- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.041
O Zamman atlattık gibiyiz bizler değilmiCnm ebe bize 6-7. Gün tavan yapip sonra iner dedi.
Hadi bakalım geliyor bebis sağlıkla gelsin inşKızlar ben sabah 4den beri uyanıp uyanıp durdum. Zırt pırt tuvalet, adet olacakmışım gibi bel ve ortaya karışık karın-kasık ağrısı. Yatırmıyor da dolanıp duruyorum. Sıcak su torbası koydum belime. Bide az evvel tuvaletten sonra az bsy damla gibi kan geldi, çoğalır herhalde. Nişan mı acaba. Çünkü alttan muayene olmadım. Ayyy en ufak belirti yok bu çocuk gelmicek galiba diye diye bi hal olduydum ama belirti olduğu ilk gün geliverecek galiba
Gözün aydın cnm Allah bağışlasın evladını maşallahKızlar biz iyiyiz çok şükür ufak tefek şeyler oldu ama genel olarak iyiyiz
Sağol Can'ım. Valla kendi de benzetti ben de benzettim. İkimizden de almış. Kimileri de bana benzetiyor.Canım gözün aydın ...sağlıkla büyüt inşallah kuzunun..demek eşine benziyor
Aynen canım. Öyle bi girdi ki babalık duygusuna. Dün sordum yaptırmayı düşünüyor musun hala diye. Hayır dedi :)Beni de ağlattın bak şimdi ah mis kokulu bebişi görünce aklı başına gelmiştir eşinin. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cnm.
Geçmiş olsun hayırlı uğurlu olsunBende sonunda dogum yapanlardanim yalniz sutunuz hemen geldimi ilk idrarini ne zaman yapti
Allah bir nefeste kurtarsınKızlar ben sabah 4den beri uyanıp uyanıp durdum. Zırt pırt tuvalet, adet olacakmışım gibi bel ve ortaya karışık karın-kasık ağrısı. Yatırmıyor da dolanıp duruyorum. Sıcak su torbası koydum belime. Bide az evvel tuvaletten sonra az bsy damla gibi kan geldi, çoğalır herhalde. Nişan mı acaba. Çünkü alttan muayene olmadım. Ayyy en ufak belirti yok bu çocuk gelmicek galiba diye diye bi hal olduydum ama belirti olduğu ilk gün geliverecek galiba
Tamam canım öyle birşey varsa yazdırırız tabiBir tane daha var sanırımbebişlerimize en iyisi olsun kuzum, ilk muayene için incilay hanımı yazdırın bence, yoksa kafalarına göre yazıyorlar.. rica ederimmmmm ne demek
Benimde dünden beri çatı ağrım var zor yürüyorum bide gittğim ebe doğuma yakın enerjik olursunuz diyodu evde zor yürüyorum hayırlısıKızlar ben sabah 4den beri uyanıp uyanıp durdum. Zırt pırt tuvalet, adet olacakmışım gibi bel ve ortaya karışık karın-kasık ağrısı. Yatırmıyor da dolanıp duruyorum. Sıcak su torbası koydum belime. Bide az evvel tuvaletten sonra az bsy damla gibi kan geldi, çoğalır herhalde. Nişan mı acaba. Çünkü alttan muayene olmadım. Ayyy en ufak belirti yok bu çocuk gelmicek galiba diye diye bi hal olduydum ama belirti olduğu ilk gün geliverecek galiba
Can'ım benim dünden beri 1 saat 1.5 saate düştü. Ben de sarılık olmasın diye veriyorum işte.Kizlar dr banada 2_3 saatte bir dedi .
Ama bebis devamli araniyo uyanikken veriyorum her agladiginda .
