- Konu Sahibi kardelen384
-
- #48.461
Hayırlı kandiller canım oğluşun nasıl sen nasılsınKizlar cok geri kaldim ama bir selam veriyim dedim. Kandiliniz mubarek olsun. Saglikla dogurun insallah hepiniz. Biz oglusumla iyiyiz sukur 10 gun bitti.
Allah yardımcınız olsun canım, inşallah ilerlemez.Bebeğimi başka hastaneye kuvezdede sevkettiler morariyor nefessiz kalıyor dua edin
Oluyor canim ama her isik gorme tansiyon degil her tansiyon gebelik zehirlenmesi degil.Kızlar birşey soracağım nette araştırma yapınca korktum çıkan sonuçtan. Bu sabah kahvaltı edeceğim sırada birden gözlerimin önünde ışık belirdi. Hani böyle spotlara yada güneşe bakarsın da gözünü başka bir yere çevirince hala gözünde baktığın güneşin ışığı durur. Bir süre devam eder ya onun gibi. Ama ben ışığa falan bakmamıştım ve yarim saatten fazla sürdü. Internette baktim hipertansiyon ve gebelik zehirlenmesi falan diyor. Şu anda iyiyim. Ama korktum. Bu ikinci oluşu. Bu konuda bilginiz var mı yüksek tansiyonu olanlar da gözlerinin onunda ışık oluyor mu
Canim herkes ters davranmis sana buna boyle.Bugün doktor kontrolüm vardı.. tansiyonum 13/8 çıktı yüksek dedi.. karnım aç gitmiştim bebek nst de pek hareketli çıkmadı.. normalde hareket ediyo çok şükür... ve gelelim zurnanın zırt dediği yere.. çatı muaynesi!!! İki kere denedi ebe yapamadı.. çünkü çok kastım kendimibi de şansıma halden anlamayan bi ebeydi seni mi beklicem seninle mi uğraşcam dedi gitti sonuç olarak yaptıramadım çok şükür doktor bişey demedi.. ben kilo almamışım ama bebekte pek kilo almamış sanırım 3 kilo var yok dedi biraz üzüldüm 38+0 normal mi acaba? Annemde sinirlendi bana onu yemem bunu yemek cocuk büyümüyo önüne ne koyarsam yiceksin diye atar yaptı hayırlısıyla bi doğursaydım yaa...
Dogru soyluyorsun ins .bazen umutsuzluga kapiliyorum hormonlar calisiyor sanirimCan'ım şimdiden stres yapma. Çok küçük değil çok şükür. Allahın izniyle ayaklanırsın hemen iki yavruna da yetersin.
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin bişey yoktur inşallah...sende şeker var miydı kiŞeker den dolayı sanırım. Nefes almada sorun ve benimde ağrım var inşallah csbukck duzor yavrum
Canim hayirli olsun tekrar saglikla buyut bebisini stres yapmamaya calis insallah emzirmeyi de yaparsin .sagip bolca vermeye calis biliyorum pratikte burda konusmak kadar kolay olmuyor.Kizlar herkese merhaba. Umarim bebekler iyidir bebegini bekleyen anneler de iyidir. Yarin oglum 1 haftalik oluuor Allahin izniyle topige giremedim hic cunku bebege alismaya calisiyoruz ve zaman nasil geciyor anlamadim.
Kizlar doguma gitmeden emzirme egitimi alin mutlaka ben almadim sonra da hastanede pek anlatan olmadi ben de bilemedim ne yapicami gogus ucum yok mama bermek zorunda kaldik hala beriuoruz sagiyorum sutumu bebegi emmeye zorluyorum olmuyor ogrenemedi ilk 2 gun sut gelmedi zaten. Ilk gun haber vermemeye calistik ama gelen gidenden yatip dinlenemedim uyuyamadim ertesi gun yine ayni. Evegecince bebek gece agladi uyuyadim ve r gun boyle gecti zatenhepsi u sezaryen dikisleri cok aciyordu hepsi ustuste geldi ve ben duygusal cokuse girdim bu 4 gun boyunca ben de aglayarak gezdim. 2 gundur uyuyabildim be sutum cogaldi sagiyorum veriyorum icim biraz rhatladi bu yuzden aglama nobetleri gecti Allaha sukur.
