- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.161
Yani evet beslenmeyi daha doğrusu sıvı alımını artırarak bu durumu çözebilirsin de ya başka bir durum varsa idrar tahlili yapmadan direk emzir mama ver hallolur demek biraz başından savmak gibi olmuş, sen bence başka bir hekime git hem kilosuna da baktır kilo alımı normalse dediği gibi bir yetersizlikten kaynaklı olması mümkün değil. Yani onun dediği gibi olması için çocuğun baya baya sıvısız kalmış olması gerekir ki idrar yolları kanama yapsın. Bilirubini için de kontrole çağırmadı mı?? 14 dediğin bariz günaşırı kontrol isteyen bir değersofiarya bebeğimin bezlerinde biraz kan var
Doktor idrardan ve yetersiz beslenmeden dedi
Ben nerdeyse her an emziriyorum
Sütüm de var gayet, bol bol kaka da yapıyo
Bilirubin değeri 14 çıktı daha 72 saatlik yoktu o zamanlar
Ben napim sence yaaa iyice salak gibi oldum
Doktor takviye gerekir dedi
Yani iste her gelen göbeğin inememiş diyo ama doktorum dedi göbek falan kalmamış kalmaz dedi zatenGeçmiş olsun hayırlı uğurlu olsun :))
Yuh ne bekliyorlarmış bir hafta oldu diyorsun
Maşallah ne kadar hızlı bir Doğum olmuş hayırlı uğurlu olsun
Inşallah canim 2 sene geçse zaten büyümüş olurlar iyiceGereksiz insanin yaninda durup kalabalik yapmasinada gerek yok madem bisi yapmiyo ne kaliyosa kaynanan Allah yardimcin olsun ben hastanedeyim kizim teyzemde keyfi yerindeymis ins gecede huysuzlanmaz ayrilirken cok agladim eve gecince biz nasil olucaz Allah bilir ins bu donemi cabuk atlatiriz senin icinde benim icinde hayirlisi olsun sanirim 2 sene cok zorluycak bisi 2 seneden snr rahatlariz
Canim aktar bize de miskat onermisti. Hatta bir tane de verdi deneyelim diye. Ama internette zehirleme yapabilecegi yaziyordu ben de riske atmadim.
Yani bira mayası ya da sadece bira yani malt süt artırır senin ihtiyacın da o tarz şeyler ama sütün gelmediğini ya da yetmediğini bebeğin mızmızlanmasana bakarak anlamaya çalışma bebek sadece aç oldugu için huysuzlanmaz,mama verince sakinleşmesinin sebebi de aç olduğundan değil kan şekeri fazlasıyla yğkseldiğşnden mayışır uykuya dalar.yemeği fazla kaçırdığımızda bize çöken rehavet gibi aslında kan şekeriyle alakalı sakİnlşmesi. Ama gerçekten aç ta olabilirEvet canım dışarıya akmıyor.zaten bebekte doymuyor belli herhalinden.mecbur mama veriyorum.napicami şaşırdım.stres yaptım biselere sonra böyle oldu.simdide toparlamaya calisiyorum.bira mayası ve pekmez demiş @LastMadOnEarth o sut kesilmsi icnmis.sende onumu kastediyosun acaba?
