- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.061
@sofiarya canım kusura bakma seni rahatsız ediyorum ya bizim göbek düştükten sonra kan gelmiş aktif bişey değil ama gelmiş kurumus sıkıntı olur mu bide d vitamini carslon alıyom diyorum ne dersin
Ama bir o kadAr güzelHerkes bebeğini büyüttü biz daha dogurcazama yorumlara bakınca zorlu günler bizi bekliyor
Can'ım benim oğlumun da ilk günler kan geliyordu idrarıyla. Hastanede normal dediler. Ama bazı arkadaşlara da yetersiz beslenme demişler. Birkaç güne geçti kan.@sofiarya bebeğimin bezlerinde biraz kan var
Doktor idrardan ve yetersiz beslenmeden dedi
Ben nerdeyse her an emziriyorum
Sütüm de var gayet, bol bol kaka da yapıyo
Bilirubin değeri 14 çıktı daha 72 saatlik yoktu o zamanlar
Ben napim sence yaaa iyice salak gibi oldum
Doktor takviye gerekir dedi
Canım sadece gözlerinde varsa yükselmemiştir.emiyormuş da zaten.bana çocuk doktoru söylemişti sarılık yukarıdan başlar aşağıya doğru iner demişti.yani önce gözlerde yüzde gövdede en son bacaklara kadar gelir demişti.yüzdekini falan çok önemsemeyiz ama bacaklara kadar gelirse artmıştır demişti.endişelenme emzirmeye devam etGünaydın kızlar dün iftardan sonra misafirim vardı canım sıkıldı gelen misafirlerimden biri sarılığınızmı var bebek sarı gibi dedi çok aklım takıldı bana sarı gelmiyor sadece gözlerinin beyazında var ama o hastaneden çıkarkende vardı bir haftalık kontrole gittiğimizde 8 çıkmıştı ilk hastanede bakıldığındada 5ti drumuz bir hafta içinde bu artış bizim için çok anlamlı değil dedi emzirmeye devam et dedi allaha şükür oğlumun emmesingüzel sütümde var çünkü emerken ağzının kenarlarından görüyorum ve emerken yutkunma sesinden anlıyorum gün içinde 2,5-3 saat arayla kendiliğinden uyanıp emiyor uyanık kaldığı sürede 2 saati buluyor 24 günlük olduk sizce sarılığımız yükselmişmidir
İnşallah canım inşallah çok huzursuz oldum wallaCanım sadece gözlerinde varsa yükselmemiştir.emiyormuş da zaten.bana çocuk doktoru söylemişti sarılık yukarıdan başlar aşağıya doğru iner demişti.yani önce gözlerde yüzde gövdede en son bacaklara kadar gelir demişti.yüzdekini falan çok önemsemeyiz ama bacaklara kadar gelirse artmıştır demişti.endişelenme emzirmeye devam et
Canım bizim de öyleydi. Burnu tıkalıymış eşim çekti sabah. Bir de yıkadık kendine geldi çocuk. Gece resmen aç yattı çocukKızlar oğlum bu gece hiç emmedi ya en son 3 te bir iki çekip bıraktı uyandırıyorum ama emmiyor çok gazı var acaba ondan olabilirmi kan şekeri falan düşmez dimi 5 ten beri emzirmeye çalışıyorum ama yok banamısın demedi çimdikleyip ağlattım ama onda bile alması memeyi
Aynen ya ilk kuzumda çok iyiydi bu prima. Şimdi çiş sızmış yanlardan daha bez boşken. Poposu da pişikli. Sleepy ya da prima aktif deneyeceğimOlmadi marka degistiricem.
