2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Resmen Mayıs ayına girdik kızlar hayırlı olsunnnn :) hamile kalmadan önce hamilelik belirtileri ararken şimdi doğum belirtileri aramaya başladınız sukur soranlari da hiç takmayin bizim milletin soruları hiç bitmez, önce ne zaman evleniyorsun,sonra çocuk yok mu, ne zaman dogacak. Doğunca da bitmez,emiyor mu sütün var mi, bu çocuk doymuyor,bu çocuk çok usur, aman çok terler falan filan. He deyip geçin kendinizi uzmeyin,hamileliğinizin son günlerinin tadını cikarin :) tabi ben de... Benim de son bir ayım

Yaa ben de sorunlu insanım kabul ediyorum ama vallahi elimde olan bişey değil.. normalde de doktordan çok korkarım şuan resmen zirve yaptı.. çok merak ediyorum benim gibi olan başka yok mu herkese mi böyle davranıyolar.. bana doktor demedi bile sadece nst’ye gönderiyorum dedi. Kağıdı verirken bi baktım nst+tuşe yazıyo tuşe ne demek diye sordum çatı muaynesi dediler neye uğradığımı şaşırdım.. en kötüsü de ne biliyo musun? Ben o işlemi yaptıramadım bi 15-20 dk yürüyemedim bile titremekten kendime gelemedim doktora indik zor bela. Ebe zaten aradı söyledi yaptırmak istmedi diye bende doktora diyorum ki yaptıramadım çatı muaynesini adam ne dese beğenirsin “ağrın sancın yok çokta önemli değil!” E ne demeye yaşadım ben o travmayı o zaman!! Yeminle kafayı yicem artık....

Canım benim çatı muayenem feciydi felaketti burda anlatmak istemedim ama gerçekten çatı dar ve kadın parmağını asla sokamadı doğum sancısı çekerken bile ben öyle çığlık atmadım...ama evet sancın falan yoksa bakılması da çok anlamlı değil bebekte aşırı irilik ya da ters bir durum yok...sancın açılman olunca bakılır...o zamanki bakılması çatı muayenesindeki kadar da acıtmıyor ya da başka acılar olduğu için o fazla hissedilmiyor diyeyim

Ben de okuduklarımdan öyle anladım sancı halinde kim gelmiş bakmış anlamıyosun.. ama böyle herşeyin farkındayken özellikle de algılar açıkken çok zor geldi bana...

Canım ebe yavaş yapsaydı hiç bişey olmazdı bende senin gibiyim inanabilirsin sert muamele görsem düşüp bayılırım Allah iyi insanlara denk getirsin bir daha muayene olacağın zaman yalan söyle deki vajinusmus var bende çok yavaş yapmanız lazım travma yaşıyorum sonra felan de

Ben de geçen gece çatı muayenesi yaptırdım ama ne acı ne ağrı hiçbir şey hissetmedim. Kendimi tamamen serbest bıraktım ve oldu bitti. Acaba çok stres yapıyorsunuz diye mi hassasiyetiniz artıyor canlar

Ayy güldürdün valla su stres icinde allah razi olsun. Gercekten aynen oyleler. Ama ben nedense tam da bugun doguracagimi hissediyorum. Gününü gecirmeyecek gibime geliyor ya hayirlisi insalah yanilmam

H Hunilimom xanim catı yaptirmama mesajini okudum. Ben de cok korkardim eger doktorum beni cati muayenesi yapacak olmak icin baska yere yolladaydi. Benimki nasil gelisti biliyor musun? Acile gittim ve acil doktoru alt camasirini cikar dedi direk. Hic beklemiyordum neye uğradığımı şaşırdım ve yattim o masaya. Her sey cok hizli gelistiginden olsa gerek hic canim acimadi. Ama eminim ki yapilacagini onceden bilseydim cok strese girer belki bende yaptıramazdım. İnan ki ben iliski sirasinda muayeneden daha cok aci cekiyorum hala ve iliskide ortam daha kaygan oldugu halde. Ne kayganlastirici surdu ne baska bir sey pat diye daldi. Ama oncesinde stres yapacagim zaman olusmadigi icin cok rahat atlattim.