Uyudugu zamanda terslik ya kalkmiyo bu sefer emmeye ozaman da 2 bucuk saat olunca kalkip popsunu aciyorum burnunu sikiyorum veriyorum
Hastanede mama verme gerekirse sık sık emzir dediler kuzum. Ayyy bak evet bizim velet daha hiç kusmadı ya maşallah. İnş doyuyordur ve kusmayan bi bebektir. Yani iki göğsümü emdiği zamanlarda bile kusmuyor. Ama kakasını az yapıyor sanki.Canım her bebeğin emme süresi ve araliklari farklı. Senin şöyle bi artın var emzik alıyormuş yani seni emzik olarak kullanmıyor gerçekten ac ise emer yok değil ise emzik ile susar. Birde fazla emince bazı bebekler çıkaramıyor. Hani fazlasını kustu derler ye kusamıyor gaz varmış gibi ağlıyor sırtını sıvazlayınca rahatlatıp çıkarıyor. Belki oda olabilir. Hepsini denedin ama ac geliyorsa az mama yap. Oglum hep gegirirken çıkarırdı süt fazlasını gerçi süt fazlası pek olmazdı. Çünkü hep tek gogusumu emerdi ve 10 dk en fazla emerdi. Ama arkadaşımın bebeği iki gogusunu emerdi ve 45 dk sürüyordu emzirmesi. Benim emzirme gaz çıkarma memedd uykuya dalsa bile gazını çıkarırdım ve uyutma 45 dk bile sürmezdi
Sen bebeğinin ac olduğuna inanıyorsan emzirdikten sonra susmuyor ağlıyorsa az bi mama verebilirsin. Önce meme sonra mama
Ay canım kıyamam yaaa. Geçecek kuzunun da sarılığı. Zaten çok üzülüyordum sizler sarılık oldu diye üzülünce. Şimdi daha iyi anlıyorum. Azıcık sessiz kalsa emmese içim gidiyor. O yüzden şimdi daha çok üzülüyorum sizler üzülünce. Ama Allah çaresiz dert vermesin kimseye.Canım ilk gece vermedik sütü çeksin yoksa sütün gelmez dedi hastanem. Kolostrum için de vermiyormuş ilk gece. Bana da mantıklı geldi. İkinci gece verdik 3. Gece 2 kez verdik ama 4 kilo doğduğu için doymaz dedi doktor. Ben çok vermedim sütüm çabuk gelsin anne sütüyle daha güzel atılıyor sarılık diye. Günde 1 2 yetiyor zaten. Bir kez mama alınca peşinden 2 3 posta güzel emiyor.
Sana tavsiyem asla 2 saati geçirme ilk 2 3 ay. Hem sütün çoo bol olur hem de kiloların gider. Hem de bebişin çok sağlıklı kilo alır. Benimki uyansa keşke de emzirsem.
Sağol canım inşlailah. Şöyle cuk cuk emzirebilsem ben de
Cnm gözün aydın. Geçmiş olsun. Lansinoh bende de ise yaramadi. Tahinin üstündeki yağı tavsiye etti biri. Her emzirme den sonra sür havalandır dedi. Yağ bezeleri için sıcak suyla masaj yap dağılıy ör. Duşa girdiğinde ovala. Bende öldürdüğünde çok fena cnm yanmıştı. İnşallah çabucak atlatirsiniz.Kızlar şimdi anneleri daha iyi anlıyorum yine siz iyi girebiliyormuşsunuz ben alıntılanmış mesajlara bile dönemedim henüz. Aslında size danışacağım o kadar çok şey var ki
Annem babam hasta oldular bende dünden beri kötüyüm biraz. Boğazım falan. Öksürük geliyor dikiş yerlerim çok sızlıyor öksürmeye çalıştıkça. Bebeğimle yeterince ilgilenememek üzüyor sadece. Annem falan odaya giremiyor Zaten.
Oğlum dün gece 1.5 saatte bir uyandı meme aranıyor göğüs uçlarım sızım sızım sızlıyor Can'ım yana yana veriyorum memeyi. Lansinoh mudur nedir hiçbir işe yaramadı.
Zeytinyağı sürüp streçliyorum ben de. Bi de sanırım su bahsettiğiniz bezelerden oluştu ben de. Göğüslerinin kenarında elime geliyor ve acıyor.
Annem eşim doktora gittiler. Oğlum uyuyor ben yanında uykusuz. Ama rabbime şükrediyorum tek sıkıntılarımız bunlar olsun diye. Cevap yazamadığım arkadaşlar kusura bakmayın.
Bu arada oğlumun çişinde kan oluyor hep. Çok korktum en başta ama normalmiş. Kaka yapma konusu azaldı dün akşam yaptı sadece 9 gibi. Hala tık Yok. Bu arada altı açılınca ciyak ciyak bu çocuk yA :)) gözünde de damla yaş Yok :)
Sizler nasılsınız? Herkes iyi mi?
