- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.981
Ahahah sen de bendensin. Söylemem kendi içinden gelsin yapsıncılar amaaaa ne yazıkki yapmıyorlar değil mivalla işte yapı meselesi millet bana çok kızar söylesene yapsın ben olsam sıçarım ağzına çok afedersin diye ama yok arkadaş ben yapamıyorum gebereceğimi bilsem yine ona birşey söyleyip yaptırmayı içim almıyor. Aman diyorum şimdi ona söyleyip 50tane laf işiteceğime ya da surat yiyeceğime ya da yapmayacak sinir olacağıma kendim yaparım. Bu biz de 10senedir böyle. Biz değişmeden de adamların değişeceğini hiiiiç sanmıyorum. Ee ben de 30sene sonra değşşecemeyeceğime göre napıyummm olumlama yapa yapa katlanıyorum adama.
Yukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Ben de yüksek riskli hasta oldugum için hala hastanede tutuluyorum.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
tired Zeynosrkn84 başka bugün doğuracak olan var mı bilmiyorum amaa güzel haberlerinizi bekliyoruz..
CNım sizde de mi var kan uyuşmazlığı . Yani kan grupları aynı değil dimi ? Bize öyle dedi doktor bubyatz bebekler daha çabuk sarılık olurmuşSlm kizlar kimler dogurdu takipte edemiyorum bebegimi emzirmekle ugrasiyorum yeni dogan sariligi var uyusmazliktan dolayi bugun 4. Gunumuz gogsumu iyi tutuyordu sdece sarilik oldu icin uyandirmak zorluyordu bugun gogsumude reddediyor oglum kiskanmaya basladi iyice streslerdeyim
Göğüs kalkanı taktın mı canım, kremle kalkanı tak, lansinoh sürüyorum ben ama garmastan mı neydi başka bir krem diyorlardı daha etkiliymiş ama bebek emmeden temizlemek lazımmış ondan mı alsan çok kötüyseKizlar memelerim çok kötü hicbir sey etki etmiyor. Nerdeyse mama verecem o derece canim acıyor. Ben ne yapacam?
Yukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Bende tamBiraz pozisyon degistirmeyi dene. Ayaga kalk biraz yuru evin icinde eger gecmezse gidersin.
Zeynosrkn84 canim saglikla kavus yavruna hadi hayırlısı olsun dualarimiz seninle..
EvBoregi senin grubun en vefalisi seciyorum. Dogum yapmana ragmen birakmadin bizi her yasadigini paylasiyosun yardimci oluyosun. Sende epidural katater kalmadi mi neden bide igne vurdular.
H Hunilimom ne alemdesin. Gelmiyo mu bebis. Benim moralim sifir sifir sifir :). Degil agri sanci. Adetken yerlerde surunen , gebeligin 3. Ayinda bicak saplanmalarindan duramayan ben simdi 5 km yururum. Hicbir belirti yok. En sonunda doktora cumartesi gidip bi cati muayenesi yap haci acilma fln ne alemde dicem
İyi ki aldı sezeryana iyi ki beklemedi. Ya kızıma bir şey olsaydı. Düşünmek bile fena.. şu ana kadar hastanede bizimle ilgilenen tüm personele minnettarım. Ebe hemşire doktor yenidoğan uzmanı... kimseden incinmedik. Hassas durumdayız farkındalar ve o kadar ilgililer ki özel hastanede yok bu durum. İlk gece olanlara şahit olanlar zaten bana da kızıma da mucizeymişiz gibi davranıyorlar. Ölümün eşiğinden döndük. Dr seçimi çok önemliallah korumuş canım.seni okadar yüksek tansiyonla nasıl alırlar sezeryanla.neyse sen üzme canını.kötü şeyler düşünme bak sağ salim kavuşmuşsun kızına.hep güzel şeyler düşün illeri de kızınla çıkacağım gezmeleri,kızının saçına yakacağım rengarenk tokaları yapacağın saç modellerini.iyi düşün iyi olsun allahın izniyle
Ee ben zombi gibiyim uyuyamıyorum, iki saatte bir emiyor diye uyuduğuma değmiyor, zaten hep kötü rüyalar görüyorum ondan burda kızlarla takılıyorum bebek uyurken :)) senin fındık ne alemde, alıştı mı evineBende tamEvBoregi ne yazcaktım baya aktifsin diye çok geriden okuyorum. Bazen atlıyorum yetişmk için ama bi bakıyorum yine yüz dayfa olmuş :) bnm minnoşda azcık büyüsün geri döncem inşallah burda nir sürü şey öğrendim baya da işe yarıyor . Daha da fazla şeyler öğrencem inşallah :)
Sabah sancıları 10 dk ya düşmüş doktoru acil sezaryene hazırlıyodu.. yüksek ihtimal çooktan aldı kucağına kuzusunu..tired da mı doğuma gitti, tarihi bugün müydü sancılandı mı? Ayy doğuma giden tüm arkadaşlara sağ salim gelsinler diliyorum, dualarım onlarla..