Ya senin cati muayeneni kendiminkine cok benzettim. Anlatmistim hatirlarmisn bilmem 30m haftada kasilmalar baslayinca hastaneye yatirip gece nöbetçi doktor bakmisti cok tatliydi cok rahatlatmisti istersen sabaha kdr beklerim bunu yapmamız sart demisti. Neyse guc bela yaptirdim ama o da tam bakamadim sadece parmagimin ucu degdi ve acilma 1 cm rahim agzida yumusak dedi. 3 saat sonra tekrar bakcakti baktirmadim. Ertesi gun kendi doktorum geldi erkekti biliyorum zorlanmissin tek parmakla ulasabilirsem tek parmak yapicam dedi sonra ulaşamadım dedi ve 2 parmakla 3 sn soktu cikardi. Ben bayan doktor bakarkende kendi doktorum bakarkende aci hissetmedim ama bayan doktor sanki tum elini sokuyomus gibi gelmişti ama erkek doktor 2 parmagiyla yapti sanki. Yalniz cati muayenesini dogum baslamissa evet ebelerde yapiyo sonucta 10 cm olunca dogumhaneye gidiyosun ve doktor geliyo ama 37 38. Haftalarda cati dar mi genis mi normal doguma musait mi diye hep takip eden doktor yapiyo ve o karar veriyo. Ama benim dusuncem cati muayenesi acili bir olay falan degil. iliski gibi yani iliski kdr sokuyo elini dr. Boyle düşün rahatla. Ama doger taraftan cati muayenesinde kendini bu kdr kasiyosan ikinirken fln cok zor olmaz mi. Ben onlardan korkuyorum. Sen bence cati muayenesinden artik korkma yarinda git yapsinlar korkulacak aci vericek bisey degil. Ama hersey kafada bitiyo. Bende senin gibiyim boyle yani napalim degistiremiyorum. Birinin oraya dokunmasi fikri bile beni benden aliyo. Agda yaptirirkende mahvoluyorum

Ben de çatı muayenesi yaptirirken bacakları titreyenlerdenim, balayinda eşime acamamisim bir hafta elin kadını ya da adamına nasıl parmaklataym yani. Ben iki ayri özelde iki doktora gidiyordm geçen hafta kadında yaptiraym erkek doktorda gerek kalmasin doğumu erkek doktorun hastanesinde istoyorm daha büyük diye. Kadin bide alttan muayene edeyim dedi çıktık catala korka korka jel sürdü bildiğin mavi eldivenle soktu parmağını çok ağrı duymadım sonra ittirince acıdı bi yandan diğer elini de karnima bastırdı bebeğin üstüne ona sinirlendim ay dedim sanki dogurtuyor açıklık yok ağrı yok kızıma ne bastiriyosa bir tuhaf bu doktorlar. Daha kötüsü de ebe değil, hemşire değil şu doktorun yanında duran lise mezunu hosteslere deli oluyorm catala cikcam hoca hazırlan diyo pantolonumu cikaricam tepemde hayırdır dedm doktor hadi mecbur bakacak da onlar ne alaka bu çıksın dedim saglikci değil bişey değil seyirlik miyiz biz. Ki önceden yapılan çatı muayenesi bişey ifade etmiyor doğum sırasında bakmak önemli yaniltir öncesinde yapılan yazıyor okuduğum gebelik kitapları. Boşuna mi parmaklandk hepimiz ki ben 3 gün topalladm yuruyemedm. Benim erkek doktor 39 da gittim çatının lafını bile etmedi 40 a kadar beklicez sancin olmazsa 40 sabahı gel nst falan normal mi bakalım dedi suni deneriz dedi. Sadece magnezyum yazdı o kafama takıldı sancı olmasın sezeryana mi çevirmeyi düşündü almadım bende receteyi. Ama hiç sezeryan kelimesini ağzına almadı aylardır . Kafamda deli sorular hiçbir doktora guvenemiyorm artik

ANNONA @Kumsalpoyraz kizlar gözünüz aydın olsun. Ne güzel aldıniz sağlıcakla bebislerinizi.

