- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.121
Sen öyle diyince ben de endişelendim. Bize de dr sarılık Yok dedi dün. Ama bugün biraz sarı gibi geliyor gözüme. İnş değildir yaa. Beslenememe durumu varsa tabi sarılık olmuş olabilir.Sorma canım hepsi ayrı ayrı söylüyor, bizim yavruyu göz göre göre sarılık yaptı ilk gittiğimiz, emsin annesi emsin mama verme dedi, çocuk sarı değil turuncu oldu, idrarda kan lekesine bu da normal dedi.. sonra daha yaşlı tecrübeli bir doktora gittik, bebek beslenemiyor dedi, tarttı daha da zayıflamış, her memeden sonra bebek kusana kadar mama veriyosun dedi, ben yine de o kadar abartmadım ama iki gün sonra idrarda kan olayı bitti, sarılık geriledi ve 110 gr aldı çok şükür.. şimdi ara sıra mama veriyorum, onun yerine emdikten sonra kalan sütü sagıp veriyorum, çişi kakası bollaştı çok şükür
Çalışıyorum Can'ım hatta veriyorum sanıyorum ama vermiyor muyum ki acabaCanım memenin tamamını vermeye çalış benim sağ göğsümün ucunu emdi sadece yara olmuştu pozisyonu bulup uğraştım kahverengi yerlerinide soktum ağzına şimdi acımıyor yarasıda iyileştii. Benim oğluşumda öyle cıyak cıyak sanırsın kesiyorlar altını alırkenn sevmiyorlarmış doktor dedi :) ayakları bebekleri savunma yeri olduğu için bağırırlarmış
Sağol Can'ım benim. Senin de gözünaydın.Hepinize cok teşekkür ederim kızlarDolunay22 canım seninde gözün aydın güle güle büyüt kızlar size sorum bebişleri nasıl giydiriyosunuz bide benim bebiş cok kusuyo ya ilk oğlumda kusmustu buda öyle foş fiye cıkarıyo emdiğini daha mideye gitmeden gazla beraberde cıkarıyo üzülüyorum yediği gidiyo diye
Ay evet silikon ucu bi deneyeyim ben. Çok zorlanıyorum çünkü.Dikkat et canım yara olmasın silikon uç kullan bi süre olmadı . Benim hep yaraydı birisi gecti birisi az kaldı . Lansinoh hiç bir işe yaramıyor gerçekten eczaneden garmastan aldırdım o baya yarayı düzeltiyor tavsiye ederim . Bu bezeler için de duşa gir sürekli kuzlar lesitin içti onlarda işe yaradı . Bnde alcaktım ki bzm kuz yarım saatte bi bi saatte bi emdi bi anda şişlikler gitti . Anasının halinden anladı resmen :)
Aynen diplerine sürsen yeterAy bence de cnm yaa yikamam lazim bencede kv söyleyeyim yikayalim. Baticonu nereye sürelim diplere mi?
Ben doğalgazı açtım valla ya bxe sıcak geliyor ama üşüyor yanakları sanki . Ama üstüne sadece kısa kollu zıbın ve altüst patikli takım giydiriyorum ayaklara da çorap . Bu arada bizim kusmamız yeni başladı cnım bgün 11 günlük olduk üç gündür fazlasını kusuyor . Tabi öyle çok değil az az . Senin kaç günlük oldu şimdi ? İlerde sütünde çoğalıyor emdikçe . Mene de kalma süresi de uzuyorSen öyle diyince ben de endişelendim. Bize de dr sarılık Yok dedi dün. Ama bugün biraz sarı gibi geliyor gözüme. İnş değildir yaa. Beslenememe durumu varsa tabi sarılık olmuş olabilir.
Çalışıyorum Can'ım hatta veriyorum sanıyorum ama vermiyor muyum ki acaba
İki defadır ağlamıyor. Çok şükür sabahtan beri iki kez yaptı kakasını ve ağlamadı. Alıştı sNırım.
Sağol Can'ım benim. Senin de gözünaydın.
Can'ım ben penye zıbın takımı yada tulum giydiriyorum. Ama tulum giydirince altına bi alt daha giydiriyorum çıt çıt araları boşluk üşür diye. Genelde de penye battaniyesine sarılı uyuyor. Odanın prteğini açtım tabi düşük bi ayarda. Bazen ben de üşüyorum çünkü.
Bizimki kusmadı şimdiye kadar hiç. Temiz kalıyor kıyafetleri hep. Bebekler fazlasını kusar derler hep. Ben de niye kusmuyor acabA diye dert ediyorum doymuyor mu diye
Ay evet silikon ucu bi deneyeyim ben. Çok zorlanıyorum çünkü.
Bizimki de sık emiyor ama şişti yine de
Canım sen tecrübelisin bilirsin . Bizim göbek bağımız düştü beş gün oldu hatta . Bu göbeği şişti içi sıvıydı . Yavaş yavaş ine ine dışarıya çıkardı hep içindeki sıvıyı . Bzde batikon sürüyoruz düştüğünden beri . Ara ara az az kan geliyordu içinden bgün baktım içinden gelen hafif kan kurumuş göbeğinin üstünde . Doktora mı götürsem ki iltihap olduğunu nerden anlarımAynen diplerine sürsen yeter
Ben 38deyken doktoruma sordum ben 40ıncı haftada yapıyorum dedi.Kizlarbu cati muayenesi herkese yapiliyor mu ve cevap evetse ne zaman?
