- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.581
Aynen canım uzatmışta gelmiş o yüzden kafasında şapka istemiyor . Saçlarını sergilemek istiyoroy oy maaşallah size, saçları uzatmış ta gelmiş bu prenses cicili bicili tokaları saç bantlarını takacaksın bu küçük hanıma, Maaşallah analı kızlı çok tatlısınız
Aminnn.. ben de panik atak olduğum için genel oldum. Asla dayanamazdım. Simdi de kısmetse genel olucak. En güzeli şahit olmak kendine güveniyorsan kesinlikle öyle olmalı :)Gelecek Can'ım senin de. Bak gelmiyo gelmiyo diyenler hep aynı gününde aldılar bebişlerini. Bizim de gelecek inş.
İşte bunları düşününce de ne fark eder diyorum. Yeter ki yavrular iyi olsun. Ben sezaryen anından korkuyorum Zaten. Genel istemiyorum bebeğimi görmek için. Ama uyanık olup sürece de şahit olmak ürkütüyor. İçim bi kötü oluyor. Bayılırım herhalde diyorum. İnş hepimiz sağlıcakla alalım kuzuları Can'ım.
Evet canım. Öncelik tabi ki bebeğimin sağlığı. Pazartesi önceki doktoruma da görünmek istiyorum. Tabi net konuşursa. Malum doktorlar kolay kolay birbiri için olumsuz konuşmaz.Çok zor bir karar kuzum. Normal doğum gibisi yok diyoruz ama onun da riskleri çok fazla.. Bence rahminin yapısı için başka bir dra daha görün. Bakalım o da aynı şeyi mi söyleyecek. Hangi doğum şekli olursa olsun yeterki bebişler hayırla sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah
Yavuz bey çok şaşırıyo bana ağrım yok hergün yürüyorum 5km diyorum kalbin sağlammış diyo.. evde de çok hareletliyim annemin evi merdivenli in çık canım çıkıyo akşama kadar ama doğuramadım işte.. anne karnından ilkokula başlatırım çocuğu artık :)[/QUOTEE]
Allah iyiliğini versin :)) herkesin hayali ağrısız sızısız bir hamilelik geçiriyorsun Güzel maşallah doğumunda çok kolay olacak inşallah
Ben doğuramıcam galiba yaa çatı muaynesi bile yaptıramadımhiç sancım çıkmıyo nstlerde zaten bende hissetmiyorum.. hani diyosunuz ya yatakta dönemiyorum çatım ağrıyo belim ağrıyo.. bana daha bi tanesi olmadı! Çok enteresan 23 kilo aldım ama fıldır fıldırım niye böyle oldum ki normalde daha cok ağrırdı oram buram... beynim doğum olayını mı kabul etmiyo napıyosa resmen hissizleştim...
Yanakları bana çekmiş :) sarılık konusunda bişey diyemiyorum şuan öyle bi sıkıntımız yok ama göğüslerim silikon uçla emzirmeme rağmen pert oldu . Tabi bi de o bezeler ağrı yapıyor çok şiş oluyor göğsüm yarın sabahtan aldırcam eşime lesitini inşallah bna da etki eder yoksa depresyona gircemAy tombiş tombiş ne güzel ya,sizinkilerin yanında benim kız çok minik kalıyorbu premstürelik başımıza dert oldu zaten sarılık derdimiz bitmek bilmiyor hala 12-13 lerde. Sütüm var çokta güzel emiyor derdi ne anlamadım dün birsürü tahlil yapıldı hepsi temiz çıktı idrar kültürü için bekliyoruz şimdi ama o da temiz gelecek muhtemelen anlamadım gitti ama canımı çok sıkıyor bu durum bildiğiniz yöntemler varsa dinliyorum kızlaaaar nasıl geçecek bu sarılık tıp bu konuda çaresiz
Tabi tabi meslektaşlar sonuçta. Sen diğerinin ne söylediğinden bahsetme bence.. Bu Dr a normal doğuma engel bir durum yok değil mi diye sor. Bakalım aynı durumdan bahsedecek mi..Evet canım. Öncelik tabi ki bebeğimin sağlığı. Pazartesi önceki doktoruma da görünmek istiyorum. Tabi net konuşursa. Malum doktorlar kolay kolay birbiri için olumsuz konuşmaz.
