- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.481
Ilk dogum muydu genelde ilkte oyle oluyo ikinci korkulu oluyorAyy beni ortadan ikiye bölecekler kesecekler diye ne gülmüştüm doğuma gittiğim sabah
Onu çocuk doktoru söyler canım ama kordona da birşey surmeyin dediler tabucu olurken. Bizim göbek 4.gun düştü zaten. Ama sen bi sor istersen canım kontrole gidince 5. GünAy baticon bebeğin kordona da gerek mi acaba?
Amin canım amin çok şükür tabiki işte ama insan yine de bi umutsuzluga düşüyor annelik böyle biseymis demekBen ilk on gün mamayı beşlik enjektörle verdim kuzum, daha bugün biberonla verdim uykuya daldığında.. uyanıkken verirsem memeyi almazmış, dün de yenildim artık ve emzik de verdimAyy geçicek bu günler inşallah, yüzünü görünce insan herşeyi unutuyor.. Allah’a şükür yine de, iyi olsunlar da canım benim ister mamayla ister sütle napalım, moralini bozma, allah yardımcımız olsun
cnm doktor sen 6+4 sun dedi zaten amaCan'ım hayırlı olsun. Çok sevindim darısı bize
Can'ım 4 haftalık kese kasıktan görünmez ki. Çok çok zor bi ihtimal. Vajinal muayenede görebilirler. Hatta 4 haftalıkken keseye bakmazlar bile. Bence sen o ölçümlere çok güvenme. 6 haftalık olabilir bebeğin.
Canım benim sagolasin yarın bir hafta olacak inşallahKiz kacirdim sende mi dogum yaptin masallah o kadar hizli gidiyoki akis yetisemiyorm gozun aydin canim allah hayirli evlat etsin kuzunu sana bagislasin
Hey masallah yaCanım benim sagolasin yarın bir hafta olacak inşallah
Avent kullanıyorum canım, o da anne göğsü gibi diye aldım ama ondan da alırım valla yeterki boğazına kaçmasınhangi biberonu kullanıyorsun. medela anne göğsü gibi. çekerse geliyor. boğazına kaçmaz tavsiye ederim
Normali çok istedik canım ama bebek 38. Haftada 4126gr doğdu, beklesek 4bucuk olacaktı ve daha 2 haftadan fazla vardı, Allah nasip etsin en kolayindan güzel bi doğum kuzum sana da insallahhHey masallah yadarisi biz kalanlara olsun normal istemiyo muydun canim neden sezeryan oldun kacirmisim ya ben
Yarın denicem canım ben de tekrar valla çok acıdı ya cesaret edemiyorum şimdi deAyy ben eve geldim.korsemi taktım rahat yürüyorum çok iyi geldi canım bağırsakları topladığı için
İşte ben de onu diyorum. İlişki 3 nisansa bebek 4 haftalık olmuyor. Adet gününün başlangıcını sayacaksın. Nasıl dr lara denk geliyorsunuz şansa. Şaşırıyorum valla. Bebeğin haftası ilişki gününe göre hesaplanmaz ki. Bizim günümüz net tüp bebek. Onda bile o güne göre hesap yapılmaz. Sata göre yapılır.cnm doktor sen 6+4 sun dedi zaten ama
tahmini iliski 3 nisan sat zamani da hamile kalamicama gore iliski olmadi bebegin 4 haftaliktir dedi geriden geliyo demekki bi arkadas acikladi gec dollenme olmussa olabiliyomus oyle
bende doktorun yalancisiyim cnm mecbur el mahkum haftaya yine gitcem bende memnun kalmadim zaten dusunsene keseme miyom dedi salak...daha sonra bana kizmadin demi diyo... degisir buyuk ihtimal doktor her hafta degisiyo asistanlarini koyuyolar.
