2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
oy oy maaşallah size, saçları uzatmış ta gelmiş bu prenses cicili bicili tokaları saç bantlarını takacaksın bu küçük hanıma, Maaşallah analı kızlı çok tatlısınız
Aynen canım uzatmışta gelmiş o yüzden kafasında şapka istemiyor . Saçlarını sergilemek istiyor

Aminnn.. ben de panik atak olduğum için genel oldum. Asla dayanamazdım. Simdi de kısmetse genel olucak. En güzeli şahit olmak kendine güveniyorsan kesinlikle öyle olmalı :)

Evet canım. Öncelik tabi ki bebeğimin sağlığı. Pazartesi önceki doktoruma da görünmek istiyorum. Tabi net konuşursa. Malum doktorlar kolay kolay birbiri için olumsuz konuşmaz.

Ayni benim gibisin. Ben butun hamilelik boyunca yattim son ay bir acildim tam acildim. Hic yerimde durmuyorum. Ama sancilar 4 5. Bence senin bebis 40i dolduracak sen sezeryan olucan gibime geliyo. Bide @dolunay22 sende kuzum. Icime oyle digdu. Ay bilmiyorum. Saglikli hayirli olsunlar da.

sofiarya canim seni bulmuşken bisey sormak istiyorum. Sana soru sorarkende valla sikbogaz etmemek icin hep cekiniyorum.. bende 38+5 te sezeryan olucam kismetse. Pazartesi. Nasil heycanliyim anlatamam ilkndogumum ve spinal. Sana sorum su canim. Bebek bir hafta geride 37 lerde aliniyo gibi olucak. Ve bebek icerde rahatken ben rahatini bozcakmisim gibi hissediyorum :). Bi zarari olur mu ya. Dr. Cok rahat cok bile kaldi dicek nerdeyse. Bi de bu spinalde uyusukluk ne zmn gecmeye basliyo. Yani gecmeye 1 saat sonra baslayip 5 saatte mi tamamen geciyo yoksa 5 saat sonra bi anda mi geciyo. Ve bende panik atak var. Insallah bebegim saglikla dogsunda hicbisey umurumda degil

Yanakları bana çekmiş :) sarılık konusunda bişey diyemiyorum şuan öyle bi sıkıntımız yok ama göğüslerim silikon uçla emzirmeme rağmen pert oldu . Tabi bi de o bezeler ağrı yapıyor çok şiş oluyor göğsüm yarın sabahtan aldırcam eşime lesitini inşallah bna da etki eder yoksa depresyona gircem

Evet canım. Öncelik tabi ki bebeğimin sağlığı. Pazartesi önceki doktoruma da görünmek istiyorum. Tabi net konuşursa. Malum doktorlar kolay kolay birbiri için olumsuz konuşmaz.
Tabi tabi meslektaşlar sonuçta. Sen diğerinin ne söylediğinden bahsetme bence.. Bu Dr a normal doğuma engel bir durum yok değil mi diye sor. Bakalım aynı durumdan bahsedecek mi..

Canım gözün aydın kocaman gözlü mis kokulu yavrumla güzel bol emisli günlere inşallah.
Bende mama verme taraftarı değilim ama ocu değil mama. Yoksa sütün ac kalmaması ve sağlığı için verilecek tabii üzülme inşallah alışmaz da sütün yeter.

Birde mama bana zor geliyor oğlumda ne güzel gece uyandığında hemen gogusumu açıyorum ohhh mis ayak ucunda park yatakta yatıyordu bende kalkıp ayakucunda oturup emziriyordum sonra gazını çıkart yine yatağa koy ışık falan açılmadığı için uykusunda acılmazdı. ama mamada kalk suyu ısıt çok sıcak olduysa soğut mutfak oda arasında git gel. Bana uzun geliyor birçok kişiye göre rahatlık. Neresi rahatlık sa artık.

Tabi tabi meslektaşlar sonuçta. Sen diğerinin ne söylediğinden bahsetme bence.. Bu Dr a normal doğuma engel bir durum yok değil mi diye sor. Bakalım aynı durumdan bahsedecek mi..
Evet doğru diyorsun Can'ım. Hiç bahsetmemek Laz'ım. En iyisi ben öyle yapayım ama en çok kafama takılan bu zedelenmenin ciddi bişey olup olmayacağı. Onu da farklı bi yolla sormayı denerim artık. Çok sağol Can'ım.

LastMadOnEarth bu arada benim doktor garmastan krem kullanabilirsin dedi yara olursa
Canım Kremi bebek emse sorun olurmuymus yani bitkisel demişlerdi silmesende bebek için zararı yok demişlerdi ama burada bir arkadaş silinmesi gerekiyor dedi. Benim de içime kurt düştü. Garmestan pomat almayı düşünüyorum zorda kalirsam

Canim gogus ucu yarasi icin ebe havuc rendeleyin zeytinyagi ile karistirip macun kivaminda goguse surun bu iyilestirir demişti. Zeytinyağının asitini alın önce diye tembihlemişti. minikoglan seninde göğüs ucu yaran vardı değil mi canım. Denedin mı acaba bunu.

