2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Hahah :) o vaktini bilir hadi bakalım. Kimisi tam günü gününe doğuyor. Belki oyle olur senin de :)

Valla canım benim ,normal Doğumun bir sürü sıkıntısı var bebek açısından hele ki iri bebekte!! Ben normal doğuran arkadaşların hepsinin gözlerinden öperim ama Benim cesaret edebildiğim bir şey olamadı maalesef iki Doğumumu da kendi isteğimle sezaryen yaptım ki hep derim ağrı eşiğim yüksektir acıdan korkmam çatır çatır doğururum diye ama bebek açısından riskler ne bileyim işin içinde olunca insanın aklına onbintane şey geliyor gelelim senin soruna bebek çıkımdan dışarı alınırken omuza özel pozisyon verilir ve Bebek öyle dışarı çekilir tabi bebek iri olunca ya da sende ki gibi çatı da yapısal bozukluklar olunca o pozisyonu vermekte kolay olmaz. Omuz bağ yapısı itibariyle senin doktorunun dediği gibi aslında çıksa da yerine takılan bir şey. Bazı bağ dokusu zayıf olan İnsanlarda hatta omuz zırt pırt çıkar yerinden gidersin acile takarlar gerisin geriye. Ama bu kalıcı hasara da sebep olmayacağı anlamına gelmiyor. İri bebekte benim en büyük korkum kafa tası çatlakları asıl,ben yenidoğan yoğun bakımda çalışırken gelmişti öyle bir yavrucak 4küsür kiloydu anne ısrarıyla doktor normal Doğum yaptırmaya çalışmış ama bebek kanaldan çıkarken kafa tası çatlamış ve kanama olmuştu uyuttuk hep bebeği günlerce kanama beyne zarar vermesin diye ama büyüdüğünde belli olacak ne olup bittiği. Valla yani bu normal Doğum konusunda herhalde konuşacağın en son insan benimdir yenidoğan asfiksisi dediğimiz Doğum esnasında oksijensiz kalma mevzuu da sık görülür iri bebeklerde nebileyim daha bir sürü komplikasyon. 3500 ün üzerinde kilosu olan bebekler hep risk. He yok mu çatır çatır doğuran ohooo bir sürü ama işte başına hiç umulmadık işler gelen yavrularda var, insan hastanede olunca hep kötüsünü de görüyor benim durumum biraz ondan kaynaklı. Bi de senin tüp bebekti dimi ben öyle hatırlıyorum Benim gibi, ayyy bilemedim valla yaa sezaryen mı olsan acaba?? Yani netice de önemli olan sağlıkla kucağına almak,haftanda epey oldu bebek kocaman olmuştur şimdi içerde

Canım sezeryanin da bi farki yok ki.karın daha hassas bi bölge bence.hem normal doğum sonrası daha çabuk ayaklaniyosun.ne kadar olmuş senin bebis kaç kilo.bol bol yürümek lazım ya

Birkac gun once 36+0da 2700 kg demisti doktor
Her aksam yuruyuse cikiyoruz ama iki adim yuruyup yoruluyorum o ayri Gunduzleri sicaktan evden adim atmak istemiyorum

Canlar bisey sorcam hastane cantasina emzik biberon koymak şart mı sizce

normalde emzik ve biberon koymayın diyorlar ama ben ikisini de koydum canım. Biberon yerine kaşık ya da bardak kullanıyorlarmış hastanelerde, bebek rahat içmeye alışmasın sonra anne memesinden süt çekemez diye. Emzik ise, bebeği memeden uzaklaştırır diyorlar.. Ama dediğim gibi; ben her ihtimale karşı valize koydum valla..