Emzir emzir memeye yapışık kalma günlerimiz başladı çünkü hep memede olmak isteyecekler tek zevk aldıkları şey emmek bu algı 3aya kadar devam edecek yorucu günler geliyor kafa olarak hazır olalım doymadıgını düşünüp pes etmek yokkizlar bana bi akil verin. oglenden beri bizimkini memeden ayiramiyorum, hep emmek istiyor, uyumuyor da. emzik denedim ama almiyor emzigi. memede uyuyakalir mi diye bekliyorum ama yerini oynattigim an uyanip yaygarayi basiyor, cozumsuz kaldim
Bendensin kuzum valla millete dert anlatıpda kendimi yormaya hiiçç niyetim yokKızlar ya telefona bakasım gelmiyor. Millet arıyor açmıyorum mesaj atanlara dönmüyorum ama çok da mutluyum depresyon değil. Kendimi soyutlamak ne iyi geldi onlarla konuşup kafamı bulandırmak istemiyorum. Siz de öyle misiniz asosyal mi yapacak bu kız beni ya :)
Gerçi yurdum insanı hep yorum yapıyor dün gece uyumadı desem açtır mama ver derler hemen. Sütüm olmasa vereyim mama verdim de zatem yokken ama şimdi var. Sarılığı devam diyorum şekerli su ver diyorlar. Ee doktor tehlikeli değil 1 aya anca geçer diye anlatmam gerekiyor. Hergün yıka diyen yıkama hasta olur diyen. Çarşamba çocuk yıkanmaz diyen. Ay valla komik geliyor ben de açmıyorum kimsenin telefonlarını
Ya bu çiş sızması beni delğrtecek yazacaktım ben de seni görünce aha işte benim sorunum dedim direk. Dediğin gibi bez boş ta olsa çocuk yatırdığım yan tarafından ensesine kadar ıslanıyor öyle böyle değil dün yıkadım yağladım mis gibi yatırdım 1 Saat Sonra emzirmek içim bir aldım kiiii belinden enseine kadar sırılsıklam olmuş bez ise kupkuruCanım bizim de öyleydi. Burnu tıkalıymış eşim çekti sabah. Bir de yıkadık kendine geldi çocuk. Gece resmen aç yattı çocuk
Aynen ya ilk kuzumda çok iyiydi bu prima. Şimdi çiş sızmış yanlardan daha bez boşken. Poposu da pişikli. Sleepy ya da prima aktif deneyeceğim
Yani bezleri hep dolu çiş oluyor canım kakasınıda yapıyor bazen az bazen çok ama yapıyor deli gibi emzirdim bugün şuan göğüs uçlarım sızım sızım sızlıyor ama kuzum için katlanmam lazımBurda arkadaş yazmış doktor da aynı şeyi söyledi canım. Gözden başlar aşağı vücuda doğru yayılır. Hafifledikçe aşağıdan azalır en son yukarısı azalır. Yani en son göz içleri normale dönecek. Sen sütünün olduğundan ve kakası çişinden eminsen boşver milleti içini ferak tut
Slepy kullaniyorum kaç gündür hiçbir sızıntı olmadi tavsiye ederim fiyat olarakta çok uygunYa bu çiş sızması beni delğrtecek yazacaktım ben de seni görünce aha işte benim sorunum dedim direk. Dediğin gibi bez boş ta olsa çocuk yatırdığım yan tarafından ensesine kadar ıslanıyor öyle böyle değil dün yıkadım yağladım mis gibi yatırdım 1 Saat Sonra emzirmek içim bir aldım kiiii belinden enseine kadar sırılsıklam olmuş bez ise kupkurubütün çişi dışarıya yapmış bu huggies lerin mi beli lastikliydi onlardan mı alsam acaba çok sinir oldum yaaa çocuk çişli çişli uyuyor farkedene kadar
Ayy alayım ben de ondan yaa valla sinir oldumSlepy kullaniyorum kaç gündür hiçbir sızıntı olmadi tavsiye ederim fiyat olarakta çok uygun
Deneme amacli bile alınabilir 18 TL'ye almıştık sanırımAyy alayım ben de ondan yaa valla sinir oldum
InşallahCanim benim ya insallah duzelir .
Canım şimdi gördüm yazdığını hiç üzülme emmiyorsa sağ sütünü gerekirse mama ile destekle ama memeyi ağzına vermekten hiç vazgeçme. Benim ilk kızım öyleydi şimdi okuyunca kendim geldim aklıma,doğdu tam 20gün emmedi ölüyordu ağlamaktan ağzına meme verince kafasını geri geri çekiyordu. Ben bir yanda ağlıyordum kaynanam bir yanda beni emmiyor diye. Pompam dandik bişeydş memem içine sığmıyordu elimle sağıyordum sütümü ve mama da veriyordum aç kalmasın diye ama hep deniyordum 20günlüktğ hiç unutmuyorum senin gibi dedim artık YÖK emmeyecek beni adamakıllı bir pompa bulayım,arkadaş ta vardı aventin pompası çıktık evden eşim ben bebek arabayla Bahçelievler’e gidicez pompa almaya,Yanımda da toz mama var niye sulandırıp almamışsam yanıma. Neyse işte böyle yolun yarısında Falanız kızım ağlamakta başladı kucağımda aha dedim acıktı mamayı hazırlıcak su da YÖK Yanımda dedim resmen sıçtık,23 yaşındayım toyluk cahillik diz boyu okadar hazırlıksız çıkmışızki evden. Dur dedim Mememi vereyim belki kokumu alınca tenime değince susar. Bizimki mememi çıkarmamla bir yapıştı memeye sanki günlerdir itekleyen o değilmiş gibi ve 20ay boyunca ayrılmadı koynumdan.. yani uzun lafın kısası Şakın pes etme hiç emmeyecek diye düşünme hep önce açken memeni ver olmazsa bir sonraki öğünde bir daha bir daha yılmadan usanmadan. Ben dua edeceğim senin içinMaalesef emmiyor bebegim. Resmen eli ile iteklemeye basladi artık. ne yaptiysak ta olmuyor. En fazla bir hafta daha ugrasicam emmesi için. Sonrası bırakı
Emmiyor emmiyor emmiyor
Ne yaptıysak olmuyor
Bende bittim artık
Takatim kalmadı
Her dk ağlıyorum
Mama yiyerek büyüyecek başka bir çare yok.