Ortadan cikiyor iki keredir ortaya bi cozum yokki
Ay maaşallah doğurdun sende, tebrik ederim canım sağlıkla büyüsün prenses , bakalım biz ne zaman doğuracağız? Gerçi benim şikayetim yok bir hafta daha gelmese küçük hanım itirazım olmaz evimi boyattım temizlik,o, bu, şu derken çoook yoruldum doğum yapmaya enerjim kalmadı sanki ,biraz güç toplanam gerekiyor , oğlun ve bebeğinle mutlu bir ömür diliyorum canım
Allah bağışlasın yavrunu canım
MasAllah size canim Allah'im saglikli sihatli buyutmeyi nasip etsin
Ay hadi gözünaydın canım saglıkla büyüt nasıl olcak derken mis gibi bi doğum olmus
Ay maşallah canım nazar değmesin ya. Ne güzel olmuş. Öp güzel bebeğini bzim için :)
Oo ne kadar hızlı bi doğum olmuş ilk çocuk değil di mi canım senin.Gözünüz aydinn baldır annesi o bal:)
Canım 2.dogum ve zorunlu sezaryen olmasına rağmen ben hala epey psikolojik baskıya maruz kaldım inan...e aradan 6 yil geçmis normal doğum olurmuş niye yapmamışım heralde kendim istememişim falan filan...ya bak yine sancıyla gittim bütün gece çektim sabah 8de 10dk ya düşmüştü artık sancılar; sadece 1cm açılma vardı ve ne nişan ne su gelmesi...karnım hiç inmedi bebek kanala girmedi yani bunlar insanın elinde olan şeyler değil ki...doğurabilen doğuruyor işte ne güzel maşallah...ikisi de zor zaten ha normal ha sezaryen biz çekiyoruz acısını çilesini...kimse yorum yapmasa...degil mi...Allah her şeyin hayırlısını versin
Hadi gözün aydın sende doğum yapanlar gurubuna katıldın darısı başımıza
semabsrn güzel arkadaşım gozunaydin.Allah an ali babalı büyütsün. nasıl tatlilar di mi ya.brnimkide bugün 10 günlü k oldu.şimdi anakucaginda uyyo.
Hayırlısı olsun sağlıkla büyütün inşallah:)
Ay canim gozun aydin daha dun konusmustuk kimler kaldi dogum yapmayan diye ..
Masallah canim size... benimde 12.14 de viyaklayan bi kuzum vardi spinal dogul oldu ilk ben gordum oglumu kizimda gorememistim :))
Maşallah ne kadar hızlı bir Doğum olmuş hayırlı uğurlu olsun
Ayyy maşallaah doğurmuşsun işte .. senin odaklanmaya ihtiyacın varmış demek kihadi gözün aydın olsun
canım gözün aydın..sağlıkla büyüt kuzunun inşallah
bence gayet ufak kafası var. Ama doktor milimetrik farklardan bahsediyoruz aten diye kızdı bana. ormal doğum yapan arkadaşlarının bebek kafa çevresi 30-33 cm arasında idi. Bizimkinin başı 38 cm.. ama dediğim gibi bakınca koca kafa gibi görülmüyor bence
Mama vermiyorum canım sadece beni emiyor. Kendimde içiyorum rezene halbuki emde 3 4 bardak kimyonda içiyorum ama sanırım oğlum biraz gaZlı olacak yada benim sütümmü gazlı anlamadım
Evet canım dışarıya akmıyor.zaten bebekte doymuyor belli herhalinden.mecbur mama veriyorum.napicami şaşırdım.stres yaptım biselere sonra böyle oldu.simdide toparlamaya calisiyorum.bira mayası ve pekmez demişYok lesitin alma o senin işine yaramazsütüm gelmiyor derken tişörtlerin ıslanmıyor diye mi öyle düşünüyorsun bebek emiyorken yutkunma sesi duymuyor Musun bi de hele?
Hiç böyle düşünmemiştim.hoş onbir gündür dusunebiliyormuyum onuda bilmiyorum.iyiki sizler varsınız.Kesilmez cnm merak etme hem sadece stres üzüntü etkiler sütünü o yüzden stres yapma. Bebiş emiyorsa kalmıyordu benimde hep akıyordu ama artık akmiyor çünkü emiyor.
