- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #48.401
Benim oğlumda 3.5 yaşında. Nasıl olacak kardeşine nasıl tepki verecek çok endişeliyim. Hergün anne bu memeyi kim emecek diye soruyorHepimize hayırlı doğumlar inşallah canım.
8 yaşında anlar zarar vermez benimki 3.5 yaşında korkuyorum.peki nasıl tepku vermek gerek n demek gerek pedegog bişey dedi mi
Maşallah canım gözünaydın. Sağlıkla büyüt inşallahDoğum yaptım iyiyiz 3550 50 cm ağrım var sonra yazarım
Gunaydin kizlar kandiliniz mubarek olsun bu gece heyecandan dogru duzgun uyuyamadim nasip olursa kizima kavusacam insallah hakkinizi helal edin dua edin insallah kolay gecer dogumum..kendimi iyi hissettimde dogum hikayemi paylasirim insallah doguramayanlarda biran once saglikla kavussun insallah yavrularina
Kızlar herkesi tek tek alintilayamadim kusura bakmayın. Doktorun yanından geliyorum şimdi. Doğum başlamış,4 cm açılmam var. Simdi eve geldim ama sancilarim artarsa beklemeden gitmemi söyledi. Bugun dogurmazsam sabah 7de yatisim yapilacak. Nstde 90 100lerde sancim çıktı ama ben bi şey hissetmiyorum. Gerçi 2 3 haftadır hep olan sancılarım var şuanda. Çok gerginim. Sevinemedim uzulemedim. Dua edin lütfen. Hakkınızı helal edin.
Doğum yaptım iyiyiz 3550 50 cm ağrım var sonra yazarım
Canim benim ilk dogumumda yalanci sanci hic olmamisti.sancilarimida hissetmiyordum.4cm acilma olmustu .Kizlar merhabalar,
O kadar cok yazi var ki yetisemiyorum size :) Dogum yapanlari tebrik ederim, benim gibi bekleyenlere de sabir ve kolay bir dogum diliyorum.
Benim yarin 39. Haftam bitiyor ve 40a giriyorum. Hala bir aksiyon yok. Nst'de birsey cikmiyor. Sanci nasil birsey hic bilmiyorum ama cok az regl agrisi gibi bir agri haricinde birsey yasamiyorum.
Gercek sancinin olmasi icin mesela dogumdan 1-2 hafta oncesinde yalanci sancilarin baslamasi gerekiyor mu?yoksa hic agrim sizim olmadi ama biranda sancilarim gelmeye basladi duzenli olarak diyeniniz var mi?
Dunden beri cesitli hareketler yapmaya basladim, sadece yuruyus ve yoga yapiyordum simdi bunlari da yapiyorum. Belki isine yarayan olur. Dogumu dogal sekilde baslatan hareketlermis: http://www.momjunction.com/articles/effective-exercises-naturally-induce-labour_0022568/#gref
Canim makyaj malzemeleri tarak vs var pecete vs .Artık cantamı kapattım sanırım bi hoşaf kaynatıcam en son
Bebeğe doğumdan sonraki giydircekleri takımı koydum icleriyle beraber yedek koydum ertesi gün foto cekinirken giydirceklerimi biberon emzik ağız bezi göğüs ucu bez pişik kremi ıslak mendil alt acma bi müslin battaniye iki penye bide hastaneden cıkarken sarmaya ince triko battaniye koydum
Kendime gecelik camasır bi takım pijama terlik corap örtü depend koydum
Süsler püsler var işte
Baska var mı aklınıza gelen bişey
Hadi hayirlisi canim haber bekliyoruzKızlar 80 i aşan tek sancim vardı hastaneye yatış yapacaklar belki bugün alırlar sezeryane nöbetçi Dr gelip karar verecek ya alır ya biraz bekler
Ins uygularsiniz ne guzel onuda dusunmeniz. .benim eltimin o yaslarda kizi vardi.ikinci bebis gelince coksukur zarar vermedi.Babası oğlumu havuza falan götürmeyi düşünüyor biseyler olcak o açıdan bende oğlum yardım et kardesini giydirelim bezini getir birlikte büyütcez falan diyorum onu emzirirken onu da yanima yatiririm diyorum ama zarar verir diyolar endişem o yoksa gayet bilincliyiz ama nasıl olur bilmiyorum kardeşi tabletgetircek dedik simdi kardeşimi de bekliyorum tableti de diyo
AY maşallah canım bak küçük küçük diyordu doktor ne güzel tam kıvamında doğmuş prensesDoğum yaptım iyiyiz 3550 50 cm ağrım var sonra yazarım
One yaBenim doktorum bir kere 14 e çıktı ben risk sevmem deyip bu Çarşamba doğumu yapalım dedi, valla ben de anlamadım. Erken filan demiyor bir an evvel alalım derdinde.
