- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.841
Öyle ama canım sadece anaane diil ya babanelikde yapsın bundan sonrada yardımcın olur ins iki cocukla sana. Hastaneden gelince kim olcak seninleSağol canim çok destek oluyorsun sen böyle dedikce için biraz rahatliyo
4.gunum az kaldi insallah bana daCnm 7. Gün basladim altına yastık koyup çok yürüyünce rahatladım şimdi daha rahat yatıyorum
Emmekten yoruluyorlar canım daha çok küçükler ve surekli memede olunca da annr yıpranıyor benimkide memede uyuyo yatirim uyaniyor gündüz kolay da gece uykusuz kalmak anneyi yıpratır anne uykusunu alırsa bebegine de verimli olut önce sen.Delircem kalkiyor yatırınca göğsümde uyuyo birakmiyo kopacak artık uçlarıbüyük konuştum vermem diyordum ama vercem galiba yazık yavrumda uyumadı doğru düzgün.
Canım ben genelde aç karına veriyorum antibiyotiği çok küçükken kusuyodu şurubu verince doktora aç ver demişti bir sıkıntı yapmıyor çok geçmiş olsunKeşke hasta olmasalar. Dün gece bizde acildeydik. 24 saatAtesi dusmedi oğlumun en sonunda görürdük boğaz enfeksiyonu dedi. Antibiyotigimuzi aldım ama yemek yemiyor nasıl içirilen bilmem.
canim sarılık cok zor geciyor gozlerden evdede hic isigi kapatmadan yatin bide koca kari seysi ama aaltin alyansini filketeyle cocugun ustune tak derler..
Süt sağıp vereyim mama yerine benimki pek molada vermiyor. Eşimi aradım valla emzik alıp gelecek göbek kordonu da düsmedi altı az iltihab gibi yikayamiyorum diye yağ sürdüm kizardi sivilce gibiEmmekten yoruluyorlar canım daha çok küçükler ve surekli memede olunca da annr yıpranıyor benimkide memede uyuyo yatirim uyaniyor gündüz kolay da gece uykusuz kalmak anneyi yıpratır anne uykusunu alırsa bebegine de verimli olut önce sen.
30 cc ver bi dene istersen
bilgi kirliliğidir canım.Öyle birşey olsa tüm doktorlar ona dikkat ederdi.
Sağlık ocağına topuk kanı verdik biz bugün ordaki ebe de saat başı emzir sarılığı geçer dedi...ben de bir yöntem geliştirdim inşallah işr yarar sen de dene istersen...Sol göğsü 20-30 dk emziriyorum tabi sık sık uyuyup kalıyor; sol göğsü sağıp biberona doldurup içiriyorum...aradan 1-2 saat geçince bu sefer de sağ göğsü hem emzirip hem sağıp veriyorum...böylece emmesi azalmadan aldığı süt miktarı artıyor...cumartesi inşallah sarılık geçmiş olacakCanım ilk gece vermedik sütü çeksin yoksa sütün gelmez dedi hastanem. Kolostrum için de vermiyormuş ilk gece. Bana da mantıklı geldi. İkinci gece verdik 3. Gece 2 kez verdik ama 4 kilo doğduğu için doymaz dedi doktor. Ben çok vermedim sütüm çabuk gelsin anne sütüyle daha güzel atılıyor sarılık diye. Günde 1 2 yetiyor zaten. Bir kez mama alınca peşinden 2 3 posta güzel emiyor.
Sana tavsiyem asla 2 saati geçirme ilk 2 3 ay. Hem sütün çoo bol olur hem de kiloların gider. Hem de bebişin çok sağlıklı kilo alır. Benimki uyansa keşke de emzirsem.
Sağol canım inşlailah. Şöyle cuk cuk emzirebilsem ben de
Canım ben genelde aç karına veriyorum antibiyotiği çok küçükken kusuyodu şurubu verince doktora aç ver demişti bir sıkıntı yapmıyor çok geçmiş olsun
Zaten iki kez içtikten sonra başlar yemek.yemeye inşallah bu arada GOP Medical parkta doğum.yapan arkadaş kimdiYa aslında antibiyotiğin üzerine yemekten önce 1 ölçek diye yazmış ama alışkanlık işte açken verilmez mantigindayimbirşey de yemiyor neyse bugün böyle yarı ac yarı tok içsin de yarın toparlanır biraz yemek yer. Emzirirken antibiyotiğini emme aralıklarında verirdim gogusumu çeker şırınga ile antibiyotiği verir sonra emzirmeye devam ederdim o yüzden çok rahattı
Canım göbeğini kokla çok kötü bir koku varsa götür mutlaka doktora. Benim kardeşimin oğlu iltihap oldu cahillik ten bilemedik bir hafta hastanede yattı. Bnm oğlum da oldu ben farkedince hemen. Götürdüm Balaban pomad krem ve baticon verdi onla bakım yaptım ertesi güne düştü. 16 günlükken düştüSüt sağıp vereyim mama yerine benimki pek molada vermiyor. Eşimi aradım valla emzik alıp gelecek göbek kordonu da düsmedi altı az iltihab gibi yikayamiyorum diye yağ sürdüm kizardi sivilce gibi
Kızlar emzirme sıklıklarınız nasıl?
