2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Hayır canım çatı muayenesi olmadım daha. Çarşamba günü kontrolümüz var ama yarın mi gitsem ? Dedigim gibi erken bekledigimizden her hangi bir şey olursa gel demişti doktor.

Nişandır Can'ım büyük ihtimal. Ama hemen arkası gelecek diye bişey Yok.
Erken de gelse riski çok az. Stres yapma bu yüzden. Bekle bakalım sancı su vs olacak mı?
Evet canım çok şükür ki normal süresine girdik sayılır. Doktor 38inci haftayı dolduracağini dusunmuyordu zaten. Yinede inşallah nisan değildir ya. Bugün biraz fazla yürüdüm ondan kaynaklı başka bir şeydir inşallah.

Kızlarr ya şimdi aklıma geldi özellikle istanbulda olanlara sorum doğalgazı açmamız lazım mı ? Yani bnm ev sabah altıdan öğleden sonraya full güneş alıyor . Bi de bu patikli altların altına bişey giydircez mi çorap hariç ne bileyim tayt veya kilotlu çorap ? Ben hiç almadım onlardan . Ay daha doğurmadan başladım

Nişan olunca hemen Doğum olacak diye düşünme. Bazıların da erken geliyormuş. İnş biraz daha kalır yavrun

Ben şimdiden yanıyorum evde bizim merkezi sistem üstelik. Öyle isteyince açamam. Bugün yarın da kapatırlar zaten. Küçük ısıtıcı fanlar var. Ben ondan düşünüyorum Can'ım. En azından banyo yaparken falan. Çorap dışında da bişeye gerek olmaz sanırım. İllaki bi battaniyeye sarılı olur hep Zaten.

11-12. haftalarda oldum, bayılttılar da ama öncesinde ilaç da verdiler. üçüncü de zehirliyor diye vermediklerinde de benim işim biraz zorlaşır sadece demişti dr.

Sarilikli oldugu icin daha cok uyuyor olabilir. Arada uyanip yada uyandirilip emiyordur diye dusunuyorum. Kolay gelsin umarim en kisa zamanda iyilesir.

Canım evin soğuk nemliyse açarsın biraz...oğlum nisan ayında doğdu eve getirince babası odaları gezdirdi (merkezi sistemdi sadece yattığımız odada ufo yanıyordu) bak bu senin odan burası salon vs diye bebek üşüttü gazdan sefil olduk...ayağına mutlaka çorap ve battaniyeye sarılı olur zaten bir süre...bizim ev çok sıcak şimdilik ama o zaman nasıl olur bilmiyorum İstanbul la Bursa nın havası benziyor diye kendimce yorumladım

Kendimizden bir ince fazla giydirmemiz gerekiyormuş. Genelde de elleri ve ayakları soğuk olurmuş bebeklerin. Isıtmak için kat kat giydirmeyi önermiyorlar

Bnde camlar açıkken bile yanıyorum yorgan falan da örtmüyorum uzun süredir . Artık rahatsız olurda aöarım olmadı . Ay bi de belim ağrıyor şimdi karnım da semsert sanki aşağıdan değilde karnımın sağ tarafından çıkıcak çocuk ütün vücudu orda

Ben soguk olursa corabi patiklinin uzerinden giydidirim diye dusunuyorum. Kilotlu corabin ya da corabin lastikleri bebegi rahatsiz edebilir. O yuzden bence en guzeli yumusacik kundaklamak. Ablamin bebegine oyle yapmis annem.

Ben kiyamam sararim sarmalarim bebegimi bir kac kat ama burda cocuk doktorlari bastira bastira cok cok sicak, cok kat kat giydirmeyin diyor.

Burada baska bir Turk arkadas bebegi buyuk insanlar ne giyiyorsa oyle giydirmeli sadece gocmenler bebeklerini kalin giydiriyor diyor. Gercekten de sadece Turklerin Araplarin bebekleri kat kat giydirilmis. Amerikalilarinki ince kiyafetli ciplak ayakli geziyor.
Bunu diyen arkadasim kendi hep tshirtle gezdigi icin ben katkat giyindigimde bile o bebek kisa kollu badi ile atletsiz hirkasiz geziyor. Oyle aman aman da hasta olmuyor.

Sağol canım bzm evde baya sıcak gerek olmaz herhalde o zmn sabahın köründe güneş vurmaya başlıyor

Bu arada kizlar gece agrilarim uyandirdi aa herhalde bunlar artacak dogum yapacagim dedim. Ama artik sanci midir, yoksa yumurtaligimda kist bulunmustu 3cm lik o mudur bilmem pek gidip gidip gelmiyordu. Sabah kalktik kahvalyi yaptik o sancilardan yine eser kalmadi Anneanneyi bekliyor kuzum bence.

Çorap içten giyince daha sıcak tutuyor canım...zaten ilk zamanlar giydiririz sonra gerek kalmaz ama bebek vücut ısısını ayarlayabilecek duruma gelene kadar biraz korumak lazım...penye battaniye yeterli bunun için de...

Bende çok sıcağa alıştırmak istemiyorum . Annem de gerek yok ev sıcak dedi ana yine de sorayım dedim ellerde patik ayakta da çorap olur o zamn ve tek takım giydiririm

Bende çok sıcağa alıştırmak istemiyorum . Annem de gerek yok ev sıcak dedi ana yine de sorayım dedim ellerde patik ayakta da çorap olur o zamn ve tek takım giydiririm
Fotolara bakinca, bizimkiler ellere de corap gecirmisler gibi gorunuyor. Ya eldivenlerin hepsi kirli ya da cikiyordur diye dusunuyorum. Corapli eller cok komik gorunuyor

Canım bebeği nasıl alıştırırsan öyle gidiyor ama şu var kafa el ve ayaklar önemli denilir. O yüzden buraları özellikle sakın. Mesela yıkarken de en son kafasını yıkayın ve çabuk olun diye anlatılır.
Bizim bebeklerimiz yaz bebeği olacak o yüzden kat kat giydirirsen terlediginde dikkat etmen lazım o terin uzerine ufak bir rüzgar kötü yapabilir. Benim evim güneş alıyor o yüzden soğuk değil. Banyo sonrası da saç kurutma makinesi ile kıyafetlerini isitip giydiririm ve ben yari kundak yapma taraftariyim o yuzden kundak da yapacağım içinde kat kat giydirmem.

Fotolara bakinca, bizimkiler ellere de corap gecirmisler gibi gorunuyor. Ya eldivenlerin hepsi kirli ya da cikiyordur diye dusunuyorum. Corapli eller cok komik gorunuyor

Evet ya o eldivenler hiç kullanışlı değil o yüzden ben kendinden eldivenli takımlar aldım oğlumda durmadan kullanmıştım kızımda da genelde onlardan aradım bulduğumda da kaçırmadım.

Normal canım bazı çocukların çabuk düşer. Oglumunda 4 gün düşmüştü. Ne güzel rahat rahat yıkayabilirsin artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…