- 9 Ekim 2010
- 205
- 249
- 303
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.881
Bi doktorları bende anlamıyor kimisi normal kimisi sezeryan olsunda olsun seyinde hastayı da hep o yöne yonlendiriyor benim oğlum da doktor hic normal dogumu agzina almadi tesvik etcek biseyler demedi ay n bilim yaa
Seninki niye bu kadar rahat diyo belki sana riski yok ama ben anneyim yani bilmiyorum hayırlısı olsun ins
Kilosu uygunsa keşke normal dogum olsa ben iki Sezeryan oldum ikisinde de ayrı mahvoldum normal doğum olsa çoktan eski hayatıma donmustum ama Sezeryan de tamamen iyileşme diye bişey yokBenim doktorum da, bugun alalim desem alacak sezaryen oneriyor devamli. Ben doktorlarin isine sezaryen geliyor mantigini da anlamıyorum; normal dogumda çocuğu gorene kadar bir sey yapmiyorlar ki.. ben be duruyor zaten basimizda,sok dakika geliyorlar doguma.. sezaryen dogumda ise isleri daha cok; kes/dik hepsiyle kendileri uğraşıyor. Para desen; artık hastanelerin çoğunda iki dogum da ayni ucret, farki olsa 400-500tl oynuyor en fazla. O yuzden sezaryene yonlendirdiklerinde kafam cok karisiyor benim de. Bugunku randevumda ben de sezeryan tarihi isteyecegim artik cok bunaldim
Ah cnm benim Rabbim acil şifalar versin evladına. Korkma annesi iyileşek duru evinize geri döneceksiniz inş.Kizlar hastaneye geldik kizimin sariligi 16 olmus fototerapi aliyo suan cirilciplak bitek bezi ve gozu zarar gormesin diye takilan gozluk var isin tedavisi uygulaniyo dua edin bebegime kizlar lutfen cok kotuyum aglamaktan helak oldum emmiyo cocugum goguslerim doldu sisti aciyo sagdim az once ebe kaskkla vermeyi denedi geri cikardi yutmadi. Kizimin adi duru
Merve kizi duruya sifa diye soyleyip bi ayetel kursi okur musunuz dualariniz kabul olur biliyosunuz
Fonetik
Can'ım sen naptın? Doğumun oldu mu merak ettim. Olmuştur gerçi. İnş sıkıntısız bi süreç atlatmışsındır. Sen medikalparkta yapacaktın doğumunu değil mi? Müsait olduğunda sana sormak istediğim şeyler de var. Belki hastanemi değiştirebilirim. Medikalpark a giden sen vardın bi tek.
Okudum canım geçmiş olsun Allah şifa versin...çişi kakası normal miydi peki 4 gündür...doyup doymadığını anlayamadınız mıKizlar hastaneye geldik kizimin sariligi 16 olmus fototerapi aliyo suan cirilciplak bitek bezi ve gozu zarar gormesin diye takilan gozluk var isin tedavisi uygulaniyo dua edin bebegime kizlar lutfen cok kotuyum aglamaktan helak oldum emmiyo cocugum goguslerim doldu sisti aciyo sagdim az once ebe kaskkla vermeyi denedi geri cikardi yutmadi. Kizimin adi duru
Merve kizi duruya sifa diye soyleyip bi ayetel kursi okur musunuz dualariniz kabul olur biliyosunuz
Olabilir canim, dogumun hiziyla belki ilgilidir. Acaba dogum 15 degil mesela 17 saatte olsaydo belki hic gerekmezdi bile. Arti 2 saat cok zor olurdu ama epizyosuz olnak guzel olurdu baya. Yine de buna da sukur cabuk iyilesiyor dediler. Batikonu ben de dediğin gibi kullanıyorum.Çok sevindim canım az dikişle doğumunun gerçekleşmesine. Sanırım hızlı doğumlarda çok dikiş oluyor o zaman. Banada pansuman olarak 1/10 sulandırılmış batikon kullan dediler her wc ihtiyacından sonra kullan demişlerdi arkadaşıma dememişler ve dikişleri iltahap olmuştu. O yüzden soruyorum birde iltahap acısı cekmeyelim diye.