Sezaryenden de bahsetmek istiyorum. Hersey cok cabuk oldu. Ameliyathane de herkes benlagladim ben.endi yine de surekli aglayip titredim cunku ben cok korkuyordum. Ama bu benle ilgili siz korkmayin cunku hic bir aci hissetmedim korkumdan agladim ben huyum boyle
. igne yapilirken saat 9 du bebegimin sesini duydugumda ise 9 15 idi. Yani bu kadar kisa suruyor kizlar. Ve o sesi duyup sonra onu gördüğüm an hayatimda yasadigim hic bir duyguya benzemiyor anlatamam... Ki ben hamilelik boyunca duygusala baglamadim. Sakindim hep. Sevinc cigligi atmak derler ya iste oyle olmadi. Resmen bogurdum. Ve onu gorunce soyledigim ilk sey esime su oldu " cok kucuukk!" aslinda kucuk degil 3300 gr ama iste ben oyle bogurdum esim yanimda cok sakindi. Sonrasini hatirlamiyorum uyutup dikmisler uyamdigimda odadaydim bebegim de ordaydi.
Korkmayin, dinlenin, ameliyattan ya da dogumdan sonra mutlaka uyuyun kimseyi onemsemeyin.mutlaka emzirme egitimi alin su an tek uzuntum bebegimin ememesi ve bunun icin kendimi cok sucluyorum. Mama vermek icimi acitiyo ama ac kalacak vermezsem. Kizlar herkese hayirli sakin acisiz dogumlar diliyorum. Sezaryen sonrasi aci cok oluyor dikisler aciyor ama bir kac gun.. Yataga yatmak kalkmak zor oluyor. Ama her sabah biraz daha iyi hissederek uyaniyorsunuz. Ve surekli bebeginizi seyretmek seyretmek seyretmek istiyorsunuz... Harika bir duygu.. Ve her an sukrediyorsunuz. Iyi ki iyi ki diye. Hepinizi selam dua samimiyetle opuyorum anneler. Kandilimiz mubarek olsun ❤
1.saat yüksekti canımGeçmiş olsun canım Allah şifa versin bişey yoktur inşallah...sende şeker var miydı ki
Allah yardım etsin cnm şifa versin bir an evvel inş.Bebeğimi başka hastaneye kuvezdede sevkettiler morariyor nefessiz kalıyor dua edin
Oyyy kuzum Allah yardımcınız olsun. İyi olur inşallah annesi. Bu mübarek günde dualarımız seninle ve yavrunla.Bebeğimi başka hastaneye kuvezdede sevkettiler morariyor nefessiz kalıyor dua edin
Benimki erkek canım. Doğumda nasipse 14 mayısta sezeryan. Tabi bu kadar ağrı ve kasılmayla o tarihi bekleriz inşallah..Sorma canım güzel bilgiler benimde düşündüğüm bu.haftamizda ayni ustelik ogullarimizda ayni yaşta benim kızım olacak seninkinin cinsiyeti neydi
Sezeryan mi olacaksin normal mi
Bebeğimi başka hastaneye kuvezdede sevkettiler morariyor nefessiz kalıyor dua edin
Canim Rabbim sifa verir tez vakitte ins .bizi habersiz birakma .Şeker den dolayı sanırım. Nefes almada sorun ve benimde ağrım var inşallah csbukck duzor yavrum
Ay inşallah canım dediğin gibi haftayla alakalıdır. Bebeğin hareketleri o kadar canımı acıtıyor ki anlatamam.. Sürekli tek tarafta (poposu sanırım) öyle bir ittiriyor ki. Valla bağırsam olacak o dereceAcaba haftayla alakalı mı canım. O haftalarda biz bütün sezeryanlılar sancı yaşadık farkettin mi. Deli mavi sen ben tired bir iki kişi daha 37 38 de sancılandık. Belki o dönemle alakalıdır
Benimde koyulasmaya başlamış hayırlısı. Doktora gittim başka doktor ilgilendi, bel ağrısı doğum yakın sinyali verebilir mi dedim olabilir bakalım dedi sonra kafası tam pozisyonu almış dedi :) ama nisan, su, kanama ve belden kasiklara inen ağrı 5 dk bire düşünce gel dedi. Açılma bakmadı. Çarşamba bir daha kendi doktorun baksın dedi. Boy kilo artık bakılmaz yaniltir dedi bakmadı.Az önce wc de sıcak akıntı baktım nedir yine o kahve akıntıdan geldi ebe arkadaş dedi açılma kanaması da olabilir inş öyledir
Canim bilemiyorum muayene sonrasi olur diyordu kizlar burada aslindaKızlar selam herkese. Doğum yapan arkadaşlar bebekleriniz sağlıkla huzurla hayırlarla büyüsünler. Tek tek alıntı yapamadım.
