- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.001
Evet banada acil basla dedi gecmis olsun sanada canımEnfeksiyonun bebege gecmemesinadina hemen kullan antibiyotigi canim benim de oldu öyle antibiyotik bebege gecmez dedi benim doktor ki erken doğumum başlamıştı benim.
Geçmiş olsun
Çok zor şeyler yaşamışsin çok geçmiş olsun Allah güç kuvvet versin biran önce iyilesirsiniz inşallahYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Ben de yüksek riskli hasta oldugum için hala hastanede tutuluyorum.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Ne Oldu yara mı fazla mı dolu canımKirmizi alarm yakıyorum kizlar yardimci olun
Çok geçmiş olsun bununla atlatmış olun ödem dışında bir şikayetin var mıydı yada daha önceden tansiyon yüksekliğin biran da mı olmuş Hepimiz Allah a emanetiz ne zor bu doğum işiYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Dün doktordaydım sürekli bebek hareketlerini ve tansiyonunu kontrol et yüksek seyrederse hemen gel dedi tansiyon ilacı sayısını da artırdıStres yapma ama temkinli ol ne olur. Git yatışını iste hastaneye, kontrol altında kal
Çok geçmiş olsun.. Allah korumuş seni ve bebeğini.. Çok şükür ki ikiniz de sağlıklısınız.. İnşallah bir an önce toparlanıp evinize dönersinizYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
Canımm ben kalkan kullanıyorum uçları bir nebze iyi ama kahverengi yerlerim fena çünkü kalkanın plastik kısmı terlede birleşince aıtıyor epey süyümden sürüyorum lansinoh sürüyorum ayva çekirdeğini jel yaptım anlayacağın ne bulursam ona sarılıyorumKizlar memelerim çok kötü hicbir sey etki etmiyor. Nerdeyse mama verecem o derece canim acıyor. Ben ne yapacam?
Ne Oldu yara mı fazla mı dolu canım
Çok geçmiş olsun bununla atlatmış olun ödem dışında bir şikayetin var mıydı yada daha önceden tansiyon yüksekliğin biran da mı olmuş Hepimiz Allah a emanetiz ne zor bu doğum işi
Ayy kuzum allahım yardımcın olsun bu mübarek günde şifa versin dualarım seninleYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
Evet bencede dedigin gibi son haftalarda biraz sapma oluyor. Yuzde 10 gibi bi hata payi zaten hep var. fazlasi ya da eksigi seklinde. Dogunca gorecegiz.Dün aynı durumu yaşadım. 1 hafta arayla aynı Dr da geçen hafta 2666 gr olan ölçüm bu hafta 2590 çıktı. Kızlar da yazmış dün. Dr AC değeri karın çevresini ölçerken milim bile kaysa çok farkediyor diye. Son hafta ölçümlerine güvenmeyelim
İyi geceler kızlar haziran annesi olmayı beklerken kendimi mayis annesi olarak buldum. Öğlen 4 te oğlum dünyaya geldi doğum yaptım. Bebeğim kuvoze alındı. Dualarınızı eksik etmeyin
Allah razi olsun hepinizden kizlar sizlerede dua ettim saglikla dogurun diye pamugum simdi yanimda uyuyo emzirmeye calisiyorm devamli bi aliyo emiyo sonra gogsumde uyuyakaliyo ama alisicaz emismeye :)
Kizlar merhabalar
Benim dogumum oldu dun gunduz 3te aldim kucagima. Tam 39+2de. Evde 4 hastanede 11 saatlik bir sancinin nihayetinde kavustuk. Darisi buradaki herkesin basina.
Kendi sancimla dogum yaptim, hastanede siklasti sancilarim suniye gerek kalmadi. Epidural de almadim, sonuna kadar yasadim sancilari :) cok yogundu ama oldu bitti. Ama epizyodan kacamadim, ama o kadar zordu ki hem sanci hem ikinma sureci son 1bucuk saat oyle gecti, epizyo isleri hizlandirdi nihayetinde. O yuzden napalim kismet. Aciyor simdi ama gececek insallah.
