- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.741
Benim de ilk sezaryenin öyleydi canım 10 odaya geldim gece 3 kalkabildim ne gelen ne giden ne hastane ne foto umrumda olmadı resmen travma olmuştu ondan 2 de normal denemeyi çok istiyorum ama bebek dönmüyor maalesefPopişim çürüdü sorma, hele üçüncüyü birinciyi vurdukları yere vurmuşlar, ben bile morluğu görüyorum sen kör müsün neden aynı yere vuruyon diye hönkürdüm kıza, yazık ağladı diye üzüldüm sonra ama ben de çok ağladım ve bilerek öyle yapıyorlarsa hakkımı da helal etmiyorum. Damar yolum tıkandı üç defa, damar yolunu yıkıyoruz diye inim inim inlettiler, en son altıncı damar yolu açılmıştı ki doktor taburcu olun dedi de rahatladım. Ay ben çok acı çektim sormayın, fotoğrafçı tutmuştuk Doğum sonrası fotoğraf bile çekilmedi benim agrımdan, boşuna para verdik
CanımsınAh canım ya foto çekilmediniz mi
İşte bazı seyler planlandığı gibi olmuyor malesef. Neyse sağlık olsun. Siz iyi olun yeter ki. Foto her zaman çekilir. Zaten fotoğrafçı tutmanın asıl maksatı doğumhanede çekilsin diye değil miydi bebişler karışmasın falan diyeamacına hizmet etmiştir herhalde
Zaten memem mıncıklanmaktan yara oldu, sıcak bi taraftan, yapış yapış oluyor insan terliyorsun.. yani nerden baksan kötüO damar yoluyla emzirmekte bir sıkıntı fotoğrafçı eve çağırsaydın
Valla benim de öyle hiiçç bişeyim yok! Daha gelmez bu cocuk... sadece grip oldum o var :)Biraz pozisyon degistirmeyi dene. Ayaga kalk biraz yuru evin icinde eger gecmezse gidersin.
@Zeynosrkn84 canim saglikla kavus yavruna hadi hayırlısı olsun dualarimiz seninle..
EvBoregi senin grubun en vefalisi seciyorum. Dogum yapmana ragmen birakmadin bizi her yasadigini paylasiyosun yardimci oluyosun. Sende epidural katater kalmadi mi neden bide igne vurdular.
H Hunilimom ne alemdesin. Gelmiyo mu bebis. Benim moralim sifir sifir sifir :). Degil agri sanci. Adetken yerlerde surunen , gebeligin 3. Ayinda bicak saplanmalarindan duramayan ben simdi 5 km yururum. Hicbir belirti yok. En sonunda doktora cumartesi gidip bi cati muayenesi yap haci acilma fln ne alemde dicem
Biraz toparlan yine süslersin püslersin odayı. Giyersin gecelikleri çekersiniz kendiniz. Yüzün de parlar keyfin yerinde olur.Canımsındoğru diyon valla bebiş karışmasın diye tuttuydu benim adam Yaa o kadar hazırlık yapmıştım yatak süsü bilmem ne, hepsi boşuna gitti gibi bişi oldu, şöyle geceliğimle yavrum kucağımda bir resmim yok hastanede çok şükür oğlum sağlıklı ya ne diyeyim, daha anlatcak çok şey var aslında ama herkes ya lohusa ya lohusa adayı, herkes iyileşsin dertleşiriz bol bol
Valla benim annem çok gripti kadın ilgilenemedi, eşim de ne oldum delisi oldu, tebrik kabul etmekten benimle ilgilenmedi. Gelen giden damarımı patlattı, Canımı yaktı, tek basıma gibi bi şeydim. Eşine falan tembihle uyanık olsun, canını yaktırmasın..Birkaç kişiden de böyle şikayetler duydum son ay neredeyse Hastane yüzüne Dr bırakacağım zaten bebek dönmüyorbenim eşim de olur şu bu diye geçiştirir o halimle birde hemşire gerginliği olursa tam tuzu biberi olur
İnşallah döner kuzum ya, daha önce söylemişimdir bir sürü son dk dönen bebekler var. Hakkında hayırlısı olsun, ben de normal doğumu çok istedim ama nasip değilmiş. Sana nasip olsun inşallahBenim de ilk sezaryenin öyleydi canım 10 odaya geldim gece 3 kalkabildim ne gelen ne giden ne hastane ne foto umrumda olmadı resmen travma olmuştu ondan 2 de normal denemeyi çok istiyorum ama bebek dönmüyor maalesef
İnşallah kuzum, en kötü göğsüme yatırayım da selfi yapayım kuzumla :))Biraz toparlan yine süslersin püslersin odayı. Giyersin gecelikleri çekersiniz kendiniz. Yüzün de parlar keyfin yerinde olur.