Kızlar sizlerinde bu haftalarda oluyormuydu. Karnım kasildikca. Çok az kahverengi leke gibi gördüm peceteye silerken. Normal mi acaba bilemedim.

Birde ne zaman sorusuna cevap vermiyorum artik. En son birisini tersledim
Her sordugunda mayis ayi ortası diyordum sezeryan dan dolayı . Kuş beyinlimi nedir . Aradan bir hafta sonra yine aynı soru.

En sonunda bende bilmiyorum. Doğurunca haberin olur dedim .

Ay aynısı canım gerçekten. Benim oğluşumda içerde aynı böyle büyük ihtimal.

Ayy güldürdün valla su stres icinde allah razi olsun. Gercekten aynen oyleler. Ama ben nedense tam da bugun doguracagimi hissediyorum. Gününü gecirmeyecek gibime geliyor ya hayirlisi insalah yanilmam
Allah sizden de razı olsun valla heyecanla takip ediyorum forumu. Sağlıkla kucaklayalım inşallah siz de kumsalpoyraz gibi kısacık sürede. Normal doğumla kavuşun yavrulara. İnşallah bu gecede dualarımız hayırla kabul olsun.

Cevap geldi mi bilmiyorum ama doktorum bana dayanamadığında sür dedi o ilacı.Kaşımaktan bazen kanatıyordum inanılmaz rahatlatan bir ilaç vajina içine gelmemesi gerek onun haricinde sıkıntı yok demişti doktorum

Cane ilayda canm merhaba ben haziran annesiyim bizim portaldan birisi aşırı kaşınması wardi doktorlar biseyler yapıp gönderdiler bi kaç kez aradan bi iki gün geçince bida gitti kaşıntıdan duramadı idrarda protein kaçağı warmis preaklamsi teşhisiyle ertesi gün 33+5te sezaryen oldu ikisi de iyi çok şükür sende bi kan idrar baktır derim

Ben bazen iyice kasidiktan sonra .
Kolonyağı sürüyordum. Tabii ne kadar can yaktigini tahmin edersiniz
Sabaha kadar bir daha kasinmiyordu. Belirli donemi var sanırım . Bazen hiç kasinmiyordu bazende ne yaparsan yap kaşıntıdan ölüyor insan

Bakmiyorlar ama galiba artık acilmaya cnm carsamba kendi doktorum da bakmaz. Yarın acile mi gitsek sancı var falan diye artik su sancı bekliyorlar acilmaya bakmak için.

Benim de doktor istersen catiya bakalim diyor. Ultrason yok nst yok. Sancim var mi yok mu anlamiyorum. Karnin tas gibi sancin olabilir diyor ben hissetmiyorum. Bebek oradan cikarmis ayagini salliyor.

Sanki ben cok merakliyim kendimi minciklatmaya.. Ne oluyor ne bitiyor haberim yoook...

Evet doktor cok istiyorum lutfen parmakla beni dememi bekliyor galiba..

Yaa banada bu cuma yapicak cati muayenesi doktorum ama bu kadar da berbat bise mi ya elini sokuyo oyuyo falan bi tirstim ben normal alttan muayene gibi bisi zannediyodum

Yaa banada bu cuma yapicak cati muayenesi doktorum ama bu kadar da berbat bise mi ya elini sokuyo oyuyo falan bi tirstim ben normal alttan muayene gibi bisi zannediyodum
Benim ilk cati muayenem acimadi. Kasilip kasilmamakla alakali. Ikincide kastim kendimi utandim. Doktor beklemek zorunda kaldi. Biraz sana bagli. Bu arada yabanci kadinlar rahat kasilmiyorlar onlarin ki acimiyor. Bilmiyorlar bile boyle bir seyin acitabildigini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…