Merhaba kızlar biz de iyiyiz çok şükür. Cuma günü ablasıyla aynı günde saat 10.22 de geldi Zehra kuzusu. Çok güzel kokuyor mis gibi. Kocaman da gözleri var. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Aldığım hastane çıkışları bile bir günde küçülecek gibi duruyor:) ki çok uzun da değil 50 cm doğdu. Süsler kıyafetler battaniyeler hepsinin içinde bir bebiş görmek çok güzelmiş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. 3 yıl geçmiş ama nasıl özlemişim anlatamam o süt kokulu boyun öpücüğünü. Sütüm geliyor ama yetmiyor. Şuan az çünkü, mama takviyesine başladık sarılık başlayınca. Kuzucuk da rahat etti. Çok diretmedim mama yemesin diye evde inşallah arttırırım sütümü. Geriden okuyorum doğum yapanları tebrik ederim
Evet doğru diyorsun Can'ım. Hiç bahsetmemek Laz'ım. En iyisi ben öyle yapayım ama en çok kafama takılan bu zedelenmenin ciddi bişey olup olmayacağı. Onu da farklı bi yolla sormayı denerim artık. Çok sağol Can'ım.Tabi tabi meslektaşlar sonuçta. Sen diğerinin ne söylediğinden bahsetme bence.. Bu Dr a normal doğuma engel bir durum yok değil mi diye sor. Bakalım aynı durumdan bahsedecek mi..
Canım Kremi bebek emse sorun olurmuymus yani bitkisel demişlerdi silmesende bebek için zararı yok demişlerdi ama burada bir arkadaş silinmesi gerekiyor dedi. Benim de içime kurt düştü. Garmestan pomat almayı düşünüyorum zorda kalirsamLastMadOnEarth bu arada benim doktor garmastan krem kullanabilirsin dedi yara olursa
Canim gogus ucu yarasi icin ebe havuc rendeleyin zeytinyagi ile karistirip macun kivaminda goguse surun bu iyilestirir demişti. Zeytinyağının asitini alın önce diye tembihlemişti.Kızlar güzel kaka da yapıyor gaz da çıkarıyor, çok şükür şimdilik gaz problemi yok. Ama galiba bi süre sagicam arada bi emzircem mama da vermek zorundayım hiç bi sıkıntısı yokken ağlıyor uyumuyor mama verdikten sonra uyuyor güzelce en az 2-3 saat. Doktor da yüksek kilolu ve iştahlı bebek mama vermelisin dedi ama işte anne yüreği. Çocuğumun tadını çıkaramadım bu dertlerden. Allah başka dert vermesin tabiki çok şükür ama ruh halim de kötüye gidiyor suçluluk duygusundan. Napalim artik eşim de kızıyor bu günleri boyle.kotu mu hatırlamak istiyorsun biraz akışına bırak diye. Artik öyle yapicam napayim. Inşallah kesilmez sutum sagsam da
Canım sormadım ki orasını lansinoh aldım.dedim tamam o zaman dediCanım Kremi bebek emse sorun olurmuymus yani bitkisel demişlerdi silmesende bebek için zararı yok demişlerdi ama burada bir arkadaş silinmesi gerekiyor dedi. Benim de içime kurt düştü. Garmestan pomat almayı düşünüyorum zorda kalirsam
Ben ilk bebeğimi sırf bu yüzden sezeryanla doğurdum canım çağında kemik çıkıntısı var beebgimi omzu zedelenir birdaha kullanamayabilir dendi tvdede böyle bir haber görmüştüm normale zorlanmış kadın çocuğun koku tutmuyordu o gün ameliyat oldum hemenKızlar size daha önce bahsetmiştim. Doktorum çatı basıklığından bahsetmişti. (Darlıktan farklı sanırım. Normalde kubbe gibi olur senin daha düz dedi) tekrar konumuz gündemde.
