- 21 Aralık 2013
- 604
- 611
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.081
Allah sifa versin inşallah cnm. Sağlıkla al kucagina inşallahkizlar merhaba, cok sık yazamiyorum ama sizleri hep takipteyim. ben carsamba gunu sezeryanla doguma girecem insbiraz erken ama maalesef saglik durumum bu kadar musade ediyor. size de o yuzden yaziyorum. simdiye kadar burada kimsede o rahatsizligi duymadim, yaziyim ki siz de ogrenin:
2 hafta evvel kontrolum sirasinda doktoruma kasintim oldugunu soyledim. hemen kan testi istedi doktor. meger benm karaciger enzimlerim almis basini gitmis. normalde en fazla 50 olan degerler ben de 180 cikti. ve bu artarak devm ediyormus. suan 500:) benm icin tek sorun inanilmaz bir kasinti, her yerim yara bere dolu. ama bebek icin daha zormus cunku ani bebek olumu riski olusturuyormus bu rahatsizlik (Allah esirgesin )
o yuzden her sorununuzu onemseyin, aman bosvereyim demeyin. baskasi icin sorun olmayan bisey sizin icin olabilir.
benm icin de dualarinizi esirgemeyin
Benim paşada aynı. Nst ye girince bir kuzu oluyor sorma gitsin . Aynen canım sağlıcakla gelsinler yeter kiKızlar bugün kontrolüm vardı. Neredeyse 38 haftalık olmama rağmen bebegim 36 da takılıyor biraz :) 2600 gr dedi. Sağlıkla gelsin de Allah başka dert vermesin inşallah. 10 gün sonra gel dedi ben 10 güne doğururum diyordum ama yok daha 36 hafta bence 1 ayın var dediben şok
Nst de ise hiç sanci çıkmadı kızım doktoru mu dinledi ne. Uyuyordu sanırım ilk defa bu kadar düşük 20 lerde gezdi sancu
Yaa o zaman yağ kullanmayayim canım ben de. Ama bepantholu de hastane hediye etmisti Allah Allah onu da bi araştıralım tesekkur ederimCanım benim hastanede bebeği bebek yağlarıyla yağlamamamız gerektiğini söylediler. Bunun yerine losyon kullanmamızı önerdiler.
Pişik için de bepanthol soran oldu onu da önermiyoruz dediler. Desitin en çok tercih edilen diye belirtti ama ben de sebamed in pişik kremini aldığım için önce onu deneyeceğim.
39. haftamızdayız kontrol vardı bugün bebiş 3100 gr görünüyor ama kafası henüz kanala girmemiş. İçerde yeri rahat galibanst de sancılar arada 60 gibi görünüyor ama ben bişey hissetmedim arada kasılmaların olmuş bu iyi bişey haftaya tekrar görüşücez dedi doktor. Umarım artık doğum için görüşüyor oluruz
Hiç sorma kuzum gulsem mı aglasam mı ben de bilmiyorum. Hadi hayırlı olsun inşallah kuzuş çıkıyor gözün aydınAyy bide notmu Aliyo :)) onlar bizden tecrübesiz emin ol nedense torun olunca pekbi tatlı oluyo kendi çocuğunu nasıl büyüttülerse :)) hay Allah'ım gülmegeldi
Bu arada bizde inşallah cumaya kadar taburcu olucaz gibi
Valla canım ben o ölçümlere kesinlikle inanmıyorum benim doğumdan 2 hafta önce 2650 çıkıyordu bı doğdu 3550 iki haftada 900 Gr alması pek mümkün gibi değil hani
Yok canım sezaryen doğum yaptım ben ama sutum geldi hemen şükür. Her sagista en az 60 geliyor ama yetmiyor işte az önce 60 içti bi 30 da mama içti daha da aranıyorduBende ağlıyorum bazen ama sutumgider diye de korkuyorum bir yandan. Güçlü olmaya calisiyorum. Süt kaçınca iki kasinın arasına işaret parmağınla bastır dairesel hareket yap öyle öğrendim ben. Bizede oluyor. Normal mi doğurdun sen
Buarada annem geldi de uyuyabildim, sözde kv bana bakmaya geldi eşimle ikisi ana oğul horul horul uyudular gece gündüz ben tek nöbet tuttum sabahlara kadar.. Bana bırak git uyu dedi baktım bebek yanında uyumuş horul horul bırakmadım bırakamadım uyuyarak bebek mi bakılır, sonra bu gelin bize bebek sevdirmez alıp alıp gidiyor demiş emzirmeye gidiyorum gezmeye değil.. Çok sinirlerim bozuk.. Buz gibi soğudum eşimden ama eski sevgi dolu halimiz de buram buram burnumda tütüyor özledim.. Bunu bana yaşattılar ya duam belli duyan belli diyorumKv sezeryan sonrası bende sadece 4 gün kaldı.. Kendi acımla okadar meşkuldum ki kadınla karşılıklı diyoloğa bile girmedim giremedim, uykusuz bebek emzirme alt alma ile uğraştım.. Geldi tepemde hep konuştu.. Çoğu zaman sıktım dişimi cevap bile vermedim.. Yok göbeğimi sıkıca sarcakmış, yok bebek öyle üşür yok öyle pişer yok aç yok tok ver bana ben bakıcam deyip deyip aldı elimden.. Ağzını soktu kızımın dibine soludu durdu kızımın suratına bişi demedim.. Annem aradı nasılsın die ağladım hiç iyi değilim die nedenini söylemedim.. Hemen işten izin aldı geldi annem kv evine gitmek zorunda kaldı.. Eşimle kv hep benim olmadığım odalarda konuştular fısır fısır eşim kvnin saçma şikayetlerini iletti bana. .. Yüzüm nie gülmüyormuş tek bu benle ilgili söyleyebildiği.. Sezeryan kolay değil dedim acım var uykusuzum.. Yok illa gülecekmişim. Bide ben çocuk bakmayı bilmiyormuşum annesi güzel bakarmış ki kadın yenidoğan bebeğe bal yedirmek istiyor.. Bide kızımın adı neden onun adı olmamış sıçtı ağzıma.. Yine bişi demedim.. Bugün ilk defa eşimle başbaşa kaldık biara.. Annen gidince annem gelecek istediği kadar kalacak saygı göstereceksin dedi ne saygısızlığım var dedim.. Gülmüyorsun dedi.. Lohusa karına çok güzel sahip çıkıyorsun dedim böyle zor bir dönemimde sattın beni hemen dedim.. Bana vurmaya kalktı.. Zor durdurdu kendini.. Nefret ediyorum senden dedi.. Bu adam ben ameliyattan çıkınca ağlayarak seni çok seviyorum demişti en son. Kv 4 gün kaldı yanımızda o da ben sarhoş gibi uykuluydum kadın ne dedi de ne yaptı da bu adam benden nefret etti. .Allaha havale ediyorum ikisini de hiç unutmayacağım bunu.. Buraya yazıyorum biter bu evlilik.. Benim salak da kafasını vurur ama çok geç kalır..