Teşekkürler. Yinede yorumunuz için
Alayım alayım yaa,başlarım primasına sidik içinde kaldı çocuk kaç kereDeneme amacli bile alınabilir 18 TL'ye almıştık sanırım
Bugun aynisini yasiyorum kafa yedirmelik hep emmek istiyo uykuyada dalamiyo 10 dk uyuyup tekrar emme modukizlar bana bi akil verin. oglenden beri bizimkini memeden ayiramiyorum, hep emmek istiyor, uyumuyor da. emzik denedim ama almiyor emzigi. memede uyuyakalir mi diye bekliyorum ama yerini oynattigim an uyanip yaygarayi basiyor, cozumsuz kaldim
hay Allah razı olsun canım ya.mesajın beni çok motive etti.gelecek sutum inanıyorum .ebebekteki malt iceceginden içtim şimdi.bira mayası bu oluyor sanırım.degilsede onuda alır içerim.tek isteğim e mzirmek.yazdiklarin moralimi düzeltti.çok teşekkür ederim.Yani bira mayası ya da sadece bira yani malt süt artırır senin ihtiyacın da o tarz şeyler ama sütün gelmediğini ya da yetmediğini bebeğin mızmızlanmasana bakarak anlamaya çalışma bebek sadece aç oldugu için huysuzlanmaz,mama verince sakinleşmesinin sebebi de aç olduğundan değil kan şekeri fazlasıyla yğkseldiğşnden mayışır uykuya dalar.yemeği fazla kaçırdığımızda bize çöken rehavet gibi aslında kan şekeriyle alakalı sakİnlşmesi. Ama gerçekten aç ta olabilirofff okadar hassas dengeler kiii neyi nasıl anlayacağını şaşırıyor insan. Bu durumlarda engüzeli kilo takibi yaparak bir profesyonele danışman olur aslında. Çünkü meme+mama olarak devam ettiğin sürece hem sit üretimin istediğin düzeye ulaşamayacak hem de bebeğin yağ hücrelerini genişlettiğin için gerçekten bir süre sonra sadece senin sütünle doymayacak duruma gelecek. Ayrıca stres bu işin en büyük oyunbozanı! Sütün olmadığını düşünürsen gerçekten birsüre sonra sütün olmaz.memeyi ağzına verince susan bir bebeğin varsa birsüre uykusuzluk ve yorgunluğu göze alarak mama vermeyip 3günde 1 kilo kontrolüyle takip ederek ve tabi ki üretimi artırmak adına takviye alarak şansını denemeni şiddetle tavsiye ederim.maksimum 10gün sonra sonuç alacağına adım gibi eminim bebeklerimiz henüz çok küçük geri dönüş için şans yüzdelerimiz çok yüksek ama 2 Aydan sonra mamayı geri çekmek ço zor olacak
Evet evet e bebekte ki malt lar olur. Bol motivasyon yaa bu işin kaynağı bu. Kulaklarını herşeye tıkayıp kaygıyı sıfırlayıp sadece emzirmeye odaklan. Memelerin dolmasını akmasını da boşver. Biz 35 günlük olduk daha bi kere bilmem memelerimden süt aktığını. Sertlik doluluk dersen bebek doğmadan önce daha sertlerdi silikon var Benim memelerde ama şimdi süt dolu olmasına rağmen yumuş yumuşlarhay Allah razı olsun canım ya.mesajın beni çok motive etti.gelecek sutum inanıyorum .ebebekteki malt iceceginden içtim şimdi.bira mayası bu oluyor sanırım.degilsede onuda alır içerim.tek isteğim e mzirmek.yazdiklarin moralimi düzeltti.çok teşekkür ederim.
Canm çok zır valla dikiş ağrısı inşallah hmn atlatrsın daha doğumu yeni yapmışsın hün gctikçe daha iyiye gidicek emin ol , senin bebişin kilosu da varmış bnmki 3400 doğdu . Şurda bir ay snra unuturuz tüm acıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?