Bu basıklığın bazen bebeklerde omuz zedelenmesine neden olabilir ama önemli değil 15 gün zıbını iğneleyerek kullanılır şonra kaynar kendi kendine demişti. Normal Doğuma bebek iri olmadığı sürece engel değilmiş. Hatta bazen bebek omuzdan takılıp kalınca biz omuz göğüs arasından çatlatıyoruz bebek çıksın diye dedi.
Biz bugün bi arkadaşın dr arkadaşına sorduk bu meseleyi. o da kalıcı omuz zedelenmesi olabilir sezaryen olması gerekir demiş. Çok moralim bozuldu. Yarın bi kişiye daha sorucaz.
Benim dr niye rahat böyle. Ne yapsam bilemedim. Hiç riske girmeden sezaryen mı istesem. Eşim de dr değiştirelim diyortabi ki illa olacak diye de bir şey Yok ama.
sofiarya Can'ım senin bilgin var mı bu konuyla ilgili?
Canım lansinohun kremini almıştım ben, eczacı silinmeden kullanilabilir yazıyor ama biz silmenizi tercih ederiz dediCanım Kremi bebek emse sorun olurmuymus yani bitkisel demişlerdi silmesende bebek için zararı yok demişlerdi ama burada bir arkadaş silinmesi gerekiyor dedi. Benim de içime kurt düştü. Garmestan pomat almayı düşünüyorum zorda kalirsam
Kuzum sütün gelecek inşallah, arkadaşımın 2 hafta sonra gelmişti. Tez zamanda gelir seninki de insallah merak etme. Uykusuzluk da çok etkiliyor. Güzelce dinlen. Allah yardımcın olsunKızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden. Doğum hikayemi yazamadım neredeyse 48 saattir uyumuyorum bir gram sütüm gelmedi mecbur mama verdik emiyor yavrum ama sütüm gelmedi herşeyi denedim sıcak su çaylar tatlılar ovmalar yok banamısın demedi. Çekiyor da yavrum ama bu süt nasıl gelecek hiç bilmiyorum. Dikişlerim deseniz çok fena güzel bir zamanda yazacağım hepinize dualar ediyorum inşallah güzel doğumlarınız ve bol sütünüz olur.
Tabi ki sadece kilomile ilgili değil ama evet kilolu bebek normal Doğum komplikasyonlarını katlayan bir risk yaratıyor başlı başına. Netice de anatomik olarak çatının da vajenin de belirli bir açılma kabiliyeti var Doğum kanalından geçişi kafa çapının büyük olması herzaman için Zorlaştırır. Ama iri bebek olması tabi ki tek başına bir risk değil ama yaşanabilecek olumsuzluklara davetiye çıkaracak bir durum. Bebeğin geçişte oksijensiz kalması için kordonun bir şekilde sıkışıp bebeğe kan akışının durması gerek. E bebek iri olunca da kanalı zaten doldurduğundan yanıbaşında gelen kordona bası yapıp akışı kesmesi ihtimali de yğkseliyor ister istemez. Yani herzaman risklere ve süprizlere açık bir durum ortaya çıkıyor, bu riski almaya değip değmeyeceğini iyi düşünmek gereksofiarya Doğum esnasında oksijensiz kalma mevzuu sadece kilo ile mi ilgili peki ? kafa çapı büyük bebekler de risk kapsamında mı ?