Kontrolüm haftaya, 38+0da yani Doktor hic bahsetmedi boyle bir seyden
Kizlarbu cati muayenesi herkese yapiliyor mu ve cevap evetse ne zaman?
Kontrolüm haftaya, 38+0da yani Doktor hic bahsetmedi boyle bir seyden
Amin canim sağol Allah seni de kurtarsın bi an oncekucgina almayı naip etsin biz iyiyiz şükür ufak tefek şeyler var ama genel olarak iyiyiz
gözün aydın olsun canımBiz taburcu olduktan bebeğim yanımda hamdolsun.
Bende merak ediyorum bunu.. 37. haftada gittigimde hic bahsetmedi.. Ben bakar sanmistim cunki ayni gunde olan arkadasima bakmis doktoru. Yeni dogum yapan baska arkadasima sordum o sancisi geldiginde hastaneye gidince baktilar ilk kez dedi. Demekki simdilik cokta onemli degil
Tam 3 günlük oldu Can'ım. Belki de bizimki de sonradan başlayacak kusmaya. Baya da emiyor aslında. İki memeyi dinlene dinlene yarım saat 40 dk da içiyor. Uyuyor sonra. Ağzının kenarında görüyorum sütleri.Ben doğalgazı açtım valla ya bxe sıcak geliyor ama üşüyor yanakları sanki . Ama üstüne sadece kısa kollu zıbın ve altüst patikli takım giydiriyorum ayaklara da çorap . Bu arada bizim kusmamız yeni başladı cnım bgün 11 günlük olduk üç gündür fazlasını kusuyor . Tabi öyle çok değil az az . Senin kaç günlük oldu şimdi ? İlerde sütünde çoğalıyor emdikçe . Mene de kalma süresi de uzuyor
Amin cnm senin adına cok sevindim rabbim vanada naaip etsinCanım biz çok şükür bu sabah taburcu olduk sizde inşallah çok kısa zamanda taburcu olursunuz dualarım seninle
canım benim ebe batigon önermedi.alkollü spreyler varmış.onlardan alıp sıkarsınız demişti.Ay bence de cnm yaa yikamam lazim bencede kv söyleyeyim yikayalim. Baticonu nereye sürelim diplere mi?
Evet canim oyle oluyor ay bide ben saf gibi silikon kalkani takmisim delikli olani .Kızlar sütünüz elinize yapışıyo mu ? Emzirirken elime akan süt parmaklarımı yapıltırıyor sanki şerbetli tatlı akmış gibi sizin de öyle mi ? Benimkinde mi bir anormallik var
İlk zamanlar yavaş yavaş emiyor şimdi hızlı emiyor . İlerde kusar belki . Bzimki çok fazla kusmuyor çok az kusuyor . Küçük diye kusmuyordurTam 3 günlük oldu Can'ım. Belki de bizimki de sonradan başlayacak kusmaya. Baya da emiyor aslında. İki memeyi dinlene dinlene yarım saat 40 dk da içiyor. Uyuyor sonra. Ağzının kenarında görüyorum sütleri.
Hava alıyor diye bnde delikli olanı kullanıyodum dün üç kere üstümü değiştirdim en sonunda deliksizi taktım :)Evet canim oyle oluyor ay bide ben saf gibi silikon kalkani takmisim delikli olani .
Oram buram yapisik oldu yikadim.
Ayni durumdayiz canim .Kızlar şimdi anneleri daha iyi anlıyorum yine siz iyi girebiliyormuşsunuz ben alıntılanmış mesajlara bile dönemedim henüz. Aslında size danışacağım o kadar çok şey var ki
Annem babam hasta oldular bende dünden beri kötüyüm biraz. Boğazım falan. Öksürük geliyor dikiş yerlerim çok sızlıyor öksürmeye çalıştıkça. Bebeğimle yeterince ilgilenememek üzüyor sadece. Annem falan odaya giremiyor Zaten.
Oğlum dün gece 1.5 saatte bir uyandı meme aranıyor göğüs uçlarım sızım sızım sızlıyor Can'ım yana yana veriyorum memeyi. Lansinoh mudur nedir hiçbir işe yaramadı.
Zeytinyağı sürüp streçliyorum ben de. Bi de sanırım su bahsettiğiniz bezelerden oluştu ben de. Göğüslerinin kenarında elime geliyor ve acıyor.
Annem eşim doktora gittiler. Oğlum uyuyor ben yanında uykusuz. Ama rabbime şükrediyorum tek sıkıntılarımız bunlar olsun diye. Cevap yazamadığım arkadaşlar kusura bakmayın.
Bu arada oğlumun çişinde kan oluyor hep. Çok korktum en başta ama normalmiş. Kaka yapma konusu azaldı dün akşam yaptı sadece 9 gibi. Hala tık Yok. Bu arada altı açılınca ciyak ciyak bu çocuk yA :)) gözünde de damla yaş Yok :)
Sizler nasılsınız? Herkes iyi mi?
Bizimki hic uyanmiyo ya bugun test yaptik sarilik cok olmus cok az bi farkla yolladilar .haftaya deger artarsa tedaviye alinacakmisCan'ım benim dünden beri 1 saat 1.5 saate düştü. Ben de sarılık olmasın diye veriyorum işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?