2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
doğum yapanların haberleri geldikçe kendi doğumumuz kadar sevinip, heyecanlanıyoruz Mayıs anneleri'nde Nisan ayı içinde doğum yapanlar epey çoğunlukta. Nisan annelerinde ise hala doğum yapmamış olanlar var Biz sona kaldıkça sanki geciktik gibi hissediyoruz ama mayıs ayı yeni başlıyor hatırlatmak isterim :)

İlk mayıs doğum haberini hangimiz verecek bakalım

ftmkya

Canim bende bir liste var, belki gereksizler de vardir bu listede ama olsun, fikir olur:

Gecelik ve pijama 2-3 adet.
( Bazı hastanelerde kıyafet verilmekte. Seçeceğiniz kıyafetler rahat, geniş,pamuklu, bebeği emzirebilmek için önden rahatlıkla açılabilmeli.)
Terlik
( Kaymayacak ve suya dayanıklı olmalı.)
Sabahlık ya da üzerinize alabileceğiniz hırka.
5- 6 adet külot,büyük boy
1-2 adet çorap
Kişisel bakım malzemeleri
(Diş fırçası, diş macunu,dudak nemlendirici, saç fırçası, şampuan, saç tokası, kokusuz deodorant, 1-2 paket yoğun günler için ped)
Doğumda kullanacağınız masaj yağı
Doğum topu
Enerji verecek yiyecekler
( Kuru meyve, kuru yemiş, sporcu içeceği vb.)
Doğumda dinleyeceğiniz müzikleriniz
Not defteri ve kalem
Kirli kıyafetleri koymak için poşet

Bebeğiniz için;

Mevsime göre uzun ya da kısa kollu bady( 3-4 adet)
Pamuklu tulum(2-3 adet)
Şapka, eldiven, çorap(2-3 adet)
Bebek bezi ( 1 paket)
Bebek battaniyesi( mevsime göre ince ya da kalın)
Bebeğin alt temizliği için pamuk ve su koymak için kapalı bir kap.
( Islak mendil kullanacaksanız yalnızca SU bazlı olmalı)
Farklı boylarda pamuklu, yumuşak bezler( kusma, alt değiştirme gibi çok amaçlı kullanılabilir)
Bebeğin hastanedeki beşiğine sermek için çarşaf.

Bunların yanında çantaya süt sağma makinesi, biberon, emzik yenidoğan bebek için aciliyeti yok.Çantada gereksiz yer tutacaktır...

Kizlar herkese merhaba. Umarim bebekler iyidir bebegini bekleyen anneler de iyidir. Yarin oglum 1 haftalik oluuor Allahin izniyle topige giremedim hic cunku bebege alismaya calisiyoruz ve zaman nasil geciyor anlamadim.
Kizlar doguma gitmeden emzirme egitimi alin mutlaka ben almadim sonra da hastanede pek anlatan olmadi ben de bilemedim ne yapicami gogus ucum yok mama bermek zorunda kaldik hala beriuoruz sagiyorum sutumu bebegi emmeye zorluyorum olmuyor ogrenemedi ilk 2 gun sut gelmedi zaten. Ilk gun haber vermemeye calistik ama gelen gidenden yatip dinlenemedim uyuyamadim ertesi gun yine ayni. Evegecince bebek gece agladi uyuyadim ve r gun boyle gecti zatenhepsi u sezaryen dikisleri cok aciyordu hepsi ustuste geldi ve ben duygusal cokuse girdim bu 4 gun boyunca ben de aglayarak gezdim. 2 gundur uyuyabildim be sutum cogaldi sagiyorum veriyorum icim biraz rhatladi bu yuzden aglama nobetleri gecti Allaha sukur.
Sezaryenden de bahsetmek istiyorum. Hersey cok cabuk oldu. Ameliyathane de herkes benlagladim ben.endi yine de surekli aglayip titredim cunku ben cok korkuyordum. Ama bu benle ilgili siz korkmayin cunku hic bir aci hissetmedim korkumdan agladim ben huyum boyle
. igne yapilirken saat 9 du bebegimin sesini duydugumda ise 9 15 idi. Yani bu kadar kisa suruyor kizlar. Ve o sesi duyup sonra onu gördüğüm an hayatimda yasadigim hic bir duyguya benzemiyor anlatamam... Ki ben hamilelik boyunca duygusala baglamadim. Sakindim hep. Sevinc cigligi atmak derler ya iste oyle olmadi. Resmen bogurdum. Ve onu gorunce soyledigim ilk sey esime su oldu " cok kucuukk!" aslinda kucuk degil 3300 gr ama iste ben oyle bogurdum esim yanimda cok sakindi. Sonrasini hatirlamiyorum uyutup dikmisler uyamdigimda odadaydim bebegim de ordaydi.
Korkmayin, dinlenin, ameliyattan ya da dogumdan sonra mutlaka uyuyun kimseyi onemsemeyin.mutlaka emzirme egitimi alin su an tek uzuntum bebegimin ememesi ve bunun icin kendimi cok sucluyorum. Mama vermek icimi acitiyo ama ac kalacak vermezsem. Kizlar herkese hayirli sakin acisiz dogumlar diliyorum. Sezaryen sonrasi aci cok oluyor dikisler aciyor ama bir kac gun.. Yataga yatmak kalkmak zor oluyor. Ama her sabah biraz daha iyi hissederek uyaniyorsunuz. Ve surekli bebeginizi seyretmek seyretmek seyretmek istiyorsunuz... Harika bir duygu.. Ve her an sukrediyorsunuz. Iyi ki iyi ki diye. Hepinizi selam dua samimiyetle opuyorum anneler. Kandilimiz mubarek olsun ❤