Bence doğrusu senin doktorunun tavrı canım. Su nişan açılma vs olmadan hiçbir anlamı yok ki sancıların. Ve bebeğin de kalp atışı iyiiyse ordan anlıyorlarmış ne zamana kadar daha durur diye. Durabildiğince dursun mantığında senin doktor da demekkiKuzum tek sancı için mi yatırıp doğuma alacaklar başka sebebi var mıydı...bu doktor benim sancımı falan ciddiye almıyor doğumun kendiliğinden başlamasını falan mı istiyor bekliyor acaba sonuçta sezaryen olucam aslında ben de öyle isterdim ama bilemedim simdi
Canim cabuk iyiles insallah Rabbim sifa versin .gozun aydin insDoğum yaptım iyiyiz 3550 50 cm ağrım var sonra yazarım
Hurma zemzem önemli bacım :) bizim kantinde 5 tl bardağı inanır mısın şaka gibi ya milka çikolata 10 tl. Geçen nst de alın dediler de acıdım ya 10 tl nedirAyrı ıslak mendil kagıt havlu koydum cnm diş fırcası macunuda koydum kozmetiklerin icine yazmamısım
Hurma zemzem koycam bak bişey vardı diyorum tülbent koydum cnm kagıt havlu koydum diye normal koymadım ama koyayım bi tane yine nolur nolmaz kahvede koymadım kantinden alınır diye
Aslında ben de öyle istiyordum hep ama bi tanıdık Fethiye de gece acil doğuma gidince kendi doktoru ve aylardır takip etmesine rağmen çok ters davranmış üzülmüşler bu ne gecenin bi vakti uyandıriyorsunuz insanı demiş anestezi uzmanı falan hepsi uykuli sefil haldeymiş korktum biraz galiba öyle şeyler olmasından...yoksa en güzeli sancıyla doğum başlamış olarak gitmek sonuçta bebek kendisi gelmek istiyor sezaryen olsa bile sorun değil içerde her şeyini tamamlamış gelmeye çalışıyor oluyor...hakkımızda hayırlısı olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsın zaten korkuyoruz endişeliyiz bir de o sancıyla doktorun azarlamasına falan dayanamam benBence doğrusu senin doktorunun tavrı canım. Su nişan açılma vs olmadan hiçbir anlamı yok ki sancıların. Ve bebeğin de kalp atışı iyiiyse ordan anlıyorlarmış ne zamana kadar daha durur diye. Durabildiğince dursun mantığında senin doktor da demekki
Kızlar birşey soracağım nette araştırma yapınca korktum çıkan sonuçtan. Bu sabah kahvaltı edeceğim sırada birden gözlerimin önünde ışık belirdi. Hani böyle spotlara yada güneşe bakarsın da gözünü başka bir yere çevirince hala gözünde baktığın güneşin ışığı durur. Bir süre devam eder ya onun gibi. Ama ben ışığa falan bakmamıştım ve yarim saatten fazla sürdü. Internette baktim hipertansiyon ve gebelik zehirlenmesi falan diyor. Şu anda iyiyim. Ama korktum. Bu ikinci oluşu. Bu konuda bilginiz var mı yüksek tansiyonu olanlar da gözlerinin onunda ışık oluyor mu
Ben geçen hafta aç girdim bebeğin kalp atışları zayıftı birsürü stres , dobbler falan çekildim sonra sıkıntı çıkmadı . Hemşire aç karınla girmeyeceksin nstye dedi.Kızlar benim de geceden beri bir bel ağrısı var, çarşambayı beklemeyecek mi yoksa bebeğim, stres oldum uyuyamıyorum zaten. Kasıklarım ve belim sızlıyor. Yarın sabah nstye girecektim acaba aç mı gitsem diye düşünmeye başladım
