- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.701
Cuma işitme testine cagrildik bi kere yıka test var daha yikamayin dedilerinşallah canım ama yüzü sarı baya arttı bence. Bugün uyandıramadım da simitsen ağlayacaktım. Maşallah senin kuzuya şnşallah her türlğ zorluğu aşmış olarak kucaklayacaksın
Size de geçmiş olsun canım şimdi nasıl bebiş. Ben de bugün yıkadım geç bile kalmışım baksana 2. Günü yıkayan var. Ama bebek aşırı rahatladınyansonra da uyandıramadım
Bize düşene kadar yıkamayın dediler diye çekindim ama bugün yıkadım valla.
İnşallah canım bana da herkes yıka dedi dayanamadım alkollü sprey almış eczaneden onunla temizledik ilk kızımda öyle yapmıştım
Hepinize iyi günler
Biz uzuuun bir süredir adaptasyon surecindeydik gruptan uzak kaldik bebisimle.. Öncelikle bu arada doğum yapanlara hayırlı olsun sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah hala bekleyenlere de en hayırlı zamanda kolay doğumlar diliyorum..
Biz bu surecte sürekli emisiyoruz ardından gaz çıkarma faslı 1 saat kadar uyku sonra ağlamalı bir uyanma ile alt değiştirme yine acıkma ve emmek isteme.. Gece gündüz birbirine girdi.. Normal mi acaba sizler nasılsınız.. Birde kaç cc emdigini nasil kestiriyorsunuz yani ben şu kadar emmiştir diyemiyorum pompa da kullanmıyorum hani sahip ne kadar çıktığını kestiremiyorum bu konuda tecrubele inizi paylasirsaniz sevinirim.. Bu arada bir uygulama buldum emzirmede ve alt almada zaman tutmam için çok yardımcı oldu bana kullanmak isteyenler olursa playstoredan indirebilirler aşağıya uygulamanın resmini paylaşıyorum..Eki Görüntüle 2144705
Biz de dün gittik doğum kilosuna çok yaklaşmıştı çok iyi dedi dr. Ama sarılığı 11 di yarın gidicez bakalım artmış mı. Ama artmış gibi geliyor bugün kaldıramadım. Yıkadım sonra bir uyudu allah. Ts yanlış çıkıyor anne hormonları bebeğe geçtiği için doğum sırasında. Biz de aile hekimine yarın çağırdılar ona da bakacaklar. Amin canım ilk bebişte böyle miydim bilmiyorum ama sarılık canımı çok sıkıyor. Ben de yarın o sınavları yaşayacağım tekrardanBiz gittik bugün canım cuma günü 3445 gr doğmuştu bugün 3520gr olmuş sarılık 11 TSH 10 çıkmış cumartesi tahlilleri tekrarlayalım dedi...bende hiç tiroit yüksekliği falan yoktu bu nerden çıktı anlamadım moralim bozuldu yine internette abuk subuk şeyler yazıyor...her gidişimde sınava girer gibi oluyorum korku huzursuzluk endişe...Allah bize sabır ve kolaylık versin
Peki kaç dakika emziriyosun canım ? Doydugunu nasıl anliyosun yani ? Kızım sarılık olduğu için doğru düzgün emmiyordu. Haliyle aç kalmış. Şimdi çok endiseleniyorum acaba doymuyor mu diye. Birde her doktor her hemşire farklı bir şey söylüyor. Kafam karışıyor iyice. Burda en azından birebir yaşayan insanlardan fikir almak içimi rahatlatıyor.Benim de dokuz gün oldu ben saat tutuyorum canım en geç iki buçuk saatte bi emziriyorum . Bazen kendisi daha erken kalkıyor .
