- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.781
Tam olarak aynı durumdayiz kuzum, biberonla veriyorum ve artik sackiran olcam stresten. Napayim artik salcam gitsin ya doysun yeter öyle de böyle de buyuyecekAnne olmak en çok endişe ile beraber geliyormus galiba. Hayatimda bu kadar stresli oldugum baska bir dönem hatırlamıyorum. Goguslerim cok kötü. Bir tanesi ucundan kanıyor digeri de kanadi kanayacak. Bebegim emerken nerdeyse agliyorum. Sütü sağarken ayri bir acı. Sağmazsam tas kesiliyor göğüslerim ve kendi kendine akiyor. Normal sutyen kullaniyorum sutyeni atleti aşıp üstümdeki pijamaya kadar akiyor sütlersağıp bosaltiyorum hic abartmiyorum 15 dk sonra geri doluyor. Ve bu dolma surecinde bana titreme krizleri geliyor. Ne olacak? Nasil gececek? Gogus uclarim biraz rahatlasin diye sagdigim sutten biberonla veriyorum bebegim beni reddedecek diye korkuyorum sonra da
Mamaya alışmış olamaz Niğde'de besleniyosun hortumla yeni başladı biberonla beslenmeye ay bende bilmiyorum apistim kaldım resmen eve bı gelsinde alışır inşallah memeyeRezene mi? Ne alakası varmış yahu Rezene sütün tadını değiştirmez kimamanın tadına alıştı da o yüzden mi acaba? Netice de mamanın kendine has bir tadı var ayyy bilemedim ki dertler hiç bitmiyor yahu
Evet özelde olucak inşaallah içimi rahatlattınız VallaÇekilemeyecek değil canım normalde suni sancı verilenlere buscopan verilirmiş ama benim buscopana alerjim olduğu için veremediler biraz yüksek seyretti. Ama herşey çok çabuk bitiyor korkma yani. Özelde yapacaksan pilates topu öneririm.
Heh işte benim de öyle tek delikten geliyordu ben ilk kızımda da sağdığım için sütümü biliyorum ki çoklu gelmesi lazım o deliklerden ama akmıyordu Koyuluktan mübarek. Bebeğin saatlerde çekelemesinşn sebebi de o, normalde 15-20 dk da boşaltır yoksa bir memeyi. Sen lesitin al lesitin Benin gibi olmuşsun sen deO kadar cok emiyor ki doymuyor yoruluyorum her zaman emziremiyorum acitiyor meme uclarim dokununca aciyor zaten bir saat hatta bir bucuk saat emdigi oluyor. Pompada gordugum damla damla tek delikten akiyor benim sutum. Cocuk aslinda cok guclu emiyor cok acitiyor baya guc kullaniyor ama.
Can'ımAnne olmak en çok endişe ile beraber geliyormus galiba. Hayatimda bu kadar stresli oldugum baska bir dönem hatırlamıyorum. Goguslerim cok kötü. Bir tanesi ucundan kanıyor digeri de kanadi kanayacak. Bebegim emerken nerdeyse agliyorum. Sütü sağarken ayri bir acı. Sağmazsam tas kesiliyor göğüslerim ve kendi kendine akiyor. Normal sutyen kullaniyorum sutyeni atleti aşıp üstümdeki pijamaya kadar akiyor sütlersağıp bosaltiyorum hic abartmiyorum 15 dk sonra geri doluyor. Ve bu dolma surecinde bana titreme krizleri geliyor. Ne olacak? Nasil gececek? Gogus uclarim biraz rahatlasin diye sagdigim sutten biberonla veriyorum bebegim beni reddedecek diye korkuyorum sonra da
Tabi ki Can'ım. Prenses iyi olsun yeter ki. Tabi ki sen de :) senin üstündeki iyilik hali emin ol ona da yansır. Onlar hala anne karnında gibi.Yok daha belli değil bugün doktor yoktu zaten görüşemedik yarın görüşürüz doktor la iyi olsun da orda dursun çok çok ciddi bir durumu atlattı hamdolsun
Ayy iyi yapmışsın kabul etmemekle. Şaka gibi yaaa. Valla bi benim çevrem mi böyle anlayışlı anlayamadım. Allah yardımcınız olsun valla. Oğlun nasıl karşıladı kardeşini? Çok endişeliydin.Kizlar ben geldim .ev cok hareketli oglum cok rahatsiz baska sikintilarda var bebis tutmayi ogrenemedi suttumde az.
Gecmiste kayboldum az evvel :)
Cadi kizim bi ciglik atti gecmis vs hak getire:)
Dun cok yogun gecti .hastanede gelen gitmedi.hatta cocugunu birakip gidenler oldu.
Moralimi bozmamaya calistim .
Simdi yatiya gelmek isteyen oldu eve reddettim.
Evde okadar kalabalikki anlatamam.
Siz neler yaptiniz dun dogum yapan oldumu.
Dogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Ya ben doğurmak istiyorum artık ama en ufak belirti yok
Kizlar yarin sabahtan doguma giricem insallah. Dualarinizi esiegemeyin. Bi de spinal sezeryan olanlara bir sorum olucak. Hem sonda takiliyken hem pedi nasil takiyolar
Ben varım benim olmadı yaraKızlar yaaa memeleri yara olmayan Yok nerdeyse aranızda
Şu lansinohu falan önceden sürmek bi işe yaramadı sanırım. Önceden hiç bu meme ucu yara durumunu bilmezdim. Ne sıkıntılar varmış meğer.
Ben de şimdiden sürüyorum Can'ım bebeyağı. Tabi boca etmiyorum uçlarına sadece. İnş işe yarar.Ben varım benim olmadı yarahiçbir krem bişey kullanmadım ben. Hatta ılık suyla yıkama olayını bile pek yapamadım ama dikkatimi çeken bir durum var Benim memeler tıkandıgında o ilk günler kanallar açıksın diye bebe yapını memeye boca edip masaj yapmıştım birkaç gün o sıralarda pompayla deli gibi çekeliyordum süt gelsin diye ona rağmen yara olmadı, o ilk günler sürdüğüm bebe yağları yumuşatıp besledi herhalde. Çünkü ilk kızımda deli gibi yara olup kanamasa da fena acımıştı gözümden yaş geliyordu ilk emdiği zamanlar ama bunda hiç yani ne acıma ne bişey bebe yağı mı diyorum acaba şey etti bilemedim
Zararı yok canımda benim kız sütümu reddediyor rezeneden olabilir dedi yoğun bakım hemşiresi o yüzden bıraktım
Ay inşallaah valla çünkü yara olayını yaşamasamda hastalarımdan biliyorum insanı alt üst ediyor fena bir acı fena bir görüntüBen de şimdiden sürüyorum Can'ım bebeyağı. Tabi boca etmiyorum uçlarına sadece. İnş işe yarar.
İçinde.ne kadar kalsa kardir acela etme :)Sancım yine başladı. Sancısı gelenin peşi sıra ya suyu geliyor yA nişanı yada bebişi
Benim hala gelen giden Yok
Ne yağlar ne kremler yaa offf oglumda da böyle olmuştu...şimdi çörek otu yağı sürdüm memeler açık geziyorum inek gibi...doktor da düzgün tutturmuyorsun memenin tamamını alacak diyor annemle uğraşıp duruyoruz tamamını da alıyor gibi ama...bilemedimBen varım benim olmadı yarahiçbir krem bişey kullanmadım ben. Hatta ılık suyla yıkama olayını bile pek yapamadım ama dikkatimi çeken bir durum var Benim memeler tıkandıgında o ilk günler kanallar açıksın diye bebe yapını memeye boca edip masaj yapmıştım birkaç gün o sıralarda pompayla deli gibi çekeliyordum süt gelsin diye ona rağmen yara olmadı, o ilk günler sürdüğüm bebe yağları yumuşatıp besledi herhalde. Çünkü ilk kızımda deli gibi yara olup kanamasa da fena acımıştı gözümden yaş geliyordu ilk emdiği zamanlar ama bunda hiç yani ne acıma ne bişey bebe yağı mı diyorum acaba şey etti bilemedim
Ne bileyim canım gurme heralde :)) niye anne sütünü ogurup mamaayii yesin bende anlam.veremiyorumÇok saçma geldi canım. Evet kokusu falan belki etkileyebilir sütün kokusunu ama daha kaç günlük bebek böyle bir ayrıma gitmez diye düşünüyorum. Yada seninkisi doğuştan gurme.
Şöyle bir araştırma vardı paylasmak istedim. Avrupa Tat Araştırmaları Merkezi’nin (CESG) direktörü, Benoist Schaal yaptığı araştırmada, bazı annelere hamileliğin son iki haftasında, anasonlu kurabiyeler yedirdi. Çocuklar doğar doğmaz, onlara anason koklattı. Bebekler anında canlandı, yalanmaya ve emmeye başladı. Anason yiyememiş annelerin bebekleri ise, ya yüzlerini buruşturup ağlıyor ya da tepkisiz kalıyorlardı.
Selam mayis anneleri p.tesi günü sezeryana gidicektim belki hatirlarsiniz.cumartesi gece sancim başladı arkasindan suyum geldi hastaneye gidene kadar araliksiz devam etti sabah altida genel anesteziyle oglumu kucagima aldim çok şükür.Allahim dogum yapacaklara kolaylik versin.
Ay inşallaah valla çünkü yara olayını yaşamasamda hastalarımdan biliyorum insanı alt üst ediyor fena bir acı fena bir görüntüsen sür sür ne buluyorsan ama işin en önemli kısmı bebeği memeye doğru tutturmak ucunu değil memenin kahverengi kısımlarıyla dolu dolu ağzına alması lazım ucunu alırsa çekeleye çekeleye mahvediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?