Ben de ayva çekirdeğinden krem yaptım. Sürüp streçle sarıyorum. Baya geçirdi yaraları. Dayanılmayacak gibi değil şuan.
Cnm benim kıZımda 10 gün kadar geriden gidiyodu ama 50 cm doğdu o ölçümler çok.dogru çıkmıyorBencede bana biraz abartı geldi sonuçta arada 3 4 haftalık fark yok geçen bi arkadaşla konuştuk o da bacak 1 hafta geri karin haftası ile uyumlu baş 1 hafta önde benimgibi bence bunlar çok önemli şeyler değil sağlıklı olsunlar dahttp
Göbek bagimiz 4.gunde düştü canım.emzik de avent in anne memesi uyumlu emzigini kullanıyoruz. Açken emiyor sadece, tok olduğu zaman almıyorGunaydin :) ikinci cocugum olmasina ragmen aradan 9. Sene gecince herseyi unutmusum :)
Bikac sorum olcak
1.gobek baglariniz kacinci gunde dustu yada dustumu
2.emzik veren anneler varmi bi sikinti oluyomu ilk kizimda emme delisiydi buda oyle defalarca dr a sordum acmi diye hayir dedi emzik vericem cunku surekli o sekilde durmak istiyo ya uyuyo ya agliyo ve yalnizim emzik verenler ne aldi acaba
Doktor bana hametan krem vermişti . Dikişlerim için. İlk 5 gün beni de zorladı . Ama geçti 12. Gün Bugun 2 tane dikişin ipi düştü kaynayıp . Biraz sabır geçecek inşallah .Normal doğumun sonrasının bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim
Dikişlerim fazla oturamıyorum. Sürekli yatarak da emziremiyorum. Arkadaki dikiş yerleri çok ağrıyor. Günler çok zor geçiyor.. Ağrılarım ve tuvalet sorunum olmasa uykusuzluk umrumda değil.
Birkaç şey soracağım size.
Bebeğim emerken ağlıyor bazen. Arada gazını çıkarmak için duruyor sonra emmeye devam ediyor. Bu normal de dün gece epeyce ağladı, memedeyken memeyi bıraktı sürekli ağladı. Gazı mı var başka bir şey mi anlamadım. Daha doymamıştı yani az emdikten sonra böyle oldu.
Emzirmeye ek olarak mama verenler mamayı ne ile veriyorsunuz? Ben çay kaşığı kullanıyorum. Mama tabağı ve kaşığı mı almam gerekli? Metal kaşık zarar verir mi? Biberon düşünmüyorum şimdilik.
Bir de normal doğum yapanlar tuvalette sıkıntı yaşıyor mu? Afedersiniz ama çişimin geldiğini bile hissetmiyorum. Tuvalete gidiyorum var. Doğumdan sonra da iki kere tuvalete çıkabildim o da çok zorla. Ne yapacağım bilmiyorum. Bu tuvalet işi ve arka taraftaki dikişlerim beni çok zorluyor. Bu yüzden bebeğimi bile düzgün emziremiyorumacı çekiyorum hep.
Benim dr ilk bir ay vermeyin diyor.Kızlar bebeğine emzik veren var mı
Cidden her an memede durmak istiyo gece toplamda sadece 2 saat uyudum çıldırıcam artık
Etraftan emzik baskısı var artık benim de aklım çelinmeye başladı
Ama çok küçük daha hem 37+5 te doğdu hem de 4 günlük yok henüz
Ben böyle napçam ya psikolojim alt üst
Canım bizim de öyleydi. Burnu tıkalıymış eşim çekti sabah. Bir de yıkadık kendine geldi çocuk. Gece resmen aç yattı çocuk
Belirtisiznesne benimki de sadece meme emiyor . Kimyonu kesince gazı durdu benimkinin.her bebekte aynı etki yapmıyor olabilir . Bir de yel cevizi denilen muskat var onu alıp az rendeleyip kaynatıp içersen de bebeğin gazını kesiyor . Dene istersen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?