Bende tamEvBoregi ne yazcaktım baya aktifsin diye çok geriden okuyorum. Bazen atlıyorum yetişmk için ama bi bakıyorum yine yüz dayfa olmuş :) bnm minnoşda azcık büyüsün geri döncem inşallah burda nir sürü şey öğrendim baya da işe yarıyor . Daha da fazla şeyler öğrencem inşallah :)
Preeklampsiadan odum kopuyor. Panik atak oluyorum. Bugün tansiyonumu 14.5 /9.5 ölçtük evde soluğu hastanede aldım. Hastaneden de evde kendi tansiyonunu ölçme diye azar yiyip geri döndüm. Çok sisim o yüzden sürekli preeklampsiadan oldum paniği içindeyim.İyi ki aldı sezeryana iyi ki beklemedi. Ya kızıma bir şey olsaydı. Düşünmek bile fena.. şu ana kadar hastanede bizimle ilgilenen tüm personele minnettarım. Ebe hemşire doktor yenidoğan uzmanı... kimseden incinmedik. Hassas durumdayız farkındalar ve o kadar ilgililer ki özel hastanede yok bu durum. İlk gece olanlara şahit olanlar zaten bana da kızıma da mucizeymişiz gibi davranıyorlar. Ölümün eşiğinden döndük. Dr seçimi çok önemli
Canım benim ya neler yaşamışsın çok çok geçmiş olsun kuzum..nasıl bu kadar dikkatsiz olabildiler..Ben tansiyonumu düzenli ölçmeye çalışıyorum. cuma hürmetine hemencecik iyileşin inşallah dualarım sizinleYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
Kizlar memelerim çok kötü hicbir sey etki etmiyor. Nerdeyse mama verecem o derece canim acıyor. Ben ne yapacam?
Preeklampsiadan odum kopuyor. Panik atak oluyorum. Bugün tansiyonumu 14.5 /9.5 ölçtük evde soluğu hastanede aldım. Hastaneden de evde kendi tansiyonunu ölçme diye azar yiyip geri döndüm. Çok sisim o yüzden sürekli preeklampsiadan oldum paniği içindeyim.
Doktorun harikaymis. Iki defa test almış , ucuz
atlatmissin. Gerçekten canınızı kurtarmış.
Bebeğine yakında kavuşursun. Sarılık olan çok bebegimiz var , hastanede çok iyi bakiliyorlar. Sen kendine dikkat et. Ağlama, toparla kendini sütun gelsin kısa zamanda.
Canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Benimde normal idrar tetkiklerinde birşey çıkması ama tansiyon yüksekliği ve ödemlerden dolayı doktor 24 saatlik idrar toplama testi istedi orda protein kaçağı çıktı ve tansiyon ilacina basladik eğer tansiyon kontrol altına alınmazsa pazartesi doğumu başlatalım dedi. Şimdi senin başına gelenleri okuyunca benide bir stres sardı. Allah korktuğunuza uğratmasınYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
Dikkatsiz olan tansiyonu ölçen kadın ve özel hastanede gittiğim doktordu. Kadına ne sorsak normal normal dedi herşeyi beynimizde normalleştirdi. Ödemleri dikkate almadık. Devlet hastanesindeki doktorumuz olmasa.. düşünmek dahi istemiyorımCanım benim ya neler yaşamışsın çok çok geçmiş olsun kuzum..nasıl bu kadar dikkatsiz olabildiler..Ben tansiyonumu düzenli ölçmeye çalışıyorum. cuma hürmetine hemencecik iyileşin inşallah dualarım sizinle
Antibiyotikten korkmuyorumda enfeksiyon bebege geçer diye korkuyorumgeçmez korkma canım.ona göre vermişlerdir.ben bu kış iki kere kullandım soğuk algınlığı için
Canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Benimde normal idrar tetkiklerinde birşey çıkması ama tansiyon yüksekliği ve ödemlerden dolayı doktor 24 saatlik idrar toplama testi istedi orda protein kaçağı çıktı ve tansiyon ilacina basladik eğer tansiyon kontrol altına alınmazsa pazartesi doğumu başlatalım dedi. Şimdi senin başına gelenleri okuyunca benide bir stres sardı. Allah korktuğunuza uğratmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?