- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.321
Otururken uyku basıyor cnm o yüzden o uyuyunca uyumak lazım.
Canım daha yatarak hiç emzirmedim onu asla beceremem kesin uyurum çünkü oturarak emziriyorum ama kafam düşüyor sürekli artık dün eşim uyandı sırtıma vurdu hep uyumayım diye. Ev sıcak emzirmenin rehaveti var birde gözler kendiliğinden gidiyor bugünde böyle olursam ayakta emzireceğim bir daha allah korusun düşürürüm diye çok korkuyorum.
Çok şükür canım akıllı kuzunu kokla yerimeKuzumu emzirdim yavrum kokumu alır.almaz.uykuya daldı uyandırmaya uğraştım ama baya emdi çok şükür tutmaz diye endişe ediyodum ama tuttu :)
Kızlar suyum geldi sancılarda başladı hastaneyr gdiyorum çoook dua edin banaa.. çıkınca yazarım yine..
Siz ne yaptınız canım sarılığı nasıl olduÇok şükür canım akıllı kuzunu kokla yerime
Evet. Hikayem anlat anlat bitmez. Korkunclu. Devam edebilseydim doktorum 3-4 gun sanci cekmemi bekliyordu.
Doktor randevusundan direk asagi kata dogum odasina alindim. Yanimizda hic bir sey yoktu. Ilaci doktor hizlandirmak icin hemsireyi beklemedi bile arkasini dondu, onlugu kendi kendinize giymeye calistik. Ilk sanci ilacini asagidan takarken cok canimi yaktilar ilk 6 saat filan sirf onun acisini hissettim. Sonraki butun hemsireler birbirinize vajinusmusu var dediler cogu bir daha asagidan bakmadi. Doktorum her geldiginde hemsireler daha kotu acilma sayilari Verdi. Bana 3-4 gun surecek dogumun hazirkli ol diyorlardi. Bebek suyunda kakasini yaptigi halde sezeryana izin vermedi doktorum. Ben zaten 4 bucuk kilo bekliyorum. Doktorum surekli iki saat sonra balon takacam dedi, Ben agladim durdum. Epidural takmak istemedi 3-4 gun epiduralla ac tutamayiz seni dediler. Cok yoruldum dedigimde seni bayiltalim oyle devam edelim dedi. Bir Ara bir hemsire narkotik bir ilac verdi, o kafayla o hemsireye en kral en guzel hemsire sensin gibi seyler demisim. Normalde iki saat etkisi olan ilac beni 5 saat idare etti. Sonra onhemsire tekrar gelip ilacladi Beni ama bi daha sadece 1 saat surdu etkisi. Genelde uc kez etki etmezmis. Son 6-8 saat arasi epidural verdiler. Sonra inailmaz titredim. Bana sekerli icecek icebilegimi filan soylemeyi unutmus hemsireler... Cok actim. Sonra lab testlerine gore zehirlenme ilerledi de sezeryana alindim. Doktorum hala iki gun daha bekleyebiliyoruz lablarin cok cok da kotu degil diyordu.
Ameliyata masasinda titredim durdum. Zaten uzun bir sure cirilciplak biraktilar. Sonra doktorum anesteziste sanirim bir sey verdirdi. Ben yine gittim. Ilk Sabah inanilmaz sismistim.
Sezeryan kotu diyenler halt etsin. Sezeryan canmis. Hic dikis agrim olmadi. Cok rahat ve hizli bir sekilde yurudum, cok rahat tuvalete ciktim. Su an Agri 0. Hastaneden pazar gunu cikiyorum. Bebegim emmiyor diye aglamaktan bir Hal oldum bugun ama bebis iyi sanirim.
Suni sancili 0 dan bebegin kilosunu bilmeden vajinusmuslu dogum hikayem cok korkunctu.. sezeryan canmis derim baska bir sey demem. O kalan iki gunu beklemedigim icin cok mutluyum.
Kissadan hisse:
1. Amerikada hamile olmayin, dogum yapmayin.
2. Sezeryanden sonra epiduralin etkisi daha tam gecmeden ilk kalk dediklerinde kalkin dolasin
3. Benim doktor bu hastanenin risk ve ogretmen doktoruymus. Mumkunse sadece hasta olmek uzereyken , hastalarini sadece son dk da ameliyata masasinda karsilasin. Sezeryanim galiba super. Kanamam bile yok. Bakalim...
Çok sevindim Rabbim birdaha düşürmesin bizde şükür eve geldik pazar tekrar kan alıncak yükselirse yatıracak İnş öyle bişey olmaz... Bide tsh yüksek çıktı bizim 1 hafta sonra tekrar kontrol var tsh içinBiz taburcu olduktan bebeğim yanımda hamdolsun.