Bebeğin kafası çıkar çatın uygun ama omuz zedelenebilir dedi. Çıkma da değil aslında. Evet canım tüp bebek. Cuma günü 3750 ydi zaten kilosu doğru ölçümse tabi. 4 olunca doktor da istemiyor normal doğumu. Bu hafta hamur işi makarna vs yeme dedi. Eşim de senin gibi düşünüyor. İleride ne ile karşılarız bilmiyoruz diyor. Sonuçta kaç çocuk büyüdü de spor yaptı yada normal hayatta bunun zorluğunu yaşadı geri dönüşler oldu diyor. Valla ciddi ciddi sezaryen düşünmeye başladım. Ben 2. Çocuk için çok beklemeyi düşünmüyordum o yüzden normal istedim. Bi de sezaryen daha bi ürkütüyor beni.
Yazdıklarında çok haklısın. Allah korusun bi omuz zedelenmesi düşüncesi bile içimi acıtıyor şimdiden.

Canım sanci hissetmeden açılmanın olması ne kadar güzel neyse ki bi korkuyla hemen doguruvermissin. Iç yırtık oluştu mu.

Haklısın canım yaa bugün ciddi şekilde kafam karıştı. İnşallah sağlıklı şekilde alırım kucağıma.
İnsallah hakkınızda hayırlısı olsun. Sağlıkla gelsinler de normal sezeryan hiç önemli değil. Hiçbişey o minik kalplerden önce gelmiyor. Sezeryan acılı oluyorya hani onu gördüğün an tüy gibi oluyorsun. Ben yarı baygın halimle altını aldığımı hatırlıyorum. Kimseye güvenemiyorsun. Annelik hemen konuyor vücuduna :)

Ay inanmıyorum bu hiç aklıma gelmemişti mecbur kalınca ne yapacaksın yapilir diğer göğüs ucum yara zaten.
Akiyo cnm ama beze olmus içi yine ateş gibi açtım şimdi havluya damliyo ay rahatlar inş ama pompa falan kar etmedi bebis de almiyo. Bende işe yara mi dersin o ilaç

Raabim şifa versin. Çok zor birşey benimki çok ilerlemişti hiç gelmiyordu. Düzelir allahın izniyle canım

Sıcak havlu sar canım ayy o çok zor oğluma meme biraktirirken cok zorlamıştım oğlun niye almıyor ki alsa rahatlardın
Alıyordu ama çekiyor gelmiyor bırakıyor cocuk, damlıyor ama çekince yok, pompada yok. İçi beze beze taş gibi masaj yaparak geziyorum ucundan damlıyor.

Gelecek Can'ım senin de. Bak gelmiyo gelmiyo diyenler hep aynı gününde aldılar bebişlerini. Bizim de gelecek inş.
İşte bunları düşününce de ne fark eder diyorum. Yeter ki yavrular iyi olsun. Ben sezaryen anından korkuyorum Zaten. Genel istemiyorum bebeğimi görmek için. Ama uyanık olup sürece de şahit olmak ürkütüyor. İçim bi kötü oluyor. Bayılırım herhalde diyorum. İnş hepimiz sağlıcakla alalım kuzuları Can'ım.

Canlar bisey sorcam hastane cantasina emzik biberon koymak şart mı sizce
Emzik koymadım ama biberon avent 0+ tek delikli 120ml natural biberon koydum bir de baby Goat mama. İlk oğlumda sütüm 4. Gün geldi ve sarılık yüzünden 2 gün fototerapi almak zorunda kaldı oğlum.. Sarılıktan çok çekmiştik. 2 aya kadar gözlerinin içi bile sarıydı..Çok zor günlerdi. Sezeryan acısıyla küvezde onunla aynı odada kalmıştım..

Çok zor bir karar kuzum. Normal doğum gibisi yok diyoruz ama onun da riskleri çok fazla.. Bence rahminin yapısı için başka bir dra daha görün. Bakalım o da aynı şeyi mi söyleyecek. Hangi doğum şekli olursa olsun yeterki bebişler hayırla sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah

37+1 de alcak pazartesi günü nasipse.
2 hafta ilerden gidiyor gelişimi zorluyo beni bugünde sancin var ama bekleyelim pazartesiyi dedi.
Anladım canım benimde şancı cikiyo bana da 16 17 mayis diyordu ama salı yine çıkarsa alacak hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…