bi de alttan baktirmadim ultrasona girdim cnm
bebek gozukmedi neyseki dış gebelik degil simdide boş gebelik degildir insallah :-(
ilk hamileligim bu terimleri burdan ogrendim ogrenmez olaydim valla girmicem cok sık artik kk ya
Tesekkur ederim kusum :)Normali çok istedik canım ama bebek 38. Haftada 4126gr doğdu, beklesek 4bucuk olacaktı ve daha 2 haftadan fazla vardı, Allah nasip etsin en kolayindan güzel bi doğum kuzum sana da insallahh
Korkudan canım ya dua etmekten dilim şişmişti, ilkti ve ikinciyi düşünmüyorum ki :))Ilk dogum muydu genelde ilkte oyle oluyo ikinci korkulu oluyor
Kendimi gördm sende :)bende ilk oyle dedm 7.8ay snra kazaya kurban gttm.hatta sezeryandan snra ayaga kalktm o agrıyla dünyam başima yikildi nereden dogurdm dedm eşim olsaydi herhalde bogazına sarılirdm senin yüzündn diyeKorkudan canım ya dua etmekten dilim şişmişti, ilkti ve ikinciyi düşünmüyorum ki :))
Bende öyle diyorumdum ancak 4 yıl sonra kızımın bir kardeşi olmalı diye düşünemeye başladıktan sonra cesaret ettimKorkudan canım ya dua etmekten dilim şişmişti, ilkti ve ikinciyi düşünmüyorum ki :))
Sağol canım yorumun için mümkün olduğunca emziriyorum bazen saat bası bazen iki saatte bir . Geceleri bi tek 2.5 saat yapıyırum . Bgün bi tane çişli bez alabildim nasıl sevindim :) iyi ıslatmıştı yarın doktoruna götürcem bakalım neler diyecek . Aslında doyduğunu düşünüyorum öyle uykulu hali veya sürekli ağlama hali yok . İnşallah bi sıkıntı yoktur .Canım kaka hiç önemli değil onu kafaya takma da çiş önemli bak! Sadece emziriyorsan muhtemelen süt üretimi henüz aktif etkili bir hal almadıgı için yetmiyordur. Burda seçim sana kalmış istersen mama verip süreci kontrol altında tutabilirsin sarılık açısından. Çünkü bilirubini direk çişiyle atacak vücuttan çiş yapmazsa sarılık olma ihtimali yüksek. Ya da mama işine girmeyip sık sık emzirebilirain sütün ortalama 72 saatte ancak onu doyuracak etkinliğe ulaşacaktır. Bu sırada sarılık olma ihtimalini göze almış olacaksın muhtemel şekilde bilirubini yükselecektir yani yükselsin aslında takipte olduğun sürece en nihayetinde düşüşe geçecektir. Benim şahsi tercihim mama vermeyip emzirmen yönünde olur. Bizim ufaklıgın 16,5a kadar çıktı bilirubini ben inat ettim vermedim mama ama hergün de baktırdık bilirubinine 8.günden sonra 13e geriledi şimdi epey azaldı sarılığı. Bu durum seni endişelendirmeyecekse sen de öyle yap. Ama panik olurum bebeğe bişey olur diye korkarım diyorsan 3 saatte bir ilk önce emzir sonra 30cc yi geçmeyecek şekilde mama ver. Kalan Aralık’larda yine seni emsin
Canım gözün aydın almışsın kucağına bebişini sende :) ben epiduralsiz yapamazdım herhalde ya sancı kısmını 2.5-3 cm de sezeryan istiyorum diye yalvarıyodum eşime ve sancılar 35 -45 lerdeydi daha . Ama açılmam hızlı olduğu için tek doz epidural aldım ıkınmayı falan çok net hissettim en çok korktuğum ıkınamamaktı . Çok şükür ikimizd kurtulduk :) bu arada sana iri bebek diyorlardı sanki yanlışmıymış o benimki de 3400 gr 50 cm doğduBenim epidüralsiz oldu doğum anı çok güzel çok özel istemezdim epidural ama sancı olayı farklı yanımda bir kadın vardı 7-8 cm açılmış gıkı çıkmıyodu ben daha saçımı başımı yoldum 7 de eğer çok sancılı olmayacaksanız benim gibi epidurale gerek yok bebek 3500 ort 50 cm
Anneme geldiğimden beri ben de zorlanıyorum diyet yapmakta annem çok kızıyo bizim evin canan karatayı herşeyi biliyo sağolsun.. cocukta gelişmeyince son 2 hafta iyice üzerime gelmeye başladı... eşim yürümeme annem yemememe takmış durumda bense yıldumm bezdummm :)
Ayy deme arkadaşım 8ay mı :)) ben Doğumdan sonra iki gün eşimin yüzüne bakmadım, nefret ettim resmen, bir de tüm agrıyı acıyı ben cektim beyefendi tebrikleri kabul ettiKendimi gördm sende :)bende ilk oyle dedm 7.8ay snra kazaya kurban gttm.hatta sezeryandan snra ayaga kalktm o agrıyla dünyam başima yikildi nereden dogurdm dedm eşim olsaydi herhalde bogazına sarılirdm senin yüzündn diye
Büyük de konuşmak istemem ama zaten doğumu burnumdan getirdiler ailecek, şimdilik ikinci ihtimali zor gibi duruyor.. ama kardeş konusunda haklısın canım bakalım allah ne yazdı kaderimize yaşayıp görcezBende öyle diyorumdum ancak 4 yıl sonra kızımın bir kardeşi olmalı diye düşünemeye başladıktan sonra cesaret ettim
Aman tanrıııııııımmmm...bu listeye göre ilk sırada ben varım hicbirinizden bişey ögrenemiycem...2.ve zorunlu sezaryen 8 mayıs salı saat 10da randevum var bile...o zaman ben size yazcam doğumdan sonra gebelik şekeriyle ilgili yapılanları tecrübelerimi...tüh biri benden önce doğursa da sorsaydım biraccık
Benim de artık yürümesem bile 2 saat sonra falan kendiliğinden düşmeye başlıyor ilk zamanlar yürümezsem asla düşmüyordu...yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik...ama şu beyaz un ve şeker zehirmiş resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?