Benimkide aynı Çarşamba bakacak perşembe alalım diyor38+2 oluyor bende bari pazartesi olsun diyorum 39a yaklaşsın istiyorum bakalım ne olacak . Bende valizi hazırladım ama kendiminkileri ayırmaya karar verdim bişey almaya çalışınca çok karıştırırlarcanım benim de çarşamba görünüyor sezaryen, senin hazırlıklar tamam mı? ben hala ütü çamaşır uğraşıyorum, son bi epilasyon durumuna da bakacam daha, bugün nstye girdim sancı arada 70lere çıktı doktor bişey yok dedi, ciğer geliştirici iğneyi vuruldum, istersen yarın alalım diyor, hocam dedim bir sıkıntı yoksa almayalım, e iyi dedi. benim doktor da beni delirtiyor, adamın derdi bir an evvel doğurtmak. hayırlısı hepimiz için
Yediklerine Kimyon katmayı İhmal etme gazı alıyorGaz yapmayan ne var ki nolur bana söyleyin çorba çeşitleri ne olabilir
Nst muayene ücretinden fazla değildir. Ya yanlışlık vardır yada kontrol süresi 10 gün birkaç kere gidip muayene tahlil yaptırdıysan toplam gelmiştirKızlar eşim bir kurumda memur. Biz özel hastaneye gidiyoruz fatura kesip bir kaç gün sonra işyerine gönderiyorlar. Az önce eşim aradı ve 370 TL fatura gelmiş. Muayene üretimiz 90 tl bir de nst ye girdim. Nst ye 280tl yazmışlar. Böyle birşey mümkün değil diye düşünüyorum bir yanlışlık olmalı. Nst 30-40 TL bişey diye biliyorum. Oğlumda 3 sene önce öyleydi. Sizlerin nst ücretleri nasıl? Bu işte bir yanlışlık vardır değil mi?
Ay o nedir ya sen koy o zaman canımHurma zemzem önemli bacım :) bizim kantinde 5 tl bardağı inanır mısın şaka gibi ya milka çikolata 10 tl. Geçen nst de alın dediler de acıdım ya 10 tl nedir
Can'ım şimdiden stres yapma. Çok küçük değil çok şükür. Allahın izniyle ayaklanırsın hemen iki yavruna da yetersin.Oyle canim onunla ilgilenmekten ne cantami ayarlayabildim ne evi ayarlayabildim.ne kisisel temizlik.
Korkuyorum o hastayken dogurursam onunla kimse benim gb ilgilenemez diye
Niye ebe bakıyor canım çatı muayenesini doktorun yapması gerekmez mi...niye sıktın ki kendini...ne yapsak suç valla yesek şekerden korkuyoruz yemesek çocuk besleniyor mu bilmiyoruz...bana da geçen hafta 3400 gr dedi bebek için valla ben hiç inanmadım doğum kilosu bu olur benim bebeğimin bence 3500 civarı yani...bu haftalarda ölçümler sapıyorBugün doktor kontrolüm vardı.. tansiyonum 13/8 çıktı yüksek dedi.. karnım aç gitmiştim bebek nst de pek hareketli çıkmadı.. normalde hareket ediyo çok şükür... ve gelelim zurnanın zırt dediği yere.. çatı muaynesi!!! İki kere denedi ebe yapamadı.. çünkü çok kastım kendimibi de şansıma halden anlamayan bi ebeydi seni mi beklicem seninle mi uğraşcam dedi gitti sonuç olarak yaptıramadım çok şükür doktor bişey demedi.. ben kilo almamışım ama bebekte pek kilo almamış sanırım 3 kilo var yok dedi biraz üzüldüm 38+0 normal mi acaba? Annemde sinirlendi bana onu yemem bunu yemek cocuk büyümüyo önüne ne koyarsam yiceksin diye atar yaptı hayırlısıyla bi doğursaydım yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?