Canım hepsi cok güzel olmus eline sağlık cikolatalar böyle ne kadara geliyo

Canım hepsi cok güzel olmus eline sağlık cikolatalar böyle ne kadara geliyo
İnstagramdan şans eseri 2 sokak ötemde pasta malzemeleri satan toptancı varmış ordan Pelit Sargılı madlen aldım kilosu 40 tl 150 tane falan var. Stickerı tasarladım sayfası 2.5 tl çıkış aldım. birde yanına bademli çikolata draje aldım oda 60 tl kilosu fazlasıyla yeter inş . İnternette satılanlar bana yetmez 50 tane falan oluyor onlar

3-4 gündür geliyoda ayyyy sinirim bozuldu başımıza bir iş gelecek diye çok korkuyorum milletin sormasından ayrı bıktım of ya
Bende de bugun sabahtan beri geliyor. Ama doguma kadar gelmesi de surebilirmis insallah daha fazla endiselenmeden dogururuz bende cok endiseliyim. Normal diyerek birbirimizi rahatlatalim.
O beyaz akıntı benden de çok uzun zamandır geliyor Can'ım. Hatta bazen bildiğin sperm rengi bi akıntı oluyor.

un mutlaka. Yanlışlık olmalı
Canim o zaman senin de yakindir nişan ve dogum baslamasi. Benim bu sabah geldi Nisanim. 10 gundur falan asiri akintim vardi ayni dedigin gibi.

Az önce wc de sıcak akıntı baktım nedir yine o kahve akıntıdan geldi ebe arkadaş dedi açılma kanaması da olabilir inş öyledir

Günlerimiz çok yakın ya bende heyecan yaptım Protestanı kesmiş miydin Duamdasın rabbim kolay kurtarsın hepimizi
Evet canım cuma günü son kez kullanmistim. Benim 3 haftadır filan kasilmalarim oluyordu. Progestanla bu zamana kadar durdurabildik yaramazi. Eğer kasilman sancın yoksa stres yapma. İnşallah vaktinde gelir.

Yaa valla aptal oldum artık ne yapayım şaşırdım.. bana çatı muaynesi yapılan yerin yanında normal doğum yapan bi kadın vardı.. resmen inletti oraları o bağırdıkca benim elim ayağım boşaldı titremeye başladım ebe de sinirli bi tipti çok kasıldım o yüzden.. hala kendime gelemedim başım gözüm ağrıyo eşim dışardan ben çığlık atıyorum sanmış bi çıktım adam bembeyaz.. eşim de kızdı artık yürümek yok ye yat minicik cocuk doğurcan bakması zor olcak diyo..

1 muayene 1 nst ücreti bu. İnşallah yanlışlık vardır. Zaten hastane açılalı 5 ay oldu, adam akıllı düzenleri de yok. Bakalım umarım hallolur.
Bu arada hepsi harika olmuş. Sağlıkla kullansın oğlun. Ben de bu hafta çikolata ve anakucağı işini halledicem.

Son düzenleme:
kızlar rezene çayını doğumdan bir gün önce iç demişti arkadaşım ama ben daha alamadım. sizler içiyor musunuz?