2 gün önce gittiğim acil servisteki muayeneden bu yana ara ara kahverengi lekelenmem oldu. Sabah yoktu ama az önce baktım yine gelmiş. Ne ağrım var ne sancım var. 2 gün önce açılma da yoktu. Bugün doktoruma gittim, hastanede yoktu e yarın da resmi tatil. Ne yapayım bilemedim. Sadece muayeneden dolayıdır di mi?
Kızlar benden umut yok. Kontrolden geliyorum açılmam halen 2 cm o kadar hareket yaptım birde halbuki ama çok yumuşamış rahmim bu hafta bekliyorum artık dedi. Eğer pazartesiye kadar gelmezse kendi suni sancıyla doğumu başlatacak. 41 i geçirmem dedi. Suni vermek taraftarı değilim ama geçerse mecbur vereceğim dedi. Kendisi gelecek gibi ama dedi o potansiyeli gördüm dedi. Nst de sancı falan çıkmadı ama. 3500 gram şuanda boyunu sormadım doktorda söylemedi. Hatta 4 boyutlu yüzünü gösteriyordu aman dedim gerek yok ben artık gelsin istiyorum
Hayirlisiyla gelsin ins.akilli bebisler bunlarİşte benim bebişim öyle hiç gelmeye niyeti yok. Daha haftaya pazartesiye gelmezse o zaman suniyle doğum başlatılacak. Doktor bile dedi keyfi yerinde
Hadi inşallah güzeldir kuzum. Diğerine de bakar mısın şu 299 olan griye. Nasıl acaba? Özellikle yatma pozisyonuna gelip gelmedikleri önemli. Çok dik durmadığı sürece ikisi de çok güzel..birini alırız. Bu hafta benim de artık sipariş vermem lazım ama mağazaya gitme şansım yok 1.5 saat uzaklıkta. Yarın senden haber bekliyorumAyyy inş yaaaaramazandan önce gelsin istiyorum ben de. Biraz evinde vakit geçirmek istiyorum. Ramazanda ailemin yanına gitmek durumundayım çünkü
Aminn
Can'ım ben anakucağı mathercare deki 199 tl olanı alıcam sanırım :) yani inşyarın gidip mağazada bakmayı düşünüyorum. Kumaşı naylon gibi bişey değilse onu alabilirim.
Yapma yaaa nasıl olur kihiç mi açılmaz yaa. Benim de umudum gidiyor sen böyle oldukça
Ya yüzünü nasıl gösterecekti ki dönmemiş mi yüzünü? Bizimki dönmüş sırtı poposu dönük karnıma. Doğuma yakın dönermiş öyle çıkarmış zaten. Dr yüzünü göremeyiz mümkün değil dedi bana.
Canım hadi gözün aydın:) açılman olmuşmuydu suniyle mi açıldı müsait olunca yazarmısınKızlar net yazamıyorum ana ben bugün kızımı aldım kucağıma epidutal aldım nırmal doğum yaptım 4 saatte doğurdum
Valla benim hiç şansım yok yaa.. inanılmaz bi travma yaşadım bugün.. zaten ebeyi görünce bi gözüm seyirdi sağolsun o da hiç yardımcı olmadı. Yan tarafta doğum yapam kadının sesleri falan gerçekten korkunçtu.. keşke bugün hiç bunu denemeselerdi.. şuan sezaryen mi yaptırsam diye düşünüyorum valla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?