestezi geçiyor benim tutuşmaya başladımsutum gelir insalah ne olur dua edin
Eğer kendi gelmezse bzim kızda öarlamba poposuna suniyi yiyecek :)Oyy kavuştun sen ne güzel ilkin mama vermeye çekinme canım .. sadece su basit biberonla verme çabucak çekip ictiginden çenesi tembellesir seni emmek istemez zorlanır filan, emmeyi bırakmasın . Gözün aydın darısı bana ben Çarşamba alınacagim canım Mayıs annesi olacağım mecburi :)
Ya canım benim maşallah. Biz de seni çok seviyoruzEki Görüntüle 2140698 Kızlar güzel dilekleriniz dualarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim... çoğunuzun bildiği gibi cuma gününe sezeryan planlanmıştı kızımın makat geliş oluşundan dolayı..miniğim ben tarih filan dinlemem dedi..sanırım oda hissetti anne ve babasının onu senelerce beklediğini ve bu hasrete son vermenin vakti geldi diyerek..salı yı çarşambaya bağlayan gece 2 civarında evde suyumun gelmesiyle başladı..ardından apar topar hastaneye geliş..hastane ekibi 8.30 mesai alıyordu ve bütün ameliyathaneler dolu..sağolsunlar hepsi sabah erkenden kalkıp bütün ameliyat ekibini toplayıp 7.30 gibi ameliyata aldılar..7.50 de kızımın seslerini duymak nasip oldu..En ćok sevindiğim şey kendi tarihini kendi belirledi ...Normal doğumun tüm sürecini yaşadım su_ sancı -panik..kendini çoktan hazırlamıştı ..Bakmaya doyamiýorum.Cennetten gelen bir melek gibi sanki ..Rabbime şükürler olsun ...Sizleride hayırlısıyla kavuşturmayı nasip etsin. Hepinizi görmesemde., tanımasamda. Çok seviyorum..
Sana zaten şok oldum 5 gün nedirEğer kendi gelmezse bzim kızda öarlamba poposuna suniyi yiyecek :)
Sakin ol kuzum panik yapma öncelikle. Daha ilk gün zaten. Hemşireye sor sürekli onlar anlıyorlar. Hep uyuşuk mu bağır çağır ağlıyor mu canım. Memedeyken yutkunma sesi geliyor mu. Ben günde bir iki mama verdim kızımda ilk 3 gün. Çünkü ağlıyordu hastanede vermişlerdi zaten. Mama verdiğim anlarda hep sağdım sütüm gelsin diye ve duşagirdim. Mama ver diyemem ama verme de diyemem. Sen incele bebişini son karar senin en iyi sen anlar tanırsın onu. Çok uyuyorsa kan şekeri düşmesin uyandır kuzum hep uyşuk olur kan şekeri düşünce.Kızlar şimdi emzirdim yarım saat kadar iki gogsumden de, ama elinin üstünden kan almislar canını çok yakmislar acidikca çok agladi. Yarım saate yakın emdi ama sutum mememi siktigimda en fazla 1 damla geliyor anlamadım bu işi aglicam ya inşallah doyuyordur mama da aldırdım ama vermedim daha ne yapayım bilmiyorum
Süpersin canım çaban takdire şayan. Bu sıpalar totolarını kaldırıp gelemezlerse bukadar çabaya rağmen demekki hayırlısı değilmiş diyeceğiz. Siz full gaz devamAynen canım pilates topunda hoplayıp duruyorumyorganlarımı çıkarıp yıkadım astım annemler falan gelecek ya temiz olsun hemde hareket olsun diye dolandım durdum evde. Bakalım bu gece bekliyorum ben birşeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?