Evet canım tehlikeli deil inşallah da yoktur ama yine dr söyle bence belki karaciğer enzimlerine bakar. O da kaşıntı yapar çünkü.Kızlar çok açık tenliyim ben. Normalde güneşe bile alerjim var.. 50 faktör krem kullanmadan güneşe çıkarsam kaşıntı ve kızarıklık oluyor, çok zor bir durum.toist dediğin pubb hastalığı hamilelikte çok görülüyormuş. Nette anne ve bebek açısından sıkıntı oluşturmaz yazıyor. Cuma Sabah 10.30 da Dr randevum.. Salı günü de nasipse doğumum var. İnşallah bir sıkıntı olmadan sağlıkla gelir bebişim ve bütün bebişler
Kuruttuk canım bir dr sprey sıktık temizledik alkolle. Aynen bizimkiler de verdi ama sarılık full devam internette de saçma sapan şeyler yazıyor. 6. Gün bitti yarın 7. Gün. Zirve yaparmış 7 de bakalım kaç çıkacak. Valla sezeryanım hiç ağrımıyor inan bebek iyi olsun da ameliyatlı gibi değilim. Çok çabuk kalkıp yürüdüğüm için sanırım. Herkese de yazdım burada. Oturduğu yattığı sürece kötü oluyor insan. Ayaklandığında sezeryan daha kolay geçiyorBen ilk kızimda hastaneden geldiğimiz gün yikamistik, göbeğinde de sorun olmamıştı hiç. Yine öyle yaparız büyük ihtimalle. Kuru tutmak önemli göbeği. Şekerli su da annem vermiş. Çok vermemiş ama bir iki kez vermis. Sarılık da olmamıştı. Bakalım bu nasıl olacak. İnşallah sarılık değildir bebeğin canim, sezaryenle hastanelere gitmek de ayrı zor
Biz yıkanmadan gittik canım iyi yapmışsın. Çok kirliydi zaten kuzucuk rahatladıCuma işitme testine cagrildik bi kere yıka test var daha yikamayin dediler
Kizim iyi coksukur.amin insCanım sakin ol. Rabbim şifa versin. Bebek nasıl iyidir inşallah?
Canım bu sayfayı oku istersen en dogru bilgiler burada www.lllturkiye.orgPeki kaç dakika emziriyosun canım ? Doydugunu nasıl anliyosun yani ? Kızım sarılık olduğu için doğru düzgün emmiyordu. Haliyle aç kalmış. Şimdi çok endiseleniyorum acaba doymuyor mu diye. Birde her doktor her hemşire farklı bir şey söylüyor. Kafam karışıyor iyice. Burda en azından birebir yaşayan insanlardan fikir almak içimi rahatlatıyor.
Sen de sakin ol çabuk atlattırsınız inşallahKizim iyi coksukur.amin ins
Al bndende o kadarBiz de oyleyiz :/ goguslerim yara olmazsa bu durumdan keyif bile alabilirim. Ama canim o kadar yaniyor kicok mutsuzum bu yuzden
Bir göğsü en az on beş dakika emziriyorum . Bazen 25 dk emiyor . Ben şöyle yapıyorum mesela sol göğsü emziriyorum o kendisi bırakıyor biraz deniyorum tekrar alması için almazsa altını değiştiriyorum uyanıyor bu sefer sağ göğüse devam ediyorum . Onu da en az on bes dk emziriyorum. Emzirirken sürekli uyar çenesini yoksa bzen emzik gbi kullanıyorPeki kaç dakika emziriyosun canım ? Doydugunu nasıl anliyosun yani ? Kızım sarılık olduğu için doğru düzgün emmiyordu. Haliyle aç kalmış. Şimdi çok endiseleniyorum acaba doymuyor mu diye. Birde her doktor her hemşire farklı bir şey söylüyor. Kafam karışıyor iyice. Burda en azından birebir yaşayan insanlardan fikir almak içimi rahatlatıyor.
Maşallah maşallah aman agrimasinEvet canım tehlikeli deil inşallah da yoktur ama yine dr söyle bence belki karaciğer enzimlerine bakar. O da kaşıntı yapar çünkü.