Bende oturarak uyumuştum. Emzirmek çok fazla yoruyor insanı. O yüzden bebiş uyuduğunda hemen yanına kırılmak lazım. Ev dağınıkmış bulaşık varmış düşünmeyin uzanın. Çünkü bebeğin size çok ihtiyacı var gelen insanlar yapsın ben uzanıyorum diyin geçip otursun siz dinlenin en azından bi rutin oluşturana kadar
Benim sezeryana girerken tek korkum bu ağrı sancı gitmicek olduherkesin bünyesi farklı tepki veriyor insanı zorlamamali.
Aynen öyle uyuyandan kork doğru demiş sarılık oluyo ayriyeten tsh yüksekse oda uyutuyor oğlumda da yüksekti oda uyurdu bundada tsh yüksek İnş düşer kızım çok minik yaa suratı 1 avuç yok inanki herkes oyuncak sanıyor ama okadar güzel ki siması maşallah ben bile inanamıyorumoturmaya uzanmaya calısıyorum ama nafile benim oğlan hiç uykuyu sevmiyor galiba 1 saat uyuyorsa 3 4 saat ayakta doktora sordum normal dedi uyuyan bebekten kork dedi. Birde evde annemler ablamlar var ablamın çocuklarda geldi hiç durmuyolar ses gürültü hat safhadayarın artık tek kalabileceğim bir rütine oturtabilirim sanırım
Sorma valla halay çekicez osurdu diyeValla anne olmak osuruk sesi beklemek, kaka sesine sevinmekmiş :) olmazsa olmazlarından biri oldu bebegin osurugu kakası çişi
TV açıyorum elimde telefon ama önemli olan uykunu almskCanım daha yatarak hiç emzirmedim onu asla beceremem kesin uyurum çünkü oturarak emziriyorum ama kafam düşüyor sürekli artık dün eşim uyandı sırtıma vurdu hep uyumayım diye. Ev sıcak emzirmenin rehaveti var birde gözler kendiliğinden gidiyor bugünde böyle olursam ayakta emzireceğim bir daha allah korusun düşürürüm diye çok korkuyorum.
Canım bz götürmedik göbeği çıkık mı senin de o indikçe iltihap içinden o sıvı geliyor hatta bazen kanlı geliyor . Ben o haliyle işte sağlık ocağındaki hemşireye göstermiştim baticonla silin üzerine gazlı bez örtün demişti . Bi de iyileşene kadar duş aldırmayın dedi en fazla üç gün tutabildik duşsuz 4. Gün yıkadıkHanımlar göbek bağı düştü ama sarı iltihap bulasiyo kıyafetine doktora götürelim değil mi.
okadar güzel ki siması maşallah ben bile inanamıyorum
Amin canım hiçbir bebeği düşürmesin inşallah yükselmez sık sık emzirÇok sevindim Rabbim birdaha düşürmesin bizde şükür eve geldik pazar tekrar kan alıncak yükselirse yatıracak İnş öyle bişey olmaz... Bide tsh yüksek çıktı bizim 1 hafta sonra tekrar kontrol var tsh için
Girer girer hiç sağma zamanla ihtiyaç kadar üretim olacak ve zaten 1 haftaya kalmaz bebeğin emiş gücü de artacak boşaltır memeleri hiç canını sıkmasofiarya şimdi benim bebiş taburcu oldu çok.sukur emiyor ama tam bosaltamiyo pompa gibi şimdi ben emzirdikten sonra sagayimmi yine yoksa düzene girer mi sagmazsam
Güzel emiyo ama yeni doğmuş gibi çabuk yoruluyo anca birkaç güne alisiriz inşallah saol cvp içinGirer girer hiç sağma zamanla ihtiyaç kadar üretim olacak ve zaten 1 haftaya kalmaz bebeğin emiş gücü de artacak boşaltır memeleri hiç canını sıkma
Nasıl kustugu önemli ağzının kenarından akıtıyorsa fazla gelen mide içeriğini çıkartıyordur ama fışkırtarak kusuyorsa ve miktar olarak 1 yemek kaşığından fazlaysa muhtemelen reflüsü vardır. Eğer söz konusu reflüyse de yapılan 2 şey var; kiloya bakılır kilo az almışsa ilaç verilir ama eğer kilo alımında sıkıntı yoksa hiçbirşey yapılmaz kusa kusa büyür yavrucak :) senin ki nasıl kusuyor peki ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?