Hayir alakasi yoktur tuvalete gitmenle, adi ustunde yalanco sanci yoklayip gidecek seni hazirliyor sadece doguma. Sikma canini kendini uzme boyle. Bebegin biliyor zamanini uzme kendini. Ben de aynen 20 kusur kilo aldim ve deli gibi tatli yedim hergun. Ama oldu bitti geride kaldi. Kendini suclama, eminim cok iyi bir anne olacaksin azcik sabir. Insallah bu mesaji gorene kadar sen yavruna saglikla kavusursunKizlar gece sancim vardi, dedim uykum var sanci istemiyorum simdi. Tuvaletim yoktu ama sirf sanci gitsin diye kalkip tuvalete gittim. Gercektende dondugumde sanci kalmamisti. Simdi cok sucluluk hissediyorum. Benim keyfim yuzunden gunlerdir olmayan yalanci sanci da kacti gitti.
Zaten butun gun kanapede uyuyorum. Cok aktif anne olacaktim ben. 20 kilo aldim surekli uyukluyorum. Odemlerim cok fena kimse beni gormesin istiyorum. Surekli cikolata tatli yiyorum. Kontrolu kaybettim artik. Suclu hissediyorum.
4 gun kalmis bebegin gunune ne gelen var ne giden. Bebegim sikisti kaldi karnimda diye uzuluyorum.
Ne güzel anlatmışsın. Hayırlı olsun. Hoşgeldi meleğin. Sancı çekip sezaryen olman bence çok daha iyi olmuş.Canim persembe sabah geldm medicalparktaki doktorum Ibrahim beye 40+2 idim hersey yolunda ama riske atmayalim yatiralim dedi suni sanci verelim normali deneyelim dedi 0 acilma 0 belirtiyle. 8 saat sanci cektm rahim agzi cok yukardaydi suyum geldi 6 satte doktora yalvardm sezeryan icin 2 cm var acilma 2 saat daha bekleyelim suda geldi hem dedi bu arada doktorm cumartesi ve 5 ten sonra kalmiyor 57 yasinda beni cts oldugu icin saat 19.39 da cemal doktora devretti 21 yillik ayni yasta bi doktor tecrubeli normalci oda bekleyelim dedi yok dedm korkuyorm kaybim var acilmam 5 saattir ilerlemiyor diye sezeryani kabul etti bel fitigm var diye genel istedm epidural omuriligime sikinti olmasn hem korkarm ben. 20.00 de kizim dogdu 21.00 da ben cikmism ayilma odasinda kalmism 21.39 da odaya almislar 8 saat sanci cekmekten yorgun dusup bide narkozn etkisiyle ayilamadm hemen 23.00 te kendime geldm ben ayulmadan hemsire kizimi gogsume dayamis emzirtmeye calismis. Normal 2800 sezeryan 3300 epidural +500 . Tum personelden Allah razi olsun pervane oldular cok memnunum kizim 3750 idi gecen hafta 3820 cikti dogum sabahi 3700 55 cm dogdu cok sukur zor oldu dikislerm ageiyor ama normali denemeseydm bukadar zor olmazdi kismet hastaneyi doktoru siddetle onerirm. Bugun oglen cikicaz sezeryan iki gun yatiyor ki yenidogan hemsireleri emzirtmek icin sahane ugrasiyir canim
Mesaj attım doktoruma. Merak ettim tavrını. Zorunlu olarak yazarız Çatı darlığı yazarız rapora dedi. Ya aslında kadın bence iyi niyetli. Eşim kışkırtıyor beniBaya sancın var kuzum ya. Madem çatı basıklığı var Dr zorunlu sezeryana alsın. Sonuçta risk var. Niye kendi isteğinize bırakıpta 2 katı para alacak. Sinir oldum şimdi Dr a
Kuzum sezaryen de olsam sancımı yada suyumu beklemek istiyorum aslında. Dün akşamki ebe de öyle dedi. Dayanabildiğin noktaya kadar dayan. Bebeğin hazırlıklı gelmiş olur dedi.Sancilarin baya baya geliyo canım. Zaman da iyi sezeryan yapsınlar o zaman ya.bi de artık son dönemler bizim için ayrı bi zorluk.Allâh yardımcımız olsun