Sağol kuzum. Evet duşa girince deneyeyim bi sıcak suyu.Cnm gözün aydın. Geçmiş olsun. Lansinoh bende de ise yaramadi. Tahinin üstündeki yağı tavsiye etti biri. Her emzirme den sonra sür havalandır dedi. Yağ bezeleri için sıcak suyla masaj yap dağılıy ör. Duşa girdiğinde ovala. Bende öldürdüğünde çok fena cnm yanmıştı. İnşallah çabucak atlatirsiniz.
canım hayırlı uğurlu olsun. bebeklerde henüz gözyaşı bezleri gelişmediği için hemen gözyaşı olmuyor. bezdeki o kana benzeyen kırmızılık benim kızımda da oluyor galiba beslenme yetersiz olunca da olabiliyormuş. şu meme ucu sızısını da yaşamayan yok sanırım, ben kızım memeyi ilk aldığında resmen çığlık atıyorum, geçse de bi rahatlasakKızlar şimdi anneleri daha iyi anlıyorum yine siz iyi girebiliyormuşsunuz ben alıntılanmış mesajlara bile dönemedim henüz. Aslında size danışacağım o kadar çok şey var ki
Annem babam hasta oldular bende dünden beri kötüyüm biraz. Boğazım falan. Öksürük geliyor dikiş yerlerim çok sızlıyor öksürmeye çalıştıkça. Bebeğimle yeterince ilgilenememek üzüyor sadece. Annem falan odaya giremiyor Zaten.
Oğlum dün gece 1.5 saatte bir uyandı meme aranıyor göğüs uçlarım sızım sızım sızlıyor Can'ım yana yana veriyorum memeyi. Lansinoh mudur nedir hiçbir işe yaramadı.
Zeytinyağı sürüp streçliyorum ben de. Bi de sanırım su bahsettiğiniz bezelerden oluştu ben de. Göğüslerinin kenarında elime geliyor ve acıyor.
Annem eşim doktora gittiler. Oğlum uyuyor ben yanında uykusuz. Ama rabbime şükrediyorum tek sıkıntılarımız bunlar olsun diye. Cevap yazamadığım arkadaşlar kusura bakmayın.
Bu arada oğlumun çişinde kan oluyor hep. Çok korktum en başta ama normalmiş. Kaka yapma konusu azaldı dün akşam yaptı sadece 9 gibi. Hala tık Yok. Bu arada altı açılınca ciyak ciyak bu çocuk yA :)) gözünde de damla yaş Yok :)
Kuzum geçmişler olsun, sağlık içinde büyütün inşallah ohhh sonunda kavuştunuzCan'ım benim dünden beri 1 saat 1.5 saate düştü. Ben de sarılık olmasın diye veriyorum işte.
Canım çok geçmiş olsun.Kızlar şimdi anneleri daha iyi anlıyorum yine siz iyi girebiliyormuşsunuz ben alıntılanmış mesajlara bile dönemedim henüz. Aslında size danışacağım o kadar çok şey var ki
Merak etme canım herkeste durum aynıdır eminim, sanki benden ayrı bi varlık gibi oldu karnım. Hissiz de zaten. Benim değil gibiKızlar bir de benim karnım çok kötü görünüyor. Sanki kapkara lekeli gibi büzüşük büzüşük
Böylemi olur geçer dimi? Sizler de durum nasıl? Bi de karnım hala 6 aylık gibi
Yüzünü kapat cnm uyurken. Şapkasını da çekebilirsin. Gece ve gündüzü daha iyi ayırıyorlar ben alışsın diye kapatiyorumBebişim 1 haftalık oldu ama gündüzleri az uyuyor
Sizce normal mi? Sizde nasıl durumlar?
Bnimde öyle cnm. 17 gün oldu doğum yapalı. İlk günler altı aylık gibiydi dediğin gibi. Ödem falan var tabi onunda etkisi var. Karnım indi kalcalarim bavaklarim sisliklerim indi vücudum eski halini aldı ama karnım çok löp löp ve cıvık. Göbek çizgisi kapkara ve killanmisti göbeğim. Kirli gibi olmuştu etrafı. İgrenc goxukuyor. Kocam görmeden duzelseKızlar bir de benim karnım çok kötü görünüyor. Sanki kapkara lekeli gibi büzüşük büzüşük
Böylemi olur geçer dimi? Sizler de durum nasıl? Bi de karnım hala 6 aylık gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?