2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Tam olarak aynı durumdayiz kuzum, biberonla veriyorum ve artik sackiran olcam stresten. Napayim artik salcam gitsin ya doysun yeter öyle de böyle de buyuyecek

Mamaya alışmış olamaz Niğde'de besleniyosun hortumla yeni başladı biberonla beslenmeye ay bende bilmiyorum apistim kaldım resmen eve bı gelsinde alışır inşallah memeye

Evet özelde olucak inşaallah içimi rahatlattınız Valla

Heh işte benim de öyle tek delikten geliyordu ben ilk kızımda da sağdığım için sütümü biliyorum ki çoklu gelmesi lazım o deliklerden ama akmıyordu Koyuluktan mübarek. Bebeğin saatlerde çekelemesinşn sebebi de o, normalde 15-20 dk da boşaltır yoksa bir memeyi. Sen lesitin al lesitin Benin gibi olmuşsun sen de

Can'ım sofiarya sürekli sağmanın iyi olmayacağından bahsetmişti. Bebek emiyorsa bi süre şonra fazla olan süt geri çekilirmiş. Okudun mu bilmiyorum.
Ayyy sizler bu sıkıntıları çekerken nasıl da Fransız kalıyoruz valla :))

Yok daha belli değil bugün doktor yoktu zaten görüşemedik yarın görüşürüz doktor la iyi olsun da orda dursun çok çok ciddi bir durumu atlattı hamdolsun
Tabi ki Can'ım. Prenses iyi olsun yeter ki. Tabi ki sen de :) senin üstündeki iyilik hali emin ol ona da yansır. Onlar hala anne karnında gibi.

Ayy iyi yapmışsın kabul etmemekle. Şaka gibi yaaa. Valla bi benim çevrem mi böyle anlayışlı anlayamadım. Allah yardımcınız olsun valla. Oğlun nasıl karşıladı kardeşini? Çok endişeliydin.

Kızlar yaaa memeleri yara olmayan Yok nerdeyse aranızda
Şu lansinohu falan önceden sürmek bi işe yaramadı sanırım. Önceden hiç bu meme ucu yara durumunu bilmezdim. Ne sıkıntılar varmış meğer.

Dogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi

Benim hastanemde cumartesi günü gebelik eğitimi vardı. Baya uzun sürdü eğitici oldu gerçekten. Bu konudan da bahsettiler. Doğar doğmaz hemen yıkanmıyor bebek ancak anneler isterse doğumdan 6 saat sonra yıkayabiliyoruz dediler. Siz de yıkamak için göbeğinin düşmesini beklemenize gerek yok, sadece yıkadıktan sonra göbek bağının tamamen kuruduğundan emin olun dediler. Göbek bağı 15 gün düşmezse 15 gün yıkamamazlık yapmayın ve göbek bağını kapatıp havasız bırakmayın dediler.

Ya ben doğurmak istiyorum artık ama en ufak belirti yok

Ben de aynı şekilde Galiba benim kızın gelmeye hiiiç niyeti yok. Yarın kontrolümüz var umarım kanala girmeyi denemiştir en azından

Kızlar yaaa memeleri yara olmayan Yok nerdeyse aranızda
Şu lansinohu falan önceden sürmek bi işe yaramadı sanırım. Önceden hiç bu meme ucu yara durumunu bilmezdim. Ne sıkıntılar varmış meğer.
Ben varım benim olmadı yara hiçbir krem bişey kullanmadım ben. Hatta ılık suyla yıkama olayını bile pek yapamadım ama dikkatimi çeken bir durum var Benim memeler tıkandıgında o ilk günler kanallar açıksın diye bebe yapını memeye boca edip masaj yapmıştım birkaç gün o sıralarda pompayla deli gibi çekeliyordum süt gelsin diye ona rağmen yara olmadı, o ilk günler sürdüğüm bebe yağları yumuşatıp besledi herhalde. Çünkü ilk kızımda deli gibi yara olup kanamasa da fena acımıştı gözümden yaş geliyordu ilk emdiği zamanlar ama bunda hiç yani ne acıma ne bişey bebe yağı mı diyorum acaba şey etti bilemedim

Ben de şimdiden sürüyorum Can'ım bebeyağı. Tabi boca etmiyorum uçlarına sadece. İnş işe yarar.

Zararı yok canımda benim kız sütümu reddediyor rezeneden olabilir dedi yoğun bakım hemşiresi o yüzden bıraktım

Çok saçma geldi canım. Evet kokusu falan belki etkileyebilir sütün kokusunu ama daha kaç günlük bebek böyle bir ayrıma gitmez diye düşünüyorum. Yada seninkisi doğuştan gurme.
Şöyle bir araştırma vardı paylasmak istedim. Avrupa Tat Araştırmaları Merkezi’nin (CESG) direktörü, Benoist Schaal yaptığı araştırmada, bazı annelere hamileliğin son iki haftasında, anasonlu kurabiyeler yedirdi. Çocuklar doğar doğmaz, onlara anason koklattı. Bebekler anında canlandı, yalanmaya ve emmeye başladı. Anason yiyememiş annelerin bebekleri ise, ya yüzlerini buruşturup ağlıyor ya da tepkisiz kalıyorlardı.

Ben de şimdiden sürüyorum Can'ım bebeyağı. Tabi boca etmiyorum uçlarına sadece. İnş işe yarar.
Ay inşallaah valla çünkü yara olayını yaşamasamda hastalarımdan biliyorum insanı alt üst ediyor fena bir acı fena bir görüntü sen sür sür ne buluyorsan ama işin en önemli kısmı bebeği memeye doğru tutturmak ucunu değil memenin kahverengi kısımlarıyla dolu dolu ağzına alması lazım ucunu alırsa çekeleye çekeleye mahvediyorlar

Ne yağlar ne kremler yaa offf oglumda da böyle olmuştu...şimdi çörek otu yağı sürdüm memeler açık geziyorum inek gibi...doktor da düzgün tutturmuyorsun memenin tamamını alacak diyor annemle uğraşıp duruyoruz tamamını da alıyor gibi ama...bilemedim

Ne bileyim canım gurme heralde :)) niye anne sütünü ogurup mamaayii yesin bende anlam.veremiyorum

Kızlar sütüm yeni gelmeye başladı bebeğim aç kalmasın diye mama verdim mecbur. Sütüm çok şeffaf bu normalmi sürekli ovuyorum göğsümü çoğalsın diye ama daha çoğalmadı ne zaman düzene girdi sizinkiler. Birde benim oğlum çok zor kavrıyor memeyi tavsiyesi olan varmı ya. Acemi balık gibiyim ne yapacağımı şaşırdım

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.

Bende düş sonrası elkin değdiği heryere bebe yağı sürüyorum. Dogumdan sonra da ya bebe yagi ya zeytin yagi surmeyi duaunuyorum. Umarım ise yarar canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…