- 13 Kasım 2017
- 267
- 380
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.201
Canım çapak olayı bendede oldu çocuğun kafası üşürse çapaklanırmış ben kafasına iki şapka geçirmiştim birde ılık suyla sildim 2 günde düzeldi. İstersen sende dene. Her sildiğimde başka pamuk kullandım. Yani bir sildiğin yerden aynı pamuğu bir daha geçirme. Bende bir daha olmadı.
Hemoglobin değeri sayısal olarak kaç çıkmış canım yazsana bana?
Benimde göğüslerimden acayip süt akıyor psikolojim bozukdu artıkEvet evet e bebekte ki malt lar olur. Bol motivasyon yaa bu işin kaynağı bu. Kulaklarını herşeye tıkayıp kaygıyı sıfırlayıp sadece emzirmeye odaklan. Memelerin dolmasını akmasını da boşver. Biz 35 günlük olduk daha bi kere bilmem memelerimden süt aktığını. Sertlik doluluk dersen bebek doğmadan önce daha sertlerdi silikon var Benim memelerde ama şimdi süt dolu olmasına rağmen yumuş yumuşlaröyle olsa ben de olmaz süt. Sen bebeği tarttır arada canın sıkıldıkça bi sağlık ocağına gidin gelin havaalr güzel. Anneye en gğzel motivasyon bebeğin kilo aldığını görmek oluyor inan. Tartıda artan rakamları görünce işte bu!! Diyorsun canın sıkılırsa yaz yine ben motive ederim seni memişler sütle dolsun yeter ki
Ahahah bizimki direk kendi yüzüne nişan aliyor sonra al basina işiYani işte beli lastikli oluyor diye okumuştum ben de.yanları da olsa o beli daha iyi kavrar bu primalar kayıyor galiba bilemedim ki yanii bunca çiş nasıl çıkıyor dışarı. Bizimkinde pipi de Yok desem ki yukarı doğru nişan alıyor
Bem bugün genel cerrahiye gittim canım...göğüs ucumda göğüs içlerinde ve sırtımda arada bir diken batması gibi bişey oluyordu ürperme gibi...göğsündeki açık yaralardan hafuf enfeksiyon olmuş dedi doktor antibiyotik verdi ve vaktinde gelmişsin bi de iyi emzirip göğsünü boşaltmışsın yoksa hem enfeksiyon hem biriken sütlerle mahfolurdun dedi...2 tane de krem verdi karıştırıp sür dedi...açık yara varsa enfeksiyon olmuş olabilirKızlar ben karbonatlı su ile göğüslerimi temizliyorum bir haftadır ama.iki gündür göğüslerim çok sizliyor böyle göğüs ucu yarasindan farklı bir ağrı. Biraz baktım da fazla temizlemek de florasını bozuyormus sadece ılık su ile temizleyin yaziyoben bıktım Allah afetsin bu memelerden. Uzun uzun sızlıyor valla içten yanmalı sanki
Benim de öyleydi baya azaldı ama bak şimdi solu emerken sağdan akti gitti. Giyinirken şıp diye damliyor çokça emince rahatliyo aslında.Benimde göğüslerimden acayip süt akıyor psikolojim bozukdu artıkbazılarının böyle gevşek mi olurmuş kanallar ne tutmuyor sütü . Çok olduğundan olduğunu sanmıyorum yani çok şülür bizim kız baya emiyor hiç azalmadı sütüm ama bu hastalık gibi . Bgün duşa gireyim dedim ıdadan lavaboya gidenedim yarı yolda kardeşime kol yardım et dedim . İki memem birden çeşme gibi mübarek aktı durdu . Peçete tutmama tağmen göğsümden taa ayağıma kadar aktı süt. Tek tesellim bebek büyüyünce gecer diyorum çok emince . Geçer mi ki ?
Var cnm var bir türlü iyileşmedi yazik ki. Genel cerrahiye mi gidilecek ben de gideyim yarın bebeği götürecegim kontrole.Bem bugün genel cerrahiye gittim canım...göğüs ucumda göğüs içlerinde ve sırtımda arada bir diken batması gibi bişey oluyordu ürperme gibi...göğsündeki açık yaralardan hafuf enfeksiyon olmuş dedi doktor antibiyotik verdi ve vaktinde gelmişsin bi de iyi emzirip göğsünü boşaltmışsın yoksa hem enfeksiyon hem biriken sütlerle mahfolurdun dedi...2 tane de krem verdi karıştırıp sür dedi...açık yara varsa enfeksiyon olmuş olabilir
Bende spor yapıcam ama daha başlayamadım tabi sürekli uyanan bebişle spor da zor evde Walking falan başlıcam dikişler azcık daha toparlasınBenim 9 kilo gitti canım 4 kilom daha var gitmesi gereken.biraz göbek var ama biraz toparladı sanki.korse kullanıyorum ben.bebiş biraz büyüsün sokaklara atacağım kendimi bol yürüyüşle hallederim diye düşünüyorum.
