- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.041
Valla ben kaldım yaa demirbaş! :) ben daha doğurmam herhalde bi de şu 3 gün doğurmamam lazım doktorum göz ameliyatı olcakmış salıya kadar yok.. mecbur tutcam içerde bi şekilde :)
11:10 da kızım dünyaya geldi 49cm 3400gr ve karnımda kakasını bile yapmış bu ne aceleyse...şimdilik iyi görünüyor ben de hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok...gelişmeleri aktarırım kızlar...ağlaması bile çok güzel...spinal sezaryen candır
Ay Allah korusun tam vaktinde gelmiş Rabbim cok büyükYok canım...ama gelmesek ya da doktor hemen almasa olabilirmiş
Çok şükür hala takvimim var :) ama benim içsel takvimim bitti artık.. hayır ben 7 aylık insanım oğlum niye illa 9 ay 10 günü tamamlamaya çalışıyo anlamadım :)Aa bende varım demirbaş, takvimim bile gitti oğlum gelmedi
Benim 28.haftamda olmuştu geçti şükürEvet banada acil basla dedi gecmis olsun sanada canım
Çok şükür hala takvimim var :) ama benim içsel takvimim bitti artık.. hayır ben 7 aylık insanım oğlum niye illa 9 ay 10 günü tamamlamaya çalışıyo anlamadım :)
Az yardım etseler ellerine yapışmaz yaşlanincada beklerler ama. Kizmim diyorum ama görüyorlar ama görmemezlikten geliyorlar.Evet canım ilk olacak. Eşimin tarafı da nadiren gelip gidiyorlar . Ama kendi annem gibi olmuyor misafir gibi hizmet bekliyolar allahım hepimize güç kuvvet versin .
Canim okadar uzuldumki ama biryandanda Rabbim korumus.Yukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Ben de yüksek riskli hasta oldugum için hala hastanede tutuluyorum.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Allah yardımcınız olsun canım.sağlıkla kucakla bebişiniKızlar bütün gece sancı çektim geçer diye bekledim geçmedi en son 10 dakikaya falan düştü sabah 7buçukta geldik NST de düzenli şiddetli sancılarla doktor hadi doğuma dedi hazırlanıyorum acil sezaryene...kızım duramadı geliyor...benim için de dua edin...Allah gönlüme göre verdi randevuyla değil sancıyla sezaryen
Canim gecmezse gumus kalkan oneriyolar ama hic denemedim bilmiyorum.BEn de esimi pomp almaya yolladim. İnsallah ise yarar
Hem de nasil resmem kopacak uclarisuruyorum ama fayda etmiyor
Süt geliyor. Neden oldu anlamadim. İlk tuttugu an verdigim tepki disleri mi var bu cocugun olduilk tuttugu andan itibaren giderek cani aciyor once sadece uclari aciyordu simdi iyice goguslerim süt dolmaya basladi tas gibi oldu tumden agrimaya basladi
Evet cok fazla hem de kanıyor
Suan göğüs agrimdan dikis agrisini unuttum.buyuk tuvaletime ciktim cok sukur. Tuvalete cikinca alt kismim rahatladi biraz.
Esimi simdi silikon göğüs ucu ve pompa almaya yolladim. İnsallah ise yarar
Süt yok ama bir yerlerden buldurursam deneyim :/
Yara cok fazla evet kaniyordogumdan daha zor geliyor suan bana emzirmek
Bende oyleyim. Bi jel bi süt bi krem her degasinda birini deniyorumama bana misin demiyor
Acilmayla bukadar sure gecebilecegini bilmiyordum hayirlisi olsun hakkinda ins canimKızlar geç cevap yazdım kusura bakmayın. Doğurmadım bengece sancım vardı wc ye kalktığımda. 5 ten şonra uyuyamadım zaten. Ne olur ne olmaz diye hastane çantasını falan aldık gittik. Nst de sancılar 2 kez 100 ün üstüne çıktı. Hatta 120 nin.
Birkaç kez de 60-70 lerdeydi.
Ama hiç açılmam Yok. Geçen haftada yarım cm 1 cm kadar var demişti dr. Yine aynıymış.