Kizlar insallah hepinizin dogumlar younda gider saglikla alirsiniz kucaginiza. Size de iyi dogumlar kizlar belki yapmissinizdir okuyamadim gecmisi @fcevriyeBelirtisiznesne
Aynen valla lohusa tacı falan filan bile takmadim ben o kadar hazirladim sözdememem dışarda ne giysem süt oluyor zaten bir şekilde, duş aldım saç taramak ne mümkün topla gitsin. Ya cnm ben hamilelikte hiç sis olmadım ama şimdi davul gibiyim neden biliyor musun birde hastaneden geldim tartildim 3 kilo gitmis oğlum 4 kilo doğdu bu nasil iş.
Kızlar ameliyata gidiyorum dua edin nolur yavrumda bende sağlıkla kavuşalım çok heyecanlıyım elim ayağım tutmuyor ... Rabbim korkularımdan esirgesinnnn
Kızlar bütün gece sancı çektim geçer diye bekledim geçmedi en son 10 dakikaya falan düştü sabah 7buçukta geldik NST de düzenli şiddetli sancılarla doktor hadi doğuma dedi hazırlanıyorum acil sezaryene...kızım duramadı geliyor...benim için de dua edin...Allah gönlüme göre verdi randevuyla değil sancıyla sezaryen
Kizlar memelerim çok kötü hicbir sey etki etmiyor. Nerdeyse mama verecem o derece canim acıyor. Ben ne yapacam?
Canim gittim doktora gecen hafta 3390 gr olcmustu bu hafta 3360 gr olctu nasil oldu bilemiyorum. Artik olcumler de cok dogru olmuyo bu haftalarda demek. Boyu 54 cm gibi olcmus fl yi 7 ile carparak hesapladim.
Yukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
BEn de esimi pomp almaya yolladim. İnsallah ise yararCanım goguslerini ılık suyla yıka emzirdikten sonra tükürüklu bırakma ben pompayla.sagiyorum.ilk gün kanadi resmen ama alıştı seninkiler de alisicaktir
Hem de nasil resmem kopacak uclariYara mı oldu canım
Kendi sütünü sür cevresine öyle derler
Süt geliyor. Neden oldu anlamadim. İlk tuttugu an verdigim tepki disleri mi var bu cocugun olduNiye oyle oldu canim .sut geliyormu .
Ilik su tutuyorlardo.lesitin demislerdi dene istersen .
Evet cok fazla hem de kanıyorUçları mı yara oldu?
Suan göğüs agrimdan dikis agrisini unuttum.Canım dikişlerin için oturma banyosu yap mutlaka. Dayanabileceğin kadar sıcak suya baticon dök hatta eczaneden savlon diye sarı renkli bir dezenfektan su var ondan da alıp koyabilirsin bir kapak koysan yeter sonra otur içine ohh ne kadar rahatlatıyor hem de dezenfekte ediyor, sıcak su dikişleri yumuşatıyor falan. Aslında eskiden bu oturma banyosunu normal doğuranlara hep söylerlerdi şimdi hiç duymuyorum kimseden. Memelerin de ucu mu yara oldu noldu?
Esimi simdi silikon göğüs ucu ve pompa almaya yolladim. İnsallah ise yararGöğüs kalkanı taktın mı canım, kremle kalkanı tak, lansinoh sürüyorum ben ama garmastan mı neydi başka bir krem diyorlardı daha etkiliymiş ama bebek emmeden temizlemek lazımmış ondan mı alsan çok kötüyse
Süt yok ama bir yerlerden buldurursam deneyim :/Canim taze sutu kaynattiktan sonra uzerine biriken kaymagi ayirip arada sur istersen? Gecenlerde bi tanidigim soyledi o cok faydasini gormus.