Çok emiyor aslında . İki buçuk saati gecirmiyorum bi de emzirirken çok sıkıntı ya kalkan kullanırken bile kaç defa boşaltıyorum . İnşallah büyüyünce gcer memelerimi emzirmeden önce elimle peçeteye biraz sağmak zorunda kalıyorumBenim de öyleydi baya azaldı ama bak şimdi solu emerken sağdan akti gitti. Giyinirken şıp diye damliyor çokça emince rahatliyo aslında.
Allah şifa versin canım İnş düzelicek canım kendi kendine hiç duymadım ama Allah çok büyük dua edelim Hep beraber inşallah bebeğimiz şifa bulsunKizlar umarim herkes iyidir ve bebisleri saglikilidir.
Saglik kadar onemli birsey yok bir kez daha anladim ki, bebegimize laringomalazi teshis kondu, girtladindaki kikirdak olmasi gerektigi givi gelisememis anne karninda. Yumusak kalmis. 2 yasina kadar gelismesi ve normale donmesi bekleniyor. Ama nasil gecer o 2 yil bilmiyorum. Hastaliklara daha yatkin hep takip ve dikkat etmemiz lazim.
Cok garip sesler hiriltilar cikarinca gittik doktora ve daha 14 gunlukken teshis kondu. Yapacak da bisi yok bekleyecegiz ama omrumden omur gidiyor. Cok kotuyum. Bu hastaligi duyaniniz oldi mu hic bu hastaligi? Bi de bize dua eder misiniz ?
ben zorla uyuttum ama simdi de uyanmiyor bızdık. uyutmasi ayrivsorun, meme icin uyandirmaya calismasi ayri sıkıntıBugun aynisini yasiyorum kafa yedirmelik hep emmek istiyo uykuyada dalamiyo 10 dk uyuyup tekrar emme modu
Var daha var terlerim mesela annem hayret seni bebekken tuzlamistik niye terliyon diyo.O nasil bisey yadaha neler duyucaz. Kiz gozun parlak mi bari degmis mi limon siktiklarina
Bu arada karabiber hala gobeginde mi yani?
Napsak yaranamiyorum memelere bende kac gundur oyle temizliyordum ara vereyim ozamanKızlar ben karbonatlı su ile göğüslerimi temizliyorum bir haftadır ama.iki gündür göğüslerim çok sizliyor böyle göğüs ucu yarasindan farklı bir ağrı. Biraz baktım da fazla temizlemek de florasını bozuyormus sadece ılık su ile temizleyin yaziyoben bıktım Allah afetsin bu memelerden. Uzun uzun sızlıyor valla içten yanmalı sanki
aynen ya..masalah 1 aylik olan var bebisi biZ daha dogurucaz..benim dogum da 21inde yani saat itibariyle yarınHerkes bebeğini büyüttü biz daha dogurcazama yorumlara bakınca zorlu günler bizi bekliyor
Hemşireyim evet aile hekimliğinde çalışıyorum 8yıldırsofiarya canım sen sağlık kurumunda mi çalışıyorsun yada hemşire yada doktor musun merak ettim de herkes sana soruyor kaçırdım orayı sanırım
Yada 4 çocuk annesi misin tecrübeli
Yanii Yenidoğanda yüksek olur zaten normal kağıtta yazan referans değerlerinden 16 lar 18 ler çok ta anormal değil yaşamın ilk haftalarında. Anne karnındaki oksijenlenme ile Doğum sonra kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesi değişir. Anormal hastalıklar için 22 nin üzerinde değerler olması lazım o sebeple doktorda normal demiş ya zaten doğrudur o merak etme eşin üzülme diye söylememezlik yapmamış yani gerçekten sıkıntı Yok18.2 cıkmış canim
canim ben sadece su ile temizleyin diye okuyorum her yerde. karbonat/sabun o bolgenin florasini bozdugu icin tehlikelere dahs acik hale getiriyormus. tavsiye edilen su ile yikama, iyice kurulama ve kendi sutunu surme imis.Kızlar ben karbonatlı su ile göğüslerimi temizliyorum bir haftadır ama.iki gündür göğüslerim çok sizliyor böyle göğüs ucu yarasindan farklı bir ağrı. Biraz baktım da fazla temizlemek de florasını bozuyormus sadece ılık su ile temizleyin yaziyoben bıktım Allah afetsin bu memelerden. Uzun uzun sızlıyor valla içten yanmalı sanki
Canım mastit başlangıcında da böyle Çeşme gibi akar sütler doktora gitsen de bir meme ultrasonu yapsa iyi olur aslındaBenimde göğüslerimden acayip süt akıyor psikolojim bozukdu artıkbazılarının böyle gevşek mi olurmuş kanallar ne tutmuyor sütü . Çok olduğundan olduğunu sanmıyorum yani çok şülür bizim kız baya emiyor hiç azalmadı sütüm ama bu hastalık gibi . Bgün duşa gireyim dedim ıdadan lavaboya gidenedim yarı yolda kardeşime kol yardım et dedim . İki memem birden çeşme gibi mübarek aktı durdu . Peçete tutmama tağmen göğsümden taa ayağıma kadar aktı süt. Tek tesellim bebek büyüyünce gecer diyorum çok emince . Geçer mi ki ?
Ahahah o daha fenaymışAhahah bizimki direk kendi yüzüne nişan aliyor sonra al basina işi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?