Canım sormadım ki orasını lansinoh aldım.dedim tamam o zaman dedi

Ben ilk bebeğimi sırf bu yüzden sezeryanla doğurdum canım çağında kemik çıkıntısı var beebgimi omzu zedelenir birdaha kullanamayabilir dendi tvdede böyle bir haber görmüştüm normale zorlanmış kadın çocuğun koku tutmuyordu o gün ameliyat oldum hemen

Kızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden. Doğum hikayemi yazamadım neredeyse 48 saattir uyumuyorum bir gram sütüm gelmedi mecbur mama verdik emiyor yavrum ama sütüm gelmedi herşeyi denedim sıcak su çaylar tatlılar ovmalar yok banamısın demedi. Çekiyor da yavrum ama bu süt nasıl gelecek hiç bilmiyorum. Dikişlerim deseniz çok fena güzel bir zamanda yazacağım hepinize dualar ediyorum inşallah güzel doğumlarınız ve bol sütünüz olur.

Canım lansinohun kremini almıştım ben, eczacı silinmeden kullanilabilir yazıyor ama biz silmenizi tercih ederiz dedi

Kuzum sütün gelecek inşallah, arkadaşımın 2 hafta sonra gelmişti. Tez zamanda gelir seninki de insallah merak etme. Uykusuzluk da çok etkiliyor. Güzelce dinlen. Allah yardımcın olsun

sofiarya Doğum esnasında oksijensiz kalma mevzuu sadece kilo ile mi ilgili peki ? kafa çapı büyük bebekler de risk kapsamında mı ?
Tabi ki sadece kilomile ilgili değil ama evet kilolu bebek normal Doğum komplikasyonlarını katlayan bir risk yaratıyor başlı başına. Netice de anatomik olarak çatının da vajenin de belirli bir açılma kabiliyeti var Doğum kanalından geçişi kafa çapının büyük olması herzaman için Zorlaştırır. Ama iri bebek olması tabi ki tek başına bir risk değil ama yaşanabilecek olumsuzluklara davetiye çıkaracak bir durum. Bebeğin geçişte oksijensiz kalması için kordonun bir şekilde sıkışıp bebeğe kan akışının durması gerek. E bebek iri olunca da kanalı zaten doldurduğundan yanıbaşında gelen kordona bası yapıp akışı kesmesi ihtimali de yğkseliyor ister istemez. Yani herzaman risklere ve süprizlere açık bir durum ortaya çıkıyor, bu riski almaya değip değmeyeceğini iyi düşünmek gerek

Gözün aydın cnm Allah bağışlasin evladını.

Yani seZaryenşn seni ürkütmesi için hiçbir sebep Yok. Bizim normal Doğum dediğimiz aslında direk çeviri yaparsan olağan Doğum yanı kendiliğinden müdahalesiz gerçekleşen anlamında biz bakma normal dpgum diye çevirmişiz Türkçeye. SeZaryen ise anormal dpgum değil müdahaleli Doğum aslına bakarsan. Yani kontrolün hem anne hem bebek açısından bizim kontrolümüzde olduğu Doğum. Baştan sona bizim hekimin yönettiği yaşanacak komplikasyonlara karşı daha fazla önlem alabilme şansı tanıyan bir durum sezaryen. Ama normal Doğum süprizlere açık herşey olağan akışında ilerlerken tabi ki en güzeli normal doğurmak ama işin içine riskler girmeye başladım mı müdahaleye açık bir doğumu tercih etmek en doğrusu. Hele ki şimdi sezaryenş konforlu kılan okadar çok şey var ki, senin korkun hangi yönden ki bebek için mi kendin için mi??

Pompa niye kar etmedi ki çekince gelmiyor mu ya da pompa mı yetersiz kalıyor. Yani Benim mesela pompayla çekiyorım çekiyorım gelmiyordu hastane pompasıyla da aynı böyle 10cc ancak çıkıyordu şişti de şişti memeler bir de o gelen 10cc nasıl koyu be sapsarı yağlıydı ben hayatımda böyle şey görmedim lesitini alınca o koyu süt inceldi pompayla rahatça gelmeye başladı rengi falan da açıldı zaten. Durumun böyleyse rahatlatır ama sütün zaten pompayla sağdığında geliyorsa sıkıntı üretimin fazla olmasıysa pompayla sapmayı keseceksin sadece bebek emecek 2-3 gün o sertlik ve gerginlik olur katlanacaksın sonra fazla süt geri çekilmeye başlar sadece bebeğim emeceği kadar üretim olur düzene girer. Sen pompayla asıldıkça üretimi de artırırsın hep memeler dolu dolu kalır uzun bir süre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…