Aynen sessiz kaldı buralar. Bi aralar isyan ediyordum bikaç saat girmeyince 300-400 mesaj birikiyordu. Şimdi 25-30 ancak
Annem var var da o ancak bana bebeğe gelene gidene koşturdufundan ev işiyle pek ilgilenemedi haliyle amaaan ben bana yetiyorum şükür yaa allah kimseye muhtaç etmesin valla yanii bunu bu Doğumumda bir kez daha anladım. Allah bana güç kuvvet beden sağlığı versin ben her işimi hallederim evelallah napayım mecbuuuuurrr:)Annen yok muydu canım? Böyle durumlarda kv den sevgi ilgi hizmet gören 100de 1 falandır heralde...geneli öyle yani...daha kendilerine hizmet ettiriyorlar hiç gelmese daha iyi birçoğu...Allah kimseye muhtaç etmesin...ağlarsa anam ağlar diye boşuna dememişler
Hangi hastaneydi sizinki kızlar yanlış hatırlamıyorsam ankaradaydinizBirkaç kişiden de böyle şikayetler duydum son ay neredeyse Hastane yüzüne Dr bırakacağım zaten bebek dönmüyorbenim eşim de olur şu bu diye geçiştirir o halimle birde hemşire gerginliği olursa tam tuzu biberi olur
Amin amin zamanında sağlıkla gelsinler inşallahh aceleye gerek YÖKAnladım cnm o zaman süt iyice gelene kdr sağalım sonra yok kuzuyada masallah darısı bize insallah
Amin aminn sırayla sağlıkla doğurun inşallaah ben takipteyimay bebişlede yetişemezsin ki.doğan büyüyo seninki de büyümüştürdarısı benim gibi bekleyenlere inşallah
Oncesinde kesi de yapti gordum yaptigini. Valla sebebini anlamadim iste. Bir arkadas yazmis hizli oldugu icin, ikinma hissi cok kuvvetli geldigi icin olabilir diye. Mantikli buldum cunku cok hizli ilerledi.Canim cabuk iyilesirsin insallah .
Dogumun guzel olmus .aslinda dikisler sikinti olmus.
Kesi atmadilar demekki oncesinde degilmi .oyuzdenmi cok yirtigin oldu acaba
Yanii bence de iyi oluyor aslında ortalıkta herşeye burnunu sokmalarındansa hiç olmasınlar valla. İlk doğumumu yaptığımda 23 yaşındaydım cahillik işte herkes tepemdeydi herkafadan bir ses nasıl bunalıma girmiştim eşimle aramız çok kötüydü sağolsun off hala hatırladıkça içim sıkılır ama bunda 30 yaşındayım ve hiç olmadığım kadar güçlüyüm. Herkesi gönderdim başımdan yallaaahh her işimi de kendim yaptım diyorum yaa ptesi doğurdum,perşmebe geçtim direksiyon başına bebeği kontrole götürdüm hastaneye cuma mutfağa girdim derken haftasına normale döndüm. Kafam rahat amaaaan kimse olmasın boşver sen de insan kendi kendine yetiyor İnan daha güçlü hissediyorAhahaaaseninki yine Doğumda oradaymış. Bizimki Doğum öncesi kaçtı gitti. Burda olmayacak o süreçte. Amaann bazen de iyi oldu diyorum.