Aslında sizler kendi aranızda yazışırken hep okudum tecrübe kazanayım diye ama başa gelince çok başka oluyormuş.
İlk gün 2-3 saatte emzir dediler bana ama doymuyordu ki çocuk.
Bugün sık sık emzirmeye gayret ettim. O da sürekli aranır oldu Zaten. Emziğe de alıştı tabi.
Bazen iki göğsünü birden emziriyorum. Bi sağ bi sol dediler amadoymuyor çocuk napsam bilemedim.
Sadece ilk gece mama verdiler. Sonrasında vermedik hiç. Gerek Yok dediler ama sürekli uyumak isteyince de endişe ediyorum.
Sağlık ocağına topuk kanı verdik biz bugün ordaki ebe de saat başı emzir sarılığı geçer dedi...ben de bir yöntem geliştirdim inşallah işr yarar sen de dene istersen...Sol göğsü 20-30 dk emziriyorum tabi sık sık uyuyup kalıyor; sol göğsü sağıp biberona doldurup içiriyorum...aradan 1-2 saat geçince bu sefer de sağ göğsü hem emzirip hem sağıp veriyorum...böylece emmesi azalmadan aldığı süt miktarı artıyor...cumartesi inşallah sarılık geçmiş olacak
Çok geçmiş olsun. İnşallah doğuma kadar iyileşirler. İlaç midesine dokunmasın diye hastayken doktor bize 1 yemek kaşığı birşey bile midesine girse yeter der hep.Keşke hasta olmasalar. Dün gece bizde acildeydik. 24 saatAtesi dusmedi oğlumun en sonunda görürdük boğaz enfeksiyonu dedi. Antibiyotigimuzi aldım ama yemek yemiyor nasıl içirilen bilmem.
Doktora ulasamadim ya iki gundur sinir ettiler beni .ilacta sute geciyormus diye icmiyorum.Çok geçmiş olsun canım .
Tansiyon için kullanabileceğin bir ilac
Verebiliyormu doktorun. Senin bir de strese bağlı da gidiyor , Rabbim yardımcın olsun inşallah
Bugün doğuma gidecek olan arkadaşlarimiza Allah yardım etsin
Kolaylikla çıksınlar doğumlarından
Dün dogumhanede nst cekilirken. Normal doğum yapan bir bayan in kapı açık oldugu için ses duyuyordum. Biraz bagirdi sonlara dogru ıkındı. O müthiş ses. Bebek sesi geldi.
Yattığım yerden tüylerim diken diken oldu.
Gerci benim zorunlu sezeryan ama işte bebek sesini duyunca kendimi tutamadım agladim.
En son bizim tarihler bize bile az kaldı sayılı günlerimiz var artik.
En iyisi canim napalim .inssakin ol canim hersey gecer gider hatirlamamaya calis zaten iyi olduğunda paylaşırsın.. herseyin basi saglik
Insan kurbanlik koyun gibi hissediyor oradaEki Görüntüle 2144982 ne kadar korku dolu bakmışım
Canim Allah yardimcin olsun.iyi gunleri disun guclu ol.Gunaydın herkese ... bol sütler diliyprum.bugun doktordan hayırlı haberler alırıö insallah.neden bilmem bugun oğluma öturecegim sütümün yanında kıyafette koymak geliyo içimden bi hevea iste. Makinadan ayırırlarsa hiydirirler belki bende bikez olsun giyinik görebilirim.. gariptir oglumun hastaneainin wc sinde elimi kuruladığım peceteyi eve getirmişim atmaya kıyamıyorum . O pecete oglumla aynı yerde cünkü.allahım kafayı yıycem heralde.
Canim bende oyle hissedehissede dogum yaptim.olabilir yani hayirlisiKızlar benimki bugün biraz daha aşağıya inmiş hareketleri daha aşağıda.piskolojik mi bilmiyorum ama öyle bi baskı hissediyorum ki sanki heran içimden bilet kopacak yada çıkacak gibi.ama hiç kasılma yada ağrı hissetmiyorum.geliyormu ki oğluşum
Gozun aydin canim saglikla buyut cabuk iyiles ins .Selam kızlarrrrr dün olumu sezaryenle kucağıma aldım :)
Bizde aynı durumdayız..Bilmiyorum ama 6.30 dan beri emiyo alt değiştiriyorum yine emiyor yine alt ve şimdi yattı ellemem artık en az 3 saat uyusun çünkü toplamda 16-20 saat uyurlarmis bu dönem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?