İşte her doktorun tavrı farklı. Bizimki de tam tersi. Hiç sezaryen demedi demiyor çatı basıklığı olduğu halde. Dün mesaj attım kontrolde konuşuruz. Ama ben normal doğumu tavsiye ediyorum dedi yineBenim doktorum da, bugun alalim desem alacak sezaryen oneriyor devamli. Ben doktorlarin isine sezaryen geliyor mantigini da anlamıyorum; normal dogumda çocuğu gorene kadar bir sey yapmiyorlar ki.. ben be duruyor zaten basimizda,sok dakika geliyorlar doguma.. sezaryen dogumda ise isleri daha cok; kes/dik hepsiyle kendileri uğraşıyor. Para desen; artık hastanelerin çoğunda iki dogum da ayni ucret, farki olsa 400-500tl oynuyor en fazla. O yuzden sezaryene yonlendirdiklerinde kafam cok karisiyor benim de. Bugunku randevumda ben de sezeryan tarihi isteyecegim artik cok bunaldim
Ay cnm benim çok şükür kavustunuz. Zor olmuş gercekten ben de hem sancı hem anı sezeryan alınca çok yoruldum. İlk zamanlar ağrıdan aglayamiyordum bile, şimdi de evladım sağlıklı yeter bu diyorum. Fıtık varken hiç zorlanmadan sezeryan olsaydın keşke 8 saat ne demek bu doktorlar bilmiyor sancıyı. Prensesin sağlıklı salih bir kul olsun inşallah.Canim persembe sabah geldm medicalparktaki doktorum Ibrahim beye 40+2 idim hersey yolunda ama riske atmayalim yatiralim dedi suni sanci verelim normali deneyelim dedi 0 acilma 0 belirtiyle. 8 saat sanci cektm rahim agzi cok yukardaydi suyum geldi 6 satte doktora yalvardm sezeryan icin 2 cm var acilma 2 saat daha bekleyelim suda geldi hem dedi bu arada doktorm cumartesi ve 5 ten sonra kalmiyor 57 yasinda beni cts oldugu icin saat 19.39 da cemal doktora devretti 21 yillik ayni yasta bi doktor tecrubeli normalci oda bekleyelim dedi yok dedm korkuyorm kaybim var acilmam 5 saattir ilerlemiyor diye sezeryani kabul etti bel fitigm var diye genel istedm epidural omuriligime sikinti olmasn hem korkarm ben. 20.00 de kizim dogdu 21.00 da ben cikmism ayilma odasinda kalmism 21.39 da odaya almislar 8 saat sanci cekmekten yorgun dusup bide narkozn etkisiyle ayilamadm hemen 23.00 te kendime geldm ben ayulmadan hemsire kizimi gogsume dayamis emzirtmeye calismis. Normal 2800 sezeryan 3300 epidural +500 . Tum personelden Allah razi olsun pervane oldular cok memnunum kizim 3750 idi gecen hafta 3820 cikti dogum sabahi 3700 55 cm dogdu cok sukur zor oldu dikislerm ageiyor ama normali denemeseydm bukadar zor olmazdi kismet hastaneyi doktoru siddetle onerirm. Bugun oglen cikicaz sezeryan iki gun yatiyor ki yenidogan hemsireleri emzirtmek icin sahane ugrasiyir canim
Ben de bunu istedim cnm ama şimdi evladımı o strese sıkıntıya soktuğum aklıma geldikçe ağlıyorum. Ben onun iyiliğini istedim normal onun için iyi olur dedim olacaksa sezeryan sonra olsun dedim ama Allah korusun ya birşey olsaydıMesaj attım doktoruma. Merak ettim tavrını. Zorunlu olarak yazarız Çatı darlığı yazarız rapora dedi. Ya aslında kadın bence iyi niyetli. Eşim kışkırtıyor benişimdiye dek sezaryen lafını almadı kadın ağzına. Sezaryen dese parası daha yüksek diye ona yönlendiriyor deriz. Genelde de gebeler doktorların bu tavrından şikayet eder. Bizimki tam tersi. Doktorum basıklık normal doğurmana engel olacak kadar değil dedi. Tabi bebek kilosu normal olursa ki bu gidişle 4 e vuracak.
Kuzum sezaryen de olsam sancımı yada suyumu beklemek istiyorum aslında. Dün akşamki ebe de öyle dedi. Dayanabildiğin noktaya kadar dayan. Bebeğin hazırlıklı gelmiş olur dedi.