Gerçekten zor olmuş senin benim bacağından vurdular ağrı kesiciyi damar yolundan baş parmağının kökünden açtılar hiç açıtmadı neyse geçti gitti artık sen iyice toparlanabildinmiPopişim çürüdü sorma, hele üçüncüyü birinciyi vurdukları yere vurmuşlar, ben bile morluğu görüyorum sen kör müsün neden aynı yere vuruyon diye hönkürdüm kıza, yazık ağladı diye üzüldüm sonra ama ben de çok ağladım ve bilerek öyle yapıyorlarsa hakkımı da helal etmiyorum. Damar yolum tıkandı üç defa, damar yolunu yıkıyoruz diye inim inim inlettiler, en son altıncı damar yolu açılmıştı ki doktor taburcu olun dedi de rahatladım. Ay ben çok acı çektim sormayın, fotoğrafçı tutmuştuk Doğum sonrası fotoğraf bile çekilmedi benim agrımdan, boşuna para verdik
ay ne güzel benim ilk bebiş yetemem gibi geliyor ve her kafadan ses çıkacak illa. gelenler birbirlerini yemeden başımdan ayrılsalar kafi.Yanii bence de iyi oluyor aslında ortalıkta herşeye burnunu sokmalarındansa hiç olmasınlar valla. İlk doğumumu yaptığımda 23 yaşındaydım cahillik işte herkes tepemdeydi herkafadan bir ses nasıl bunalıma girmiştim eşimle aramız çok kötüydü sağolsun off hala hatırladıkça içim sıkılır ama bunda 30 yaşındayım ve hiç olmadığım kadar güçlüyüm. Herkesi gönderdim başımdan yallaaahh her işimi de kendim yaptım diyorum yaa ptesi doğurdum,perşmebe geçtim direksiyon başına bebeği kontrole götürdüm hastaneye cuma mutfağa girdim derken haftasına normale döndüm. Kafam rahat amaaaan kimse olmasın boşver sen de insan kendi kendine yetiyor İnan daha güçlü hissediyor
Her bebeğim düzeni farklı benim kız 3 saatte bir emiyor her iki göğsümü de emiyor ama kimi bebek saat başı emer tek göğüs emer hiç önemi Yok. Memişler ona göre düzen oturtuyorlar. Zaten bebek 1 ayını doldurmaya yakın bir öğünde ortalama 120-150cc emecek mecbur çift göğüse geçecek. Biberon da sanılanın aksine emmeyi falan etkilemez emen çocuk her ikisini de emer hiç sıkıntı etme.Sağol canım bu güzel paylaşımın için.bir sorum var ben şimdi bir göğsümü veriyorum oğlum çok güzel boşaltıyor diğer göğsümü bir sonraki emzirmede veriyorum bu döngü böyle devam ediyor acaba bir kerede iki göğsü birdenmi emzirmeliyim birde o uyurken göğüs kalkanında biriken sütümü avent biberona koyup arada veriyorum biberonla vermem emmeyi olumsuz etkilermi
Oo tek bebişle hayli hayli yetersin de işte hiç deneyimlemediğin bir durum olduğu için annelik herşeye yabancısın insan endişeleniyor neyi nasıl yaparım diye. Aslında eşine yaslayacaksın sırtını ohh aranıza da alacaksınız minişii tamam işte kimseye ihtiyacınız Yok,ay ne güzel benim ilk bebiş yetemem gibi geliyor ve her kafadan ses çıkacak illa. gelenler birbirlerini yemeden başımdan ayrılsalar kafi.
Haayyy maşallahhhh sana Can'ım yaaa.Yanii bence de iyi oluyor aslında ortalıkta herşeye burnunu sokmalarındansa hiç olmasınlar valla. İlk doğumumu yaptığımda 23 yaşındaydım cahillik işte herkes tepemdeydi herkafadan bir ses nasıl bunalıma girmiştim eşimle aramız çok kötüydü sağolsun off hala hatırladıkça içim sıkılır ama bunda 30 yaşındayım ve hiç olmadığım kadar güçlüyüm. Herkesi gönderdim başımdan yallaaahh her işimi de kendim yaptım diyorum yaa ptesi doğurdum,perşmebe geçtim direksiyon başına bebeği kontrole götürdüm hastaneye cuma mutfağa girdim derken haftasına normale döndüm. Kafam rahat amaaaan kimse olmasın boşver sen de insan kendi kendine yetiyor İnan daha güçlü hissediyor
Slm kizlar kimler dogurdu takipte edemiyorum bebegimi emzirmekle ugrasiyorum yeni dogan sariligi var uyusmazliktan dolayi bugun 4. Gunumuz gogsumu iyi tutuyordu sdece sarilik oldu icin uyandirmak zorluyordu bugun gogsumude reddediyor oglum kiskanmaya basladi iyice streslerdeyim[/QUOT
Merhaba..bizde rh uyumsuzluğu yüzünden sarılık geçiriyoruz.12.günümüz
Malesef en zor sarılık sebebi uyuşmazlık
Emzirmen çok önemli ki bol bol çiş ve kaka yapıp sarılığa sebep olan bilurbini atsın
Meme almıyorsa mama vermen lazım
Aç kalmaması lazım.kan şekerleri düşüyor çok uyuyorlar
Biberona alışır diye korkarsan şırınga ile mama ver.Ama emzirmeyi sürekli dene.
İyi beslersen bol bol çiş kaka yaparsa gerilemeye başlar.
Baktın sararması arttı bekleme git doktora Işın verirler.Biz bir gün Işın aldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?