Gözün aydın cnm Allah bağışlasin evladını.Selam kizlar dogum hikayemi paylasayim. 3 mayis persembe gunu oglen 12de nisanim geldi yazmistim burda. O gun son hazirliklar icin disari cikicaktik hazirlanmistim. Sonra nisan geldigini gorunce doktorumu aradm nstye baglan gel dedi kostur kostur agdaya gittim
Sonra Esimle hastaneye gittik sancilarim sik ama duzensizdi ebe cati muayenesi etti ve sok 4 cm aciklik ve hic aci hissetmiyorm herkes cok sasirdi tebrik ediyolr falan bianda herkes kosturmaya basladi dogum baslamis diye doktorum geldi epidural takildi ben ne zaman dersemndozu uygulicaklardi lavman yapildi ve saat 4te geldigim hastanede saat 10a kadar 10 cm acikligim oldu ben hicbi sanci hissetmedigim icin suni sanci takildi 10 cme yaklastiginda aciklik sanci 2 dk bire dusmeye basladi ben kivrandim o an tabi genede dayanicam dedim catala gectigimde bebegim dogum kanalina tam yerlesmemisti comelme hareketleri pilates topu falan derken ikinmami istediler ama ben agrim cok oldugu icin epiduralin dozunun yapilmasini istedim istemesemde olurmus sanciyi hissetmedigim icin ikinmam yarida kaliyodu 4 kere ikindim olmadi cocuk basini geri kaciriyodu bu son artik olmazsa sezeryane alcam dedi tabi ben tutustumesimde benimleydi o da benle beraber dogurdu diyebilirm sonnnn kez ikindigimdaa bebegim kollarimdaydi cok sukur
Dikislerim var ama agrim yok cok sukur ben kurtuldm kizlar darisi kalanlarin basina allah herkese kolay dogum nasip etsin insallah bu arada bebegim 3250 gram 49 cm dogdu yani 53 cm falan iri bebek deilmis
Yani seZaryenşn seni ürkütmesi için hiçbir sebep Yok. Bizim normal Doğum dediğimiz aslında direk çeviri yaparsan olağan Doğum yanı kendiliğinden müdahalesiz gerçekleşen anlamında biz bakma normal dpgum diye çevirmişiz Türkçeye. SeZaryen ise anormal dpgum değilBebeğin kafası çıkar çatın uygun ama omuz zedelenebilir dedi. Çıkma da değil aslında. Evet canım tüp bebek. Cuma günü 3750 ydi zaten kilosudoğru ölçümse tabi. 4 olunca doktor da istemiyor normal doğumu. Bu hafta hamur işi makarna vs yeme dedi. Eşim de senin gibi düşünüyor. İleride ne ile karşılarız bilmiyoruz diyor. Sonuçta kaç çocuk büyüdü de spor yaptı yada normal hayatta bunun zorluğunu yaşadı geri dönüşler oldu diyor. Valla ciddi ciddi sezaryen düşünmeye başladım. Ben 2. Çocuk için çok beklemeyi düşünmüyordum o yüzden normal istedim. Bi de sezaryen daha bi ürkütüyor beni.
Yazdıklarında çok haklısın. Allah korusun bi omuz zedelenmesi düşüncesi bile içimi acıtıyor şimdiden.
Pompa niye kar etmedi ki çekince gelmiyor mu ya da pompa mı yetersiz kalıyor. Yani Benim mesela pompayla çekiyorım çekiyorım gelmiyordu hastane pompasıyla da aynı böyle 10cc ancak çıkıyordu şişti de şişti memeler bir de o gelen 10cc nasıl koyu be sapsarı yağlıydı ben hayatımda böyle şey görmedim lesitini alınca o koyu süt inceldi pompayla rahatça gelmeye başladı rengi falan da açıldı zaten. Durumun böyleyse rahatlatır ama sütün zaten pompayla sağdığında geliyorsa sıkıntı üretimin fazla olmasıysa pompayla sapmayı keseceksin sadece bebek emecek 2-3 gün o sertlik ve gerginlik olur katlanacaksın sonra fazla süt geri çekilmeye başlar sadece bebeğim emeceği kadar üretim olur düzene girer. Sen pompayla asıldıkça üretimi de artırırsın hep memeler dolu dolu kalır uzun bir süreAy inanmıyorum bu hiç aklıma gelmemişti mecbur kalınca ne yapacaksın yapilir diğer göğüs ucum yara zaten.
Akiyo cnm ama beze olmus içi yine ateş gibi açtım şimdi havluya damliyo ay rahatlar inş ama pompa falan kar etmedi bebis de almiyo. Bende işe yara mi dersin o ilaç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?