Ya maşallah size ne guzelsinizBiz evdeyiz 4. Günümüz normalde pazartesiyi bekleyecektik ay iyiki olmuş sanki uzun zamandır bizimle gibi bıdışko. Abimiz biraz mazlumlaştı ama dediğimiz herşeyi yapıyor küçük oğlum.Yarında ilk kontrolümüz var Doğum yapacak annelere allah kolaylık versin
Canım insallah sağlıklı bi şekilde alırsın kuzunu kucağınaKizlar gecmisi okuamıyorum. Ama sizinle duygularimi paylasmak istiyorum. Zaman yaklasiyo yarin sabah dogum ve cok degisik duygular icindeyim.. hic gergin degilim ilginc bi sekilde normalde gerdin melahat gibiyimdir. Tarifsiz bi mutluluk var icimde. Sebebi basima gelecekleri bilmedigimden:). Saglikli olsun bebegim baska hicbisey istemiyorum. Yarin insallah gerilmem. Panik atagim var insallah basedebilirim. Uyusukluga cok kafayi takiyorum. Insallah uyusuk saatler su gibi gecer. Insallah sıkıntısız sag salim atlatiriz bebekte bende. Insallah insallah insallah.
Kız ben onu yerim kizzz kiyamam ya, her şey güzel olacak canım merak etme senAy kıyamam yabenim oğlumda çok dugusal masa ile koca ayıyı izliyo tek izlediği çizgi-film o masa ağlayınca oğlum ağlıyo düşün o kadar duygusal napicam ben bilmiyorum kucağıma gelip satılıp uzuluyo şimdi kardeş kardeş diyo ama doğunca neler bizi bekliyo çok merak ediyorum
Canım ben kullandım o göğüs ucunu, avent almıştım. Ama rahat edemedim. Ondan da çektikçe acıdı ve çok kayıyor sabit tutamıyorum. Lansinohun makinesi hiç acitmiyor çok şükür. Masaj yaparak sagiyor. Göğüslerim dolunca çok acıyor saginca rahatlıyorum. Az önce emzirdim ama benimki memeyi bir tutuyor 2 bırakıyor çok ememiyor. Artik dert etmemeye karar verdim doysun da nasıl doğarsa doysun. Anne sütü veriyorum zaten bol bol. Mama da diliyorum geri kalan zamanda. Napayim ya saldımMaalesef bnmgöğüslerde fena yara her emzirmeden snra kabuk bağlıyor emzirirken kanıyor . Ki silikon göğüs ucu kullanıyorum bn. Silikon göğüs ucunu denedin mi bn direk göğsümü hayatta veremem şuan bi tek gastanede vermiştim çok pişman oldum keşke tam emzirmeyi öğrenmeden direk göğsümü vermeseydim . Bgün garmasten mi ne o kremden aldırdım inşallh etki eder lansinoh çok iyileştiremiyor sanki . Süt sağma makinesinin markadı mamajoo ama artık sağmicam . Göğüslerimdeki şişlikten dolayı dün gece duşta istemsiz ağladım . Ve dün duştan snra kızım iki göğsümü de emmeden uyumamaya basladı . Resmen hissetti . O sertlikler bezeler gitmeye başladı
Ben ucundan döndüm, dondum mu bilmiyorum gerçi canımkizlar bi gunde 20 sayfa nasil yazdiniz...nese kabaca okuyup baya fikir sahibi oldum..genelde herkesin derdi memis yaralarıgözüm korkmadi degil...ama ben en cok su lohusa depresyonu denen seyden korkuyorum..yani uykusuzluk ve yorgunluktan tamamen baska birine dönüsmekten insalah böyle bisi olmaz..tecrübeli annelerin tavsiyelerine açıgım..sonucta herkes depresyona girecek diye bisi yok degil mi
Canım kuzuna Allah şifa versin. Dua ederiz hiç etmez miyiz. Sen kendini bu kadar helak etme ama lütfen. Sütün kesilir Allah korusun bak. Bebeğine lazimsin senKizlar hastaneye geldik kizimin sariligi 16 olmus fototerapi aliyo suan cirilciplak bitek bezi ve gozu zarar gormesin diye takilan gozluk var isin tedavisi uygulaniyo dua edin bebegime kizlar lutfen cok kotuyum aglamaktan helak oldum emmiyo cocugum goguslerim doldu sisti aciyo sagdim az once ebe kaskkla vermeyi denedi geri cikardi yutmadi. Kizimin adi duru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?