Icecek insallah canım merak etme, sağ buzluga at hepAmin canim cok sagolun hepinizde 150 ml 4 biberon sut sagdm o kadar guzelki herked imrendi ama araya vermekten korkuyorm yavrum ya icemezse posetleyio buzluga kaldircam
Çok şükür. Ben arttırmak için dereotu yiyorum sende dene istersen faydaliymisYok canım sezaryen doğum yaptım ben ama sutum geldi hemen şükür. Her sagista en az 60 geliyor ama yetmiyor işte az önce 60 içti bi 30 da mama içti daha da aranıyordu
Geçti canım merak etme ilk baktığım şey o oldu valla benim doğumdan sonraKızlar çatı agrılarınız dogumdan snra gecti mi artk dayanamiyorum ya korkuyorum kalıcak diye
Kuzum Allah sana bağışlasın bu defa bebeğini inşallah. Ocak ayında da bize güzel haberi ver unutmaArkadaslar bazılarınız belki beni hatirlar gecen yaz hamileligimizin basinda beraber baslamistik surece. Mayis annesi olacaktım ben de, hatta nisan sonu...ama 11.haftada vedalastik bebegimle ve ben aranızdan ayrildim...Cogunuz kucaginiza almissiniz yavrularinizi. Allah hayirli uzun omurler nasip etsin. Bu kez bana da kucagima almayi nasip etsin. Mayis annesi olamadim ama artık bir ocak annesi adayiyim...Her sey benim icin yeni bastan basliyor. Bu kez daha urkek ama halen umutlu...Dualarinizi eksik etmeyin bizim icin ne olur...
Hala ilk sayfada adim varmis. Hayat ne garip...:)
Bu çatı ağrısı denen meret kasigimizla bacagimizin bitişik olduğu yerdeki agrimi?benim ordan bacagima bvuran ağrı var.gecicekmi offffHemen gitti canım, Doğumdan sonra ayağa kalktığımda yoktu. Sabret azıcık kaldı
Canım benimki de ek olarak mama alıyor. Bazı ogunlerde sadece sagdigim sütü veriyorum bazı ogunlerde sadece mama bazen ikisini de. Günde 3 defa sagiyorum zaten en az 60 çıkıyor doymuyor sonra tekrar aranıyor mama yapıyorum. Gece uyanınca da 60lik yapıyorum mecburen. Emziriyorum zaten resmen sadece spor olsun diye emiyor sonra yine mama yiyor. 30cc suya 1 ölçek mama ölçüsüyle yapıyorum 60cc suya 2 ölcek mesela. Zaten doymayinca uyumuyor anlıyorsun mama vereceğin zamanı. Gece acikinca uyanıyor ağlıyor o şekilde veriyorum. Bizimkini Doyurmak çok zor anlayacagin. Aglayinca mutlaka aç olduğu için ağlıyorKızlar benim süt çocuğa yetmiyor. Sizler mamayi nasıl yapıyorsunuz. Çok güzel emiyor ama yetmiyor ne sıklıkla nasıl vermeliyim mamayı tecrübenizi paylaşir misiniz
Eşim tayin isteyecek inşallah gelebiliriz ankaraya görüşürüz o zaman inşallah ben 8 yıldır gurbetteyim insan bazen çok daralır bilirim canım o duyguyuAhh canım keşke valla, şöyle candan birine o kadar ihtiyacım var kiallah razı olsun, söylemen bile beni mest etti
Bizde var canım sezeryan bebeklerinde oluyor senin sezeryanmıydı hatırlayamadım kontrolde drumuz bir sorun olmadığını söylediKızlarrrr bebişlerinizde hırıltı var mıııı
Doktor ciğerlerinden gelmiyor Yen’i doğan bebeklerde olur demişti ama Hale’n devam ediyor.
Bebişinde aynı durumu yaşayan var mııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?