Kuruttuk canım bir dr sprey sıktık temizledik alkolle. Aynen bizimkiler de verdi ama sarılık full devam internette de saçma sapan şeyler yazıyor. 6. Gün bitti yarın 7. Gün. Zirve yaparmış 7 de bakalım kaç çıkacak. Valla sezeryanım hiç ağrımıyor inan bebek iyi olsun da ameliyatlı gibi değilim. Çok çabuk kalkıp yürüdüğüm için sanırım. Herkese de yazdım burada. Oturduğu yattığı sürece kötü oluyor insan. Ayaklandığında sezeryan daha kolay geçiyor
Tm canım sağıl anason da mı gaz için
Kız gözü görür dimi fay hattı gibi dikmesin biziiEvet salı da öğlene kadar ordaydı canım. Kanım düşük çıkmış baya cuma sezeryanım var sabah 8de. Anestezi doktoru gerek görürse kan takviyesi yapılacakmış çok korkuyorumdiğer gözümden de ameliyat olucam dedi. Bana kalsa hemen gelirim ama hanım izim vermiyor dedi. Perşembe aksamı beni ara kesin gelip gelmiceğimi konuşalım hem de bi geçmiş olsun dersin dedi :) cuma orda yüzde 99 burdayım dedi.
Sağol canım şükür çok gaz sorunumuz yok şuan ama önlem amaçlı içeyim bndeEvet canım sindirimi hızlandırır ve hazmı kolaylaştırır tabi bunun yanında sakinleştirici özelliğide var o yüzden ben kimyon ve rezeneyı 1er çay kaşığı atarken anasondan yarim çay kaşığı atarım kaynamış suya ve 5 dk beklerim çay demlenmiş olur.
Biraz daha büyüdüğünde bebişe de bu çaydan verebilirsin ben oğlumda kullandım 1 -2 çay kaşığı veriyordum. Disarida satilan bitkisel gaz ilaçlarının içinde bunlar var zaten canım.
Birde ben oğlumda gaz ilacı sab sublex kullanmıştım. Diğerleri işime yaramamıştı.
Aynen canım yaaa...birincide yatıp kalmıştım ağrılar sızılar içinde inliyordum bunda gümbür gümbür kalktım masallah...doktor bile inanamadı bugün kapıdan girdim nasılsın canım oooo fazlaca iyisin dedi...sayenizde dedim heralde eliniz hafif...yok diyor pek de hafif değildir benim elim...gerçekten ama kalkıp dolaştıkça daha çabuk iyileşiyor insan...bebeğim iyi olsun başka bir şey istemiyorumEvet canım tehlikeli deil inşallah da yoktur ama yine dr söyle bence belki karaciğer enzimlerine bakar. O da kaşıntı yapar çünkü.
Kuruttuk canım bir dr sprey sıktık temizledik alkolle. Aynen bizimkiler de verdi ama sarılık full devam internette de saçma sapan şeyler yazıyor. 6. Gün bitti yarın 7. Gün. Zirve yaparmış 7 de bakalım kaç çıkacak. Valla sezeryanım hiç ağrımıyor inan bebek iyi olsun da ameliyatlı gibi değilim. Çok çabuk kalkıp yürüdüğüm için sanırım. Herkese de yazdım burada. Oturduğu yattığı sürece kötü oluyor insan. Ayaklandığında sezeryan daha kolay geçiyor
benim suyum geldi sandım gün içinde avuç içi kadar çamaşırım ıslanmıştı üç kez. doktora gittim test yaptılar amnionnsıvısı değilmiş sancım da düşük çıktı geldim eveBu arada dünden bugüne doğuran var mı
Yakında inş Can'ım. Kimler kaldı ki şurda zaten :)Ben haaalaaa doğuramadım evde anacuğumla oturuyorum :)
Bencede vazgeçmiyorlar her daim karnımda uyanıktı, şimdide öyle uyuduğu saat daha az tam 4 saattir uyanıktı sızdı artık biraz önce. Acaba yanlış bişimi yapıyorum diyorum bazen aç değil gazı yok altı temiz ama fıldır fıldır gözler bakıyor. Ağladıkça meme veriyorum yinede uyumuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?