Gaz yapmayan ne var ki nolur bana söyleyin çorba çeşitleri ne olabilir
canım et veya kemik suyuna şehriyeli çorba yapabilirsin, bakliyattan uzak durmamızı öneriyorlar. marul ve yeşillik de süt yapıyormuş
One ya
Cok sasrdim .
Beni iki haftadir herkes uyariyor.
16 ile normal dogum yaptim diyen bile var.
Tansiyon ilaci kullaniyormusun .
Benim ilacla bi kere15e cikti yine ama doktorum gayet iyi sorun yok dedi.
ya inan herkes öyle diyor ama benim doktorda bi acele var anlatamam. o öyle yaptıkça ben de strese giriyorum. ilaç filan kullanmıyorum tansiyon için. çok az kaldı bakalım hayırlısı

canım kilosu gayet normal önemli olan sağlıklı olması. tansiyon konusunda benim doktorum beni çok panikletti sen de dikkat et, limonlu su gerçekten işe yarıyor. tuzu olabildiğince kesmeye çalış

benim de 38+1 de olmuş olacak doğum, doktorlardaki bu aceleyi anlamak mümkün değil. bende şeker var tansiyon da arada yükseliyor. seninki neden acele ediyor ki

Dogum yapan anneler hayirli olsun kalanlarda insal saglikli br sekilde kavusursunuz bebislere hanimlar benim 3 gundur feci kadintim var br gece tuzlu suyla idare ettim br gecede tndrdiuot ama dun dayaniazdi agladim resmen dinmiyordu kasinti br kac ay once drm krem vermisti trvazol du sanirim ismi hic kullanmadim dun dr sormadan kullandim iyi oldum bu haftalarda uygun mu suzce bir bilginuz var mi tsk

İdrarıma baktılar protein var mı diye çok şükür yok.. ama miss gibi mikrop çıktı şimdi antibiyotik kullancam malesef

İnşallah öyledir. Az önce çamaşır astım ve karnım öyle bir kasıldı ki anlatamam. Alttan sanki boşluk gibi birşey hissediyorum. Bebek çıktı çıkacak diyorum eşime. Geçen hafta nst de sancım da çıkmadı ama bu ağrılarım da yoktu o zaman. Şuan çok kasılmam oluyor. Bu nst ücretiyle tekrar nst ye nasıl girerim onu da bilmiyorum

Beyazkediiiiii en çok süt yapan şey tahin helvası. Ondan ye ve üstüne su iç. Bir de dereotu(hatta çoğu yeşillik). Sana tavsiyem ne yersen ye üstüne su iç. Bir de kızlar emzirdikten hemen sonra 2 bardak su içmek gerekiyor aklınızda olsun. Sıvı tüketimi çok önemli

Ozaman yanlış yapmışlardır ben medicanaya gidiyorum danışmadakiler okadar acemiki birkaç kişi sıralanınca elleri ayaklarına dolaşıyor ama doktorum çok iyi idare edioz

benim de 38+1 de olmuş olacak doğum, doktorlardaki bu aceleyi anlamak mümkün değil. bende şeker var tansiyon da arada yükseliyor. seninki neden acele ediyor ki
Benim 2. Doğumum forumda diğer doktorlarda öyle sanırım riske atmıyorlar 38de alıyorlar.sıkıntı olmadıkça ben zorluyorum Çarşamba açılma sancı olmazsa pazartesiye tamam der inş
Cuma arkadaşım Doğum yaptı ikizdi onun bebekleri 34 haftada acil aldılar, açılması sancısı vardı. dün görmeye gittik küveze falan koymamışlar yanında duruyorlardı.
Ben 4 haftada öndeyim beklemedeyim

Bende de idrar tahlili yaptı ilk zinnat verdi antibiyotik sabah akşam içtim geçen hafta yine tahlil istedi azıcık yine çıktı. Busefer yine zinnat +suya karıştırılıp gece içilen toz verdi

1 muayene 1 nst ücreti
Bende ozele gidiyorum dr muayene ucreti 170 tl nst gecen hafta girdim 14 tl idi memoryl hastanesi

Bizimki de yürumeme taktı kafayı 1 hafta kalmış 1 kilo alsan nolur diyor sanki benim derdim o...dün biraz fazladan doyurdum karnımı gene oldu şeker 165 yani kaçamak maçamal hal getire bize ne buyük sorumluluk anlamıyorlar...ödem falan olunca iğne bile etkilemiyormuş spinalde uyuşma olmuyormuş...

Benim de kilom umrumda değil valla daha önce verdim yine veririm hiç vermesem nolur? Benim şekerim yediklerimden ziyade biraz stresle de çıkıyo sanırım dün dünyayı yedi 125 ti bugün hiç bişey yemedim sadece tuzsuz cavdar ekmeği 1 dilim biraz da tuzsuz peynir yedim hastaneye gittim stres yaptım bi ölçeyim dedim 160 olmuş.. annemin evi merdivenli 10 dk merdiven indim çıktım düşer birazdan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…