Benim dr rahat biraz. Son ana kadar müdahale etmeyeceğiz dedi. Suyun gelirse gel dedi
Oğlum 3.750 olmuş. 100 eksik yada fazla olur dedi. Diyet verdi. Hamurişi makarna tatlı vs yeme dedi. Zaten çatım basıktı omuz zedelenmesinden bahsediyordu. 4 olursa iyice zorlaşır dedi. Tabi kilo kısmına çok güvenmiyorum ama belli de olmaz. Bendeki durum bu
Haftaya cuma çağırdı tekrar. Ama kalmam inş Cuma'ya yaaaa
Okuyamadım eve geçince bakıcam mesajlara. Diğer kızlardan haber var mı?
Incirde sut yapiyor diyorlar kizlarKızlar biz çıktık hala memeyle uğraşıyoruz. İyiyiz elhamdulillah Çok ağlıyor aç ve süt yok henüz. İnşallah düzene girince yazarım
Gözün aydınn canım benimm.. iyi ki gitmişsin doktora.. sağ salim dönün evinize inşallahh11:10 da kızım dünyaya geldi 49cm 3400gr ve karnımda kakasını bile yapmış bu ne aceleyse...şimdilik iyi görünüyor ben de hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok...gelişmeleri aktarırım kızlar...ağlaması bile çok güzel...spinal sezaryen candır
Canim ya kalkan tavsiye edebilirim .Hanimlar merhaba nasilsiniz? Ben kizimla yeni hayatimiza adapte olmaya calistigimdan cok fazla telefonla ilgilenemiyorum. Okadar guzel o kadar harika gunler geciriyorumki.. rabbim bekleyen tum hamisleri saglikla kavustursun. Benim suan icin en buyuk sikintim epizyo dikisleri ve gogsumdeki yaralar..
Dun yavrumu emzirirken kan icirmisim resmenemmeyi biraktiginda gordum pembe pembe. Okadar korktum okadar uzuldumki. Sonra figer gogsumu verdim hep digeri iyilessin biraz diye bu seferde doymadi kuzum yetmedi tek gogus. Sut var geliyo ama kuzum cok emiyo. Kanayan gogse ne yapmam lazim emzirirken kan gelicek diye odum kopuyo resmen bileniniz bana bi akil versin. Suan madecassol diye bi krem suruyorum hafifletti acimi ama ben hemencecik gecsin istiyorum kana kana emsin yavrum
Masallah canim gozun aydin .11:10 da kızım dünyaya geldi 49cm 3400gr ve karnımda kakasını bile yapmış bu ne aceleyse...şimdilik iyi görünüyor ben de hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok...gelişmeleri aktarırım kızlar...ağlaması bile çok güzel...spinal sezaryen candır
Ins canim .Fayda etmiyor mu ki artık
Ben cok duydum da yeni başladık.
Insallah baban iyi olur annen erkenden gelir
Ev işini boşver ihtiyacın kadarını yap evlatların için yap akşama da eşine bırak ki zaten ilgileniyor diyosun
11:10 da kızım dünyaya geldi 49cm 3400gr ve karnımda kakasını bile yapmış bu ne aceleyse...şimdilik iyi görünüyor ben de hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok...gelişmeleri aktarırım kızlar...ağlaması bile çok güzel...spinal sezaryen candır
Kontrolüm vardı ilk defa alttan muayene oldum . Açılma yokmuş hiç . Nst de sancılar çıktı ama açılma Yok diye geldim . O sancıları da hiç hissetmedim zaten . Gelmezse kendisi salı günü fitil ve suni sancı ile alırız dedi bakalımYok canım bende bir gelişme sadece sabahtan beri hiç hareket etmedi bebek doktordan cevap bekliyorum şimdi. Sen naptın varmı gelişme sancı açılma falan.
Kuzum senin de gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün, ömrü uzun şansı bol olsunKızlar biz çıktık hala memeyle uğraşıyoruz. İyiyiz elhamdulillah Çok ağlıyor aç ve süt yok henüz. İnşallah düzene girince yazarım
Ayyy takvim gitti derken ne diyorlar acaba diyorumAa bende varım demirbaş, takvimim bile gitti oğlum gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?