Yara cok fazla evet kaniyorNe Oldu yara mı fazla mı dolu canım
Çok geçmiş olsun bununla atlatmış olun ödem dışında bir şikayetin var mıydı yada daha önceden tansiyon yüksekliğin biran da mı olmuş Hepimiz Allah a emanetiz ne zor bu doğum işi
Bende oyleyim. Bi jel bi süt bi krem her degasinda birini deniyorumCanımm ben kalkan kullanıyorum uçları bir nebze iyi ama kahverengi yerlerim fena çünkü kalkanın plastik kısmı terlede birleşince aıtıyor epey süyümden sürüyorum lansinoh sürüyorum ayva çekirdeğini jel yaptım anlayacağın ne bulursam ona sarılıyorum
Kizlar bu aksam 11.25 te kavustuk melegmle normal dogumla aldim kucagima darisi kalanlarin basina olsun insallah
Ben denemedim ama instagramdan gördüm gümüş kapaklar var gümüş doğal iyileştiriciymiş bi dene istersenBEn de esimi pomp almaya yolladim. İnsallah ise yarar
Hem de nasil resmem kopacak uclarisuruyorum ama fayda etmiyor
Süt geliyor. Neden oldu anlamadim. İlk tuttugu an verdigim tepki disleri mi var bu cocugun olduilk tuttugu andan itibaren giderek cani aciyor once sadece uclari aciyordu simdi iyice goguslerim süt dolmaya basladi tas gibi oldu tumden agrimaya basladi
Evet cok fazla hem de kanıyor
Suan göğüs agrimdan dikis agrisini unuttum.buyuk tuvaletime ciktim cok sukur. Tuvalete cikinca alt kismim rahatladi biraz.
Esimi simdi silikon göğüs ucu ve pompa almaya yolladim. İnsallah ise yarar
Süt yok ama bir yerlerden buldurursam deneyim :/
Yara cok fazla evet kaniyordogumdan daha zor geliyor suan bana emzirmek
Bende oyleyim. Bi jel bi süt bi krem her degasinda birini deniyorumama bana misin demiyor
Dolunay22 canim sen ne yaptin agri sanci devammi. Zaten adet agrisi gibi de oluyomus. Hatta acilmayi farkedemiyosun adet agrisi gibi olursa. Senin insallah acilman coktur. Mutlaka yaz ne olduğunu doktora gidince
Kızlartoist ten haber yok mu?
@tired ve @Zeynosrkn84 hayırlı sağlıklı haberlerle gelin inşallah
Dolunay22 senin dün gece sancın vardı Bugün nasılsın ?
Aa @tired valla gönlüne göre olduAllah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin
toist Dolunay22 bizi habersiz bırakmayın kızlar
AnaTalia çok zorlu yollardan geçmişsin ama içini ferah tut inşallah sonu güzel olacak sen daha iyi biliyorsun ki olumsuz düşündükçe bu süreç uzayacak. Hep iyi olup evde bebeğinle birlikte geçireceğiniz zamanları düşün. Allah yardımcın olsun.
@Zeynosrkn84 hamileliğinin basından beri dualarımızdasın. Kızını sağlıkla doğurup büyüteceksin inşallah
Canım gözünaydın tez zamanda kavusursun insallah yavruna
Canım gözünaydın kokla bizim icinde saglıkla büyüsün insallah
Gözünaydın saglıkla sıhhatle büyüsün güzel kuzun
Canım sütün akıyosa kalkan kullan ziyan olmasın ödemde zamanla iniyo merak etme
Dualarım sizinle canım cok sabrettin dua ettin saglıkla kavusun insallah
Ay bekleyemedi kücük prenses dogurcaktık aynı gün haberlerini bekliyoruz canım saglıkla kavusun
Canım garmastan diye bi krem duydum dene istersen cok etkiliymiş eczacı gerek yok diyomus ama emzirmeden silmek gerekiyomus sanırım bitkisel bişey
Canım karar verdin mi jimere normalı bekliyosun dimi suan
Canım Allah razı olsun doktordan saglıkla dogdu kızın dahada iyi olcaksınız insallah tez vakitte kavusun
toist Dolunay22 kızlar aklım sizde
Hiçbir zaman tansiyon sorunum olmadı. Ve evet sadece ödem vardı çok. Diğer preeklamsi belirtileri yoktu hiç
sağlıkla kucağına al canımKızlar ameliyata gidiyorum dua edin nolur yavrumda bende sağlıkla kavuşalım çok heyecanlıyım elim ayağım tutmuyor ... Rabbim korkularımdan esirgesinnnn
Bi sen kaldın sanki :))Sabah sancıları 10 dk ya düşmüş doktoru acil sezaryene hazırlıyodu.. yüksek ihtimal çooktan aldı kucağına kuzusunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?