- 22 Haziran 2017
- 3.665
- 4.361
- 83
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.061
Hanileligin başından beri rezene hep içtim, son ayda günde beş tane hurma yedim canımSutum gelmiyor diyen arkadaslar rezene iciyormuydunuz hamileyken hurma yiyormuydunuz merak ettim
11:10 da kızım dünyaya geldi 49cm 3400gr ve karnımda kakasını bile yapmış bu ne aceleyse...şimdilik iyi görünüyor ben de hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok...gelişmeleri aktarırım kızlar...ağlaması bile çok güzel...spinal sezaryen candır
Kızlar biz çıktık hala memeyle uğraşıyoruz. İyiyiz elhamdulillah Çok ağlıyor aç ve süt yok henüz. İnşallah düzene girince yazarım
Yukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Ben de yüksek riskli hasta oldugum için hala hastanede tutuluyorum.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Evett gercekten hepimiz cok sey ogrendikkBende tamEvBoregi ne yazcaktım baya aktifsin diye çok geriden okuyorum. Bazen atlıyorum yetişmk için ama bi bakıyorum yine yüz dayfa olmuş :) bnm minnoşda azcık büyüsün geri döncem inşallah burda nir sürü şey öğrendim baya da işe yarıyor . Daha da fazla şeyler öğrencem inşallah :)
Dikkatsiz olan tansiyonu ölçen kadın ve özel hastanede gittiğim doktordu. Kadına ne sorsak normal normal dedi herşeyi beynimizde normalleştirdi. Ödemleri dikkate almadık. Devlet hastanesindeki doktorumuz olmasa.. düşünmek dahi istemiyorım
Korkma canım...benim ikinci spinal...birinci cumartesi akşamüstü 7de acil olunca galiba o yüzden biraz sıkıntılıymış sonuçta kimse hazırlıklı değildi ordan burdan topladılar doktoru anestezi uzmanını...bugünse herkes modunda olduğu için süperdi ve galiba sakinleştirici gibi bişey yapıyorlar kafan güzel oluyor...korkuyorum falan dersen daha da çok ilgileniyorlar...valla ben hastanemden de doktorumdan da bu performansı beklemiyordum hepsinden Allah razı olsuntired spinal candir fln yazmissin boyle yanaklarin mincirasim geliyo :). Pazartesi doguma gidicem kafamda deli sorular ilk dogumum. Senin gozunaydin canimm
Alıştı alıştı maşallahı var . Bende en geç iki saatte bi emZiriyorum bazen saat başı :) bebek uyurken de etrafı mı toplasam yemk mi yesem. Çay mı içsem süt mü sağsam diye dolanıyorum he tabi bi de duş mu alsamEe ben zombi gibiyim uyuyamıyorum, iki saatte bir emiyor diye uyuduğuma değmiyor, zaten hep kötü rüyalar görüyorum ondan burda kızlarla takılıyorum bebek uyurken :)) senin fındık ne alemde, alıştı mı evine
Ya insan bırakamıyorda geçmişi ne olmuş merak ediyor dimiCanim ben giremeyeli 5bin mesaj birikmiş. 3bin okudum bulduğum her firsatta. Az kaldi yetisecegim size
Yani sen doğuralı baya oldu bana ne oldu da bnde de aynı şey oldu . Galiba bnde mastit oldum kocaman beze gibi bileyler var göğsümdeGoguslerim yaralar gecti simdi de semsert oldu sicak su torbasiyla geziyorum. Mastit midir nedir ondan oldu sanirim.
Çok şükür hala takvimim var :) ama benim içsel takvimim bitti artık.. hayır ben 7 aylık insanım oğlum niye illa 9 ay 10 günü tamamlamaya çalışıyo anlamadım :)
Yaptın mı canım doğumYok canım...ama gelmesek ya da doktor hemen almasa olabilirmiş
Olmayinca olmuyor demekkiHanileligin başından beri rezene hep içtim, son ayda günde beş tane hurma yedim canım
Lesitin kullandinmi canim .Goguslerim yaralar gecti simdi de semsert oldu sicak su torbasiyla geziyorum. Mastit midir nedir ondan oldu sanirim.
Evet sabah 11:10 da geldi kızım şimdilik uyuşuk olduğum için iyiyim ilaçların etkisi geçince başlayacak sızılarYaptın mı canım doğum
Canım seninde gözün aydın analı babali büyüsün inşallah sütünde gelir sıkıntı yapmaKızlar biz çıktık hala memeyle uğraşıyoruz. İyiyiz elhamdulillah Çok ağlıyor aç ve süt yok henüz. İnşallah düzene girince yazarım
Sübhanallah uyuşukluk geçene kadar ağrıların yarısi geçmiş oluyor zaten genel kadar acı hissetmen imkansızEvet sabah 11:10 da geldi kızım şimdilik uyuşuk olduğum için iyiyim ilaçların etkisi geçince başlayacak sızılar
Sagolasin canim, 15 gun oncekiyle ayni dedi rahim doktor acilma, incelme,yumusama hicbiri yok dedi sanci da yok nst de hic.sanmiyorum normal olacagini artik bir gunde acilma olur mu bilmiyorum. Onemli degil zaten artk benim icin . Beklemek korkutuyor tuvaletini yaparsa risk dedi doktor 40+2 oluyor cumartesi alsin zaten sulandirici igne kullanarak korka korka geldm bu gunlere, ilk kizimi da kaybettim pihtilasmadan. Saglikla gelsinler yeter nasil oldugu farketmez
Kızlar bende bugün doğum yaptim 17.30da 2 cm acilma ile hastaneye yatis yaptim 20.15de meleğim kollarımdaydı. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin
İyi geceler kızlar haziran annesi olmayı beklerken kendimi mayis annesi olarak buldum. Öğlen 4 te oğlum dünyaya geldi doğum yaptım. Bebeğim kuvoze alındı. Dualarınızı eksik etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?